28 Feb kl. 14.26

Syster tid

Hej på er!
 
Idag har jag umgåtts med min syster under några timmar, vilket kändes rätt skönt. Inte blivet något stall för min del idag, och kommer nog inte bli det imorgon häller. Söndag får vi se lite hur det blir med det. 
Men hoppas iaf att ni kommer få en bra helg!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Feb kl. 17.06

Långtur

Hej på er!
 
Idag har det blivet stallet hela eftermiddagen och kom hem för någon timme sedan. Började med att pyssla om Molnia ordentligt och tog med sedan en ordentlig uteritt! Mestadels skritt och trav på de ställerna som det gick att rida lite mera framåt på. 
Molnia kändes väldigt väldigt pigg till en början och studsade av glädje nästan. Men påvägen hem så hade jag en väldigt trötter häst som man nästan fick släpa med sig sista biten haha, nej men nästan. 
 
Sen var jag även uppe och fodrade Mirjams hästar idag. Så kan säga att jag var helt slut när jag kom hem, men bara att börja städa och sen gå ner och handla. Så nu när jag äntligen kommit hem blir det att ta det lugnt en stund och sedan ut och träffa lilla Johanna en sväng :)
 
/Sanna
 
Ända bilderna ja lyckades åstakomma idag!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
27 Feb kl. 12.00

Rösta

In och rösta så är ni gulliga :)
 
https://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_1427165050856448&app_data=18594#_=_
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Feb kl. 08.00

Kaos

"Magen sa något medans huvudet intalade något annat"
 Ja, vad gör man egentligen när magkänslan säger en sak men huvudet säger en annan sak? Man ger hästen dubbla signaler och allt blir kaos. Hur ska man egentligen aggera i denna situation för att inte förvirra varken sig själv eller hästen?
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Feb kl. 16.06

Skola skola skola...

Skolan tar extremt mycket ork ifrån en just nu. Men iaf, tänkte bara uppdetera er om att nu tar jag helg, så blir iaf stallet imorgon, + Mirjams stall. Sen fredag lika så, (tror jag) I helgen så är varken jag eller Johanna hemma under lördag kväll. 
Tänkte bara visa att vi lever haha. Ska sätta mig ner ikväll sen och skriva ihop lite inlägg! Ha en fortsatt bra dag!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Feb kl. 11.47

the typical Sackum hästen

 
 
Postat i kategorin: Dimma, The typical Sackum hästen
25 Feb kl. 13.27

Lerigt värre

Idag hade vi inställda lektioner, men fick inte reda på det förens på morgonen när jag redan hade gått upp. Så bytte om till ridkläder och gav mig iväg till stallet redan strax efter 8 på morgonen. 
Molnia såg ut som hej kom och hjälp mig ungefär, så det tog sin tid att borsta henne innan jag kunde ge mig iväg ut. 
Själva uteritten gick fint, och hon var till en början väldigt seg och tillbaka dragen, men gjorde mycket tempoväxlingar och efter en liten stund kvicknade hon till och blev väldigt pigg och framåt. Red igenom skogen och tänkte låta henne galoppera av sig all energi hon fick. Så det gjorde jag, gud vad hon tyckte det var kul, öronen spetsade framåt och ville inte sakta av! Både hästen och ryttaren njöt i fulla dra, strålande solsken uteritt på värdens bästa häst, det kunde ju knappast blivet bättre :')
 
Tyvärr så gled hennes fram "skor" väldigt mycket så det blev mycket av och påhoppande för att rätta till dom.
Så blev en lugn och fin avskrittning efter det sen. När vi kom tillbaka till gården och jag skulle sitta av, så blev hon "rädd" för något och kasta sig åt sidan och jag åker i full vart åt andra hållet, självklart rakt ner i en lerpöl.. hahaha. Också bra avslut på den ridturen, men kunde inget annat än att skratta åt henne trots allt :)
 
Tyckte bara jag slog i armbågen lite granna, men kände efter ett tag att det gjorde ont i knät. Och sen kommer mamma hem och säger att man är likblek i ansiktet, ah jo det känns ju också bra haha. Det som inte dödar överlever man :)

/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
25 Feb kl. 12.28

Imorgon gäller det

Imorgon kommer den första "the typical..." upp igen, är ni berädda? ;) 
 
/Sanna
 
Bjuder på en gammal så länge! Imorgon är det nya som gäller, en gång i veckan som förut!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Feb kl. 08.26

Skadad

Har lyckats göra någonting med min fotled? heter det så? inte foten men precis över, vid vristen ungefär. Så gör en aning ont när man går. Så känns lite sådär, har säkert lyckats trampat snett eller något i skolan tror jag då jag haft ont i någon vecka. Aja, får se om de går över eller inte. Rida kan jag göra ändå, är man stallbrud så är lite smärta inte så farligt, eller vad säger ni? ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Feb kl. 20.26

Förklaring

Hej på er!
Och förlåt för noll uppdatering idag, men har vart så sjukt mycket i skolan så har ärligt talat inte orkat, och kom inte hem förens senare på kvällen så har inte hänt så mycket. Ska försöka göra tidsinställda, åtminstonde något som kommer upp under morgondagen! 
 
Puss hej :*
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Feb kl. 16.12

Ni kanske undrar?

Om inte så tycker jag det är värt att nämna här i bloggen. Tittade igenom massa bilder och tänkte på hur långt jag och Molnia har kommit, trotts väldiga uppehåll emellanåt osv. Traven sitter och allt flyter på, det tar inte alls lång tid innan jag har henne där jag vill. Visst vissa gånger är jobbigare än andra men det löser vi tillslut. Galoppen har blivet så mycket bättre, nu börjar det allt komma ;) Så typiskt att man inte hade med någon som filma/fota sist, gud så fin hon va :') Påväg och bli riktigt rund och fin i galoppen som vi annars har haft stora problem med. 

Men iaf, min planering fram till våren nu är att bara rulla på o skogen och ha roligt, visst träningar och ordentligen dressyrpass kommer naturligtvis läggas in någon gång sådär, men i det stora hela så blir det ut och ha kul. För att seda träna stenhår nu hela våren sommaren och hösten. 
Får sådan dålig motivation till att rida på vinterhalvåret, därför bestämde jag mig för att låta henne ut i skogen och ha kul så kanske jag hinner med i livet också! För i vår, sommar och hösten då jäklar, vi ska allt komma till samma fina form som förra året, fast ännu bättre ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
23 Feb kl. 13.40

Helgen som varit

I helgen så har det varit fullt upp hela tiden förutom nu faktiskt. Har hjälpt till att flytta mestadels, umgåtts med Johanna, samt vart i Skövde hela lördagen. 
Idag så hade jag planerat att rida faktikst, men vet inte riktigt om jag ska aggera flytthjälp igen eller inte. Samt att jag måste fixa lite saker här hemma! Imorgon är en ny vecka och då kör vi hårdare än vanligt! Måste verkligen ta tag i ridningen igen! 
 
/Sanna
 
Åh, vill ha sommar och ha hästarna för mig själv igen och fint väder så underbart ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Feb kl. 11.42

Då börjar vi igen

Eftersom jag inte har något speciellt bra redigeringsprogram på datorn så får det bli lite simpelt. Men nu sätter vi igång med "the typical Sackum hästen" igen eftersom intresset verkade finnas hos er, super kul :D Dom kommer komma upp som tidigare, en gång i veckan, på någon speciell dag som vi får se ;)
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Feb kl. 09.38

Flytt flytt flytt

Hej på er!
 
Vet att uppdateringen igår sög ärligt talat. Men var knappt hemma någonting. Var på gymmet, och direkt efter det så hjälpte jag mina grannar att flytta. Så kom inte hem förens efter 10 någong gång på kvällen och då hade vi främmat osv. Idag åker jag iväg över dagen, och när jag kommer hem så får vi se vad som händer! Vill rida :(
 
Hoppas ni får en grym helg iaf! Ska se om jag hinner skriva ihop lite inlägg innan jag drar, men är långt ifrån säker på de..
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Feb kl. 06.46

Godmorgon!

Kan ju börja med att säga att det var kul att det va så många som kikade in här igår :D Ni är underbara!
Idag har jag först skola, sen om vädret tillåter och inget kommer ivägen så tror jag att det blir stallet en sväng, men vi får se helt enkelt, men det är vad som är planerat :D
 
Hoppas ni får en underbar fredag allihopa men nu måste jag sticka iväg till bussen!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Feb kl. 19.00

Vill ni ha tillbaka?

Ni läsare som har vart med och följt bloggen ett tag vet att vi ett tag alltid körde på "the typical Sackum hästen"  Vad tyckte ni om det? Var det en rolig grej som ni vill ha tillbaka? Eller är det skit samma för er? Kommentera och tyck till om vad DU vill!
 
/Sanna
 
Här är några gamla "the typical..."
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, The typical Sackum hästen
20 Feb kl. 13.43

Jobbig natt

Har blivet 2 timmars sömn inatt, magen har inte alls vart okej utan har spytt hela natten och inte kunnat sova då det har kännts som man har ett köttsår som någon häller salt i, fast i magen. uuusch! Så tyvärr blir det ingen ridning idag utan det blir att ligga hemma och vila!
 
Men jag hoppas att ni får en betydligt bättre dag än mig, puss!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Feb kl. 10.35

Tarmkramp

Har din häst fått en kolikanfall, eller tarmkramp? Som är samma sak bara med olika ord. Va inte rädd för att kontakta veterinären, hällre en gång för mycket än en gång för lite. Kolikanfall är vädligt allvarligt och många hästar har dött p.g.a att ägaren har velat lösa de på egen hand. Så aggera snabbt om du/ni har misstankar om hästen har kolik.

Kolik är inte en sjukdom, utan om en mängd olika sjukdomar som alla leder till smärtsymtom som är lokaliserade till hästens buk. Även om koliksymtomen kommer från mag- tarmkanalen så kan smärttillstånd i andra organ ge liknande symtom.

Man skall alltså inte glömma att buksmärtor kan ha sitt ursprung i till exempel njurar och urinvägar eller i könsorgan. Ett högdräktigt sto kan också helt normalt visa "koliksymtom" som en del av förberedelserna inför fölningen.

 /Sanna
 
"Liten häst fick kolikanfall under globen"
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Feb kl. 06.36

Sällskap

Godmorgon!
 
Igår så blev det lite ändrade planer, en kompis till mig kom hit. Men vi bestämde oss för att åka ner och rida en sväng ändå! Först jag på Molnia och hon på Storm, men det slutade med att vi byttes av efter en stund haha. Vi red runt lite i skogen och satte upp ett litet hinder som vi tog oss över, eller okej Molnia med ryttare tog sig över. Det blev en mycket skrattfull uteritt, då lilla Elin tog för mycket fart upp på Molnia och åkte över på andra sidan t.ex. kan lova att det såg frukansvärt roligt ut ;)
 
Men idag är jag sjuk så ska vara hemma ifrån skolan, (har som tur var bara en lektion) och vila upp mig! Tog lite bilder med mobilen, men det hjälper ju inte eftersom min dator inte tar emot information ifrån min telefon..
 
/Sanna
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
19 Feb kl. 12.53

ingen rubrik

Hej på er!

Idag blev det ingen skola, och antagligen inte imorgon häller, rätt gött :) Iaf så hade jag tänkt mig att trampa ut till stallet om en stund :)

/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Feb kl. 20.27

ont om tid

Hej på er!
 
Har inte vart hemma idag en sekund idag förens nu! Haft fullt upp och i skolan har jag ärligt talat inte haft tid till att blogga,tyvärr :( Trökigt när sådant händer, men men!
 
Ville bara tala om att vi lever trots vår frånvaro idag haha! Självklart, förresten så skulle ju snön komma tillbaka idag, bara för att jag hoppades på bra väder igår :( 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Feb kl. 17.13

Vågar man hoppas?

Idag har det vart riktigt fint väder ute, lite blåsigt och så men annars strålande sol! Typiskt sådana här dagar som man vill ut till stallet. Men går inte in på detaljer om varför jag inte red idag, massa i skolan kan jag säga..
Men vågar man nu nästan hoppas på att våren kommer tidigt iår? Fast ärligt talat så tror jag att det kommer komma massvis med snö minst en gång till, men ändå vill jag har vår och sommar NU! 
 
/Sanna
 
Molnia i somras, då allt var underbart ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Feb kl. 13.05

Slutet av hästens liv!

Avlivningsmetoder

Slakt eller annan avlivning

Omhändertagande

Hästpasset är viktigt

Tänk också på

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Feb kl. 08.02

terränghäst eller inte?

Hur hade era hästar reagerat?

/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Feb kl. 02.16

haha kan faktiskt hålla med lite granna!

haha kan faktiskt hålla med lite! Minsta lilla sak som hände i fotbollen, om man blev fäld eller stämplad så kunde man inte spela mera den matchten/träningen. Men när man flyger av och blir trampad i ryggen av hästen så är det bara upp på hästen igen och göra om och göra rätt! Haha, ni fattar principen? 
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Feb kl. 16.36

Sista dagen

Jaha, då var detta lovet slut också! Och inte alls mycket har man fort gjort, inte så mycket som man önskat iaf! Ridningen som blivet av under lovet har iaf gått super bra och jag är så grymt nöjd med Molnia! Tyvärr blev jag ju sjuk på torsdagen och har sen dess bara blivet värre.
Men jag hoppas att ni som har haft lov samtidigt som oss har haft ett riktigt grymt lov, annars att ni ska få en super bra lov framför er! 
Glöm inte av att ni är bäst, det är ni som får oss att vilja fortsätta trots att uppdateringen är sådär emellanåt men ändåså hänger ni kvar, ni är grymma ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Feb kl. 13.15

mycket tankar just nu

Hej på er!
 
Igår var det ju som ni märkte inte så bra uppdatering hehe, hade fullt upp och vi var inte hemma under kvällen och han tyvärr inte skriva ihop några tidsinställda. Idag ska jag bara ligga i sängen och gömma mig! Nej inte riktigt men det känns som det. Mycket tankar som snurrar i huvudet idag, vet varken rätt eller fel.
Ska försöka ta mig ork till att ta och skriva lite inlägg som kommer upp senare, men vi får se! Ha det bra
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Feb kl. 10.49

GRATTIS

Idag fyller lilla Johanna 18 år! Stort grattis gumman ♥
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Feb kl. 19.06

Känner ni också såhär?

My life
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Feb kl. 15.24

hahaha

Kommer ihåg denna dagen för lite mer än två sommrar sen. Jag och Julia skulle försöka oss på att få till lite fina bilder på oss och hästarna. Men dem flesta bilderna blev såhär haha! Tacha glad och Molnia tjurig eller tvärt om! 
*lägg märke till mina extremt ojämna läder också*
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Feb kl. 14.03

Skötsel av din häst!

Untitled
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Feb kl. 10.00

Travhästen

Får jag presentera mig, jag heter travhäst
Innan jag föddes var min pappa allra bäst
Ägarna planerade mig noga och gärna
De kallade mig för morgondagens stjärna

Jag växte upp på sommarbetet med mamma
Mina fölvänner och jag sprang så det damma
Tiden gick och jag fick flytta
Lära mig stå på box och göra lite nytta

Vänja mig med sele vagn och bett
Kondition tränades och trava var lätt
Allt gick snabbt och smidigt
Så ägarna ville starta mig tidigt

Var en väldigt snäll häst utan ovanor
Fick resa runt och se många travbanor
Kusken smackade och min svett rann
Många gånger lönade det sig för vi vann

Ägaren lycklig, rik och nöjd
Allt var en väldans fröjd
Sen kom problemen jag fick ont i kroppen
Behövde vila men det blev droppen

Jag har kämpat och slitit för mina kära
Allt gick så snabbt och slutet är nära
Springer man inte är man en skam
Ingen vill ha mig för jag är ej lönsam

Jag är inte gammal avdankad och slut
Behöver bara i lugnet vila ut
Tänkt om jag fick önska en sista sak
Ett nytt liv hos någon i sakta mak

Vart tog värdet i mig vägen
Gjort mitt bästa i alla lägen
Minns när jag var pigg och snabb som pilen
Men det är ändå försent, hör nu slaktbilen….
 
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Feb kl. 19.27

Equiterapeut

Har din häst en oförklrig hälta? Vart hos vetrinären men utan resultat osv? Håkan Lundell är en riktigt duktig Equiterapeut som behandlar t.ex. oförklariga hältor, strechtning, laser behandlingar, om din häst har dålig framåtbjudning och så mycket mera! Han är diplomerad equiterapeut med egen rörelse sedan 1992.
 
Han hör egnetligen hemma i Eskilstuna men han åker hem till folk på begäran. Min gamla ridlärare skulle nu ta ner honom snart igen och om fler är intresserade så kommer han om 1-2 veckor ner hit! Så passa på om ni är intresserade.
 
Gå gärna in på hans sida och läs mer om han verkar intressant http://www.hakanlundell.se/
 
 
/Sanna
 
 
 


Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Feb kl. 15.27

Halstabletter är min bästa vän

Har blivet förkyld nu också, så idag blir det ligga hemma och ta det lugnt. Ska fixa lite i rummet o så. Lite trökigt nu när jag verkligen vill rida men inte kan! Känner att det är lika bra att jag blir frisk istället för att bli ännu sjukare. Men det är så typsiskt, speciellt nu när det är lov och grejjer! Och i helgen kommer jag inte ha minsta tid för att rida, fullt upp. Liten blir ju stor på lördag ;) (Johanna) hehe. 
Men det blir att fixa ihop massa inlägg här och se till att bli frisk. 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Feb kl. 13.02

Hästens stallmiljö!

Stallar och andra förvaringsutrymmen ska ge din häst skydd och vara så rymliga att alla hästar i utrymmet kan ligga samtidigt och röra sig obehindrat. Utrymmena ska utformas så att din häst kan bete sig naturligt.

Om du har fem hästar eller fler i stallet behöver du ansöka om förprövning innan du bygger ett stall. Mer information hittar du under förprövning till vänster.
  

 

Inredning och utrustning i stallet får inte skada din häst


Inredning och utrustning i stallet får inte riskera att skada din häst eller på något annat sätt vara en risk för hästens hälsa.

Från och med den 1 augusti 2010 ska du se till att boxväggar eller boxdörrar, samt skiljeväggar mellan spiltor, är utformade så att din hästs sociala behov tillgodoses. Väggar och dörrar måste kunna stå emot hästsparkar.

Du får inte bygga nya spiltor som ska användas för din hästs dygnsvila. De spiltor som du redan har får du fortfarande använda för hästens dygnsvila. Det är tillåtet att bygga spiltor som ska användas för till exempel utfodring och skötsel av din häst.

 

 

Utforma väggar i boxar och spiltor på bästa sätt


Boxväggar, boxdörrar och skiljeväggar mellan spiltor ska vara utformade så att skaderisken minimeras. Din häst ska inte kunna fastna med till exempel hovar eller käke. Hästarna ska också kunna äta och dricka i lugn och ro. Dessutom bör hästarna kunna se och höra varandra och gärna ha möjlighet till fysisk kontakt. Hästar som är aggressiva mot varandra ska inte kunna skada eller störa varandra.

 

 

Strö golv och liggytor i spiltor och boxar


Golv och liggytor ska ha en jämn och halkfri yta. Golv i spiltor och boxar ska vara försett med ströbädd eller på annat sätt ge en god liggkomfort.
  
 

Ge hästarna dagsljus i stallet


Ett häststall ska ha fönster eller andra insläpp för dagsljus. Stallet ska ha fast monterad belysning som inte orsakar din häst obehag. Belysningen ska göra det möjligt för dig att se till din häst utan svårighet. Kravet på fast monterad belysning gäller inte i ligghallar för utegångsdjur, där kan belysning vara ordnad på något annat sätt. 
  
Fönster, belysningsanordningar och elektriska ledningar som din häst kan nå, ska vara utförda så att det inte finns risk att hästen skadas på dem.         
  
 

Ha ett särskilt utrymme för sjuka hästar


Sjuka hästar ska kunna tas om hand i ett närbeläget utrymme där djuren vid behov ska kunna hållas lösgående individuellt. Utrymmet för sjuka hästar ska ha ett klimat som hästarna är vana vid. För hästar som går ute under den kalla årstiden ska utrymmet för sjuka hästar kunna värmas upp eller på annat sätt vara anpassat så att hästarnas behov av termisk komfort tillgodoses. Utrymmet för sjuka hästar ska minst ha de minimimått som gäller för box.
  
Om en veterinär säger att du kan hålla en sjuk häst på något annat sätt än det vi beskriver här ovanför går det också bra. Om hästarna hålls i grupp eller står uppbundna i spilta måste storleken på utrymmet för sjuka djur anpassas till antalet hästar. Utrymmet bör vara stort nog att hysa var 25:e häst. 
  
 

Anpassa stallklimatet efter din häst


Klimatet i stallet ska vara anpassat till din häst och sättet hästen hålls på. Du ska se till att din häst alltid får frisk luft. Det får inte strömma luft från utgödslingen till stallet. Du ska se till att stallet inte blir fuktigt, eftersom din hästs luftvägar kan skadas av fuktig stallmiljö. Din häst får endast tillfälligt utsättas för luftföroreningar. I mekaniskt ventilerade stallar ska det finnas nödventilation.

 

 

Håll rent och torrt i stallet


Du ska hålla rent i stallet och i andra förvaringsutrymmen för din häst. Ströbäddar och ströade liggplatser ska hållas torra och rena. Strömedlet ska vara lämpligt för din häst och ha bra hygienisk kvalitet. Du ska rengöra hela stallet noggrant minst en gång varje år.
  
 

Undvik buller i stallet


Buller ska hållas på en låg nivå. Bullret i stallar får inte ha en sådan nivå och frekvens att det påverkar din hästs hälsa negativt. I stall får hästar endast tillfälligtvis utsättas för mekaniskt buller som överstiger 65 dBA. 
  
 

Planera för eventuella elavbrott


Du ska ha en godtagbar plan för hur djurskyddet ska skötas vid elavbrott. 
  
 

Följ rekommendationer för brandskydd


Om du bygger ett nytt stall, eller bygger om eller till ett gammalt stall, ska du se till att det finns ett byggnadstekniskt skydd mot brand. Byggnaden ska också utformas så att det finns möjlighet att rädda djuren om det skulle börja brinna. Du bör följa Lantbrukets Brandskyddskommittés rekommendationer.
 
KÄLLA!
 
❤
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Feb kl. 08.22

Uppe tidigt!

Hej på er!
Tack så mycket för att vi hade hyffsat många läsare igår! 
Idag är jag som sagt uppe tidigt vilket beror på att jag ska ta 09:15 bussen in till Lidköping för att sedan ha körlektion 11:05. Kommer vara inne vid 10, men tar jag en senare buss måste jag stressa så till körskolan och jag vill verkligen inte komma försent! 
 
Idag är det också exakt 2 dagar kvar tills jag blir 18, är så taggad så det finns inte!! 
Men iaf, vill tacka er underbara läsare som gör att man orkar blogga, tack!

Vad ska ni ha för er idag?

// Johanna
 
Kamera//NikonCoolpix//
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Feb kl. 20.00

Dagens människor!

Häs skjuten i huvudet och dumpad vid en skogsväg, vad fan finns det för människor?!
Läs artikeln här: http://www.dt.se/nyheter/mora/1.6833503--tror-att-den-skjutits-pa-platsen-
Den döda hästen då miljökontoret kom dit den 10 januari
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Feb kl. 13.37

Sjuk

Har lyckats bli sjuk (igen?) Dock bara svårt att svälja så inget allvarligt. Så typiskt att man ska bli sjuk just på lovet.Vakna inte utav klockan imorse så försov mig lite så han aldrig ut till stallet innan. Och är inte hemma förens senare ikväll, då jag och mamma först ska på möte och sen handla lite hehe :) Men ska försöka fjäska till mig att vi åker förbi stallet en snabbis sen!
Lite sådär ovärt inlägg, ska försöka hinna skriva ihop något/några inlägg för ikväll. Så ni har något att läsa ;) 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Feb kl. 11.14

full rulle

Hej på er!
 
Så kul att så många kika in här igår :D Hade tänkt att försöka hinna skritta ut en runda med Molnia idag, men vet inte riktigt om jag hinner detta eller inte. Har nämnligen möte lite senare och vill inte stressa. Och ikväll ska jag antagligen bort men inget som är hundra än, vi får se helt enkelt :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
12 Feb kl. 07.21

håller med

 
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Feb kl. 18.14

rekomenderar

Tränar ju utöver ridningen också! Styrketräningen och stabeliseringen i rygg, bål och höft har verkligen gjort resultat märkte jag! Har fått en helt annan sits i ridningen, samt att jag har fått en betydligt bättre hållning över lag. Eftersom jag har tidigare haft problem med ryggen (har det än) och inte har kunnat rida ett helt pass förut utan att jag ramlat ihop när jag kommit hem av smärta eller varit tvungen att avbryta en lektion för att ryggen inte klarar mera. Men sedan jag började träna och fick hjälp på hur jag skulle träna för just detta och för att stärka t.ex. ryggen så märkst det nu, känner knappt av någonting i ryggen längre. Bara vissa gånger, nu orkar jag sitta rakt i ryggen genom. Och kan oftast rida ett helt pass utan att behöva avbryta och ta en paus. Känns sjukt bra! 
Så har ni jobbigt med detta med, då tipsar jag absolut om att börja träna ryggen, bål, och höften. 
Den som jag kört mest är att jag har en pilatesboll med benen på, ligger på rygg och sedan lyfter upp rumpan och höften mot golvet. Det kör jag 10 x 3 varje dag! 
 
Detta är ju något som man alltid kommer att ha nytta av i ridningen, att ha en stark bål och rygg är ju alltid bra!
 
/Sanna
 
Denna fast med en boll under benen istället för lite mera träning och motstånd, tränar balans på köpet också eftersom att bollen rör sig ;)
 
Denna har jag också kört endel, "hunden" kallas den för. Man har som på bilden en pilatesboll under magen, lyfter vänster arm + höger ben och tvärt om.
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Tips!
11 Feb kl. 15.23

Spel!

Hej på er!
Medans jag satt och pluggade upptäckte jag ett spel, Star Stable heter det och det är verkligen ett spel för mig!! Så vill ni ha ett roligt spel som har med hästar och göra kan jag verkligen rekomendera det! :)
Ha det bra, // Johanna

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Feb kl. 15.00

missnöjd men ändå nöjd

Börjar med det dåliga, eller säger man så? Missnöjd med mig själv i dagens ridning iaf. Traven gick helt urkasst rent ut sagt, hon bet bara i bettet och jag tänkte rätt men jag gjorde helt tvärt om. Klart hästen blir förvirrad och inte fattar vad hon skulle göra när jag ber henne göra två saker samtidigt. gaah blir så trött på mig själv när jag ska göra så!
Bestämde mig iaf då för att jag skulle skita i traven och gå över till galoppen, hade bestämt mig för att jag skulle få henne dit jag ville innan jag slutade och jag skulle ha henne i en rund och fin form, åtminstonde påbörjad innan jag slutade. Vilket jag lyckades med, det var över ett år sedan hon gick sådär bra i galoppen, kom allt en o annan tår i farten när hon gick såpass bra, formade sig fint och allt bara flöt på som om vi aldrig gjort annat! Började i högervarvet där vi brukar ha lite trubbel. Men det gick hur bra som helst och hon bara rulla på som ingenting och hade en relativt stadig form, sen när ja slutar rida så tänker hon inte häller jobba haha. Så får skylla mig själv när jag inte rider ordentligt. Men iaf så tog jag vänster efter en stund, vilket gick minst lika bra där om inte höger nästan gick bättre?! :o Iaf så kändes hon väldigt fin och avslappnad mot slutet så fick bli en lång promenad.
 
Trött och väldigt svettig liten häst fick sig en skön avskrittning ute medans matte gick bredvid gav massa klappar!
Åh duktiga häst, det är stunder som dessa som man verkligen förstår varför man håller på med hästar och varför man vill fortsätta!
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
11 Feb kl. 10.50

halva hästen försvann...

Molnia har börjat fälla något otroligt, ser inte ut som att det är så mycket på bilden, men gud vad hon fällde. Halva hästen försvann ju haha! Har era också börjat fälla vinterpälsen redan? Eller är det bara våra som är tidiga?
 
/Sanna
 
Efter att bara ha bortstat ena sidan utav halsen...
Sista bilden är åtminstonden hals, ben ocb mage på ENA sidan.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
10 Feb kl. 23.02

Man fick sig en tankeställare

Efter att ha sett denna videon så fick man sig allt en tankeställare på hur man/vissa folk behandlar sina hästar.. Säger inte att vi är perfekta absolut inte, alla har vi våra brister. Men texten i slutet efter att ha sett denna tyckte jag stämde in så bra. Kolla på videon, vad tyckte ni?
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Feb kl. 14.14

Dagens aktivering

Hej på er!
 
Idag fick det bli en uteritt på en väldigt pigg men arbetsvillig häst! Red över vägen till åkern, där Molnia annars brukar villa sticka iväg, men tänkte att jag skulle rida lite dressyr. Vilket det också blev och gud så bra hon jobbade. In med baken och fick verkligen känslan att vi red i "uppförsbacke" som jag alltid strävar efter. Skänkelvikningar i trav, mycket öppna/sluta (övade endel) bakdel/framdelsvändningar. Jobbade bara i skritt och traven men gud så fin hon var!
Avslutade på hemvägen med en galopp, tänkte ta en lugn kort galopp men Molnia hade andra planer och tog bettet och sprang i sitt egna tempo istället haha! 
Men är riktigt riktigt nöjd över henne idag :')
 
/Sanna
Hästen med spetsade öron hela passet ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
10 Feb kl. 11.50

Ibland går tiden lite för fort ♥

Many people will walk in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your heart ♥

/Sanna

 
 
 
 

 

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
10 Feb kl. 08.44

Det är rätt sjukt

Hur mycket ett djur kan göra egentligen! Menar på att Molnia t.ex. har gjort så mycket för mig utan att egentligen göra något mer än att bara finnas till? Men att hon ändå har fått mig att inse att livet faktiskt är värt att leva, att man faktiskt kan släppa allt och bara slappna av. Skulle aldrig ha klarat mig så långt utan min älskade häst (och massor utav vänner förståss) Men ni fattar poängen, att ett djur kan göra så mycket utan att egentligen göra någonting. Det är rätt sjukt, eller vad tycker ni? :o
DU är allt jag behöver, vi ska aldrig skiljas åt. Jag älskar dig för mycket för att låta dig gå ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
09 Feb kl. 12.39

Bättre sent än aldrig

Rubriken har inget med det här att göra haha, men kom inte på något annat! Igår blev det en lugn och rätt så tråkig hemmakväll, blev inte som planerat. Så idag får vi istället främmat kanske, och senare ikväll så traskar jag över till Johanna för att se på Ponnyakuten :D
Kollar ni också på det? vad tycker ni om det egentligen?
 
/Sanna
 
Får la bjuda på en gammal bild på mig och Johanna :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Feb kl. 15.16

pretty girl

Du är mitt hopp, mitt allt, mitt hjärta jag älskar dig så obeskrivligt mycket ♥
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
08 Feb kl. 14.00

Video!

 
Postat i kategorin: Videos
08 Feb kl. 09.21

Härliga lov

Äntligen är lovet här :D Men självklart så hade jag glömt att stänga av alarmet sen förra helgen så de ringde halv 6.... 
På måndag så sätter jag fart med ridningen, har vart mycket i skolan och sådant så har inte riktigt fått in någon fritid ärligt talat, vilket känns förjävligt rent ut sagt. Men men. Nu är ju äntligen lovet här så nu jäklar har jag hela dagarna på mig och göra vad jag vill :D
Varför rider jag då inte nu i helgen? Det är för att jag och mamma ska bort och hälsa på några eftermiddag/kväll och bara umgås, och på söndag kommer jag nog inte må så bra ;) 
 
Har ni planerat ut vad ni ska göra under lovet eller tar ni det som det kommer? 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Feb kl. 17.15

Video!

 
Postat i kategorin: Videos
07 Feb kl. 13.27

Massor på gång..

Just nu är det mycket på gång i mitt liv, vi måste flytta igen, det är massa plugg och prov hela tiden. Är så stressad så jag inte vet vart jag ska ta vägen helt enkelt! Känns sjukt jobbigt och jag har sån ångest över massor! 
Det är mycket som tär i mig, har också efter 1 och 1 halvt år sagt hejdå till Bup, det kändes skönt men samtidigt ledsamt att behöva lämna någon man träffat 1 gång i veckan under denna tiden. Blandade känslor helt enkelt. Efter många om och men blev beslutet att jag inte blev förflyttad till vuxenpsyk, vilket känns skönt för mig men samtidigt så blir jag förflyttade till ett annat ställe istället. Så det är inte över, så just nu är det mycket mycket som snurrar i mitt huvud och jag klarar det typ inte. 

Därför jag inte bloggar så mycket och är så social, mår helt enkelt inte bra just nu. Så är de!
Men ska försöka ta tag i allt, så fort jag orkar och kan, det är ett löfte.
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Feb kl. 11.44

Filmerna!

Hej på er!
Kommer komma upp 1/2 filmer idag redigerar som attan! Så nu är väntan snart över! Har inte tillgång till Sannas filmer så därför kommer inte dom komma upp om jag inte får tillgång till att redigera dom eller om hon inte lägger upp dom själv! 
Men åtminstonde 1 film kommer upp idag, det lovar jag! 

// Johanna
 
Här är några bilder från förra helgen:
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Feb kl. 08.34

varför är jag inte förvånad?

Det är något med mig och att alltid lyckas slita sönder mina ridbyxor. Mina favoriter dessutom, så irriterande! Aja, blir att rida med några av dom andra typ 10 paren.. Nä men lite så, dags och sätta sig och laga ridbyxor igen då haha!
 
I brist på annat o skriva så får ni mer än gärna kommentera vad ni vill läsa om! :D Vad vill just DU läsa om i bloggen? Bara ösa in med tips, dom kommer alltid till användning någon gång, eller hur? :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Feb kl. 13.08

Film snutt

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
05 Feb kl. 09.00

Är ni taggade?

Nu är det ändast två skoldagar kvar, sen kommer det efterlängtade lovet hit! Hur har ni tänkt att spendera erat lov  med? Själv blir det att fortsätta träna och hästarna förståss, nu när man har hela dagarna för sig så är ju bara att planera så hinner man med mycket! 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Feb kl. 18.38

För mig är du allt ♥

Bilerna får tala för sig själva!
 
/Sanna
 Kritik o tips mottages gärna, positiv som negativ!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
04 Feb kl. 15.01

hahaha

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Feb kl. 07.45

Liten filmsnutt

 
Här får ni ett litet smakprov, längre film kommer när Johanna redigerat ihop det ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Feb kl. 16.45

Alla är fina på sina egna sätt...

Må hon alltid va lika charmig på sitt egna lilla sätt..
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
02 Feb kl. 19.01

Ponnyakuten!

Hej på er!
För en stund sen kom Sanna hit och vi ska nu kolla ponnyakuten och sen vidare till stallet för att släppa in hästarna och sen blir det för min del hem och redigera all videos så dom kommer upp! 
Så ni har en del att se fram emot kan jag säga! :)
Men vi hörs sen helt enkelt!
// Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Feb kl. 18.33

börjar med gårdagen

Go´kväll på er!
 
Igår så red jag över bommar med Dimma lite granna också, samt la upp det till ett pyttelitet kryss. Tänkte det kunde vara kul att prova hoppa henne eftersom jag aldrig gjort det tidigare. Hade inga förväntningar alls på henne eller hur det skulle gå. Men hon tyckte det var superkul även om det bara låg på ca.30 så det var egentligen bara bommar, men hon hoppade iaf över dom som om det vore 50-60 haha!
Bilder får ni så fort jag har fått bilderna utav Johanna ;)
 
Idag hade snön smällt bort väldigt mycket så ridbanan var rätt geggig på sina ställen men fortfarande okej att rida på. Så blev lite hoppning med Molnia idag, på väldigt låg höjd, men det var längesen och det var lite slirigt på sina ställen så tog det säkra före det osäkra. 
Molnia tyckte det var skoj att få skutta lite igen och ville gärna ta det så fort som möjligt. Tänkte från början att ja skulle öva på att travhoppa henne men blev några språng i galopp också men resterande i trav! Är riktigt nöjd med henne både idag och igår, min duktiga tjej!
Filmer får ni senare eller imorgon :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum, Molnia
02 Feb kl. 17.55

Uppdatering kommer

Ska bara hoppa in en snabb sväng i duschen!
Sen blir det lite bilder ifrån dagen, videor kommer upp senare ;)
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Feb kl. 15.00

Någon som känner igen sig?

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Feb kl. 21.10

Dressyr pass

Hej!
 
Idag blev det somsagt ett dressyrpass på banan med Molnia. Hon kändes fin men en aning stel till en början men som släppte efter lite lösgörande arbete, såsom skänkelvikningar samt mycket böjande, serpentiner o volter. Jobbade mycket i traven och hon kändes väldigt fin där.
Ridbanan var faktiskt väldigt fin att rida på, lite halkigt på ett ställe. Men ridhus hade ju inte suttit helt fel ändå ;)
 
/Sanna
 
Här får ni lite bilder från dagen, resten får ni en annan dag! Blev närmare 100 bilder samt filmer!
Gjorde snyggaste avåkningen efter ett halvt varv haha.. därav att ja har snö på hjälmen ;)
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
01 Feb kl. 10.44

Uppe i tid

Tidigt imorse så var vi ute och släppte ut hästarna, om ett litet tag så drar vi upp igen för att fixa stallet och rida. Massa bilder och filmer väntar, så håll utkik ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum