20 Jul kl. 16.34

Förlåt för dåligt update!

Ber så hemskt mycket om ursäkt för kass update, egentligen har jag ingen ursäkt till varför, har bara blivit så. 
Den senaste veckan sen jag i måndags kom hem så har jag ridit iaf 3 dagar, vilket är inte alls mycket. Men har vart uppe alla dagar, men har vart så fruktansvärt varmt så har lixom inte orkat. 
 
Men det har varit pass på banan bara, en dag körde jag lite markarbete sen har jag mest ridit och försökt få han lyssna ordentligt på skänkel, vilket har gått bra faktiskt. Börjar hitta tillbaka till glädjen i att rida, det känns bra nu, trots att jag inte har livet på rätt sida och allt är upp och ner. Men ska äntligen få byta mina antidepressiva mot ett par andra, som är starkare, men som kanske iaf kan funka. Vi hoppas! 
 
Men nu tänkte jag fixa lite tidsinställda så att ni har nåt att läsa, kram på er!
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Jul kl. 16.07

inget internett

hej!
förlåt för dålig uppdatering men kag har inget internett hemma för tillfälligt. och kan inte lägga upp bilder eller nått från mobilen så de blir ju ganska tråkiga inlägg..

idag red jag iaf lite markarbete/dressyr med Namie. de gick helt ok, lite ofokuserad häst samt väldigt tung i fram. vänster galoppen var helt kaos, hob bara bockade hela tiden och när vi väl fick galopp utan att bocka så sacktade vi av och drev ja på så tjurade vi. Men tillslut fick vi allt till en helt okej galopp där. Till höger gick de betydligt mycket bättre. fattade direkt och inte alls lika mycket bockningar här. De blev kanske 3-4 skutt här men inte mer än så. Så jag är helt okej nöjd med dagens pass faktiskt. Trots alla miljontals bockningar haha!

/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Jul kl. 13.30

Första fotona!

Det här var dom första fotona när jag rider på Storm! Tänkte visa några av dom och det har blivit en stor skillnad på både mig och honom så någon dag kommer det en jämförelse!
 
Dessa är tagna 15 Augusti 2012
// Johanna
 
Postat i kategorin: Storm
08 Jul kl. 17.15

Bjuder på lite gamla videos!

Det var längesen det kom upp en video på bloggen nu sä tänkte därför bjuda på några av våra gamla videos! 
Titta och njut!

// Johanna
 
Postat i kategorin: Videos
08 Jul kl. 16.27

Tisdag

Tjena! 
Idag gick jag upp halv 5 för att gå ut till stallet vid 5, så jag skulle hinna mocka och fixa hö åt zhelio, har ju hand om honom idag :D 
Så idag fick jag jobba lite mindre då jag ska hinna rida osv. Vilket känns superkul! Har zhelio imorgon också så blir upp tidigt då med! :( men det är så värt det!! Får passa på mesans jag kan :) 
För er som inte förstått är jag hos min mamma och zhelio är världens snällaste lusitano hingst som jag brukar rida på när jag är här :) 
Nu sitter jag i ridhuset och väntar på att mamma ska bli klar med ridlektioner så vi kan rida tillsammans sen :) 

Ni får en bild på mig i snygg tröjan ;) 
// Johanna 


Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Jul kl. 14.30

Wanties från Hööks!

Det finns en massa saker inom ridväg som jag vill ha!
Så tänkte visa er lite, bara att klicka på bilderna så kommer ni till produkten. 

// Johanna 
Postat i kategorin: Tips!
06 Jul kl. 18.22

New in!

Fick i fredags hem mina ridstövlar!
Det är ett par tattini terrier stövlar är verkligen supernöjd!
// Johanna 


Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Shopping
06 Jul kl. 15.08

Hos mamma!

Hej på er!
Kom fram till Västerås idag vid halv 12 och har vart en sväng på jobbet och fått arbetskläder och kollat lite. :) 
Kommer att bli ridning för mig en gång denna veckan iaf :) har zhelio på tisdag så då blir det mockning och foder och sånt + ridning :D såå glad! 
Men hoppas ni får en bra vecka! Kommer uppdatera lite då och då om jag kan! :) har ingen dator med mig men det ska nog gå ändå ;) 
// Johanna 
Hundarna gav mig varmt välkomnande så dom får stå för bilden :D





Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Jul kl. 13.01

Markarbete

Hej.
 
Idag valde jag att rida lite markarbete med Namie. Hon kändes en aningen seg, Hon har träningsverk efter denna veckan haha, lilla tjejen har jobbat så bra!
 
Hon lyfte fint på fötterna över bommarna och gjorde det hon skulle trots träningsverk som tog emot lite, så red bara i ca. 30 min. Galopperade även lite idag, själva galoppen gick bra, men fattningarna var dessvärre inte lika roliga när man va tvungen att ha med sig bakbenen ordentligt tyckte Namie. Så det blev endel sparkande men när vi väl fått galopp så var det inga som helst problem. Detta kom bara i högervarvet, i vänster var det lite trögt men alla fötterna var på jorden iaf ;)
 
Imorgon ska hon få vila, och sen resten av veckan har jag ej bestämt mig. Jobbar ju en vecka till så får se hur mycket jag orkar, brukar vara helt slut när jag kommer hem. Det märker vi. Men hon förtjänar verkligen att vila imorgon, tror hon mår bra av det, så tränignsverken får ge sig liiite granna iaf haha!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
06 Jul kl. 10.15

On the Road!

Hej på er!
Just nu sitter jag på tåget påväg till Västerås och hem till Mamma. Då jag imorgon börjar jobba! Det ska bli kul att jobba, men det tråkiga är ju att jag är en vecka utan hästen nu när vi äntligen kommit igång igen! Men men, det får va som det är, jobba måste jag ju göra! 

Har gjort en del tidsinställda inlägg som kommer komma upp under veckan så hoppas ni stannar kvar och läser trots att det inte blir ridrelaterade inlägg från mig!
// Johanna
 
Bjuder på ett par gamla bilder jag tagit på Röskva & Dimma!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Jul kl. 20.15

synd

Hej på er!
 
Vad ska man säga om dagens pass? Så sjukt bra gick Namie. Hon blev lite framtung i slutet när hon blev trött. Men gud så fint hon jobbade på innan det. Vilken känsla säger jag bara! SÅ synd att ingen kunde fota bara :( Måste verkligen få med mig någon som vill aggera fotograf någon dag!
 
Jaja, idag gjorde jag mycket lösgörande arbete i skritten till en början, mycket flytta för skänkeln, 8 volter osv. Gick sedan över till traven då jag fortsatte,gjorde även endel öppnor och slutor, samt skänkelvikningar i traven, och ja vad ska man säga? Så duktig alltså, finner inga ord.
Bara red runt där och log för mig själv för det kändes verkligen toppen!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
05 Jul kl. 14.55

Gårdagens uteritt - attackerade

Igår skulle jag ta en trevlig uteritt på Namie, men han knappt inte ens komma ut innan alla äckliga blinningar och bromsar kom och attackerade oss. Men tänkte att dom ger sig väl, men ju närmare skogen vi kom desto mer blev det. Så när ja precis skulle gå in i skogen så ser jag bara hur det är ett svart moln för det är så mycket blinningar där. Namie studsade på stället och visste inte vart hon skulle ta vägen när dom bet henne hela tiden. Så valde att rida hem igen, blev att trava hela vägen hem för att dom skulle låta oss va haha, gick lite bättre än vad det var i skritten. 
Men Namie har vart riktigt duktig i flera dagar nu :D Så glad! Hon får verkligen med baken in och jobbar verkligen på super, känns jätte bra! 
Får se vad vi hittar på idag, kanske blir markarbete eller något. Går ju inte att rida ut om man inte vill bli attackerad :(
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
03 Jul kl. 19.13

Hur söta?

Idag hade vi med oss mina grannbarn ut till stallet så dom skulle få rida lite, asså gud hur söta är dom inte eller!? 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Jul kl. 19.00

Underbar känsla

Hej!
 
Idag fick det bli ytterligare ett dressyrpass på banan med Namie, idag blev det mycket trav jobb och jobbade mycket med avsakningar och igångsättningar idag också. Gick dock mycket bättre igår, men allt annat kändes super med henne. Gjorde även lite öppnor och slutor och mycket ställande, böjande, och så hon verkligen fick jobba med bakbenen. Hon gick verkligen super, krullade ihop sig lite ibland men det löste vi fint. 
 
Hade en lite svettig häst som var vit i rumpan idag igen, så duktig. Så roligt när jag verkligen kommer på hur jag ska rida henne, jag som alltid har haft så svårt för att rida henne. Men nu verkar det som det har börjat ge sig och jag hittar mer och mera knappar på henne :D
 
Imorgon kanske grannbarnet ska med ut och rida lite, så då blir det nog en vilodag för Namie, och bara pysslar om henne. Hon lär nog ha lite träningsverk efter två helt okej krävande pass i rad. Men ack så duktig!
 
/Sanna

Bild från gårdagen.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
02 Jul kl. 14.14

Onsdag!

Hej på er!
Imorse var jag först ute i stallet och släppte hästarna i stora hagen osv. Även så ville den ena katten komma in, så släppte in den. Åkte sedan tillbaka ut till stallet efter körlektionen. Släppte ut kissen och försökte locka den andra katten men den vill bara inte komma haha.. Såg den dock igår men den ville som sagt inte komma.. 

Nu sitter jag och kollar lite film, vilar och tar det lugnt helt enkelt! Ska också fixa headern idag istället, var så sjukt trött igår haha.. Idag blir det att åka ut lite senare och ta ett pass på banan! Det ser jag fram emot och hoppas han är lika underbar som igår! :) 

Ha en fortsatt bra dag!
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Jul kl. 19.46

Nytt

Namie får ju nu bli mitt nya projekt, saknar Molnia alldeles för mycket men får ta tag i Namie så går det nog bra det också!
 
Hon har ju fått ett nytt träns, riktigt snyggt blev det på henne, och guud så bra hon gick på det, vilken känsla man fick! Hon jobbade verkligen med bakbenen, hon var allt bra svettig och luddrig i baken när vi var färdiga ;) duktig tjej!
Tänkte först bara skritta lite granna då ja inte rider på över 1 1/2 månad, men det kändes så bra så blev endel trav också, mycket trav, skritt, halt, trav, halt, trav osv. Hon var riktigt duktig, stannade kvar i formen även i avsakningarna och även i igångsättningarna dom flesta gångerna. Mycket blinningar och flugor som hon irriterade sig rejält på men det gick bra ändå!
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
01 Jul kl. 18.59

Dagens!

Hej på er!
Idag var jag först uppe i stallet på morgonen inann min körlektion och släppte hästarna i stora hagen på med munkorg osv och lockade på katterna. Den ena kom och ville gå in :) Sen efter körlektionen åkte jag tillbaka och släppte ut katten och kollade till allting lite. 
 
Sen var jag uppe ännu en gång för att pyssla med hästen. Pappa var med också men blev tyvärr inga ridbilder. Först tränsade jag storm och gick en liten runda och sedan när jag kom tillbaka hoppade jag upp och red barbacka i cirka 20-30 min. Det gick fint! Han lyssnade bra på när jag ville att han skulle öka tempot och tog trav direkt, vilket är en sak jag ska träna honom på då han ska lyssna på skänklarna. Men det gick verkligen super och är sjukt nöjd med honom idag! Kunde inte vart en bättre dag han bevisade verkligen idag varför jag älskar honom asså! <3
 
Imorgon har jag inte riktigt bestämt vad jag ska göra, men blir nog ett vanligt pass på banan med sadel och träning på det ena och det andra! Fotade en del idag på hästarna men det kommer upp när jag lagt in bilderna från kameran, så ska även ikväll fixa en ny header. :) 

Men först ska jag gå fram och handla lite hade jag tänkt! :) 
Så hoppas ni har haft en bra dag!
// Johanna
 
Postat i kategorin: Storm