Förstår inte alla dumma kommentarer om att vi, ryttare med häst inte bör vistas i trafiken, eller iaf inte rida på en väg där det förekommer bilar. Hästen är ett fordon vilket folket som faktiskt lyckats ta körkortet borde veta om då det står tydligt och klart i körboken om hur man ska uppföra sig vid möte med häst.. Så, alla ni dumma folk som gasar på när ni möter häst och ryttare hur fasen gör ni när en älg rusar upp på vägen? Gasar ni på då också och riskerar att få en älg in i framrutan? NEJ ni bromsar, eller stannar för SÄKERHETENSSKULL!
 
Kör ni förbi häst och ryttare i 90 km/h så kan ni aldrig garantera att hästen inte kommer bli rädd, den behöver inte ens bli rädd för bilen, den kan lika gärna bli rädd för en fågel som flyger upp från diket, eller någonting annat, eller som sagt er, ni som kör som idioter och vill ni då i värsta fall ha ett människoliv på erat samvete? Och kanske också hästens liv också? För att ni inte kunde bromsa ner? Är vi så lite värda i era ögon? Det sitter ju faktiskt människor på dessa hästar, både vuxna men även barn som i flesta fall måste korsa en väg för att ta sig från där dom är och hem igen eller tvärt om, för att t.ex. komma ut i skogen. Börja använda hjärnan!
Får man köra över ungar i snabbköpet med kundvagnen när de rusar runt och leker tittut eller måste jag visa hänsyn? Fast deras föräldrar tar med sina barn som inte kan uppföra sig till butiken?
 
Som när jag och Johanna red ut igår, Namie blev rädd och flög ut i vägen (vi var tvungna att rida på en milt trafikerad väg (alltså där det inte brukar komma allt för mycket bilar) för att ta oss in på en grusväg. Har ridet där förr och inte alls vart några som helst problem. Men igår iaf, så ser vi att det kommer två bilar bakom oss. Vi håller oss in till kanten så bilarna kan köra förbi, det var inga som helst problem. Men sen kommer det en bil framför oss som kör som en idiot rent ut sagt, men saktar han ner? Nej det gjorde han inte trots att han ser att Namie blev skrämd av någonting och hoppade ut i vägen. Samtidigt kommer det en bil bakom oss, men den hade som tur var vett o stannade sakta och snällt bakom och lät det ta sin tid. Medans bilden framför bara fortsätter o kör, när han är precis bredvid oss så kör bilden på något sätt,(vad det var och vart vet jag inte) på Namie i rumpan/svansen någonstans och självklart att hon blir rädd (förstår vem som helst, även om hon är trafik säker) och flyger ner i diket på Johanna och Storm. 
Bilen som var bakom såg alltihopa och körde så sakta förbi oss, rättaresagt kröp förbi oss för att inte skrämma hästarna! Vi log och tackade så snällt för att hon visade respekt och tog det lugnt förbi! 

Ni som använder hjärnan och visar respekt för oss ryttare, vi är er evigt tacksamma, tack för att ni saktar ner och visar att ni bryr er och ni kommer alltid bli bemötta med ett stort leende! Ni är guld värda!
 
/Sanna
 
Bilder lånade från google.se