31 Dec kl. 22.14

Promenad!

Idag följde jag med på eftermiddagen ut i regn och rusk! 
Pga underlaget och väder så tog vi på Storm och Molnia varsitt täcke och tränsade och gick ut och gick lite.. Sen släppte vi ut dom och fodrade dom för att sedan mocka osv.. Sen så var hästarna livrädda och dygnsura pga regn och raketer så vi tog in dom lite tidigare idag än vanligt, men men det dör dom inte av! :)
 
Hörs imorn eller nåt! // Johanna
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Storm
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
31 Dec kl. 08.00

GOTT NYTT ÅR!

 
Postat i kategorin: Videos
30 Dec kl. 20.30

Sjuk!

Tyvärr kunde jag inte följa med upp till stallet idag då jag har närmare 40 graders feber och har spytt hela natten.. Så Sanna fick dra upp och släppa ut och mocka fodra osv.. själv idag.. Mår jag bättre imorn kanske jag följer med upp på eftermiddagen! Sanna har ridit Storm idag åt mig.. Så hon kommer blogga mer om det senare antar jag!
Ha det så bra, kram!
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
30 Dec kl. 06.00

Hästar är otroliga!

Dom gör så mycket, utan att egentligen göra någonting alls. Vet många gånger jag kommit till stallet, vart riktigt nere och depp. Tar in hästen, fixar iordning, rider och sen är allt det jobbiga som bortblåst under den tiden jag tillbringar i stallet!

Jag älskar min bästa vän över allt annatn, min fina häst ♥
 

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
30 Dec kl. 00.42

10 saker....

10 saker som jag vill göra innan jag dör med hästarna är följande:
 
* Komma ut på hopp samt dressyr tävling med Molnia
* Komma ut på hopp samt dressyr tävling med Namarrkun
* Hoppa 1m med Molnia
* Stärka och bygga mera muskler för Molnia i galoppen så hon blir bärigare!
* HA KUL tillsammans med alla hästarna!
* Bada med hästarna
* Rida vid stranden och ta fina bilder
* Träna mera NH för att få bättre kontakt med Molnia, samt Namarrkun!
* Komma ut på träningar så jag rider för andra tränare och utbilda oss ännu mera och få tips och råd från andra tränare!
* Öva på att göra galopp till halt och tvärt om.
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Jag och Molnia

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Dec kl. 19.25

Longering

Hej!
 
Hoppade upp lite på Storm förut som Johanna skrev, han skötte sig faktiskt bra, bara lite jobbig i början men det släppte när jag sa till han.
Sen hoppade jag upp en kort kort stund och skrittade, samt travade lite granna på banan, innan jag sen hoppade av och gick till rundkorallen och longerade henne en stund. Hon var riktigt fin och duktig. Nu har hon gått bra och har vart nöjd två dagar i rad. Imorgon blire nog en uteritt, mot vanliga skogen och åkern så hon får komma ut lite och bara gå utan större krav! :D
 
/Sanna
 
Hon får 5 tassar av 5 när hon varit så duktig min ängel! <3
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
29 Dec kl. 17.53

Hemma nu!

Nu är vi hemma efter en hel dag i stallet! 
 
Men iaf, så red jag Storm idag och han var super pigg! Han var även lite bockig osv.. Sanna hoppade även upp på honom lite.. Men iaf, sen när jag hoppade upp igen så var han först stissig och bockig.. Men efter ett tag så blev han superduktig och gick superfint! samlad trav och fick till vänstergaloppen några gånger, riktigt stolt över honom! 
 
//Johanna
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Storm
Postat i kategorin: Storm
29 Dec kl. 13.30

Morgon fodring

Hej på er!
 
Nu är vi hästvakter igen fram tills tisdag. Vilket alltså betydde att vi släppte in dom igår, och det var upp klockan 6 som gällde för att släppa ut dom små djuren. Några hade mera brottom ut än andra haha, men när alla väl hade kommit ut hade dom inte så mycket mer än mat i huvuet.
Vi ska strax ner till stallet igen för att lunch fodra, mocka, rida och alla andra stallsysslor som skall göras.
 
Hoppas ni får en bra dag, för det ska vi ha ;)

/Sanna
 
Tänk när vi kunde sitta såhär, och äta bredvid hästarna utan en massa kall snö!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Dec kl. 07.00

Gårdagen storm!

Vi hoppade ju som sagt igår och till en början var Storm framåt och klarade det galant.. Men sen hände något och han blev tvär och osammarbetsvillig, kanske hade han en av sina dagar precis som vi har våra.. Fick tillslut honom över hindret och valde då att avsluta med hoppningen och rida lite dressyr istället då han verkligen inte ville hoppa idag. Men han var iaf superduktig och gjorde så gott han kunde!
Han är så fin min ängel!
// Johanna
Bilder från igår:
 
Foto: Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Storm
Postat i kategorin: Storm
28 Dec kl. 21.46

Fin häst!

Hej på er!
Hoppas ni har haft en bra dag allihopa! IDag har vi hat fullt upp, därför uppdateringen fått lida lite. Vart på KSS kvart över 7 i morse. Sen begav vi oss mot Commerce i Skövde och sprang runt i olika affärer, shoppade och fixade tre olika försenade julklappar hehe.
Till det viktiga!
Efter allt så drog vi till stallet, red lite markarbete, mot hoppning med mycket dressyr. Molnia gick så sjukt bra att jag inte red mer än kanske 40 min max. Men fick igenom det jag ville och det jag önskade av henne och både jag och hon vart nöjda efter sen. Mycket frustande från hennes del. Duktig tjej!
Tog in hästarna och sa godnatt, sen bar det hem till Johanna och chilla.
 
Bilder samt filmer får ni imorgon, då vi ska försöka filma varandra samt fota endel :)
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna och Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
27 Dec kl. 21.05

Isgata!

Hej!
 
Ska alldeles strax hoppa in i duschen! Var tidigare idag bestämt att vi skulle ut i skogen och hoppa, men det blev lite ändrade planer. Vi skrittade upp emot skogen, men vi vände där uppe och skrittade hemåt igen. Hoppade av Molnia och ledde henne hem, övade lite ledarskapsövningar med henne. Det var en riktig isgata påvägen så hästarna halkade titt som tätt och vi ryttare lika så haha. Men är i alla fall super nöjd med hur Molnia kändes idag, mjuk och fin, pigg och framåt. Men kunde ändå lyssna bakot om det behövdes relativt bra.
Tror nog att någon ur Marianne och Claes (stallägarna) döttrar har ridet min älskling under julen då lädrerna var något längre än vad dom brukar vara hehe, vem vet. Kanske var Marianne som suttit upp. Hur som helst så är jag nöjd med henne, och Molnia vart nöjd med att skritta en liten sväng!
 
/Sanna
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000 D Model; Molnia och Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Dec kl. 12.53

Sorry!

Hej! Vet att vi inte varit aktiva, men det är sånt som blir ibland, särskilt när det är jul. Under de senaste dagarna har jag firat jul, vart i Grästorp med Sanna och vart hundvakt, varit med Sanna & Linda och även träffat André och Lina :)
Idag ska vi iaf upp till stallet och ta oss en tur i skogen, tror vi ska passa på att hoppa lite, vilket kommer bli superkul, då vi inte hoppat på skit länge pga snön! Men jag är ju dock mer för dressyr, men ändå så kan det ju vara kul att hoppa ibland! Vi ska nog även försöka filma lite i skogen, så det kommer upp sen! :D
// Johanna
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna och Storm
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Dec kl. 08.30

The typical Sackum hästen!

Photo; Johanna Camera; Canon eos 1000D Model; Molnia Redigering; Johanna
Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
24 Dec kl. 10.51

Merry Christmas!

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Dec kl. 22.20

Bilder från Slädturen!

Här kommer några bilder som vi lovade er från slädturen med Storm! :)
 
 
Foto; Sanna och Johanna Kamera; Samsung Model; Storm, Issa, Marianne och Claes
Postat i kategorin: Storm
23 Dec kl. 17.17

Ändrat!

Vi har inte vart uppe i stallet och ridit idag tyvärr... Inte mer än att vi lämnade våran julklapp till Claes och Marianne i stallet ;) Så dom får den när dom kommer ut! :D 
 
Om ni gissar rätt på något av de 5 presenterna i deras julkasse får ni en länkning! :D
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Dec kl. 10.00

Dagens planer!

Idag ska jag och Sanna först åka på en tripp till Stan, för att fixa klart lite julklappar b.la. den som vi ska ge till hennes mamma och hennes mammas kille ;) Det ska bli kul ;) HAHA!
Sen även lite andra saker!
 
Sen efter det ska vi hem och sedan byta om osv.. Och sedan ska vi ut till stallet och ta oss en uteritt med Molnia och Dimma har vi planerat :)
 
Hörs mer sen!
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Dec kl. 22.34

Dagen på Molnia!

Idag var vi som sagt uppe i stallet och efter slädturen red jag ett dressyrpass på Molnia på banan.. Marianne var även där och red Namarrkun, så fick lite lektion på samma gång. 
Övade mycket på att få henne rätt ställd/böjd i båda varven och även att hon skulle försöka ha samlad trav.. Sen galopperade jag även lite.. Och övade också på vikthjälper i skritten.
Idag blev jag riktigt nöjd med henne faktiskt! Hon var superduktig och började mot slutet söka sig mot tygeln, som Marianne så fint sa det :) 
Är stolt och nöjd med lill hästen idag!
 
// Johanna
Sanna fotade även här kommer en del foton;
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna och Molnia

Postat i kategorin: Molnia
22 Dec kl. 20.31

Körning!

Hejsan!
 
Var ju som sagt ute med Storm på en slädrunda förut, jag och Johanna satt bakom och Claes satt i fram och körde, Marianne red bredvid på Röskva som stöd. Det gick super bra men bilder från slädturen får ni imorgon eller något då jag glömde kameran hemma tyvärr :(

/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Samsung Model; Johanna och Storm
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
22 Dec kl. 10.20

SLÄDRUNDA!

Godmorgon!
 
Nu bär det av upp till stallet så här på morgonkvisten då vi ska med Marianne och Claes ut på en slädrunda klockan 11.00 med Storm och troligtvis Röskva som pedagog ;) Kommer bli hur mysigt som helst, vi återkommer med hur det gick sen och vart vi var osv när vi kommer hem!

Ha det underbart så länge!
 
/Sanna
 
Foto; Claes Mode; Storm
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
22 Dec kl. 10.04

Iväg!

Om en stund kommer Sanna & hennes mamma och hämtar mig för att vi sedan ska dra upp till stallet för att... ÅKA SLÄDE! ;) Och det är min lilla söta ponny Storm som ska dra den, duktig liten älskling! :) 
Sen efter det ska jag även rida Molnia, Kamera följer med idag! Så ni kommer få en del bilder sen! :)
Både min sysem och Sannas digital kamera följer med, så bilder lär de nog bli :D
Ha de bra!
 // JOhanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Dec kl. 22.01

JULKLAPP

Den som gissar rätt på vad det är jag var och köpte förut vinner en länkning! Vinnaren dras på Julaftons kväll ;)
 
Ledtråd; hårt och mjukt
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Dec kl. 19.58

Ridlektion Sanna och Molnia

Hellu!
 
Red lektion med Molnia för Marianne förut idag. Vilket verkligen var välbehövligt hehe eftersom det har vart mestadels nederlag från våran sida, men idag kändes hon riktigt fin och hon lyssnade mestadels på förhållningar och halvhalter. Övade bak och framdelsvändningar, vilket gick helt okej bra, sen även att ha en lugn trav och att inte stressa, samt att bibehålla formen i avsaktningar,- igångsättningar. Vilket också förvånade mig att det funkade såppas bra som det gjorde. Där efter valde jag att avsluta när hon var så duktig och gjorde det jag bad henne om utan större svårigheter!
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Samsung Model; Ja och Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
21 Dec kl. 19.15

Gårdagens aktivering

Igår så blev 4 hästar av 5 ridna. Jag började med att ta ut Dimma en sväng tillsammans med Johanna och Storm, vilket gick super bra. Pulsade lite på en åker så dom fick jobba ordentligt innan vi red hemåt igen. Hon kändes fin och allt flöt på relativt bra, bara lite emellanåt som hon inte riktigt var på samma spår som jag.
Sen red jag Namarrkun samtidigt som Johanna red Molnia, blev ett dressyrpass på banan, vilket gick rätt så dåligt hehe, jag var spänd i handen och vågade inte släppa fram henne ordentligt utav blev kvar i förhållningen, men efter en stund så släppte det och hon blev super fin och då valde jag att avsluta för att inte förstöra det fina som jag fick till.
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Iphone Model; Dimma
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum, Molnia, Namarrkun, Storm
21 Dec kl. 18.40

wooops!

Hejsan!
 
Har fullt upp med att färdigställa och komma ikapp med en massa massa inlägg som ska komma upp i dom snaraste dagarna ;)  Bl.a en tävling, ridningen igår, idag, 10 saker... osv i evigheter! Bäst jag sätter igång så jag kan bli färdig någon gång och få någon timmas sömn innan vi ska upp te stallet på förmiddagen imorgon på nya äventyr ;)
 
/Sanna

Kamera; Mobil och Canon DS 1000D Model; Ja och Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Dec kl. 13.40

Video! Uteritt!

 
Postat i kategorin: Videos
21 Dec kl. 11.38

2 hästar var!

Hej! Igår var vi uppe och red och vi ska nog även upp idag.. igår red vi iaf 2 hästar var och jag red Storm och Molnia så tänkte berätta lite om det nu!
 
Först red jag ut på Storm travade lite där det var okej underlag annars var vi mest ute i djupsnön och skrittade så att hästarna fick arbeta lite. Det tyckte dom var både roligt och jobbigt, men tillslut fick han nog och ville inget annat än upp hehe, men han stannade kvar ändå! Vi var även borta i en av våra skogar som vi brukar rida i, fast igår var vi i den minsta, där gick vi upp för backar och travade lite.. 
 
Sen red jag Molnia på banan, vilket jag faktiskt är jätte nöjd över! Hon var jätte duktig och lyssnade på mig bra igår, hon var rätt så pigg men efter lite jobbande lyckades jag få samlad trav på henne och även i galoppen i vänstervarvet, i höger var det dock lite svårare men det gick någolunda tillslut! Hon var superduktig faktiskt! Sen skrittade vi ut när vi skulle skritta av dom.. !
 
Filmade även lite igår, det kommer nog upp senare så fort jag redigerat lite!
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Molnia/Storm
Postat i kategorin: Molnia, Storm
21 Dec kl. 08.40

KSS

Hejsan!
 
Bloggade aldrig igår om gårdagens ridning. Men det kommer, vi lovar er! Men nu på morgonen ska jag iväg till KSS och lite sånt, så jag uppdaterar mera när jag kommer hem senare mot kvällen! :)
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Dec kl. 21.01

update från igår!

Hej på er!
 
Bloggade aldrig någonting igår om ridningen då vi hade annat för oss och bloggen fick bli lite lidande från direkt uppdatering ;)
I alla fall så gick det inte alls bra för min del, då Molnia bara sprang för mig och jag blev frustrerad och tänkte avsluta men då hoppade Johanna upp på henne istället och red "till" henne lite och då gick hon i alla fall lugnt i traven efter en stund. Medans hon red Molnia red jag Storm bara lite granna, skritt-trav-galopp och han kändes super fin! Så red inte alls mycket eller så krävande utan avslutade efter galoppen och lite travarbete och skrittade av honom.
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Samsung Model; Johanna och Storm
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
19 Dec kl. 09.10

The typical Sackum hästen!

Photo; Johanna Camera; Canon eos 1000D Model; Namarrkun Redigering; Johanna
Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
18 Dec kl. 22.52

Förlåt för no update!

Förlåt för att vi inte bloggat idag men har haft fullt upp! Vi har varit och ridit idag men helt enkelt inte hunnit med att blogga. Men imorn ska vi försöka blogga efter vi ridit!
Men först imorn ska vi till stallet och sen ska jag till BUP på möte, vilket då innebär att vi kommer blogga efter detta.. Ska även filma imorn när jag rider Storm, så ska ni få se :D 
 
Sen imorn ska vi även ha några samtal och kanske möte med polisen om en del saker.. Men detta går vi inte ut med än vad det gäller ;) Ni får se längre fram!
 
Ha de // Johanna
 
Foto; Sanna Model; Johanna & Molnia Kamera; Canon eos 1000D
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Dec kl. 13.45

Stalltime!

Nu sitter jag hemma och väntar på att Sanna ska komma hit för att vi sedan ska dra oss till stallet för ett ridpass. Trotts att jag åkte av igår och har lite ont i revbenen fortfarande så får Storm ingen paus från mig idag ;) 
Idag ska jag öva lite tempoväxlingar och rida mycket utan stigbyglar kanske barbacka för att öva balans! :) 
 
Hörs mer efter 
// Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Dec kl. 10.13

Piggelin

Hej!
 
Bloggade aldrig igår efter ridningen då jag hade 39 graders feber om inte mer och var helt slut. Men i alla så har den gått ner lite nu vilket är skönt!
Molni vart super pigg och det är med förståelse eftersom hon hade stått i en vecka hehe woops! För det mesta var det bara springa fort som gällde för henne men då och då kunde hon fokusera lite på arbetet. Mest i skritten, men hon slappnade av lite granna i traven också. Tror nog inte dom ska få stå så länge på en och samma gång igen hehe. Nu är vinterns vila över för dom haha. Idag får vi väl se lite vad som händer inom ridfronten, får säkert lägga fokuset på att få henne lugn och fokusera på mig.
Red ju även Storm en kort sväng igår efter Johanna´s ofrivilliga avsittning, han bockade lite med mig också men jag lyckades hålla mig kvar och bli lite mer bestämd på han och då lyssnade han faktiskt. Han kan om han vill lill pojken ;)
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Iphone Model; Dimma, Storm, Röskva, Namie
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
18 Dec kl. 07.30

Veckans blogg!

Postat i kategorin: Veckans blogg
18 Dec kl. 07.30

Rida ensam?

Ibland när man kanske är på halvtaskigt humör så är att rida ensam en bra sak att göra. Ta en lång uteritt ensam med hästen och bara rensa tankarna.. Det är bra att ha dessa djur ibland med tanke på att de är väldigt pedagogiska utan att egentligen göra något! 
 
Rida ensam får 4 av 5 tassar!
Postat i kategorin: Tips!
17 Dec kl. 18.08

Busig ponny!

Idag var vi äntligen uppe och red! Storm var överdrivet pigg, men hade inte förväntat mig något annat med tanke på att han har fått stå i en vecka cirka. Men vi har haft fullt upp med en massa annat så har faktiskt inte haft tid. 
Men men, iaf så började det med att han fattade trav nästan direkt men jag var bestämd och han lyssnade till en början. Sen när jag väl skulle börja trava fattade han galopp på en gång och lekte rodeo häst, han bockade skit mycket! Sen efter en stund började han även kicka, men jag gedde mig inte, han skulle lyssna!
Men till slut efter mycket bockande och kickande åkte jag av, ramlade först på huvudet och sen på magen.. Så har lite ont i revbenen och huvudet. Men men, han var ju busig och har stått, så förstår honom.
Sanna fick hoppa upp lite på Storm medans jag försökte andas ut, men sen hoppade jag upp igen. Då övade jag på tempoväxklingar i trav och tillslut lyssnae han, jag red då utan stigbyglar för att jag skulle passa på att öva lite balans samtidigt också. Så har lite träningsverk i benen nu efter att ha ridit lätt utan stigbyglarna. 
Men han blev duktig tillslut!
 
Imorn ska vi dra och rida igen och då ska jag rida mest utan stigbyglar eller kanske barbacka för att jag själv ska få lite balans träning också, men ska nog rida med sadel ändå, får se imorn helt enkelt! :)
 
// Johanna
 
Foto; Sanna Model; Johanna & Storm Kamera; Samsung 
Postat i kategorin: Storm
17 Dec kl. 06.18

Innan klockan 6

Godmorgon på er!
 
Redan innan klockan 6 var jag uppe idag. Varför det? Jo, ibland är det inte allt för roligt att vara hundägare och en ända som är i huset när hunden inte kan vara själv haha. Så det var bara att gå upp när mamma åkte till jobbet, snaark. Men vad jag man inte för djuren? Om en timma ungefär ska jag ut med vovven och sen blir det skola, efter det sen drar jag ner till stallet för ett dressyrpass på banan. Molnia kommer nog vara pigg om någon hehe! :)
 
/Sanna
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Jag och Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Dec kl. 21.49

Update Storm!

Någonting som vi aldrig har nämnt i bloggen förut (tror jag) är att Marianne och Claes brukar köra Storm endel, även Namarrkun är inkörd. I alla fall så hade dom varit ute på en sväng med Storm idag och Röskva som stöd bredvid. Vilket verkade hade gått super bra, dom körde bara upp till skogen och tillbaka, han är så duktig våran lilla Stormis! 
 
Foto; Claes Model; Storm
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Dec kl. 14.35

Cinnamon challange!

Jag och Lina kör cinnamon challange!
 
Postat i kategorin: Videos
15 Dec kl. 14.09

Vad föredrar ni?

Nu när det är snö och kallt ute, blaskigt, halt osv kan det vara jobbigt att rida på vissa ställen. Våra hästar går ju barfota året om och på alla fyra runt om och dom klarar sig utmärkt på det, halkar nästan ingenting, det klart om det kommer en hal isfläck att dom kan halka till. Men vilken häst halkar inte liksom? ;)
 
Jag föredrar helst våren och hösten, men sjävklart älskar jag sommaren lika mycket. Det är mjuka vägar, skönt för hästarna när det inte är allt för varmt, man slipper rida i mörkret, och det är allmänt trevligt under vår-sommar och hösten :) (tror nog Johanna håller med mig lite här hehe) Men visst är det mysigt att rida ut i snön och bara ta det lugnt och ha det trevligt med hästen, en och annan snögalopp säger man ju inte nej till ;)

Så vilken årstid föredrar ni mest av allt, och varför? Sommar, vinter, höst, eller vår? 
 
/Sanna
 
Vinter
Höst
Sommar
Vår
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Dec kl. 09.15

om jag inte red dressyr eller hoppning skulle jag nog...

Om jag inte red varken dressyr eller hoppning så skulle jag nog pysslat med western tror jag nog. Dels för att det är en rolig sport, och det är mer variering för hästarna också. Själv tycker jag att det är riktigt roligt faktiskt, var tyvärr allt för längesen jag red western men kanske får prova detta någon dag hehe ;)
 
Hur tänker ni kring western grenen? Tycker ni det är en bra gren, eller tycker ni inte alls om den? Vore roligt att veta! :)
 
/Sanna
 
 Bild lånad från google
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Dec kl. 21.32

Pinsamt!

Haha! 
Nu ska jag berätta om en pinsam fast ändå rolig avramling. Allt började super bra när jag och Julia red lektion för Marianne. Jag red Molnia som vanligt och Julia Namarrkun. Vi hade hopplektion och det gick super bra till en början, tillslut tog Marianne fram en blå tunna, vilket innebar att jag blev väldigt osäker. Men tillslut hoppade JAG den. Fast Molnia var kvar på andra sidan. Men det som var pinsamt med denna avramling var att jag hade åkt av 2 gånger tidigare, och denna gången så satte jag mig PÅ den blåa tunnan. Innan jag tillslut gled ner i värdens ler pöl haha. Kan säga att vi alla tre skrattade rätt ordentligt efter det, men det slutade bra i alla fall vilket är huvudsaken ;)
 
/Sanna
 
Har inga bilder på denna datorn eftersom jag lånar min låtsas pappa´s dator hehe!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Dec kl. 14.00

Recension Stövlar!

Tänkte nu berätta lite om vad jag tyckte om de fodrade ridstövlarna jag fick i en tidig julklapp av min pappa. 
 
Dom är kanske inte så supersnygga, men de skönaste skorna jag någonsin provat! Sen är dom väldigt lätta på foten att gå i, vilket är superbra, då dom ser rätt klumpiga ord. Dom är också fodrade så är väldigt varma och bra att ha nu i vinter. 
Sen var dom väldigt mjuka och bekväma att ha när man red! 
 
Av 5 tassar så får dessa stövlar 5!
Postat i kategorin: Tips!
14 Dec kl. 09.00

Våra stallrutiner!

Våra stallrutiner när vi inte är hästvakter ser oftast ut såhär :
 • Komma till stallet, gå till sadelkammaren/stallet och byta om
 • Hämta hästen/hästarna som vi ska rida i hagen
 • Borsta + hovar osv..
 • Ridpass.
 • Borsta + hovar, sen ut i hagen
 • Hjälpa till och mocka om vi har tid, Gör dock inte alltid detta och ibland hinner vi inte alla boxar.
 • Hjälpa till och fodra (om vi hinner) 
 • Sopa i stallet, gör vi nästan alltid.
 • Sen åker vi hem!
 
Våra stallrutiner när vi är hästvakter:
 
 • Ta ut hästarna + fodra i hagen
 • Mocka + sopa och fixa i stallet
 • Fika i stallet/ Åka hem och äta + vila lite
 • Rida
 • Släppa ut i hagen igen 
 • Fodra i hagen (eftermiddag)
 • Fixa det sista i stallet som fylla hönät + lägga foder i krubborna
 • Ta in hästarna + ta bort snökocklor (Kvällen)
 
Så brukar det oftast se ut hos oss :D Hur ser det ut hos er? 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Dec kl. 07.00

Har ni någon favorit instruktör?

Många rider för instruktör på ett eller annat sätt, ridskola, privat, eller bara någon gång ibland. Men oavsett hur mycket man rider för en instruktör kan man ändå få någon "favorit" eller någon man tycker extra mycket om för att han/hon har ett speciellt sätt att utbilda sina elever på. Hur som helst, tänkte skriva vem min "favorit" tränare är.
Jag har ju länge ridet på ridskola, men slutade ju på ridskolan för 2 år sedan. Då red jag på ett ställe, innan jag bytte till Stall Sackum. Men i alla fall för att inte vela för mycket så har jag tre som jag tycker är bra. Den ena är Madelene som är instruktör på min gamla ridskola som jag har ridet för i alla år på ridskolan. Självklart har det blivet endel instruktörer man ridet för men henne tycker jag om därför att hon förklarar på ett bra sätt så och tills man förstår vad hon menar och har ett bra sätt att se hästarna på och förstår eleverna och har tålamod.

Sen har vi Matilda, hon är också riktigt bra då hon har förklarar på ett riktigt bra sätt, tills man förstår och hon uppmuntrar en till att fortsätta. Hon är bestämd och vet vad hon vill och ser till att man får den hjälp man vill ha :) Hon är posetiv och glad och ser till att man når dit man vill och hjälper en verkligen med sina problem. Förövrigt en super duktig ryttare! :)

Sen har vi ju då självaste Marianne, som hör hemma på gården och som äger gården och hästarna med Claes, henne gillar jag därför att hon vet hur hästarna fungerar, har tålamod och hjälper och förklarar en tills man förstår och ser till att man gör det man ska och att hästen går så som man vill att den ska gå och gör som man ber den innan man avslutar för den gången. Så att inte hästen vinner över ryttaren. Hon har ett bra sätt att se på när det gäller hästar och sin hästhållning.
 
haha lite roligt att alla tre börjar på MA... xD
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Dec kl. 21.42

Storms förändring!

När hästen blir bättre, då mår vi bra!
När jag i början av denna sommaren började följa med Sanna och rida på Storm så var han ovan eller hur man ska uttrycka det. Han var tjock, men han är dock kraftig i grunden, men han var då iaf tjock, han var också lite ovillig att sammarbeta och var lite jobbigt ibland. Det klart att han även idag har sina stunder då han är lite tvär. 
Men men! 
Det har blivit en sån stor förändring, både hos mig och hos honom. Nu har han för det första blivit lite smalare vilket är bra! Han har även blivit mer framåt och gladare och vill mer. Nu är han jämt glad och vill alltid göra ett försök på allt som vi provar. Han är mycket mer sammarbetsvillig och vill utvecklas. Han har slutat med att bocka och kicka, vilket han gjorde nästan jämt när jag började rida på honom. Han har också börjat ta vänstergaloppen vilket han har lite svårt med, så ibland får man verkligen arbeta för att få honom att ta rätt galopp. Dock så har han inga som helst problem med att ta höger. Han börjar bli mjukare och mjukare och gå bättre, dock inte helt i form, men det kommer! Då även jag måste utvecklas mycket som ryttare innan jag kan få honom att arbeta bättre. Men det tar sig! Jag har börjat våga mycket mer och verkligen leva mig in i det här, i början var jag lite osäker och tillbaka dragen, vilket jag verkligen inte är nu! Men med hjälp av både Sannna & Marianne så ska det nog gå tillslut.
 
Men jag är så nöjd att Storm har utvecklats och blivit så positiv till allt och för att han är så fin! Han är verkligen världens finaste ponny, jag älskar min lilla pluttis! 
När det börjar gå framåt och man börjar känna utveckling hos både sig själv och hästen, så känner jag lycka!
 
När Storm är glad, är jag glad. Han är verkligen en liten glädjespridare och ett charmtroll! 
Tänkte jag skulle få till någon film nån dag när jag rider honom så att ni kan få se och sen också för att jag vill se min egen utveckling från nu, tills om t.ex. ett år! :) Dock har jag ingen film från i början då jag red honom, men men!
// Johanna
 
Här är bilder från en av de första gångerna jag red honom, är nog andra eller tredje gången:
 
Här är bilder som är från nu:


 
Postat i kategorin: Storm
13 Dec kl. 13.30

Ändrade planer!

Blev lite ändrade planer! Blev att vara hundvakt åt min hund, så blir inget stall för min del idag eller över helgen eftersom jag bosätter mig i Grästorp från och med imorgon :)

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag och att ni får en super fin helg fylld av glädje! Så hörs vi på måndag :)

/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera: Iphone Model; Cesar
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Dec kl. 12.35

Fint, men kyligt

Hejsan!

Idag är det fint väder ute för en gångsskull men det är väldigt kyligt ute. Men idag trotsar jag vädret och beger mig upp till stallet för en ridtur. Eftersom jag slutar vid 4 tiden så är jag inte i stallet förens runt 5 tiden så då får det bli ett pass på banan eftersom Molnia inte ser i mörker så vill jag inte bege mig ut i skogen eller så :)
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D  Model; Jag och Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
12 Dec kl. 11.43

Ber om ursäkt!

Ber om ursäkt för den grymt dåliga uppdateringen! Men, vi har inte vart i stallet på två dagar nu och ingen av oss (antar jag) har haft någon direkt insperation till att uppdatera. Lite surt, Idag får i alla fall hästarna vila från oss också, eller i alla fall från mig hehe ;) Ska iväg och umgås med mina klasskompisar ikväll och bara ha det trevligt!
Imorgon ska jag försöka ta mig upp till stallet och rida Molnia, och sen i helgen får vi väl se hur det blir då jag kanske måste vara hundvakt åt min hund i grästorp, vilket då kan bli lite svårt att ta sig till Götene en gång om dagen med en hund, + att ingen kan köra mig. Men vi får se helt enkelt :)

Hur ser eran dag ut då? :D
 
/Sanna
 
Foto; Johanna, Kamera; Canon eos 1000D Model; Jag och Molnia
Saknar sommaren... :/
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
12 Dec kl. 11.19

BAD UPDATE!

Förlåt för kass uppdatering, men har haft fullt upp med annat och har typ inte varit i stallet alls. Men men, ska bättra mig! Hörs senare! / Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Dec kl. 08.00

The typical Sackum hästen!

Photo; Johanna Camera; Canon eos 1000D Model; Storm Redigering; Johanna
Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
10 Dec kl. 09.04

Tidiga julklappar!

Igår var jag iväg med pappa och fick lite tidiga julklappar :) Detta är vad jag köpte:
 
Fodrade ridhandskar CRW - Hööks 189 kr
Öronvärmare - Hööks 49 kr
Blå sockar CRW - Hööks 39 kr
Rosa sockar CRW - Hööks 39 kr
Lila sockar CRW - Hööks 69 kr
Svart/vit rutiga sockar HV POLO - Hööks 89 kr
Fodrade ridstövlar Equipage - Skara hästsport 448 kr
 
Postat i kategorin: Shopping
09 Dec kl. 20.30

Djup snö

Hejsan!
 
Idag tog jag ut Molnia på en tur i den djupa snön ute på åkern och i skogarna med Johanna och Storm som sällskap. Det var en välbehövlig och väldigt rolig uteritt! Molnia var pigg och framåt och tyckte det var jobbigt att pulsa genom den djupa snön, men träning de fick dom ;)
 
Foto; Johanna; Kamera; Canon eos 1000D Model: Molnia, Namarrkun, Röskva
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
09 Dec kl. 19.21

Uteritt!

Idag red vi ut en sväng och vi gick i snön, i den djupa snön ;) Så fick hästarna samtidigt arbeta lite medans dom bara skrittade.. Vi travade och tog en och annan galopp också såklart, men mest skritt. Det var välbehövligt och var en bland dom roligaste ridturerna på länge! Men det behövdes verkligen en skritt runda! 
// johanna
Lite bilder från idag:
Foto; Johanna/Sanna Kamera; Samsung ES65 Model; Sanna & Molnia/ Johanna & Storm Redigering; Johanna
 
Postat i kategorin: Molnia, Storm
08 Dec kl. 18.37

Stallfri helg!

En stallfri helg denna helgen, får se om vi lyckas hålla oss borta imorn ;)
Men idag har vi iaf varit i Källby och hjälpt till på min badmintonklubbs träning, det kanske ni inte visste om mig? Att jag har spelat badminton i över 8 år.. :) Lever för den sporten, och hästarna såklart ;)
// Johanna
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Dec kl. 11.34

Stallfri

Godmorgon!
 
Igår var vi aldrig ute någonting i stallet för vi hade så ont i magen så vi klarade inte av det, och idag ska vi på bedminton tävling, så det blir även en stallfri dag idag också. Imorgon får vi väl se hur vi mår då! Men det går ju ingen direkt nöd på hästarna, Marianne och Claes kanske hittar på någonting med dom så dom får röra på sig ;)
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Röskva
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Dec kl. 11.22

Vinnaren av veckans blogg!

Vinnaren av veckans blogg är nu utsedd, klicka på bilden för att komma dit!
Den nya läggs upp på tisdag!
Postat i kategorin: Veckans blogg
06 Dec kl. 20.41

Shopping!

Idag har jag inhandlat ännu ett par sockar, men denna gång ett par bruna :D 
Kostade 49 kr på rea på Skarahästsport :)
Postat i kategorin: Shopping
06 Dec kl. 20.27

Underbara Namarrkun!

Hejsan!
 
Idag var vi uppe och red somsagt, jag red Namarrkun för en gångs skull, vilket verkligen gick super bra då hon var jätte mjuk och fin hela tiden, blev dock lite stark i slutet men inte farligt. Provade alla gångarter på henne idag och det gick super, hon bockade inte en ända gång :D blev SÅ glad! Sen skrittade vi med Johanna och Storm ut, då vart hon väldigt spänd och stissig men det gick bra ändå!
 
/Sanna
 

Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Namarrkun
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Dec kl. 18.25

Storm.

Idag var vi uppe och red och först började jag med att rida Storm på banan. Han var mycket busig och framåt och ville bara galoppera! Men det fick han såklart inte, efter mycket slit osv.. Så blev han tillslut mjuk och fin och gick bra! Efter det skrittade vi ut en sväng :)
//Johanna
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Storm
Postat i kategorin: Storm
05 Dec kl. 18.38

Pulka!

Hejsan!

Idag blev det lite andra planer, då det blev snökaos och vi valde att inte ta ut hästarna i det vädret. Utan istället så gick vi och åkte pulka. Och jag håller på att flytta så det var lite grejer med det också. Men imorgon är jag ledig från skolan, så då drar vi upp till stallet i tid på förmiddagen! Som det ser ut nu i alla fall! :D
 
/Sanna
 Foto: Johanna Kamera; Iphone Model;Storm, Dimma, Namarrkun & Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Dec kl. 10.30

Tisdag Storm!

Igår red jag Storm, han var väldigt pigg och glad. Men han hade lite svårt att lyssna och ville gärna bestämma själv t.ex. vart vi skulle eller hur fort det skulle gå. Men tillslut efter mycket kämpande så lyssnade han tillslut. 
Arbetade mest i trav och lite i galopp.. Idag ska vi upp och rida igen och jag hoppas då att han vill lyssna idag min lille fina :) 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Storm
Postat i kategorin: Storm
05 Dec kl. 09.00

The typical Sackum hästen!

Photo; Johanna Camera; Canon eos 1000D Model; Dimma Redigering; Johanna
Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
04 Dec kl. 19.30

Duktig flicka!

Hejsan!
 
Idag blev det ett dressyrpass på banan, med fokuset att hon skulle vara avslappnad och mjuk. Det gick väl sisådär. Hon vart väldigt framåt och pigg och ville inte riktigt lägga fokuset på att fokusera. Men det gick bättre efter ett tag då blev hon väldigt fin i båda varven, kunde trava i en lugn och samlad trav och samtidigt vara väldigt mjuk i munnen! Bara älskar när man får den känslan! <3
Gjorde lite volter, serpentiner, bågar, och några skänkelvikningar och dom satt faktiskt riktigt fint denna gången i båda varven och hon hade kvar fokuset samt gick kvar i formen, vilket annars inte brukar gå så bra!
Denna känslan ska vi försöka få imorgon också, men då blir det en annan övning ;)
 
Foto; Jennifer Model; Jag och Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
04 Dec kl. 17.52

Tack Marianne & Claes

Idag var vi uppe och red och i stallet fick vi varsin present av Marianne och Claes!
Tack!
Dumle och en biobiljett!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Dec kl. 12.53

RUNDTUR I STALLET!

På förfrågan gjorde vi en rundtur i stallet, dock är den gjord i mörker så ursäkta kvaliten, men vi kommer att göra en uppdaterad sån här till våren!
 
Postat i kategorin: Videos
04 Dec kl. 10.16

Veckans blogg!

Postat i kategorin: Veckans blogg
03 Dec kl. 07.30

Premiär tur

Godmorgon!
 
Igår blev det min första riktiga ridning sen jag fick en spricka i handen, vilket inte är helt läkt än men som jag skrivet tidigare kan jag inte hålla mig borta ;) Red ju då Molnia först lite på banan innan vi skrittade ut en kort sväng. Hon var väldig pigg och glad och väldigt framåt såfort man kortade tyglarna minsta lilla vare full galopp som gällde typ haha, men hon var rätt så duktig ändå och jobbade på relativt bra. Sen vart det stallsysslorna som gällde innan vi kunde åka hem från kylan! Var -18 brrr så kallt!

Idag ska vi upp till stallet en snabbis, pyssla lite med hästarna och pussa på dom lite. Innan vi sedan ska ner till ridskolan och kolla på när en kompis rider :)
När jag kommer hem sen ikväll ska jag lägga in lite bilder som kommer upp imorgon då jag inte har något internett hemma!
 
Hur ser eran dag ut?
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
02 Dec kl. 18.40

Hemkommna, äntligen!

Nu har vi precis kommit hem! Vi är helt sönder frusna, vill verkligen ha termosar. Vi har som sagt varit hästvakter vilket faktiskt har varit supermysigt, men kallt! Idag har vi haft cirka -18 grader, och det har varit skit kallt.
Vi har mockat, halmat, fodrat, ridit mm.. 
Vi red först Molnia och Storm på banan och sedan red vi ut, fast bara en snabbis då det var så kallt. Men dom fick röra på sig lite iaf! Nu är dom intagna för natten och vi sitter just nu hemma hos mig i värmen, då Sanna ska sova här inatt igen. 
Bjuder på lite bilder jag tog igår! // Johanna
 
Foto; Johanna Kamera; Iphone Model; Storm, Molnia, Namarrkun, Dimma & Röskva
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Dec kl. 13.53

Video!

 
Postat i kategorin: Videos
02 Dec kl. 08.30

jobb jobb jobb

Godmorgon!
 
Blev aldrig att någon utav oss bloggade mer igår, i alla fall så skippade vi ridnigen då vi fick andra uppgifter som att skotta fram stallet, vi hade snö upp till höfterna så vi bestämde oss för att släppa dom på ridbanan lite bara. Snöade en hel del så när vi var färdiga med hela stallet och hade fodrat klart så fick dom komma in och få på sig lite täcken.
 
Och imorse vid ungefär 7 tiden fick dom komma ut i hagen igen och få lite mat, vilket dom verkade ha brottom med haha, var -14 grader, brrr så kallt!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Dec kl. 11.48

Snö <3

Hejsan!
 
Idag, eller strax blir det upp till stallet för en ridtur i snön, underbart när snön har lagt sig och man slipper leriga och geggiga och blöta hagar. Hästarna kommer säkert tycka det är super roligt att få komma ut och nu speciellt när det är snö ute, minns bara förra vintern haha hur pigga dom var första gången på snön! :)
 
Blir också min premiär tur efter min skada, dock får ja inte rida egentligen men ah shit the same, kan inte hålla mig ifrån ridningen ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum