31 Jan kl. 16.07

Saknar!

Saknar min prins, att sitta på din rygg och glömma alla problem! På måndag ses vi älskade! Hela veckan ska gå åt dig, hela veckan!
Älskar dig mest!

Postat i kategorin: Storm
29 Jan kl. 11.28

Bus häst

 
Skrittade även ut barbacka på lilla Storm, samma väg som Molnia var det tänkt. Han ville gärna vända och ha sig, väldigt osäker och nervös till en början. Men lugnade ner sig när vi skrittade i några minuter. Han fortsatte att testa mig med att vända men isåg ganska fort att det inte gick. Sen när vi kom nästan ända fram till bron så fick han något fnatt och kickade till lite samtidigt som han vände på en femöring och sprang hem. Jag åkte däremot åt andra håller och ner i diket. haha, lite roligt. Så för min del blev det en promenad hem i mörkret och hoppas att Storm inte hade skadat sig, men han stog så nöjd i stallet och frusta när jag kom gåendes helt genomblöt haha söta hästen!

/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Jan kl. 10.00

Sackums egna kärlekspar!

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Jan kl. 08.28

Sjuk och ej hemma.

Hej på er!
Jag är just nu sjuk, väldigt febrig och förkyld och mår verkligen skit! Men men det är så det blir ibland, så Sanna hjälper mig med storm så länge.. Sen är jag heller inte hemma, är hos Timmy, som vanligt typ... Men ville komma bort lite och sen som ett extra plus i kanten får jag ju träffa honom också!
Han är dock just nu i skolan.. :) men men!
Vi hörs mer någon annan dag!
// Johanna

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Jan kl. 08.22

Igångsättning

 
Igår skrittade jag ut barbacka på min älskling en sväng. Hon var mycket pigg och framåt och ville mer än gärna trava, men nej. Men skrittade fram och tillbaka på en väg, över en bro och förbi lite läskiga saker. Men det gick verkligen super bra. Hästen var mycket nöjd över att få komma ut en sväng ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Jan kl. 11.40

17 månader

 
17 månader och du ger mig fjärligar i magen och det finns ingen som jag älskar lika mycket som du. Första gången du var så vacker, för bra för att vara sann! Du kom till mig och ändra hela världen. Jag älskar dig min vackraste ängel, du är det bästa som har hänt, jag klarar inte en dag utan dig, jag är så glad att jag hade sådan tur att jag fann dig den dagen för 17 månader och någon vecka!
 
Foto; Johanna, Sanna Kamera; Canon eos 1000D & Samsung Model; Sanna och Molnia
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Jan kl. 09.00

Längtar till sommaren!

Photo; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Hästarna i stallet.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Jan kl. 14.00

Nästa köp

Detta blir att beställa hem nästa gång ;)
Allt förutom stövlarna som det krävs att jag provar först!



 
 
 
 
/Sanna
Postat i kategorin: Shopping
27 Jan kl. 10.33

Nu börjar vi om på nytt

Hej!
 
Imorgon börjar vi att sätta igång hästarna lite försiktigt igen efter deras lilla vila. Det ska bli väldigt roligt, men vi kommer nog mötas av väldigt pigga hästar haha :)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Jan kl. 12.01

Morgonen börjar inte bra

Idag vaknade jag runt halv 9, drog mig i sängen så länge som möjligt med värdens magvärk. Vid 9 var jag tvungen att springa upp på toa och spy. Så hade spytt konstant i två timmar nu. Kunnat vara still max 10-15 min. Men för en stund sedan så var vi hemma hos mig och hämtade ett par skor till ikväll och sen tog vi oss en promenad hem. Och nu mår jag betydligt mycket bättre, fått i mig lite sött och en cola. Ska strax hoppa in i duschen när Johanna är färdig och sen blir det att göra iordning oss inför ikväll! Ni får ha det så himla bra så hörs vi!
 
Puss och Kram!
 
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Jan kl. 15.37

Här är vi glada!

Hejsan!

Sitter hemma hos Johanna just nu och vi båda är väldigt glada hehe! Vilket känns väldigt skönt, ikväll ska vi som sagt ha tjejkväll, och imorgon blire fest! tagga! Har egentligen inget meningsfullt att skriva, men tänkte bara slänga upp ett inlägg så uppdateringen inte bara dör helt. Som Johanna sa i förra inlägget så blir det igångsättning av hästarna i nästa veckan, vilket ska bli väldigt roligt eftersom vi inte vart ute mycket alls denna veckan tyvärr :(

Ni får ha det så bra så hörs vi senare! :D
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Jan kl. 11.43

Ledig vecka!

Vi har haft en nästan helt stallfri vecka och kommer under nästa vecka att sätta igång hästarna igen! Men denna veckan har vi haft fullt med andra saker för oss och detta innebär att även bloggen har blivit lidande!
Jag har t.ex. spenderat en natt hos min pojkvän och även vart med om en del jobbiga saker.. Men men, det löser sig nog tillslut! 
Ska strax fram och möta Sanna och fixa lite saker inför ikväll, för då ska vi ha tjejkväll!
Och imorgon kväll blir de Party, taggad till max! :D 
 
Men vi hörs mer senare! Kram Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Jan kl. 09.28

Avkommor

http://www.dailymotion.com/video/xwlbfu_stage-avec-aurelien-kahn_sport?start=11#.UQDubuiiGkk
 
http://youtu.be/HhilxRf6Vbk
 
Första videon är från Molnias son Sackum Hrom och den andra videon är på hennes dotter Sackum Bruska.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Jan kl. 13.52

RÖSTA!

 
http://www.ridestore.se/styles/11261 http://www.ridestore.se/styles/11261 http://www.ridestore.se/styles/11261
 
RÖSTA
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Jan kl. 09.00

Roligt med oss!

 
Här får ni några av våra videos!
 
Postat i kategorin: Videos
22 Jan kl. 17.31

Veckans planer

 
Tisdag: VILA
 
Onsdag: VILA
 
Torsdag: Dressyr
 
Fredag: VILA
 
Lördag: VILA
 
Söndag: Vila/uteritt
 
Blir rätt mycket vila denna veckan känner jag, men vi har fullt upp denna veckan och då blir tyvärr stallet och hästarna lidande. Men dom dör aldrig utav det, nästa vecka är det lättare och då ska vi banne mig komma igång, oavsett om det är kallt ute ;) Nu är jag taggad, ska man kunna tävla med bra resultat så måste man också träna :) eller hur?
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Ja och Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Jan kl. 11.50

Våran äldsta!

Detta är en av de hästarna som näms minst i bloggen då det är sällan vi gör något med henne nu för tiden, då hon har ont i benet osv.. Fast det händer ibland att vi tar med henne ut på en promenad eller låter henne vara med i gemenskapen på något sätt, också att vi kanske tar någon barbacka tur då och då eller med sadel.. Röskva är våran snällaste och lugnaste häst, hon är verkligen en nybörjar häst! Det var faktiskt på henne som jag (Johanna) övade upp min egen självkänsla och diciplin, Röskva är verkligen en superhäst med helt egen personlighet! 
 
Så därför tänkte jag nu bjuda på lite bilder av henne, fotografen är olika och kameran också så kan inte skriva det dock.. 
Titta och njut!
 
 
Postat i kategorin: Röskva
22 Jan kl. 11.24

Dagens planer

Hej på er!
 
Idag, eller rättaresagt igår bestämde vi oss för att låta hästarna vila idag, och även imorgon därför att vi har annat att göra som ibland går före hästarna. Men igår så fick dom ju ut och skritta en liten runda vilket dom var mycket glad över.
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Jan kl. 19.24

Min prins!

Idag som Sanna redan nämt så red vi ut.. 
Fokuserade endast Storm i skritt, travade dock några steg men endast för att komma ikapp Sanna & Molnia :) 
Övade lite mjukgörande och även lite halter :) 
 
Imorgon blir det ett dressyr pass på banan & på onsdag blir det Vila för båda hästarna då jag och Sanna ska iväg och göra annat! :)
 
KRAM JOHANNA
 
 
Foto; Sanna Kamera; Iphone Model; Storm & Johanna
Postat i kategorin: Storm
21 Jan kl. 18.37

Känslan

 
Känslan att få sitta upp på sin älskade häst igen efter två veckor var helt underbart. Vi bestämde oss för att bara ta en skrittur då underlaget dels inte var så bra, och dom hade stått några dagar nu. Men jag övade lite lätt på öppna, vilket hon börjar lära sig riktigt duktigt nu, även när vi är ute. Hon var pigg och väldigt framåt men tyckte att det var roligt iaf!

Hästarna var redan färdiga när jag klev av bussen så det var bara att byta om och hämta sadlarna, och tränsen. Lyxigt! ;)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Jan kl. 12.44

Äntligen

Hej!
 
Idag bär det upp till stallet, med 15.40 bussen! Blir en lugn uteritt med ändast skritt och lite trav, eftersom hästarna har stått några dagar nu. Och för min del är det första gången på två veckor som jag nu rider, ska bli härligt att komma upp på hästryggen igen :D


Hörs efter stallet sen! Mitt internet hemma har förövrigt lagt av så blir lite dålig uppdatering från min sida på kvällarna, men tur är så brukar jag vara hos Johanna den mesta tiden så hinner ju skriva minst 1 inlägg iaf ;)
 
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Jan kl. 08.18

Ändringar!

Som ni ser har jag under kvällen igår ändrat lite i designen, har bytt bilder i headern och även tagit bort lite ikoner och ändrat bilden som kommer efter varje inlägg då det inte är jul längre... Men en hel design ändring blir som sagt närmare sommar/vår :) 
 
Snart ska jag in till Lidköping och träffa min nya läkare på BUP (barnpsyk) får väl se hur detta går, vill inte ha någon ny läkare dock.. Älskade min förra, men men :/ Sånt är livet!
 
Vi hörs mer ikväll efter ridningen! 
Kram Johanna
 
Minns ni denna? Våran första header! 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Jan kl. 20.02

Checka!

Kolla in denna blogg, en kille i ridvärlden!
http://sonnyhstar.blogg.se/
Postat i kategorin: Länkbyte
20 Jan kl. 19.37

Allt som vanligt!

Hej allihopa! 
Nu är vi hemma igen och bloggen kommer därför att uppdateras som vanligt! Och rummet blir nog inte klart idag och kommer därför alltså inte att visa er bilder idag :) 
 
Imorn drar vi upp till stallet och drar ut på en mysig uteritt! Kommer även bli lite design ändringar ikväll, men inte hela designen utan bara bilder och lite sånt, då vi designar om till våren/sommaren! 
 
Men vi hörs helt enkel! Kram!
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Jan kl. 11.43

Godmorgon!

Som rubriken lyder! Vi sitter just nu fortfarande i Mariestad hemma hos min fina :)<3 vid 15.00 kommer pappa och då åker jag och Sanna hem till mig för att fixa mitt rum och möblera om och lite sånt antagligen :) kommer före och efter bilder sen om jag kommer ihåg att fota före bilder då ;)
Bjuder på lite bilder från helgen också ;)

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Jan kl. 15.12

Snabb update!

Hej på er!
Bloggar just nu från blogg.se appen då jag inte är hemma! Just nu sitter jag och Sanna hemma hos min pojkvän och umgås och har det bra! Har knappt bloggat på sista tiden då jag åkte hit i onsdags då vi inte kommer ses på hela nästa vecka så vill jag ju såklart umgås med honom så mycket jag kan :)
På måndag blir det dock ridning för både min och Sannas del antar jag så då kommer allt vara som vanligt igen, kanske till och med imorgon då vi åker hem då :)

Bjuder på en del bilder jag har på telefonen också!
/ Johanna

Foto: Johanna kamera: iPhone

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Jan kl. 12.42

Svåra tider

Hej på er!
 
Just nu så har både jag och Johanna det rätt så jobbigt av olika skäl, därav blir bloggen lätt lite lidande när ingen utav oss har speciellt mycket ork till att sitta och blogga och skriva en massa inlägg. Och för min del så har jag bloggtorka nu också och kan inte komma så mycket bra ideér när jag inte är så mycket i stallet!

Men till saken, ska försöka skriva lite inlägg då även jag åker iväg i helgen och inte kommer uppdatera särskilt bra. Så nu vet ni om att det inte kommer vara den bästa uppdateringen. Men vi är åter på söndag kväll eller måndag :D
 
Ni får ha det så himla bra så länge så höres och synes vi strax igen! Ni är grymma! ♥
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Jan kl. 19.43

Storm

Hejsan!
 
Idag var jag aldrig ute i stallet, då jag inte hade någon ork till det. Men Johanna hade varit ute och skulle rida ut på Storm en sväng. Hon valde att rida åt ena hållet först, men av olika skäl så red hon mot "Julias skog" istället, men vände vid vägen och tog en galopp hem och red lite på banan istället.

Bara snackat lite snabbt med henne idag, då hon åkte till sin pojkvän. Men det verkar i stora drag som det gick bra :)

/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Storm
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
16 Jan kl. 07.05

Mål med 2013

* Börja tävla med Molnia
* Komma igång med träningen ordentligt, både med ridningen och utöver det
* satsa 110 % på bloggen
* Tävla Storm
 
Ja, det är väl dom målen som jag kan komma på just nu, kommer säkert komma på fler. Men då återkommer jag ;)

/Sanna
 
foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Jan kl. 20.47

Dagens!

Hej på er!
Idag var jag uppe i stallet själv och red osv.. 
Först red jag ut på Molnia, hon var rätt så pigg när vi kom ut så på den första raksträckan så travade jag lite i intervaller och sedan skrittade jag.. Först skulle jag rida i våran vanliga skog men underlaget där var inte det bästa eftersom dom kört där med traktor osv.. Så bytte och red till en annan skog som vi också brukar rida i fast en liten mindre och där blev Molnia skit taggad så där blev det lite trav och galopp och även lite klättring i en backe som finns där och sen så tog jag 3 varv där för att sedan skritta hemåt.. Det var supermysigt att få rensa tankarna lite och blir ju ännu gladare när hästen är glad! :)
Sen så skulle jag egentligen rida Storm också men longerade honom istället och han var också superduktig! Han lyssnade bra, arbetade honom endast i trav och övade på att han skulle lyssna på mig! Han var superduktig! Efter det fodrade jag hästarna och cyklade hem! :)
 
Glömde kameran tyvärr :/
// Johanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Molnia & Storm
Postat i kategorin: Molnia, Storm
15 Jan kl. 19.53

Inte min dag

Helloj i stugan. haha.
 
Idag var det meningen att jag skulle åkt upp till stallet, men mitt knä blir värre och värre, kan inte böja det ordentligt, eller sträcka ut det ordentligt. Utan får ha det i ett mellan läge hela tiden. Det liksom bränner i hela knät, så bestämde mig för att skita i stallet, men tänkte att eftersom jag inte rider så klarade Johanna av hästarna själv, sen vart det ju bara fodringen kvar, men det klara hon ju själv ändå ;)
Men imorgon trotsar jag smärtan ändå och åker upp till stallet, lika så torsdag (om det inte gör allt för ont) :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Jan kl. 12.35

Uteritt

Hej på er!
Om ett tag typ vid 14.00 hade jag tänkt att jag skulle cykla upp till stallet för att sedan ta med mig Molnia på en uteritt, ska nog bara skritta runt i skogen en stund tänkte jag.. Sen efter det så rider jag Storm på banan och imorn blir det tvärtom, då rider jag ut på Storm och tar Molnia på banan. :) Så dom får komma ut lite också dom små djuren :) 
Men kameran följer med idag också så vi får se om de blir några bilder! Men iaf så hörs vi mer efteråt, ha det bra, Kram!
//Johanna
Foto; Lina Kamera; Canon eos 1000D Model; Jag & Molnia, Sanna & Storm, Julia & Bläcken
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Jan kl. 06.50

Godmorgon

Någon gång nästa vecka, hoppas jag på att handen är såpass läkt att jag klarar av att rida igen :D Det ser bra ut och så, så det ska nog inte vara några problem. Fast nu är det mitt knä som har börjat spöka lite efter olyckan.. Kan inte böja på det eller ha det rakt, hmm, får bli barbacka ridning hehehe. Nej men om allt går som det ska så är jag uppe på hästryggen igen någon gång nästa vecka, vilket ska bli underbart :D Då jäklar!
 
/Sanna
 
HAHAHA, fin bild *host*  Hästen är fin iaf ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Jan kl. 23.06

Stormis!

Red ju som sagt Storm också idag, dock gick det inte lika bra där..
Han ville verkligen inte lyssna och ville mest gå sin egen väg, så var tvungen att hämta spö sen.. Då gick det lite bättre men ändå inte nöjd, tappade helt lusten och blev helt slut så skrittade av honom och avslutade där.. Alla dagar går det inte alltid som man vill dock..
Arbetade även honom bara i skritt och trav och gjorde exakt samma övningar som med Molnia, bara det att han vägrade lyssna och ta till sig.. Får hoppas det går bättre imorn!
 
//Johanna
 
även detta är bilder ifrån idag!
 
Foto: Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Storm
Postat i kategorin: Storm
14 Jan kl. 21.03

Molnia

Hej!
Idag var jag som sagt uppe och red och red först Molnia så tänkte skriva lite om det först.
Hon var väldigt framåt och sökte sig på tygeln och var riktigt duktig helt enkelt! Hon lyssnade bra och ville verkligen, blev så stolt! Även fast hon stått väldigt länge så var hon superduktig!
Arbetade henne bara i skritt och trav idag och vi övade på volter och halt och även att få rätt "böjning" i hörnen, eller rätt form eller hur jag ska uttrycka det! :)
 
//Johanna
Hon var verkligen superduktig! Fotade lite idag, dock inte när jag red, men innan och efter så här får ni några bilder:
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Molnia 
Postat i kategorin: Molnia
14 Jan kl. 20.25

hos dig mår jag bra

Tog bussen 15.40 som går förbi stallet, så jag kom ner strax efter 4. Johanna hade då ridet klart Molnia, men gick ändå in på ridbanan och pussade lite på henne. Åh, vad jag har saknat min prinsessa ♥ Längtar såå tills jag kan sätta igång henne ordentligt och verkligen satsa! Som tur var har jag en sån fin vän som håller igång min lilla totto åt mig hehe!
Men i vilket fall så hade hon gått väldigt bra idag enligt Johanna, vilket alltid är posetivt! Mer om självla ridningen får Johanna berätta om sen ;)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
14 Jan kl. 14.34

Snart stallet!

Snart tar jag min cykel och drar upp till stallet för att där rida 2 hästar, både Molnia & Storm då Sanna fortfarande är skadad.. Men jag håller mer än gärna igång dom båda 2 :D Tar även med mig systemen idag så kanske kan få några bilder, dock har den lite halvkasst batteri, men ska försöka ladda så mycket som det går idag och sen laddar jag upp den tills imorn.. :) 
Men vi hörs mer när jag kommit hem! 
Kram! // Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Jan kl. 09.00

Alldeles för länge sen nu...

... Som jag satt på din rygg. Saknaden är enorm, men snart, snart så ska vi ta oss ikapp och komma igång ordentligt och visa alla haters där ute att vi kan klara vad som helst med RÄTT träning och motivation!

Men med värdens bästa häst så klarar vi allting ♥
 
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
14 Jan kl. 08.00

I tankarna på Molnia!

Postat i kategorin: Molnia
13 Jan kl. 19.10

Prinsen i mitt liv!

Postat i kategorin: Storm
13 Jan kl. 16.37

Tränings möjligheter

Våra tränings möjligheter är väldigt olika beroende på hur banan ser ut, alltså på vad det har vart för väder. Är banan super geggigt / isig så är det klart vi inte ställer upp ett hinder och kör på en hoppträning direkt. Visst dressyr går att rida för det mesta, men dock blir det håler om det blir för geggigt och det blir jobbigare senare om det skulle frysa på osv.
Vägarna när vi rider ut brukar vara hyffsat fina faktiskt, det går att rida i alla gångarter och göra lite vad vi vill över vägen.
Skogarna har vi inte tagit oss ut i så mycket än, bara den "lilla" skogen, och där är det faktiskt riktigt fint. Eller det var det när jag red där sist haha ;)

När jag får och kan rida igen blir det att ta en mysig skritt runda ut i den "stora" skogen och bara skritta runt! Så mysigt.
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Samsung Model; Sanna och Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Jan kl. 12.03

Träning utöver ridning?

Hej!

Många övar någon sport utöver ridningen, eller har någon sport eller aktivitet utöver stallet, hästarna, och ridningen. Själv har jag länge hållt på med fotboll, men en karriär jag lagt på hyllan men gärna skulle börja med igen vid sidan av ridningen.
Men annars så gymmar jag (eller ska börja igen) Har hund, så är ju ute och går några gånger om dagen hehe, och sen har jag ju stallet, cyklar/går oftast dit, men ibland får vi sjuts ;)

Finns så mycket jag skulle vilja göra, rida, fotboll, gymma, boxning, plugga och få bra betyg, hinna med alla vänner. Åh, kan det inte finnas några timmar extra på dygnet och lite mer ork? :O
 
/Sanna
 
Bild lånad från google.se
Hade vart skit fräckt att få slå ut all ilska man har inom sig på någon som faktiskt är med på det men ändå på ett proffsigt sätt :o
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Jan kl. 01.24

Sorry igen!

Hej! Johanna här!
 
Förlåt igen för att jag knappt bloggat på sista tiden men har varit hos min ja som man nu kan kalla det, pojkvän. Så har spenderat all tid som jag kan med honom och alltså inte varit i stallet då han bor i Mariestad.. Så det är ju en bit! Men kanske ska upp och rida imorgon, får se helt enkelt.. 
Annars åker jag dit på måndag! ;)
 
Är också just nu med Sanna, vi äter kräm då min matlust kanske ska få komma tillbaka.. Har lite problem med det dock, men får hoppas på det bästa! =)
 
Ha det bra, puss!
 
Foto; Johanna Kamera; Iphone Model; Storm
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Jan kl. 11.02

Hur jag lägger upp ett ridpass

Dressyr eller hoppning? :o
 
Dressyr
 
Börjar med att skritta fram minst 4 varv på helt lång tygel. Två i vänster och två i höger. Därefter så kortar jag upp tyglarna lite granna så jag får kontakt med munnen på hästen. Börjar lägga volter, serpentiner, och checkar så att hästen lyssnar på vikten. Gör den det så går jag över till att göra lite fram och bakdelsvändningar, samt lite skänkelvikningar och andra lösgörande saker som jag kommer på under tiden.
När allt känns okej, och hästen lyssnar på halter, osv så tar jag upp henne i trav, låter den trava på i sitt egna tempo ett varv, innan jag sedan tar upp kontrollen och kortar upp traven ordentligt så den travar i det tempo som jag ber hästen om. Kollar så att gas och broms funkar även här, lägger volter, och serpentiner osv i båda varven.
Sen skrittar jag hästen något varv, innan jag tar upp den i trav igen. Mycket volter, byter varv, volter, serpentiner, avsaktiningar, igångsättningar. Känns allt bra och hästen är med mig och känns fin så tar jag lite galopp, ser till att ha hästen lugn så det inte bara går fortare och fortare utan att jag håller en ganska så lugn och harmonisk galopp. Galopperar oftast på volt här, Men självklart tar jag något varv på rakt spår också. Känns allt bra så saktar jag av och byter varv och galopperar lite i andra varvet och kollar av samma sak. När allt känns bra saktar jag av och jobbar lite i trav i något varv så hästen får coola ner lite, innan jag saktar av och skrittar av hästen på lång tygel igen. Avskrittningarna är varierande, oftast skrittar jag/vi ut en sväng så dom får komma ut lite och inte bara skritta runt på banan. Ser till att hästen skrittar av soppas mycket att hon har en lugn andning och inte flåsar.
 
Hoppning

Där kör jag på samma uppvärmning som i dressyren om jag hoppar på banan. När jag värmt upp och har travat fram hästen ordentligt så rider jag an på ett litet hinder några gånger åt varje håll. Innan jag höjer upp och tar det igen några gånger åt varje håll. Sen tar jag det i galopp om allt känns bra, om det inte är travhoppning vi över på såklart. Ser till att den lyssnar på mig och inte sticker emot hindret, gör den det så lägger jag volter och börjar om i ett lugnare tempo som hästen lyssnar på mig. Brukar inte hoppa så jätte länge, utan blir kanske i 30 -40 min. Om jag inte hopptränar för Marianne. Då håller vi på tills allt känns bra! Det gör jag i vanliga fall också men där har jag mer en "tidsplan" och får oftast slut på ideer haha.
När jag är färdig här med så skrittar jag oftast ut en sväng, om jag inte stannar kvar på banan och skrittar av hästen då förståss.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Jan kl. 07.33

Minnen

Här får ni lite bilder som är tagna av Mirjam Törnberg (http://mirjamthornberg.blogg.se/) som togs för 1 år sedan och 4 månadersen! Alltså precis när jag hade börjat rida på Sackum och var hästvakt för första gången :)
Bara endel utav alla bilderna, då jag tror det blir alldeles för mycket bilder på samma gång :)
 

 
hahaha, kan lova er att ja skratta endel när jag hittade dessa bilder på datorn hahaha! Tur att hästen är fin iaf :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
11 Jan kl. 17.41

hahaha tru shit on facebook!

Det stämmer verkligen till 100, varje gång också haha! Är det samma för er? :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Jan kl. 15.51

Detta väder

Var berädd att ta cykeln och trampa ut till stallet idag. Men ja ångrade mig redan när ja kom bakom lägenheten haha, höll ju på att blåsa bort :O Så blev att vända direkt och in igen. Tyvärr. Men man kan behöva ta igen sig lite ibland också, och händerna behöver vila och få en chans att läka ifred utan att jag är i farten hela tiden haha.

Får sitta hemma istället och förbereda massa massa inlägg åt er ;)
 
/Sanna
 
Lite svullen hand ser jag ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Jan kl. 14.00

Vilket underbart team!

 
Postat i kategorin: Videos
11 Jan kl. 11.40

Min "syster"

Jag kan inte landa när du är med! Aldrig träffat något som dig. Min bästa vän sviker mig aldrig! Jag älskar dig ♥
 
Postat i kategorin: Molnia
10 Jan kl. 17.30

Ny opererad

Hej!
 
Har nu varit hemma i snart en timma, känns rätt gött. Eller ah, har varit hemma hela dagen eftersom mitt busskort bl.a. är borta så kommer inte in till skolan :(
Men i alla fall, så var jag inne och gjorde en ny operation på min hand i dag, tog bort två stenar som låg i såret. Allting gick super bra, och det var färdigt efter 35 minuter. Kändes rätt gött. Vilket alltså innebär att jag inte kan rida på minst en vecka, då såret är 5 mm djupt, fast dock äre nog djupare nu då dom klippte upp det ännu mera idag. Men imorgon drar jag ändå upp till stallet och myser med hästarna i hagen och bara små pysslar och gör saker som funkar med en hand :)

Skador hindrar mig aldrig från att åka till stallet ♥
 
http://www.dailymotion.com/video/xwlbfu_stage-avec-aurelien-kahn_sport#.UOyP0qCxneo.facebook
 
Klicka på länken för att se en video på Molnias son Sackum Hrom!

Här får ni även lite bilder på honom som finns på Stallets hemsida http://sackum.se  Bilderna är även tagna där ifrån!
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Jan kl. 13.38

Dåligt av mig!

Hej! Dåligt av mig som typ inte har bloggat på sista tiden..Men har inte ridit så mycket och har mest vart med kompisar eller vart hemma och deppat. Verkligheten har kommit ikapp mig! 
Nu är allt tillbaka efter juluppehållet, nu är det möten 1 gång i veckan på psyket, byte av läkare och en massa medicin möten.. Allt är tillbaka och verkligheten kommer in i mitt liv.
Så just nu är det mycket, mina mediciner fuckar ur mig ibland och jag mår lixom inte ens okej.. Men ska försöka fixa en del tidsinställda inlägg nu osv.. Så ni får en del att läsa om så jag kan vara lite aktiv iaf!
 
Men imorn ska jag nog iaf antagligen upp och rida iaf Storm en sväng, kanske rider ut till och med.. :) Får se helt enkelt, men rida ska jag iaf! :) Så bloggar om ridningen imorn! :) Var ju ocksås som sagt uppe en snabbis i stallet förut, var ute i hagen och myste med Storm och Namarrkun en sväng, supermysigt! Men imorn är det slut på vilan! Även fast jag nog inte kommer kunna rida igen förrän på Söndag då jag ska bort Fredag - Lördag antagligen! :) 
 
Men vi hörs mer senare! // Johanna
Bild på mig när jag rider en av hästarna som Julia rider i början av 2012 typ..
Photo; Julia Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Bläcken
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Jan kl. 13.11

Mys med Lortgris Nr. 1

Hej!
 
Tog en promenad upp till stallet med Johanna förut, för att hämta hem våra cyklar. Vi promenrade oss ut i hagen och myste en stund med hästarna, övade "puss" med Molnia haha, hon var så söt. Hon klarade det faktikst två 4 gånger eller någonting. Så duktig!
Blev en kort runda uppe i stallet då ja inte har mycket tid, då jag snart ska iväg till Sjukhuset för att göra en sak. Återkommer senare med besked. Men vi han i alla fall hälsa på hästarna en liten stund, och se så dom mådde bra :)
 
/Sanna
 
HAHAHAHHA, diggar skarpt hennes underläpp på sista bilden ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Jan kl. 10.44

din värsta avramling

Gäller det bara med hästarna på Sackum eller över lag? Hmm.. Tar både och ;)
 
På det stället jag red på förut, så är min värsta avramling där när jag red ut med min syster. Jag red en D-ponny, och min systser en liten c-ponny. Hur som helst, vi skulle ta en lugn galopp igen efter en skarp kurva. Allt hade gått super bra, jag var lite nervös att rida den hästen då den är väldigt pigg, och folk sa hela tiden att den bara skulle sticka i skogen om jag galopperade den osv. Men det gick super bra det första, sen när vi hade svängt och precis fattat galopp igen, så trampar min häst ner i en super stor håla och vi båda två (ja och hästen) flyger omkull. Jag får hästen över mig, och vi glider tillsammans över vägen kanske 100 meter eller någonting. jag tyckte inte att jag slog mig eller så, så jag studsade upp fort som tusan från marken och såg hästen springa iväg. Hör min syster fråga hur det gick med mig. Jag svarade ju att det gick bra eftersom jag inte kände någonting. Men efter jag hade sagt det så känner jag sakta hur vänster axel domnar bort. Rör lite granna på den och hör hur det knäcker till lite. Och vipps så började jag stört lipa. Vägen som i vanliga fall skulle tagit ungefär 40 min att komma hem tog nog den gången över 1 timma nästan. Då Linda (min syster) försökte få upp mig på hennes ponny i typ 40 min, sedan kom den ena stallägaren, men då hade jag kommit upp på hästen så min syster fick leda mig hem efter det sen. När vi kom till akuten visade det sig att hela nyckelbenet hade gått av. Fick 3 morfin sprutor + ungefär 5-6 tabletter. Det var en kraftig överdos, men det behövdes för att jag överhuvudtaget skulle sluta grina, så dom kunde lägga mig på sängen och röntga mig. Hade blivet lite jobbigt att göra röntgen i rullstol haha ;)

Här på stall Sackum är min värsta avramling när jag var ute i skogen med en kompis. Vi galopperade över ett fält och skulle släppa hästarna, men precis då lägger Molnia av värdens bocksprång efter hon har kickat till ordentligt. Så jag bokstavligt talat flyger av henne, hamnar framför henne (i värdens galopp) kommer under henne, hon tar och hoppar över mig, men mitt i luften så trampar hon till mig i ryggen.. Så jag satt relativt still i någon vecka efter det haha. Lyckades till och med få hovavtryck i ryggen :( AJ!¨


/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model; reflextröja
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Jan kl. 23.21

Ingen ridning på en vecka, minst!

Påväg upp till stallet förut idag så hände en olycka då jag ramlade med cykeln HAHA. Drog upp hela handen, men åkte i alla fall vidare till stallet. Men mamma fick komma till stallet direkt, så vi kunde åka till vårdcentralen och kolla upp det, då hela handen var täckt av blod. Så han bara säga hej en snabbis till min lilla totto, släppte ut Storm i hagen igen och åkte vidare till vårdcentralen, och sen vidare till Akuten i Lidköping.
Där visade det sig att det var ingenting brutet men ett djupt sår, som behövdes opereras, och ta ut tre gruskorn typ och ta bort skin bitar. USCH!

Så nu är vi hemma igen efter 6 timmar där, och imorgon drar jag upp till stallet och hämtar min cykel, hälsar lite på hästarna och pussar Molnia. Sen hem igen och in till Akuten igen för att opereras igen, eller ah denna gången mest ta bort grusbitar och annat som ligger löst. Som tur är behövde jag inte sys!

*peppar pepper ta i trä*
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Jan kl. 09.43

The typical Sackum hästen!

Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
09 Jan kl. 07.00

hur ett bra ridpass för dig är

Ett bra ridpass för mig är när jag själv rider så som man "ska", alltså handen är stilla, mjuk men ändå bestämd. Rak i ryggen, blicken är upp och allt flyter på. Hästen är avslappnad, följsam, känslig, framåt. Gas och broms funkar i alla gångarter utan problem. Hästen känns mjuk i båden kroppen och munnen, och har en stadig och fin form i alla gångarter som man rider i just det passet.
Det är ungefär vad jag tycker ett bra ridpass för mig är, när allting bara flyter på och känns så enkelt och att man bara vill fortsätta rida i timtal just för att allt känns så rätt, lätt och enkelt!

Finns det någon bättre känsla? Skulle inte tro det ;)


/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Ja och Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Jan kl. 19.42

Nu är vi hemma igen!

Nu är vi hemma i Götene igen, känns både bra och dåligt. Det har vart skönt att vara borta ett tag, även om mitt humör inte var det bästa första dagen så det blev massa skit men men.. Imorgon bär det av till stallet för en uteritt, för min del kör jag nog barbacka och skrittar ut en sväng bara för att Molnia inte har gått på några dagar nu hehe. Hoppas ni har haft det bra under tiden som bloggen har legat stilla? Men nu är vi igång som vanligt igen! wie! :D /Sanna ¨
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Jan kl. 15.25

Borta!

Vi ska bort idag och spendera natten hos en nära vän till mig. Så kommer därför inte att uppdatera bloggen idag från båda hållen då Sanna ska åka med mig! Så vi hörs imorgon helt enkelt!
Ha det bra!
// Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Jan kl. 14.42

Fullt upp!

Hej på er!
 
Vi har haft fullt upp nu, igår så hade vi kalas för mig (fyllde 17), alltså blev det inget stall den dagen tyvärr. Och idag ska vi iväg till en kompis, och kommer hem imorgon på kvällen antar jag. Alltså ingen ridning för oss då häller hehe. När vi kommer ut nästa gång, som förhoppningsvis blir på tisdag, då blire en uteritt i alla fall! :)
 
/Sanna
 
Foto; Felicia Kamera; Mobil Model; Ja & Molnia, Julia & Tarz
Kanske ska rida till denna skogen nu? Nu när ändå grusvägarna börjar komma fram ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Jan kl. 07.00

Vill bara säga ett STORT TACK!

Vill bara säga ett grymt STORT TACK! Först och främst till er LÄSARE! Som får oss att orkar fortsätta driva bloggen framåt även då det är knöckligt med uppdateringen ibland. 

Sen vill jag egentligen tillägna detta inlägg till Marianne och Claes detta inlägg. Det är dom som gör det möjligt för oss att överhuvudtaget kunna driva denna bloggen. Utan dom hade vi inte vart någonting, vi hade inte haft någonting att se fram emot på dagarna när allting går emot. Vi hade aldrig haft eller fått den chansen eller möjligheten till att rida så fina hästar, få träningar utan begränsingar helt gratis. Vad mer hade vi kunnat begära? ne, inte mycket. 
Om ni läser detta inlägget, så ska ni veta att ni är GULDVÄRDA, utav allt ni ger oss, ni ger oss så mycket lycka och glädje i vardagen, ni ger oss möjligheter till att utvecklas och ha roligt! Ja, ni är helt klart bäst ska ni veta! ♥
 
Under 1 år och nu 5 månader som jag nu har ridet på STALL SACKUM, har jag utvecklats något enormt som både ryttare och människa, och allt tack vare ER. Hade det inte vart för er hade jag inte vart den människan jag är idag. Jag hade ridet på samma dåliga sätt som jag gjorde förut, (slit, sparka, dra) och aldrig utvecklats till att rida med vikthjälper, säte, och skänklar. Aldrig fått möjligheten till att rida värdens bästa häst! Och aldrig haft chansen till att möta några bland dom skönaste personerna jag nu idag känner haha. Visst, livet har haft sina motgångar under denna tiden, men trots det har jag varit så oerhört lycklig när jag vart hos er! 
 
 
Foto; Mirjam Törnberg Kamera; (minns inte tyvärr..) Model;Ja och Molnia
Bland dom första gångerna jag satt på min prinsessa, kan nog vart 5:e gången kanske? Om ens det. 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Jan kl. 12.09

Svar på frågestunden del 2 - Sanna

Hur länge har du ridit? 
Jag har ridet sen jag var liten, men jag började inte på ridskolan förens jag fyllde 7. Så sen jag var 7 var det väl jag började rida. Och fyller 17 idag, så idag har jag ridet i 10 år ;)
 
Kan du berätta lite om din ridhistoria?
Det började med att min minsta stora syster höll på mycket med hästar, sen endag följde jag och en kompis med min syster och en kompis till henne ut och red. Tyckte det var roligt, jag var väl då ca. 6 år kanske? Red i alla gångarter helt själv, var super stolt med cykelbyxor och t-shirt och världens flin haha! Sen trillade jag av rakt på en sten. Blev jätte sur på hästen och cyklade hem och grinade som tusan haha. Tyckte sen den dagen att hästar och ridning var super tråkigt. Men sen när jag var 7, eller strax skulle fylla 7 så började en kompis till mig att tjata om att jag skulle börja rida på ridskola med henne. Jag tvärvägrade till en början. Men efter väldigt lång övertalan fick hon med mig och jag provade. Men på ett villkor. Att jag fick den hästen jag ville ha, och det var en som hette Victor haha. Konstigt nog fick jag den ponnyn, och jag var helt kär. Sen den dagen ville jag alltid fortsätta och hålla på med hästar. 
Sen har det svackat till och från, velat sluta ett flertal gånger, tagit pauser i två veckor. Sen har jag varit där i stallet igen hehe ;)
 
En ras du gillar extra mycket? 
Har ingen speciell "favorit" ras, men Nordsvenskar är allt mysiga dom ;) Likaså travare. Gillar dom flesta faktiskt. Alla är unika på sina egna sätt!

Vad föredrar du, pelham, tränsbett eller pessoa?
Tränsbett helt klart! Dels är det mildast för hästen, och då slipper man stoppa upp en massa skarpa bett i hästens mun. Det är ju trotts allt inte tyglarna man rider med, eller? ;) Sen om hästen behöver ha ett starkare bett av olika skäl så har jag absolut ingenting emot det, då det kan vara till stor hjälp för hästen att gå på skarpare om man inte har 100 koll på hästen och inte vill sitta och dra och slita i hästen. Ah ni förstår, blev lite rörigt hehe!

Vilka "stora" bloggar läser du? 
Dressyrmupparna, Ponnysanning

När startade du bloggen och varför?
Samma anledning som Johanna :) Alltså för att kunna se hästarna´s utveckling, samt våra och för att det är kul att ha någonting att skriva om och informera andra. Sen är det alltid extra kul när man får respons från er läsare, och peppande kommentarer. NI ÄR UNDERBARA ♥
 
Favorithästras? 
Har ingen direkt favorithästras, alla raser har sin egna lilla charm ;) Med nordsvenskar och travare har jag alltid varit lite extra svag för.

Har du några intressen utanför "hästeriet?" 
Fotboll, bugg, kompisar, festa, skolan, laga mat / baka, träna!

Favoritblogg? 
Våran såklart ;) hahah ne skoja bara med er. Har faktiskt ingen direkt favoritblogg, alla jag läser är speciella på sitt egna sätt så faviriserar inte någon :)

När fick du din första häst?
Aldrig haft egen, egen häst. Men min syster skaffade en (utav många) hästar under 2006, som jag var med och hjälpte till mycket med som jag dels hade som min egna häst ett litet tag och då och då :)
 
Är det ett helt stall som driver denna blogg? 
Ja, eller det är ju jag och Johanna. Ska hela stallet som driver den så måste Claes och Marianne vara med hehe om det ska vara fulländat som "hela stallet" ;)
 
Vad är ditt mål inom ridningen? 

Att utvecklas som ryttare, utveckla Molnia, komma ut på tävlingar med Molnia i både hoppning och dressyr. 

Högsta dröm?
Just nu är det faktiskt att få Molnia stark och bärig i galoppen, och ha roligt med min älskade häst ♥
För min egna del är det att försöka få må bra och komma tillbaka till den person jag en gång varit!
 
vad är det för raser på alla era hästar?
Vi har somsagt, Två Knabstrupper, Två Islanshästar, och en knubbig liten fjording som vårat lilla charmtroll ;)
 
Varför rider du? 
Jag rider därför att det får mig att må bra. Jag älskar att vara runt omkring dom fantastiska djuren, känslan när allt går som man ska och hästen verkligen vill sammarbeta och allt bara flyter på. Känner en viss frihet från allting och kan koppla av. Hästarna och ridningen får mig framför allt att må bra, jag är lycklig när jag rider och är inärheten utav hästarna. Mår dom bra, mår jag bra!

Vad är ditt mål med både hästarna och dig själv som ryttare? 
Att starta dressyr samt hopptävling med Iaf Molnia under detta året, ha roligt tillsammans med hästarna. Utveckla Molnias galopp (stärka) Så vi kan få ihop den fina och samlade galoppen i form utan problem sedan. 
Som ryttare är det att utveckla mig sjäkv som ryttare, få en betydligt bättre blick, stadigare hand och bättre balans haha. 

Ska ni börja tävla snart? 
Jajjamen, tanken och målet är att komma ut nu i vår på någon liten clearound och pay and ride. Men vi tänker inte stressa fram någonting, så vi får se vad tiden utvisar. Men träning ger färdighet. Så förhoppningsvis ser ni oss på tävlingsbanorna redan i vår :)

Säg något som är speciellt med varje häst, hur den är och hur den utvecklas och vad som är bäst för just att dom ska lära sig?
Oj oj, nu blir det svårt. Börjar väl med Molnia. Hon är speciell på det sättet att hon alltid försöker göra rätt även när det blir lite fel. Hon är roligt och posetiv till att lära, och gillar att lära sig nya saker och är nyfiken och framåt. Hon är rolig att jobba med, både på ryggen och på marken.
Storm, han är arbetsvillig på hans villkor hehe. Ne, men han är en busig lite häst som gillar att lära sig nya saker, är posetiv till arbete och vill göra rätt även om det blir jobbigt. Han är rolig att arbeta med eftersom han alltid är så glad, framåt och posetiv till allting. Stallets egna lilla charmtroll.
Namarrkun, är en väldigt speciell häst att rida. Hon (tycker jag) är rätt så svår att rida ihop ordentligt, då hon kräver sin ryttare, men när man väl rider rätt och får in dom små bakbenen så är hon en underbar häst och den känslan man får av henne är helt otrolig. Hon är arbetsvillig, framåt, posetiv, nyfiken och älskar att arbeta. Hon försöker och vill göra rätt hela tiden. 
Röskva, haha jadu. Hon är nog stallets egna maskott. Så underbart snäll, snällare häst får man verkligen leta efter väldigt länge. Hon vill alltid göra rätt, vara tillags och skulle inte göra en fluga förnär. Lugn och stabil, vem som helst kan rida henne, då hon inte gör så mycket mer än vad ryttaren kräver. En nyfiken liten filur som gillar att komma ut på härliga skogsturer. 
Sist men inte... okej faktiskt minst också har vi lilla Dimma. Ja, en mycket speciell häst som har tagit mitt hjärta med storm, hon är så känslosam, nyfiken till hundra, ska alltid vara där man är, vill lära sig och är relatift lätt lärd om man gör det på ett sätt som hon förstår. Älskar att komma ut i skogen och härja, men mest av allt älskar hon nog godis haha. Hon är posetiv och väldigt nyfiken som sagt, men också väldigt rädd, eller försiktigt är ett bättre ord utav sig. 
Ja alltså, alla hästarna på stallet har sina egna speciella saker. Alla är lika underbara på sina egna sätt och ja älskar dom lika mycket allihopa ♥

Rider ni in dom hästarna eller?
Nej, rider in dom gör vi inte. Men vi vidarutbildar dom från det stadiet som dom var i från början sen jag började rida där och sen Johanna även började här. Grundutbildningen har Marianne, Claes och deras döttrar, Kristin och Anna skött. Vi sköter bara fortsättningen av utbildningen med stor hjälp av Marianne!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Jan kl. 09.00

I tankarna på Storm!

Postat i kategorin: Storm
04 Jan kl. 22.18

I mina ögon är du det vackraste som finns!

Känns att jag inte varit ute i stallet på några dagar nu hehe. Saknar min fina prinsessa! Kanske kan åka ut imorgon kväll och pussa lite på henne, hon är ju bara så fin och underbar ♥ 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Jan kl. 15.41

10 saker jag vill göra innan jag dör

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Jan kl. 13.48

Frågestund - Avslutad Johannas svar!

Hur länge har du ridit?
Jag har haft intresse för hästar även för några år sen då jag tyckte det var kul att rida osv.. Sen så blev det inget mer, men sen nu i somras så följde jag först med Julia och red på en av hästarna hon rider och följde sedan med Sanna och det var egentligen då som det började.
 
Vilken ras gillar du extra mycket?
Det är nog ingen hemlighet att jag gillar fjordingar ;)
 
Vad föredrar du, pelham, tränsbett eller pessoa?
Tränsbett
 
Vilka "stora" bloggar läser du?
 
Jag läser darios, jockibois, widerstedt, dessie, paow och isabelle strömberg, läser även mina kompisars bloggar ;)
 
När startade du bloggen och varför? 
 
Vi startade bloggen i September och anledningen till det var väl att vi skulle kunna kolla tillbaka och minnas och även se utvecklingar och sen för att det är roligt förtstås ;)
 
Favorithästras?
 
Fjording eller Nordsvensk
 
Har du några intressen utanför "hästeriet?"
 
Jajamen! Jag är badmintontränare och tränar det även själv såklart, sen gymmar jag, festar en del och umgås med vänner såklart!
 
Favoritblogg?
 
Darios och Dessie
 
När fick du din första häst?
 
Har ingen egen ;)
 
Är det ett helt stall som driver denna blogg?
 
Nej, eller alltså det är jag och Sanna som driver denna blogg.. Och det är ju vi som rider där så tekniskt sätt, ja ;)
 
Vad är ditt mål inom ridningen?
 
Mitt mål är att komma ut på dressyr banorna tillsammans med Storm tillslut, och även att utvecklas mycket. 
 
Högsta dröm?
 
Att bli frisk.
 
vad är det för raser på alla era hästar?
Vi har 2 st islandshästar, 2 st knabstrupper och en Fjording :)
 
Varför rider du? 
För det är roligt och sen mår jag bra av det!

Vad är ditt mål med både hästarna och dig själv som ryttare?
Det är som sagt att komma ut på dressyrbanorna, vilket kanske är på god väg och även att känna glädjen såklart ;) 

Ska ni börja tävla snart?
Ja det har vi planer på, dock ska jag och Storm träna lite mer först, det får ta den tid det tar, tänker inte stressa fram något. 

Säg något som är speciellt med varje häst, hur den är och hur den utvecklas och vad som är bäst för just att dom ska lära sig. 
Kan tyvärr bara svara för Storm, då jag rider han mest.. Sanna får svara för dom andra hästarna sen ;)
Storm är ett riktigt charmtroll och är alltid glad och positiv, dock är han ibland lite bockig och kickig, men han är lite busig av sig, därför vi tycker om honom ;) Storm är faktiskt väldigt arbetsvillig och vill gärna lära sig nya saker, han utvecklas varje gång och därför älskar jag honom!

Rider ni in dom hästarna eller? 
Nej det gör vi inte.
Postat i kategorin: Frågor och Svar
03 Jan kl. 23.05

Min goding!

Hej!
Idag tog jag med mig två av mina kompisar upp till stallet som sällskap medans jag skulle rida Storm.
 
Tränade mycket på halt och han var superduktig! Uppfattade direkt, och lyssnade bra. Han var dock lite pigg då han stått några dagar, men ändå skit duktig.. Galopperade även en del och i högervarvet var han så sjukt fin så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, så sjukt fin! Men sen när jag skulle galoppera i vänster blev det plötsligt lite jobbigare, så han skulle kicka och ha sig lite, men tillslut fick jag min vilja igenom och han gick någolunda! Men i trav gick han däremot skit bra, han var verkligen samlad och arbetade verkligen. 
 
Så idag är jag stolt över honom, så sjukt stolt!
// Johanna
Foto: Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna och Storm
Postat i kategorin: Storm
03 Jan kl. 13.58

Typiskt!

Det är så typiskt att man är sjuk och måste vara hemma, när det är så fint väder utomhus och man bara vill ner till stallet på en mysig uteritt på hyffsat mjuka och fina grusvägar! Eh får hålla mig tills på söndag helt enkelt. Imorgon drar jag iväg till Göteborg med en kompis som annars pluggar i Skåne, och på lördag fyller jag år. Fast ja, vem vet. Kanske får något ryck och åker ner på lördag kväll ändå bara för att jag säkerligen kan ;)
 
/Sanna
 
Glöm inte häller av att ställa en eller några frågor i frågestunden. Svaren av mig kommer upp antingen ikväll eller på söndag. Så passa på! =) http://stallsackum.blogg.se/2013/january/som-en-borjan-pa-det-nya-aret-fragestund.html 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Jan kl. 19.42

Horsmanship!

Hittade en bok nere i källaren i går tror jag det var som handlar om "naturlig hästhållning" eller natural horsmanship som många säger. Den är mycket inspererande och lärorik, har dock bara läst 4 kapitel än men tänkte lägga mig lite senare i kväll och läsa något kapitel till. Kan ju vara bra att ha grunden med sig i det också tycker jag. Det kommer alltid till användning i vardagen med hästar. Om inte så ska jag allt lära Molnia och Namarrkun lite granna av det som står i boken. T.ex. Sänka huvudet på kommando, backa rakt, ledarskap osv.
 
/Sanna
 
Bild lånad från google. Men det är denna boken som ligger på mitt rum och väntar på att bli utläst ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Jan kl. 10.41

The typical Sackum hästen!

Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
02 Jan kl. 09.50

Nu var det min tur..

Hejsan!
 
Nu vart det tydligen min tur att bli spy sjuk. Skulle ju egentligen varit med en kompis som jag inte vart med på super länge, då hon flyttat till Skåne, och sen skulle ja åkt ner och ridigt. Men det blir att ligga hemma hela dagen och fortsätta spy.. Nemen typ. Hästarna får alltså vila ifrån oss idag, imorgon också, då jag säkert kommer bli tvungen att stanna hemma och vila upp mig. Om inte så åker jag till Göteborg, så det blir ingen ridning för min del då i alla fall hehe. Men hästarna mår bara gott av att vila lite granna, det går ingen nöd på dom inte!
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Samsung Model: Sanna och Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Jan kl. 17.00

Bad update!

Hej!
 
Har varit lite off från blogg sidan nu ett tag, har inte haft tillgång till internett hemma så har inte kunnat uppdatera er tyvärr.

I alla fall, i söndags så cyklade jag själv upp till stallet och släppte ut dom små djuren, samt morgon fodrade i hagen. Senare på eftermiddagen åkte jag ner igen för att lunch fodra, fixa stallet, fodra inne osv och rida. Red ut en kort sväng på Molnia, skulle ridet i skogen men det var massa som sköt emot oss så valde att rida hemåt igen. Tog en galopp på vägen hem, hon kändes fin och lyssnade för det mesta.

Tanken var sen att Storm också skulle få komma ut, men eftersom att dom sköt så mycket så red jag lite lätt på banan med honom. Kände igenom han, böjde och ställde och travade en del. Han kändes super fin så red inte alls länge, ca. 30 min.
När jag var färdig med allting i stallet och hästarna hade fått varit ute en stund till så gick jag och hämtade in allihopa, satte på dom täcken och sa godnatt.
 
I Måndags drog jag också upp och släppte ut och morgonfodrade själv. Hästarna ville mer än gärna ut och få mat haha. Åkte hem och sov en stund, innan Johanna ringde och väckte mig haha, bara upp igen och ner mot stallet. Fixade iordning hela stallet, fodrade i hagen, samt inne i stallet. Innan vi tog in Molnia och Storm och tog med dom ut på en promenad ute på vägen. Molnia lyssnade super bra på kommando att stanna. Så duktig min fina!
 
Idag (tisdag) så tog jag cykeln själv upp till stallet, släppte ut hästarna, fodrade i hagen och åkte hem och sov i ca. 3 timmar innan Johanna ringde. Då vare bara upp igen och ner till stallet. Fixade iordning hela stallet, fodrade, fyllde vatten i hagen, mockade, och ah alla stallsysslor innan Marianne och Claes kom hem. Därefter tog vi cyklarna och drog oss hemåt haha. Hästarna fick alltså vila idag, men det förtjänar dom efter att ha gått så bra det senaste! :)
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Jag och Molnia
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
01 Jan kl. 07.00

Som en början på det nya året - Frågestund

Postat i kategorin: Frågor och Svar