30 Nov kl. 17.17

Träning

Hej !
 
Idag har det vart en lång dag, men hunnit med endel och bra saker ändå. Började med träning för Marianne, gick väl sådär, blir så spänd på träningar så fokuserar inte ordentligt o allt blir kaos. Men när och om ja väl fokuserar så gick det bra! Övade endel på öka o sakta traven, både med och utan stigbyglar, övade skänkelvikningar, fram och bakdelsvändningar samt endel galopp. Vänster gick ju betydligt mycket bättre än i höger. I höger varvet ville hon verkligen inte, ja blir frustrerad och stressad och då går det ännu mindre...
 
Avslutade med att rida ut en sväng, tillsammans med Marianne, Claes och Issa (hunden)  När vi kom hem igen så gick vi in och fikade lite innan vi sedan började putsa sadel och träns noggrant. Som i sin tu tog 2 timmar innan vi var färdiga med allting.. puh! Sist men inte minst så tog vi bort endel schabrak som skulle tvättas. 
 
Men sammanfattning utav hela dagen så har den varit kanon. Mycket bra tips efter träning som är bra att ha med sig i bakhuvudet. Ska försöka filma mig själv en gång när jag rider själv så ni får se hur hon går då, samt en gång när jag rider för Marianne så ska ni få se vilken skillnad det faktiskt blir haha, rätt sjukt egentligen :o 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
30 Nov kl. 10.22

Rörigt

Hade helt glömt av att vi skulle bort idag, men i slutändan så blev det inte så ändå. Så det blir träning idag ändå :D Glad tjej!
 
Så ska alldeles strax trampa ner mot stallet för att göra iordning den bästa ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Nov kl. 18.54

Förlåt för väldigt dålig uppdatering

Men just nu är det väldigt mycket i livet så jag hinner inte rikitgt med...
 
Iaf så idag beslutade jag mig för att rida, tog ett dressyrpass på banan. Och Molnia gick fint i stort sett hela passet. Red inte så värst länge men blev väl 30-40 minuter iaf. Jobbade på att ha henne avslappnad och formad hela tiden, vilket gick bra faktiskt. Hon var ju bara tvungen att bli "rädd" för något och hoppa till men inget mer med det. Imorgon blir det träning :D jippie, grymt taggad faktiskt :D
 
/Sanna
 
Lycklig när jag är med värdens bästa vän ♥
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
28 Nov kl. 09.24

visa vem du vill vara inte vem du är

För att komma vidare inom sin sport så tycker jag att det är viktigt att man visar vem man vill vara och inte bara vem man är. Man måste sätta mål och kämpa för att komma dit, och inte bara stå och trampa på samma ställe hela tiden! Man måste ha sin kämpar glöd och ha motivationen för att orka ta sig dit man vill och faktiskt visa alla att man kan vara den man trots allt vill vara. 
Det roligaste är ändå (tycker jag) att visa dom som allra minst tror på en att man faktikst KAN om man bara vill. Vet att det inte var alls många som trodde att jag skulle komma hit där jag är i dag för några år sedan. Och det hade jag nog inte vart häller om jag inte fått den motivationen att motkämpa och vissa alla som inte trodde på mig att jag faktiskt kan!
 
Så även om det kommer in "hatar" kommentarer på t.ex. bloggen, i verkligheten, på träningsplatsen osv skit i dom, och gå vidare och visa att det dom sa att dom hade så sjukt mycket fel! Tro på er själva, på med ett leende och visa vem du vill vara och inte vem du är :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Nov kl. 17.05

Tid över

Nu har jag massor med tid över, skulle egentligen åkt iväg nu ikväll men det blev ändrat. Så är hemma hela kvällen så det blir att fortsätta jobba med bloggen resten utav kvällen! Vilket ska bli gött då den legat nere nu dom senaste dagarna, som jag sa förut.. Men nu är jag på G igen.
 
Fingret har blivet sämre, vissa stunder känner jag inte av det alls. Men nu dom senaste dagarna så blir det bara blå/svartare och gör bara ondare, så blir nog lugnt på rid fronten några dagar. Men känner jag mig själv så kommer jag rida ändå haha! I förrgår när jag red med fingret så gick det ju, trots att jag kände mig lite funktionsnedsatt haha. Men jaja, allt går om man bara vill ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Nov kl. 09.55

Hundvakt

Hej på er!
 
Idag är mamma iväg på möte under hela eftermiddagen och kvällen. Alltså blir det jag som måste ta hunden, är troligtvis inte hemma förens fyra så ingen ridning idag. Natten har varit hemskt, inte sovit någonting på grund av olika skäl :( 
 
Hoppas ni har haft det bra, ser på statestiken och bloggen att det inte har varit så över aktivt här, bara slängt in lite inlägg och sen inget mer. Men ska allt ta mig i kragen i sätta mig ner och arbeta med bloggen ordentligt någon dag!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Nov kl. 14.30

Löshoppning Molnia!

Här är bilderna jag tog på Molnia! // Johanna
 
Postat i kategorin: Molnia
26 Nov kl. 11.30

Namarrkun Löshoppning del 2

Här är resten av bilderna / Johanna
 
Postat i kategorin: Namarrkun
26 Nov kl. 07.22

Möte

Idag efter skolan så har jag möte i skolan, och sen är jag troligtvis kvar i stan hos en kompis. Men inget bestämt till 100 än. Alltså inget stall för min del idag :(

/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Nov kl. 19.58

fryst på...

Nu har ridbanan fryst på så den är stenhård att rida på, lika så är våra fina grusvägar nu längre stenhårda vägar. Så tråkigt :( Nu längtar jag faktiskt till snön! Det är så tråkigt när det fryser på så, speciellt på ridbanan där det är buckligt och knöggligt, och på de har det fryst på, inte alls kul!
 
/Sanna
 
Kan ju komma snö iaf så det slipper vara ojämt :o
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Nov kl. 15.59

Bilder löshoppning Namarrkun!

Här är fotona från Namarrkuns löshoppning jag tog! måste ju erkänna att en del blev rätt failade! Och bilduppladdningen cpade lite så delar upp det, mer kommer sen! // johanna
 
 
Postat i kategorin: Namarrkun
25 Nov kl. 15.54

wake up

Hej!
 
Idag fick det bli en dressyr uteritt på Molnia. Red bara runt skogen och sen lite dressyr på åkern, men den var knögglig som tusan så blev bara skritt där. Lite trav på vägen dit och hem.
Annars så kändes hon rätt så slö, så gjorde mycket tempoväxlingar och tillslut vaknade hon till och blev kvick för hjälperna, iaf frammåt ;)
 
Gjorde mycket skänkelvikningar över vägen och lite på åkern, volter och serpentiner innan hon fick traska genom skogen och lyfta på fötterna :)
 
Svettig häst av det lilla passet!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
24 Nov kl. 16.38

jag är inte förvånad....

....
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Nov kl. 13.36

Otursdag

jag är inte förvånad, att jag lyckas klämma fingret vid gödselstacken, på stenmuren som är bredvid... Slutade med ett halft brutet finger. Haha, ne det är inte av men det är kraftig stukat så kan inte böja, så vi fick "tejpa" ihop dom. Men det lossnade igen så fick lägga vanlig tejp runt hemma sen!
 
Iaf så började jag med att släppa ut alla hästar, fodra, fixa stallet osv. Fixade ridbanan sen igår. Johanna kom sedan ner till stallet så då skulle vi ta oss en tur på island idag igen. Trots mitt finger. Men vi han inte så långt innan Röskva snubblar o dom går omkull :( Så det var bara att vända hemåt tyvärr! Red Dimma lite på banan istället, inget speciellt utan ville bara rida lite. Men fingret sa ifrån väldigt snabbt så avslutade efter något varv. 

Klockan försvann väldigt fort, så han inte med något mer efter det, skulle egentligen på kalas det var därför jag hade brottom hem. Men det blev aldrig något kalas så jag hade kunnat pina mig (med fingret) att rida Molnia ändå! 
 
Men ska nu iväg om en stund ändå, fast till några kompisar och ha en bra kväll där! Hoppas ni har det bra!
 
/Sanna
 
Törstiga och hungriga hästar imorse! 
 
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum, Röskva
24 Nov kl. 07.05

Morgon!

Tog en lite sovmorgon idag hehe. Hästarna fick ju komma in senare än vad dom brukar när jag passar dom, så då passade jag på haha! Men ska nu trampa ut och släppa ut dom små djuren + försöka få tag i katterna som också vill ut skulle jag tro!

Hörs senare!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Nov kl. 21.37

Är din häst lös i magen?

Det finns en uppsjö av olika typer av mag-tarm preparat som sägs stabilisera hästens bakterieflora i tarmen. För vad är det egentligen som händer när hästen blir lös i magen? Hästen som jäser sitt foder i grovtarmen har ett extremt komplext system av miljarder bakterier som samverkar i en unik balans att bryta ner fodret som hästen stoppar i sig. Om hästen byter foder eller äter något som den inte är van vid, så kan det hända att pH-värdet i tarmen förändras, vilket gör att vissa "bra" bakterier inte överlever. När dessa bakterier dör så lämnar de plats åt andra - som i sin tur blir fler. Vissa bakterier som egentligen är "bra" för magen, kan bli farliga i för stor mängd. Vi har då skapat en obalans i mag-tarm kanalens bakterieflora.

För att hästens mage ska fungera optimalt så ska de finnas x antal av bakterie nr 1 och x antal av bakterie nr 2 osv.....när balansen störs och det finns mer eller mindre av vissa bakterier, jämfört med det optimala läget, så reagerar tarmen och kan ej längre hålla tillbaka vatten som den ska. Mer vatten åker med ut istället för att hållas kvar och hästen blir lös i magen.
Om man då ska fixa detta - så vore det optimala att bara tillsätta mer av den bakterien som saknas - och ta bort en del av de bakterier som blivit för många. Problemet som vi står inför - är att vi INTE VET vilken eller VILKA av alla miljarder bakterier som blivit obalanserade. Om vi visste det - så skulle inte detta vara ett problem över huvud taget.


Nästa problem vi står inför är att alla hästar har en individuell uppsättning av bakterier. En häst som är lös i magen behöver inte ha samma rubbning av bakterier som en annan häst som är lös i magen, det är därför som det inte finns en gyllene medicin som fungerar på alla!
Det finns som sagt en uppsjö av olika preparat som alla sägs stabilisera mag-tarm floran och fixa hästens lösa mage. Om det preparatet som du köper och provar, innehåller precis det som din häst saknar - så kan det hjälpa, men om det inte innehåller det som din häst saknar, så är det alltså ingen garanti att det fungerar, enkelt förklarat. Trots att man forskat mycket intensivt inom detta område de senaste åren så har man endast kommmit fram till hur extremt komplext ämnet är, och hur extrema variationer det finns mellan alla bakterier i hästarnas flora.

Av ett 20-tal produkter man testat så var det knappt en handfull som verkligen innehöll de bakterierna som stod på förpackningen. Och även om de kunde hittas i burken, så fanns de inte i den utlovade mängden. Dessutom så fanns det inget preparat som innehöll mer än 6 olika bakterier. Om din häst mag-tarm flora blivit rubbad och någon eller några av de miljarder olika bakterierna har förändrats i mängd - hur stor är då sannolikheten att det är just de 6 bakterierna som finns i burken du nyss köpt? Det kan vara så - och i många fall fungerar det! Jag vill vara att ni ska få lite perspektiv på vilket komplex system vi egentligen talar om!

Av dessa anledningar så är det viktigaste rådet till hästägare med hästar med lös mage att man ska se till att de dricker tillräckligt mycket vatten eftersom de annars lätt blir uttorkade. Undersök kvalitén på grovfodret och byt annars foder och se om det hjälper. Man kan absolut prova ett mag-tarm stabiliserande preparat men det går inte att garantera att detta kommer hjälpa din häst. Där jag jobbar har vi sett en del hästar som blivit hjälpta av Pro-Equo och eller Pro-Bimin. Det finns nu ett nytt preparat som heter Suceed som nu testas på några. Hästar med känslig mage som ska stå på medicin kan också få hjälp av Pronutrin.

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Nov kl. 16.57

lång dag

Idag har vi haft fullt upp, hållt igång hela dagen och alla hästarna har aktiverats på sitt egna sätt :) Började med en tur på Dimma och Röskva, jag tog lilla Dimma. Som var gör pigg ena sekunden och nästa ville vi inte gå framåt utan ställde sig på stället o kicka i stället haha så söt! Tills Rösvka och Johanna gick framför då kunde vi pina på utan problem igen! Men i det stora hela så gick det väldigt bra, riktigt roligt också kan jag säga. Mycket skratt på den ridturen haha! :D
 
Kom tillbaka så fixade vi hela stallet, byggde sedan en löshoppningsbana och löshoppade resterande hästar. Molnia, Storm och Nami. haha en syn för gudarna ;)
 
Bilder kommer väl upp under kvällen eller morgondagen :)
Om några timmar så åker vi ner och plockar in hästarna och sedan drar vi på bio, underbar dag och avslut på kvällen, det kan knappast bli bättre ♥
 
/Sanna
 
Bild på Dimma sen förra gången jag red henne! Det var ett tag sedan ;)
 
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum
23 Nov kl. 07.20

trött som skam...

... men hästarna vill ju ut i hagen o få mat dom också! Så det var bara att pallra sig upp klockan 6 imorse och trampa ut till stallet.
Hästarna var mer än glada över att komma ut, Molnia seg som attan, skulle sträcka på sig hela tiden. Dimma gör tredje värdskriget för hon får komma ut sist haha. Men ändå lika mysigt att komma ut tidigt på morgnarna ♥
 
Nu blire sova/vila en stund innan det bär upp till stallet igen för lite ridning och mockning o grejjer!
 
/Sanna
 
Första gången jag var hästvakt, för lite mer än 3 år sedan.... tiden går fort!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Nov kl. 17.58

Skritt runda

Hej!
 
Idag fick det bli en liten skritt tur runt skogen och hem igen, tog väl ca. 30-40 min att skritta runt. Molnia tyckte det var roligt att komma ut och frustade hela vägen hem haha. Nöjd häst trots att hon bara fick skritta :)
Imorgon blir det upp tidigt för att släppa ut hästarna :)

Hoppas ni får en bra kväll så hörs vi imorgon bitti!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
22 Nov kl. 10.31

jippie :D

Denna helgen kommer spenderas i stallet, djurvakt = häst och kattvakt. Mycket ridning står på schemat, ska väl ut en sväng idag och skritta ut Molnia en sväng, med tanke på att hon stått ett tag nu hehe. Men får vänta tills mamma kommer hem, hunden blir så förtvivlad annars stackarn :( han är ju gammal, så mycket hänger på det tror ja då han aldrig vart sådan här förr, då har han alltid klarat av att va ensam någon timme, men nu ylar han så hela huset inklusive affären bredvid hör han.. 
 
/Sanna
 
Min lille plutt i somras ♥ 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Nov kl. 14.12

vad gör du helst en fredag?

En fredagkväll är jag helst i stallet en stund, rider och pysslar om hästen. Sen går jag gärna ut med mina vänner, eller sitter hemma på en riktigt myskväll framför tv:n (och ja som aldrig kollar på tv typ haha)
 
Vad gör ni helst en fredagkväll?
 
/Sanna
 
Bildappen vill inte fungera.... igen....
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Nov kl. 11.08

krångel

Blogg.se har vägrat ladda nu, men tillslut kom jag äntligen in! Skulle ju som sagt ridet på förmiddagen men vad händer? Jo ja somnar om efter klockan ringde och vakna inte förens kvart över 10... woops. Och som ni vet vägrar jag att stressa i stallet om det inte är absolut nödvändigt. Ska till sjukgymnasten med Elin om ett tag, två timmar eller vad det nu blir, så kände att jag aldrig hade hunnit på den korta stunden.. 
När jag kommer hem det vet jag faktikst inte, men lovar att uppdatera er så fort jag kommer hem!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Nov kl. 18.23

Tillbaka till verkligheten!

Nu är jag hemma i Götene igen, känns både bra med tråkigt! Men nu är det bara att komma igång ordentligt igen, med både bloggen och ridningen. Meningen var ju att jag skulle pallrat mig ut till stallet när jag kom hem från skolan, men var helt slut så skippade det. Imorgon är det X-dag i skolan vilket betyder att jag är ledig, och på fredag så flyttade vi den lektionen så vi är lediga då med, helt underbart ju :D stallet mitt på dagarna som förr!
 
I helgen får vi se vad som händer :)
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Nov kl. 09.24

har du uppnått något som du är stolt äver iår?

Jag har uppnått mycket som jag har blivet stolt över iår! Min älskade häst har blivet så fin nu under året, vi har vart på terrängtränging t.ex. som jag blev otroligt stolt över henne! Hon skötte sig mycket bättre över förväntan. Så jaa, vi har uppnått saker iår som jag är stolt över, även bloggen har gått bra, vissa stunder har vart bättre än andra. Men så är det ju alltid med allting ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Nov kl. 12.22

...

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Nov kl. 09.28

Förlåt

Åter igen ber jag om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen! Men ser på statetsiken att många utav er ändå hänger med, ni är guld värda ♥
 
Har varken haft tid eller ork till att sätta mig ner och blogga ordentligt. Men nu sitter jag i skolan och har precis haft möte, och har nu lite tid över!
Annars rullar det på, imorgon kommer jag hem igen, vilket alltså betyder att jag tar mig en tripp till stallet och min älskade häst. 
 
Hoppas allt är bra med er läsare? Och att ni fortsätter kika in.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Nov kl. 18.09

Väntar...

Hej på er!
Sitter just nu hemma hos Elin och tar det lugnt och väntar på att tiden ska gå! Rätt skönt att vara hemmifrån ett tag, självklart saknar jag hästarna. Men då blir det extra roligt att komma ut på onsdag till dom ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Nov kl. 07.00

borta

Nu i lite omständigheter så kommer jag vara borta mån-tis men är tillbaka/hemma igen på onsdag! Alltså kommer jag inte ha möjlighet att ta mig ut till stallet o rida dessa dagar, men på onsdag hoppas jag kunna göra detta! 
 
Ska försöka hålla bloggen uppdaterad som vanlig, lovar att jag ska göra så gott jag kan!
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Nov kl. 17.30

Från mamma!

Som ni vet var jag ju hos mamma för ett par veckor sen och även där fick jag saker i hästväg, det jag fick var JH collections ridväst, som jag velat ha huuuuur länge som helst! Den är skit snygg, älskar den!
Bilden gör den inte rättvis då den ser fläckig ut, men det är den absolut inte!

Ska också försöka lägga upp bilder från när jag var där snart!
// Johanna


Postat i kategorin: Shopping
17 Nov kl. 15.48

Hittade...

Kollade igenom youtube förut och hittade videon på min terrängträning i höstas! Haha, shit det var roligt det! Bara måste göras igen :D
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Nov kl. 14.03

Fint väder

Det är superfint väder ute, solen skiner, dock en aning kallt. Men inne på mitt rum ligger jag och lär formodligen göra det resten utav dagen också. Huvudvärk och trött som skam, men man får väl lida dagen efter sägs det! 
 
Imorgon börjar skolan igen, vilket inte alls känns bra. Har tröttnat nått såpass på den nu, vill egentligen bara hoppa av men nej, imorgon sätter stallvanorna igång som vanligt igen, får väl se hur det blir. Eftersom det är mörkt redan vid 4... 
Dock har Molnia gjort sig förtjänt att vila 1 dag, så duktig hon har vart. Men två dagar, nje.. men men
 
/Sanna
 
Saknar min lilla tjejja ♥
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Nov kl. 11.38

varför bloggar du?

Varför jag bloggar? För att kunna dela med mig om vad som händer här hos oss, samt för att själv kunna gå tillbaka och kolla lite. Och såklart för att det är roligt :D 
Det är kul att se när statestiken går uppåt, kommentarerna kommer in, får respons på inlägg osv!
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Nov kl. 04.53

vad är det svåraste beslutet du fattat?

Det svåraste, eller bland dom svåraste besluten inom ridsporten som jag har vart "tvungen" att fatta, är nog om jag ska fortsätta med ridningen eller inte. Dem dagar man inte har någon motivation till någonting, eller då man kommit ner i en svacka i ridningen då allt går emot en och man bara vill sluta rida för alltid, den känslan är hemsk! 
Men har försökt att fatta dom besluten många gånger om jag ska sluta rida eller inte. Slutade, eller rättaresagt höll upp med ridningen under några månader, puh, det var hemskt! Aldrig mer igen om jag inte är så illa tvungen. Det var under den tiden jag bröt nyckelbenet, samt skadade knät, fick inte rida ordentligt på närmare 5 månader! 
 
Ridet i 10 år nu och har fortfarande intresset uppe. Hoppas att jag aldrig behöver fatta ett sådant beslut igen!
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Nov kl. 18.00

Länkbyte!

Kolla in denna underbara blogg hörrni!
http://www.nattstad.se/emmaforever
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Länkbyte
16 Nov kl. 15.23

Hur ofta tränar du?

Utöver ridningen blir det inte så mycket till träning utöver det haha.. Var igång en gång i tiden men det åkte ut i sanden. Men är ute och går minst en gång omdagen men hunden, lång promenad! Sen så rider jag ju 4-5 dagar i veckan, cyklar till och från stallet året om, vinter som sommar.
 
Hur ofta tränar ni? Och tycker ni det är viktigt att träna utöver ridningen eller annan sport man utövar?
 

/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Nov kl. 13.18

sover man bort hela dagen..

... så får man skylla sig själv.
 
Känner att det blir som vanligt på helger, knappt någon ridning! Idag måste jag verkligen städa rummet då det ser ut som jag vet inte vad. Senare ikväll så har jag/vi lovat att vara hundvakter, så det blir att passa hunden antagligen som det ser ut nu! Men planer kan alltid ändras ;)

Nu ska jag snart äta frukost - pannkakor ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Nov kl. 12.09

Gårdagen!

Igår var jag som sagt ute i stallet och hade det mys!
Jag började med att longera Storm en stund i Rundkorallen, han var sjukt pigg men sedan blev det lite mer samlat och han fick en väldigt fin trav och lyssnade till och med på tempoväxlingar i trav.. Han verkade tycka det var roligt och var väldigt arbetsvillig! 
Sen när jag kände mig färdig hoppade jag upp på honom lite barbacka på ridbanan, vilket var supermys! 

Hoppade även upp och red lite på molnia, vilket kändes superkul! Älskar att ha fått rida igen, är verkligen underbart!!! 
Bjuder på ett par bilder från igår! Stormis blev allt lite svettig sötisen ;) 

// Johanna


 
Postat i kategorin: Storm
15 Nov kl. 15.15

så stolt

Fick bli ett dressyrpass till idag, Molnia var sjukt duktig. Det släppte mer och mer i höger och hon gick verkligen toppen idag. Travade bara idag också, men slängde in lite galopp till vänster men inget mer med de.
Annars gjorde jag lite skänkelvikningar, volter, serpentiner och jobbade mycket på att ha kvar henne i formen även i avsaktningar. 
 
Men dressyren tar sig mer och mer nu och det känns sjukt bra! Så är ritkigt taggad på det nu igen, hoppas detta håller i sig nu :D
 
Som sagt så blev jag riktigt stolt över henne idag, så bra hon gick idag var det längesen hon gjorde ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
15 Nov kl. 14.15

Hööks

Dagen efter Ullared på Söndagen så åkte jag och pappa till Hööks, dels för att jag skulle köpa en julklapp till och sen hittade jag även lite till mig själv! Som ni kanske har märkt är JH collection mitt absoluta favorit märke så självklart kom sakerna därifrån ;)

Det blev en keps, ett pannband och en mössa och en halsduk!
// Johanna
 
Postat i kategorin: Shopping
15 Nov kl. 09.49

Om en stund

Så trampar jag upp till stallet, idag med sällskap av Johanna :D wie!
Får väl se vad jag hittar på, blir väl lite dressyr idag med antar jag vi får se helt enkelt :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Nov kl. 13.05

ledig men åker ändå till skolan....

Snäll som jag är så följer jag med bästa Elin till skolan för att hämta ut hennes dator, sen följer med henne till sjukgymnasten också puuh! 
bara för att jag är extra snäll idag så tycker ja att ni ska gå in och kolla hennes blogg ;) http://fames.se/livetsommig/  
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Nov kl. 12.04

traggla höger!

hej!
 
Fick något ryck och sket i allt och drog ut till stallet ändå. Var taggad på dressyr och då ska det bli så också haha! Höger var väldigt motigt, så den sidan bestämde jag mig för att traggla lite extra med, hon SKULLE igenom i den sidan och hon skulle gå kvar i stadig form hela tiden! Vilket hon tillslut gjorde och då valde jag att avsluta. 
Blev mycket travarbete, men började att i skritten ordentligt ställa och böja igenom henne för att sedan ha med mig det upp i traven. 
Ingen galopp idag, men jag kände att jag ville ha henne i traven och hellre ha igenom henne där först vilket jag tillslut fick och då valde jag som sagt att avsluta! 
 
Trots en motig häst till en början som var mer intresserad av allt annat runt omkring så är jag nöjd med henne i slutet.
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
14 Nov kl. 11.09

Detta köpte jag på Ullared i hästväg!

Detta var det jag köpte på Ullared i hästväg, köpte lite mer saker, men det är julklappar så lägger ej ut det! :)

Köpte 2 par sockar, dressyr sporrar, dressyr spö och ett par nya handskar (som ej kom med på bild)


Köpte denna rid t-shirten som är den skönaste jag någonsin haft på mig! Svär på allt asså!Köpte även denna typ vinröda? Piken


Denna Röda Piken med tryck på ryggen!Denna Svarta tjocktröja med svenska flaggan på armen och tryck på ryggen!
Och så självklart, en lila Horse tröja! 


// Johanna
 
Postat i kategorin: Shopping
14 Nov kl. 08.32

ååh så typsikt

vaknade i morse med värdens yrsel, illa mående och huvudvärk. Planeringen var ridning nu på morgonen men icke. Eftersom jag ska iväg till skolan för att fixa lite saker sen, dels hämta ut en dator m.m så måste ja ta stallet innan. Var ju taggad på ett ordentligt dressyrpass...
Hoppas det går över snart, så länge yrseln försvinner och det slutar svartna för ögonen så åker jag ner och rider, men fram tills dess - vila!
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Nov kl. 18.02

Ansvar

Det gör jag varje dag! Varje dag utsätter jag och alla andra ryttare oss för en stor fara. Man vet aldrig om man kommer levande ifrån stallet eller inte. Det kan hända vad som helst som när man arbetar med ett sådant stort djur på över 500 kg. Det är ingen lek, det är blodigt allvar, det handlar om fokus, hela hela tiden, och ett enromt stort ansvar som ligger på dig.
Varje dag utsätter man sig för något som man vet är farligt, ändå slutar man inte. Man vet att man måste vara försiktigt, men samtidigt bestämd och inte rädd. Det är väl just det som får en att vilja fortsätta. När man blir ett med hästen, ett levande djur på flera hundra kilo som om den bara vill kan göra dig till mos men som ändå väljer att lyssna på dig. 
Det är ett stort ansvar att ta hand om ett sådant stort djur, och det är en farlig sport. Och folk tycker fotboll är farligt ;) Ne skämt o sido, det kan hända minst lika allvarliga skador där!
 
 
/Sanna
 
Ser ju bara vad som kan hända när man läser denna artikeln.. Denna flickan hade nog tänkt åka hem som vanligt till sin familj efter ridnigen men så blev det inte...
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Nov kl. 14.21

Har man en envis häst..

... måste man va lika envis tillbaka! ;)
 
Idag var det lite hoppning planerat, blev väl mestadels dressyr tillslut ändå. Molnia var envis med att bryta ut i kombinationen på sista hindret hela tiden, pigg och alert framåt så det var ju inget fel på henne. Men tur att man som ryttare är minst lika envis. Och över kom vi allt några gånger, så avslutade själva hoppningen där och fortsatte med dressyrjobbet istället. 
Höger var det väldigt jobbigt i stundtals, medans vänster gick helt okej. Hon var mera fokuserad på allt annat runt omkring och brydde sig inte så värst. Men mot slutet så slappnade hon var riktigt fint och jobbade mycket fokuserat. Så avslutade med en mycket svettig och trött häst som bara stog och sov efter passet ♥
 
/Sanna
 
Tills hon tröttnade på mig och ville gå ut..
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
13 Nov kl. 10.42

Är det bara jag?

Som faktiskt längtar en aning till snön? Här har vi inte fått någon snö alls :( Och för en gångsskull längtar jag faktiskt efter den! Tänk bara va mysigt att behöva ta sig ut tidigt på morgonen i över 20 minus för att släppa ut hästarna, åh va mysigt och sen komma hem till en varm säng. 
Eller efter att ha släppt ut hästarna pyssla i stallet, mocka och göra färdigt allt sånt för att sedan ta en mysig uteritt i snön! Åh :') helt underbart. Visst det är ju kallt men med rätt kläder så går det ändå.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Nov kl. 09.08

vad gör du det dagar du anser att det är "perfekt väder"

När jag anser att det är "perfekt väder" så tar jag mig en tur ner till stallet och spenderar några timmar tillsammans med henne jag älskar mest, Molnia ♥ Rider en sväng och bara pysslar om henne ordentligt. 
Är det på sommaren så åker jag gärna och badar med kompisar och bara tar det lugnt och njuter. Medans om det är på vintern så lägger jag med helst under ett varmt täcke, sätter på en film med en kopp varm choklad efter några timmar i stallet och ute i kylan!
 
Fast en solig vinterdag i December ute på hästryggen i snögalopp är ju rätt svårslaget under den årstiden, eller vad säger ni?
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Nov kl. 06.03

Vilken affär handlar du mest ifrån och varför?

Dom affärerna jag handlar mest från är väl hööks. Därför att jag tycker att deras utbud är bra och dom har bra saker till bra pris. Det händer ibland att vi åker in till Skara hästsport för att kika läget vad dom har, och oftast hänger det med någonting ut. Men det är inte ofta vi är i Skara, vi åker hällre till Skövde och går in på Hööks. Dels mycket för att dom för det mesta är billigare i dom sakerna jag brukar kolla på, men sen också för att jag och mamma med för den delen gillar den affärern mera!
 
Beställer jag från internet blir det också hööks ;) men ibland blir det någon annan om jag hittar någon ny och nått snyggt på den sidan som jag vill ha! :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Nov kl. 18.08

Jag vet jag vet..

Har inte vart någon uppdatering alls knappt idag! Jag vet, men har haft fullt upp hela dagen så ärligt talat inte hunnit blogga, haft prov och skit på morgonen sen idrott o sen direkt lektion igen. Så har haft fullt upp! Men som ni säkert vet så är jag ju ledig nu då, så nu lovar jag er att bloggen inte ska lysa med sin frånvaro såhär igen under en hel dag haha! :)
 
Hoppas att ni alla har haft en supe dag! Min har var katastrof!
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Nov kl. 07.19

Avundsjuka...

En sak jag kom och tänka på var att varför ska vi vara så avundsjuka och behöva klanka ner på andra ryttare för att känna sig bättre? Bara för att en ryttare inte rider på samma sätt som en annan eller har samma utrustning som en annan ryttare. Är man en sämre häst människa för det? Är man en fattig ryttare som inte har råd med utrustning bara för att man inte rider med samma utrustning som alla andra?
 
Bara för att man vågar vara annorlunda så behöver man ju inte vara "fattig" eller en dåligare ryttare för det? Eller? Det är skrämmande hur vissa hästmänniskor tänker överhuvudtaget när det gäller sånt. Menar att man blir ju inte en bätttre människa bara för att man klankar ner på andra som kanske inte har samma träningsmöjligheter som andra? 
Varför kan vi inte bara glädjas åt varandra och ta vara på varandra istället för att tryckar ner andra för att själva känna sig bättre? 
För vi är väl ändå alla lika värda oavsett om vi har "dyr" eller "billig" utrustning? Vart går egentligen gränsen?
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Nov kl. 18.53

Jobbig dag...

Idag har det vart en jobbigt dag på alla sätt. Men tog mig ändå en promenad ut till stallet, och red ut barbacka en sväng. Molnia kändes fin, mjuk och rörlig i sidorna. Skrittade och travade bara lite granna eftersom det redan hade börjat mörkna när jag kom ut. 
Pysslade om henne ordentligt och pussade lite extra på henne innan jag promenerade hemmåt igen!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
11 Nov kl. 09.00

lång dag

Godmorgon på er!
 
Idag är det lång skoldag, är inte hemma förens runt halv 6 tråkigt nog. Men funderar på att hoppa av en bit ifrån stallet o ta en promenad ut och pyssla lite med henne! 
Men vi får se hur det går i skolan helt enkelt :) Hon kommer ju ändå att få stå mån-tis eftersom jag inte är hemma förens halv 6 tråkigt nog... Men är ju ledig resten av veckan så det gör ju inget :)

/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Nov kl. 17.00

Vårgårda

Idag var det bara att hoppa upp ur sängen tidigt, skulle iväg till Vårdgårda och titta till graven för morfar o mormor tända lite ljus och grejer. Sen åkte vi direkt till pappa för att hälsa på han lite och "fira" farsdag eller vad man nu gör haha! Fikade och tjötade lite, fick även min skolkatalog haha!
 
Åkte väl ifrån Skara vid halv 4 något sådant, så tänkte direkt att jag aldrig hinner rida innan det blir mörkt, men så vi åkte förbi stallet iaf och hälsade på hästarna lite, eller ah jag gjorde det. Mamma stannade kvar i bilen rädd som hon är!
 
Skulle hälsa på Molnia, men då blev Namie avundsjuk och tyckte jag skulle kela med henne istället, och efter ett tag så tyckte Dimma och Storm att det var deras tur, så fick säga hejdå till Molnia och kela med dom lite. Tyckte synd om Röskva som stog helt utstött själv i en annan del utav hagen så gick och gosade med henne en stund innan jag försökte ta mig ut ur hagen, lerigt som det är!
 
Klantig som jag är så lyckades jag självklart att trampa ner i en lerhög haha, jag är inte förvånad :o
 
/Sanna
 
Så även om det inte blev någon ridning så var jag iaf ute och pussade lite extra på min älskling ♥
 
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum, Molnia, Namarrkun, Röskva, Storm
10 Nov kl. 13.00

Förklaring!

Tänkte nu berätta om varför jag inte ridit så mycket på senaste och anledningen är:

Jag lider som sagt av en depression som många av er redan vet, och äter mediciner emot det osv.. Men pga detta så medföljer det också att man sover dåligt och jag har testat olika sömntabletter och andra hjälpmedel men ingenting har hjälpt, så just nu håller vi på att försöka komma på nåt som kan hjälpa mig att sova och nu när jag går i skolan så kan jag inte ligga i sängen hela dagarna utan måste upp och prestera och måste därför sova... Men jag är så sjukt trött när jag kommer hem så kan knappt röra mig, ibland kollapsar jag.. Så därför har jag ingen ork till att rida, men är så trött på det här så nästa vecka ska jag upp och rida ändå! Orkar inte detta längre!

Är det någon av er som har nåt tips till att somna? Just nu sover jag cirka 1-3 timmar per natt med uppvakningar emellan osv.. Så vore tacksam om ni har nåt tips!

Bjuder på ännu en bild ni inte sett från i somras!
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Nov kl. 08.01

Fars dag

Idag blir det att åka hem till pappa en sväng o fika lite på Farsdag :) Annars har jag inga mera planer för dagen faktiskt, plugga hela dagen, då jag inte gjorde någonting igår...
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Nov kl. 20.51

Hemma!

Hej på er!
Var ett tag sen jag bloggade, jag vet! Var ett tag sedan jag red också, men förklaring till det kommer i ett annat inlägg!
Idag har jag iallafall vart på Ullared tillsammans med pappa & Emelie! Vi har haft en skit nice dag och jag köpte självklart en massa rid relaterade saker som jag tänkte visa för er! Köpte också en del rid relaterade julklappar, som jag INTE kommer lägga upp i bloggen självklart!! :)
Men grejerna jag köpte kommer att komma upp senare, samt inlägg om annat.. Hoppas ni har det bra!
Puss på er!
Bjuder på en bild ni inte sett från i somras!
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Nov kl. 16.07

Tävling?!

Såg på facebook när jag skrollade runt där igår att på ridskolan (där terrängräninge var) att dom har en blåbärshoppning där den 24 November, blev lite sugen på att vara med, men vet inte riktigt haha! Måste bli medlem, och då kommer nästa problem, ridskolan eller Bergs? 
Får ta och kika på detta och bestämma mig till hundra, och om jag vågar nu när det blev så tätt inpå :o 
Annars satsar vi på den som kommer i Januari eller när det nu är! Vill sååå gärna komma igång och komma ut lite nu, taggad som aldrig förr :D
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Nov kl. 14.44

Stallfri dag

Kom på i all hast att jag har prov på måndag? I psykologi, fattar inte ett skit o jag har inte börjat plugga än. Har inte ens boken hemma haha... Känner mig duktig! Tror det får bli en hemma dag idag, med en massa plugg o städ. Som "tur" är regnar det ändå ute, så inte så roligt att rida ändå! Så det passar väl bra att det var idag då :)
 
Vad har ni för planer idag och för resten utav helgen? :)
 
/Sanna
 
Åh vad jag saknar terrängträningen ♥
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Nov kl. 11.50

städa

Idag får det bli en hemmadag, måste fixa iordning rummet, och ta det lugnt helt slut i både kropp i sinne! 
Men om det blir tid och ork över så drar jag ner till stallet senare ändå hehe! 
Annars så ska jag sätta mig ner och jobba med bloggen o bara fixa massa inlägg som kommer upp, hoppas att ni får en super bra helg!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Nov kl. 18.44

Så söta

Hästarna var ju bara för söta förut när jag kom ut i hagen, står längst bort men när jag ropa på dom så kom dom i full fart haha så söta ♥
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Nov kl. 15.39

Intervall träning

Som rubriken lyder så fick det bli lite intervall träning på gräsåkern idag då det var bäst underlag där, och inte ville rida fram o tillbaka på en tråkig grusväg. 
Iaf så värmde jag upp med att flytta henne lite åt sidorna samt skänkelvikning osv åt bägge hållen, även började lite smått i traven med det! 
 
Galoppträningen gick faktiskt bra, hon var dock lite för stark i höger och bet tag i bettet. Men la henne på en volt och då lugnade hon ner sig en aning efter ett varv. Annars så kändes hon fin, väldigt pigg och ville helst inte korta upp sig i galoppen, men ibland så fick hon göra det ändå ;)
 
Sen hade jag en nöjd och trött och väldigt svettig häst på vägen hem! 
 
/Sanna
 
Mitt lilla svett troll ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
08 Nov kl. 11.23

Dagens outfit

 
/Sanna
 
haha ojj, dags o städa rummet när jag kommer hem ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Nov kl. 10.27

filmkväll

Igår kväll fick det bli lite filmkväll o fruktsallad med mamma! 
Julias träning blev inställd igen, så därför passade ja o mamma på! Därför så var det ingen mer uppdatering under kvällen. 
 
Idag vet jag inte riktigt vad som händer än, ska försöka trampa ut till stallet så småning om också :) Annars blir det nog bara en lugn dag idag :) Kan behövas det med ibland, eller vad säger ni? ;)
Solen skiner idag, och det är inte så farligt kallt ute häller, det gillas!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Nov kl. 13.37

Hade iaf tur med vädret!

Precis när jag nästan var hemma så började det självklart att regna, bara lite smått men ändå!
Idag fick det blir dressyr med bommar. Först som trav bommar och sen som galoppbommar. Traven gick riktigt bra idag, bättre än övriga gångarter. I höger börjar hon att ta sig riktigt fint nu, så stolt över henne :D
 
Red väl kanske i ca. 1 timma och jag hade en häst som var väldigt trött och svettig sen haha! Men hon jobbade på bra, blev mycket serpentin övningar och mycket trav för det mesta. Avslutade med lite galopp över bommar, innan jag sedan travade av henne i en lång och rund form. Tills att slutligen skritta av henne och ta in bommarna!
 
Ska strax slänga i mig lite mat innan det snart är dags att ge sig av igen :)
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
07 Nov kl. 11.25

yes!

Äntligen är mina stövlar inne på lagning :D Så ja kan få tillbaka dom igen och kunna rida utan att bena fladdrar hej vilt haha! 
 
Glad tjej!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Nov kl. 08.31

Gårdagen

Somsagt så var jag på möte om ett jobb som jag kanske ska börja med, ska bara övertala mamma också ;) Men det verkade faktiskt rätt roligt :D 
Stanna kvar hos Rebecca istället så kom inte hem förens kvart över 8 i morse haha ;) 
 
Nu ska jag väl ta det lugnt en stund, guud så trött jag är :o sen sticker jag iväg ut till stallet, för senare i eftermiddag ska jag vara med Julia samt följa med henne till träningen ikväll o aggera fotograf. Fullt upp idag också med andra ord! Älskart ♥
 
/Sanna
 
Julia o Molnia :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Nov kl. 17.00

sticker iväg

Nu drar jag mig mot Lidköping för att gå på möte! Hörs ikväll när jag kommer hem!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Nov kl. 14.57

tävling!!

bloggtävliiiing
 
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Nov kl. 13.35

Duktigt skrutt

Idag fick det bli lite lätt hoppning blandat med massa dressyr på banan. 
Började med att värma upp henne i alla gångarter, böja ställa. Arbetade mycket med serpentinbågar för att få henne runt och samtidigt med mig. 
 
Började hoppa fram på ett litet kryss, Molnia tyckte det var skit kul att få hoppa lite igen. Men hoppade över det några gånger, innan jag lite spontant fick för mig att jag ville hoppa över våran mur, så då gjorde jag det. Utan tvekan, så hoppade den några gånger innan jag avslutade med att hoppa några skutt på krysset igen. 
 
För att tillslut avsluta med lite dressyrarbete igen. Galopp på volterna, avsaktningar, osv. Sist men inte minst så la jag ner henne i en lågare form och det tyckte hon var riktigt skönt. Mycket frustande, så jag är jätte nöjd med dagens ridning. 
 
Väl inne i stallet hade jag en extremt svettig häst... denna vinterpälsen alltså.. :( Vill inte veta hur hon kommer se ut senare i vinter när all pälsen har kommit. Menar, hon ser ut som en dränkt katt redan nu efter ett 40 minuters pass som hon i vanliga fall knappt brukar bli svettig på.. huh!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
06 Nov kl. 02.30

använda eller inte?

Cirkulerar runt på många bloggar runt omkring att man inte ska använda rosa reflexer då dom tydligen syns väldigt dåligt. Då känner jag bra, tur att jag bara använder gula reflexer!! Säkerheten går ju trots allt före att se snygg ut. 
 
Använder ni rosa reflexer? Tycker ni dom ger sämre synlighet än vad gula gör?
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Nov kl. 17.45

Ledig igen då..

Nu är jag ledig i 5 dagar, dock så ska jag till tandläkaren imorgon (egentligen idag men hon var sjuk så blev flyttat till imorgon) klockan 8 på morgonen, jaa va kul! 
Sen blir det att dra ut till stallet snabbt efter det, då jag ska iväg på möte klockan 6 i Lidköping så åker här ifrån vid 5 redan. Så det hoppas vi på att det blir bra :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Nov kl. 09.57

vissa människor tänker verkligen inte..

Blir så arg när jag läser sånt här, det kunde ha hänt vad som helst. Som tur är så verkar det ju inte ha hänt någonting allvarligt. Men man gör ändå inte så, man snor inte någon annans djur och rider iväg med det och ställer någon annan stans!
 
usch!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Nov kl. 07.20

Video Afisz

Ser ni hur grymt fin han blev efter lite mindre än ett års träning med Linda? Detta är över 3 år sedan, men ni ser ju hur grymt fint han gick i slutet fina fina Afisz, men en duktig Linda (syster) ♥
 
Videon är lång, men den är värd att se! 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Nov kl. 19.18

Min resa genom åren

Under alla dessa åren så har hästarna alltid stått mig nära, och det har inte alltid vart en självklarhet för mig. Men båda mina syskon har ridet, den äldsta (27 år) slutade i tidig ålder, kanske när hon var 13-15 då hon ramla av och slog ut massa tänder. Men hon har häller aldrig haft det riktiga intresset. 
Det var egentligen min andra syster som fick in mig på det här med hästar, hon har alltid haft en grymt stort brinnande intresse sen hon var liten, och nu är hon 25 så hon har väl hållt på med hästar i 19 år eller något och tycker fortfarande det är lika kul. 

Under dessa åren har vi haft hästar till och från hela tiden, det började med att hon fick egen när hon var runt 13 års ålder, en ridponny vid namn Classic. Jag var dock väldigt liten då men följde med upp många gånger. Tragiskt nog så dog han tyvärr i hagen, då det var någon som antagligen hade skjutit honom, samt dragit av han svansen. Det var ingen trevlig syn att se han liggandes där med svansen bredvid sig.. Usch! Kommer ihåg det än idag, trots att det är över 10 år sedan.. Hittade tyvärr ingen bild på han :( Men han var en c-ponny och riktigt fin!
 
Sen vet jag inte riktigt vad hon hade för hästar efter det, då jag hade fullt upp med ridskolan på den tiden. Men tillslut 2006 så skaffade vi en häst vid Namn Frivole, som vi hade uppe på Wärmagård, en travare som var rädd för allting, stog mer på bakbenen och var alltid på helspänd. Hade inte haft det kul i tidigare livet men vi ville ge han en chans. Men det gick inte att rida han om man inte longerade han i ca. 30 min innan, samt att någon alltid var tvungen att leda han till en början tills han lugnat ner sig lite. 
Red ut på han och jag var väl kanske 9 år eller något sådant, min syster ledde mig då (självklart) men tillslut släppte hon mig eftersom hon inte klarade av att hålla han när hon pratade i telefon samtidigt, (massa skit med pojkvännen) Men vi trodde det skulle gå bra eftersom han lugnat sig lite, samt att jag bara skulle skritta. Och det gick ju bra, tills han insåg att han "var lös" och såg att det var is i ena diket, flyger till andra sidan och inser att det är is där med. Får panik och sticker iväg (detta var då bland dom första dagarna vi hade han där, och första gången vi red ut på han åt det hållet) Jag åker ner i diket och hästen springer åt andra hållet. Men vi hittade han som tur var, på grusvägen upp mot stallet. Helt slut och uppstressad, stackars hästen! 
Tråkigt nog så klarade vi inte av honom när han bara stog på bakbenen och kastade av oss (i panik då han var så rädd för allting) Så vi valde att låta han gå vidare till någon som skulle kunna lägga ner den tid och ork som den hästen var tvungen att ha! Men han blev mycket lugnare när vi hade haft han ett tag, men fortfarande väldigt okontrollerbar. Men jätte snäll i hantering i stallet!
 
Liten Sanna på en otroligt vacker häst ♥
 
Sen samma år framåt våren så skaffade vi en annan häst vid namn Berlock, en otroligt fin halvblods tjej! Värdens snällaste häst, gjorde aldrig en fluga förnär och ställde alltid upp i alla lägen. Ypersnäll i hantering, ridning och allting. Aldrig stannat på ett hinder, gick klockrent i dressyren! Ah en riktig läromästare var vad hon var! Tyvärr var det mycket flyttande med den hästen, då vi först hade henne här i Götene. Men tyvärr så fick vi inte stanna kvar där för att Berlocks boxgranne (som flytta in efter oss) inte gillade oss.. 
Så vi flyttade upp till Törnsäter (Där jag hade Molnia i somras, grannstallet) och var väl där i några månader, sen hade vi inte råd att betala hyran längre, så vi flyttade till Lundsbrunn till våra kompisar och hade henne där i några månader. Men sen så sålde vi henne då systern hade fullt upp med killarna och jag var såpass liten och hade inte riktigt det intresset och kunskapen för att ha egen häst, speciellt inte när ingen av mina föräldrar häller är så kunniga. Tråkigt nog fick hon bara bli 15 år och då gå i pansion fullt frisk :( Men då ägaren (samma som vi köpte henne utav, då hon ville ha tillbaka henne om vi inte ville ha henne längre) hon hade då inte tid och lät henne bara gå i hagen. 
Henne tävlade vi endel på, kommer ihåg hur nervösa vi var både jag och syster! haha, ändast 50 cm men gud så nervöst. Första tävlingen på privathäst! Men gick super, hon bara hoppade det vi styrde på. Sen var hon en gammal tävlingshäst så hon var ju van vid allt och visste vad som gällde! 
Åh vad jag saknar henne :(
 
 
Sen var vi "hästfria" i nått år, innan vi skaffade "Lilleman" Moonlight fire! Kommer ihåg att det var en bra bit att åka, men var iaf och provred han. Riktigt skabbig var han då om man får säga det själv. Lera i hela pälsen, ägare då hade inte borstad han någonting utan sadlade bara och lät syster provrida. Hästen kunde inte ett skit, men vi tog med han hem ändå, så helgen efter var han vår! 
Första vi gjorde var att klippa honom så att han såg ut som en häst och inte ett skabbtroll! Kan säga att det blev en otrolig skillnad. Han blev ju trotts allt riktigt söt :')
Sen började ju all träning, eftersom han inte kunde ett dugg, utan sprang bara på med huvudet högt och ryggen sänkt. Även detta var en travare. Men efter ca. 4 månader så började det se riktigt bra ut, och han tyckte det var hur kul som helst att få hoppa, han kunde inte utan blev bara kråk hopp men gud så kul han tyckte det var. Men det roliga varade inte länge innan han också såldes, varför vet jag faktiskt inte än idag :( Men han var en riktigt snäll häst, han och syster var ute och tävlade hoppning på Bölaholm och kom felfritt runt! Även travare kan dom också om man bara tränar dom rätt. Och all träning gjorde hon helt själv, tränade för någon tränare ibland kanske max 7 gånger eller någonting, sen tog hon emot tips och gjorde allt på egen hand! 
 
 
Sist men inte minst, så har vi haft Afisz eller som vi kallade han Affe! En riktigt fin häst, en häst som var så gott som förstörd till en början, stel och kunde knappt gå i form då han var så sjukt stel, inga muskler eller någonting. Men när syster hade haft han i ca. ett år så var han helt annorlunda, hur mjuk o fin som helst att rida, galoppombyten utan problem, räta upp dig o han stanna direkt om det så var ifrån galopp. En riktigt duktig häst, detta gjorde hon också nästan helt själv, med lite hjälp från duktiga tränare. Dom var nere i Skåne bla. 
Samt att dom stog hos oss här på Sackum en vinter. Denna hästen hade svårt att gå upp i vikt och hade svårt att sätta muskler, vilket gjorde att han såg väldigt undernärd ut, trots att han inte var detta. Men hon som ägde honom tidigare (där även jag red tidigare) Sa aldrig att hästen hade hjärtfel, då han helt plötsligt började blöda näsblod och knappt kunde andas efter ett lugnt pass i ridhuset. Så Linda sökte ju hjälp direkt och vetrinären kom ut. Men som tur var så blev det bra med lite medecin och hjälp hur hon skulle fortsätta. Tillslut så kunde man rida han precis som vanligt utan att detta kom tillbaka. Men det var just för att tidigare ägare inte informerade om detta. 
Men tråkigt nog så såldes han utan min systers eller familjens vetskap ner till Åland. Så en dag stog vi där utan häst och ingen visste egentligen varför :( Tråkigt när folk inte kan vara ärliga från början!
 
 
 
Sen har vi säkert eller rättaresagt systrami har säkert haft hästar emellan här, men detta är dom hästarna som jag har vart med och hjälpt till på!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Nov kl. 18.19

Tåls att säga igen

Att jag hatar verkligen hatar när man inte är hemma förens halv 6 på måndagar samt tisdagar och det är mörkt redan vid 4! Alltså ingen ridning för min del idag, men imorgon ska jag till tandläkaren och få spruta o skit, eftersom jag är inflamerad i hela munnen. Jaja inte det jag skulle säga haha! 
Men Molnia förtjänar att få vila idag, så duktig som hon har vart det senaste,även om jag hellre hade tyckt att hon kunde fått gå. Men det är inte alltid man får som man vill, bara ta dagen som den kommer :)
 
Är det ljust när jag är färdigt imorgon så sticker jag ut till stallet direkt efteråt, sen är jag ju ledig resten utav veckan.. Så då blir det stallet :D 
Må jag hata att vara ledig när alla andra är på praktik/skolan men men tur man då har hästarna ♥
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Nov kl. 11.07

True

 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Nov kl. 07.22

Reflex time!

Nu när det börjar mörkna så tidigt så är det dags att plocka fram alla reflexer. Igår så hade det börjat mörkan lite granna när jag red ut, så proppade på Molnia med benreflexer, ja reflexväst + reflexvantar haha, snacka om att vi iaf syndes!
Säkerheten före snyggheten tar jag iaf ;)
 
/Sanna
 
Haha mycket charmig bild sen förra hösten ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
03 Nov kl. 18.19

Dagen har nått sitt slut

Har vart helt slut idag, gårdagen var kaos! Men i vilket fall som helst så måste ju hästarna tas hand om!
Åkte ner igen på eftetmiddagen, och mockade o fixade stallet, kunde inte riktigt bestämma mig om ja ville och han rida innan det blev mörkt. Så hämtade henne o fixade henne lite och gav mig ut på en barbacka tur. 
Red bara lite på vägen fram och tillbaka, bara skritt o trav. Gjorde lite skänkelvikningar och mycket tempoväxlingar för att få henne med mig och så att hon mjukar upp sig lite. Gjorde även det i traven, vilket gick över förväntan bra!
 
Tillbaka i stallet så pysslade jag om henne ordentligt innan jag åkte hem!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
02 Nov kl. 12.31

Tidigt

Imorse, så drog vi upp till stallet för att släppa ut hästarna! Dom var nog minst lika trötta som oss haha, ikväll blir det att åka till min systers halloweenparty, men innan det så sticker vi ner till stallet igen och fixar allting och hästarna!
 
Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag och helg!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Nov kl. 17.39

Snart upp till stallet!

Nu blir det alldeles strax upp till stallet för att släppa in hästarna, hörs sen!
/ Johanna 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Nov kl. 05.02

Latbilen

Hej på er!
 
Idag så åker jag iväg lite, följer med min låtsaspappa i lastbilen. Kommer hem någon gång under dagen, när har jag ingen aning om!

Så hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag så höres vi!
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum