30 Nov kl. 21.40

Imorgon stall!

Imorgon blir det stallet för vår del då vi är hästvakter från lördag till Söndag, så imorn åker vi upp och rider, och antagligen uteritt i snön, supermysigt ju! 
Älska älska älska snön! Busiga hästar lär det nog också vara imorn ;D
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
30 Nov kl. 13.40

VINNAREN AV VECKANS BLOGG!

Vinnaren av veckans blogg blev denna blogg, klicka på bilden!
Postat i kategorin: Veckans blogg
29 Nov kl. 15.57

Gårdagen Molnia!

Igår red jag som sagt Molnia också så tänkte berätta lite om det.. 
 
Hon var också lite pigg och busig men ändå väldigt duktig. Men dock så lyssnade hon inte så bra i vissa lägen, men hon försökte. Hon fattade fin och bra galopp i vänster varv, men i höger var det lite mer problem. Hon ville inte riktigt men tillslut så gick det! Det märktes också att hon ville "racea" av sig igår då hon fick upp superfart (mot vad hon brukar) Idag ska vi nog bara ut och gå med hästarna, har inget bättre för oss!
//Johanna
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Molnia

 
Postat i kategorin: Molnia
29 Nov kl. 13.55

Imorgon avgörs tävlingen!

Glöm inte att anmäla er till veckans blogg som utses imorgon! Ni har fortfarande chans att anmäla er, och det gör ni om ni klickar på länken här nedan!
 
http://stallsackum.blogg.se/2012/november/veckans-blogg.html
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Nov kl. 10.08

Helgens planer!

Hej!
 
Var med Johanna i stallet igår, medans hon red Molnia så pysslade jag lite i stallet, och gjorde stallsysslor så som att mocka, fodra, halma osv. Vilket jag personligen tycker är super mysigt att bara får vara i stallet och pyssla med små saker!
 
I helgen så är vi hästvakter igen, vilket ska bli super kul då Marianne och Claes skulle iväg till Danmark! Upp tidigt för att släppa ut hästarna, när det förhoppningsvis kommer vara lite snö ute, höra hästarnas gnäggande när man kommer gåendes på stallplanen, så himla mysigt! Eller vad tycker ni? ;)
 
Saknar att rida :( </3
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Nov kl. 17.46

Ridpass Storm!

Idag var vi uppe i stallet och jag red både Molnia & Storm idag då Sanna skadat armen.. Men skriver inlägget om Storm först! :)
 
Storm var väldigt pigg och framåt idag då han har stått några dagar.. Så redan direkt när jag börjat trava så fattade han nästan galopp på en gång, så idag lyssnade han bra och tog mina galoppfattningar! Vilket är bra :) 
Sen arbetade även honom rätt mycket i vänster varv, och lill fjordingen tog vänstergaloppen idag! Är så nöjd med honom! Han har lite svårare för att arbeta i vänster, men idag så gjorde han helt rätt! Blir sp stolt över min prins!
// Johanna
Foto; sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Storm
Postat i kategorin: Storm
28 Nov kl. 10.17

Önskeinlägg

Vi fick en frågan om vi inte kunde skriva ett inlägg på hur Namarrkun och Molnia är i dressyren, självklart kan vi göra detta! Så vi börjar med Molnia då hon rids mest och vi har ridet henne mer i dressyr än med Namie för att kunna skriva ett ordentligt inlägg om hur Namie är.
 
Hon är ärlig och rak, gör inte mer än vad hon behöver men hon försöker ändå hela tiden att göra rätt. Hon är ärligt framme vid bettet när man jobbar henne rätt, hon är för det mesta mjuk och och rätt så jämnsidig i båda sidorna. Något stelare i höger, men det brukar oftast släppa när man lösgjort henne något. Hon har en tendens att bli lite för snabb i galoppen och vill inte riktigt sakta upp farten och jobba under sig ordentligt, men det går bättre och bättre. När hon väl jobbar och trampar under sig ordentligt så är hon mjuk och fin och man kan göra näst intill precis vad man vill med henne då, korta, länge osv utan större svårigheter. Det klart att det krävs en hel del ridande för att hon ska sitta ihop. Man kan behöva rida och värma upp henne mycket i skritt, med lösgörande arbete så att hon slappnar av ordenltigt och är bra lösgjord och framme vid bettet samt trampar under sig för att det ska gå lättare att få henne under sig i trav och galopp sen och för att hon ska stanna kvar i den formen utan att slänga upp med huvudet.
 
För att sammanfatta detta så är hon alltså mjuk, rörlig, arbetsvillig, och vill hela tiden göra rätt :)
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Nov kl. 08.31

The typical Sackum hästen!

Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
27 Nov kl. 13.32

Rabattkod!

Nu har ni läsare chansen att få 10% rabatt när ni handlar hos: http://www.bondeofsweden.se/sv/
Ange koden: Tourn2012 i kassan!
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Nov kl. 09.58

Veckans blogg!

Postat i kategorin: Veckans blogg
27 Nov kl. 09.45

Ännu en ledig dag!

Idag har vi ännu en ledig dag från hästarna, då vi inte åkte dit igår heller.. Men imorn ska jag försöka ta mig ut! Rider ju både Molnia och Storm för tillfället då Sanna har skadat armen.. :) Så nu har dom fått stått några dagar, så ska försöka rida imorn! :) Sanna tar med sig sin kamera hoppas jag, så kan ni få lite filmer! Jag tar med mig min systemis också, men den fotar vi bara med! :)
Ni får ha det så bra, pusshej!
// Johanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Namarrkun

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Nov kl. 09.14

Bilder från helgen!

Foto; Sanna Model; Jag, Dimma & Röskva Kamera; Canon eos 1000D

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Nov kl. 13.00

Löshoppning Namie!

En video från när vi löshoppade Namarrkun! 
 
Postat i kategorin: Videos
25 Nov kl. 09.42

Stall morgon!

Godmorgon!
 
Nu har vi precis kommit hem efter att ha släppt ut hästarna, fodrat inne och ute, mockat och fixat klart hela stallet. Hästarna var mer än glada över att få komma ut i hagen igen och käka, men lika snabbt var dom längst upp i hagen när vi tänkte gå ut och hälsa på dom men det blev inget med det då haha.
Senare i eftermiddag får vi se om det blir ridning eller inte, och om vi behöver fodra lunchen eller om Claes har hunnit hem då ;)
Foto; Johanna Camera; Canon DS 1000D Model; Storm, Dimma, Namie
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Nov kl. 19.42

Video

Video! Löshoppning Molnia & Storm
 
Postat i kategorin: Videos
24 Nov kl. 18.17

Heldag!

Hej! Idag gick vi upp runt klockan 9 för att vakna till och sedan gå till Stallet. Vi gick dit runt 20 i 10 och kom hem nu, 18.05 ;D Idag har vi gjort massor! 
Först när vi kom dit satte sig Sanna och pluggade och jag gick ut och kelade med hästarna lite i hagen. Supermysigt! Sedan tog vi in Nammarkun, först skulle jag rida henne lite, men istället så löshoppade vi Namie så fick hon röra på sig lite iaf :) Hon jobbade på bra! Filmade och fotade det lite, men bilderna kommer senare! 
Sen efter det så sköljde vi av henne lite och ställde in henne så hon fick stå inne en stund. När vi ställt in henne så hämtade vi Röskva och Dimma, då jag skulle rida ut på Dimma och Sanna gå bredvid med röskva så hon fick komma ut lite. Men innan vi red ut så satte vi oss och åt pizza som pappa kom med ;) 
När vi komm tillbaka så borstade vi dom osv.. Sen släppte ut dom i hagen för att sedan hämta Storm och Molnia. Förs red jag Molnia, hon hade väldigt svårt för att lyssna idag men tillslut så lyssnade hon. Arbetade henne i mest trav och lite galopp. :)
Sen hoppade jag upp på Storm och red honom, jag arbetade mest i trav med honom, men också lite i galopp, fast mest i högeravarv.. Sen när dom var färdig ridna släppte vi ut dom och fodrade sedan i hagen.. Sen fortsatte jag att mocka klart de två boxar som var kvar och halmade lite.. Sen fyllde Sanna Nammarkun's hö nät och sen satte vi oss i höt och kollade på ett avsnitt av Vänner.. Sedan var det dags att hämta in hästarna!
Sen kom pappa och hämtade oss och nu är vi hemma! En lång beskrivning efter en lång dag ;) Men detta är iaf hur våran dag sett ut! Hoppas ni orkade läsa allt! 
// Johanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Storm, Namie, Dimma och Röskva
 

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Nov kl. 09.51

Hästvakter!

Godmorgon på er!
 
Idag är vi hästvakter, vilket alltså innebär att vi har hand om precis allting, hästarna, stallet, fodring, mockning osv! Claes åkte iväg imorse så hästarna är redan ute i hagen och har det trevligt i det fina vädret. Så vi ska väl alldeles strax upp till stallet för att mocka och fixa stallet :)
 
Hoppas eran dag blir fylld av glädje och att ni får en spännande dag framför er :D
 
Foto; Johanna Camra; Canon eos 1000 D Model; Me and Molnia
 

//Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Nov kl. 17.45

Video - Johanna & Molnia

En videosnutt från dagens pass på Molnia, vet att jag har korta läder men hoppade lite med henne innan.. Sen var det första gången jag galopperade på Molnia så därför jag studsar lite mycket då och då ;)
 
Postat i kategorin: Videos
23 Nov kl. 17.00

Gårdagens aktivering!

Hejsan!
 
Som ni vet så kan jag inte rida på någon vecka, men stalllet åker jag till ändå. Och igår så löslongerade jag Molnia i rundkorallen så hon fick springa av sig lite. Vilket gick super bra, sen övade jag lite ledarskap och NH träning, fast det gick dock inte lika bra haha. Men hon var duktig i alla fall och verkade tycka det vara kul med lite omväxling och inte bara ridas varje gång ;)

/Sanna
 

Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Nov kl. 19.43

Dagens Stormis!

Idag så hoppade jag först lite med Storm, men sen så knäckte han en av våra "bommar" rättare sagt en pinne, så körde lite markarbete med honom istället. Sen övade jag även på galoppfattningar och mycket arbete i trav. Han har skött sig idag också så är mycket nöjd med min lilla pärla!
Imorn ska jag rida både Molnia och Storm eftersom att Sanna är skadad ett tag framöver så kommer jag nu ha två hästar att rida :) Men men, det är bara roligt!
Snart kommer Sanna ut ur duschen och då ska vi spela farmville och ska även hjälpa henne att plugga innan vi ska sova för ikväll! :) 
Ha det bra, så hörs vi!
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Storm

Postat i kategorin: Storm
22 Nov kl. 13.32

Hagmys!

Photo; Johanna Camera; Canon eos 1000D Model; Storm, Molnia, Namarrkun, Dimma och Röskva


Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Nov kl. 10.26

Skador stoppar inte mig att åka till stallet!

Hej!
 
Som Johanna skrev så har jag lyckats skada armen, eller rättaresagt spricka vid lillfingret och stukat hela handen så blir ingen ridning för min del på i alla fall en vecka. Men det finns 1000 saker jag kan försöka mig på att göra i stallet ändå även om jag inte rider. Så idag medans Johanna rider, så ska jag nog förmodligen longera Molnia i rundkorallen. Eller jobba henne på något annat sätt så hon får röra på sig ;)
 
Foto; jennifer Model; Me and Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Nov kl. 18.09

Bilder från idag.

Photo; Sanna Camera; Canon eos 1000D Model; Me & Storm

Postat i kategorin: Storm
21 Nov kl. 16.41

Storm

Idag var vi uppe och red, eller ja det var bara jag som red då Sanna har skadat armen tyvärr :/ Men men, idag så tränade vi på galoppfattningar då jag behövde öva på det lite och Storm också, fast han är ju bättre än mig ;) 
Men iaf så gick det bra efter många försök tillslut :) Sen arbetade vi även mycket i trav. :) 
Han var super duktigt idag, är jätte stolt! Han har slutat bocka nu också vilket är ännu bättre, han är så fin! Jag fotade även en del i hagen och Sanna fotade mig när jag red, så bjuder på dom bilderna strax!
Imorgon ska jag nog hoppa tror jag :) Men vi hörs mer sen!
Kram!
Photo; Johanna Camera; Canon eos 1000D Model; Storm
Postat i kategorin: Storm
21 Nov kl. 10.00

The typical Sackum hästen!

Photo; Johanna Camera; Canon eos 1000D Model; Molnia
Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
20 Nov kl. 21.04

Skadad!

Hej!
 
Har lyckats få upp min gamla knä skada (hade spricka i ledbandet i knät) så ska egentligen hoppa på kryckor men ne, det har vi inte tid för! Alltså så får jag inte anstränga mitt ben överhuvudtaget, men det hindrar inte mig från att rida, så fick planera om lite granna, och det slutade med att jag red barbacka och skrittade henne i ca. 45 minuter med lösgörande som tanke. Vilket verkligen gick super bra och hon kändes mjuk och fin i bägge sidor samt i munnen. Gjorde några skänkelvikningar åt båda hållen vilket också gick super, utan att jag tog för mycket i handen! Detta behövdes verkligen efter gårdagens misslyckanden. Men det är sådana här stunder som får en att fortsätta trots alla motgångar :)
 
//Sanna
 
 
Älskar min fina prinsessa, du gör mig lycklig! <3
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
20 Nov kl. 20.39

Ny design!

Nu har jag tagit och gjort en ny design till oss! En som är lite mer julig och vintrig :D Jag är iaf nöjd! Hoppas att ni är det också! 
Har även just nu fixat kommentarerna också så ni ser vad ni skriver! Om ni inte kan se nya designen, tryck F5!
// Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Nov kl. 19.31

Ny kategori!

Nu har vi skapat en ny kategori som heter " The typical sackum hästen" Där det från och med nu varje onsdag kommer komma upp bilder på helt enkel, the typical sackum hästen. Det är precis som dom där som cirkulerar på fb, fast detta då gäller våra hästar! Så från och med imorgon kommer detta komma upp varje onsdag! Så kika in och få se hur våra hästar verkligen är ;) 
Photo; Sanna Camera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Storm Redigering; Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Nov kl. 17.33

Trav + skrittarbete!

Idag så tränade jag först och främst lite trav arbete med Storm som sedan utvecklade sig i att jag tog av honom sadeln och körde lite skrittarbete barbacka! Tränade även min balans lite genom att hålla ut armarna och blunda och lite sånt osv.. :) Storm var pigg till en början men lugnade ner sig lite sen, han var glad och framåt!
Har sett stora förändringar hos honom från att jag red honom första gången! Han är så fin!
 
Photo; Johanna Camera; Canon eos 1000D Model; Storm


Postat i kategorin: Storm
20 Nov kl. 11.54

1 månad och 4 dagar

Hej på er!
 
Idag är det exakt en månad och 4 dagar kvar tills det är Julafton :D Hur brukar ni ha eller göra i stallet när det är jul? Pyntar ni till det lite extra? Gör ni ingenting? Får hästarna extra mycket godis och vila? Eller hur gör ni, vore superkul att få lite idéer och insperation från er läsare :D
 
Bild lånad från google!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Nov kl. 20.51

Pigg liten häst

Hejsan!
 
Jag (sanna) red Molnia en stund på banan, gick väl inte sådär jätte bra, då hon var lite överallt och ingen stans. Och eftersom hon inte ser i mörkret så blev hon ännu värre och hoppade och hade sig hela tiden då allting helt plötsligt blev farligt. Men det är förståligt eftersom hon inte ser så mycket i mörkret, så jag valde att avsluta innan vi kom helt o överens. Men vi försöker med nya tag i morgon i hopp om att hinna rida när det är lite ljusare! Annars får jag försöka hitta på något annat med henne!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
19 Nov kl. 18.46

Travarbete!

Hej!
Idag var vi uppe och red och jag (Johanna) red som vanligt Storm, vilket var superkul! Han var dock väldigt pigg idag med tanke på att han förmodligen stått i helgen. Men han var jätte duktig och lyssnade bra och bockade bara en enda gång ;) Vilket är bra för att vara Storm då han blir så busig när han stått några dagar så han brukar bocka och sen bockar han även när man tvingar han till saker, men han har faktiskt nästan slutat med det helt!
Är så stolt över lilla ponnyn!
Ha det bra, hej!
Postat i kategorin: Storm
18 Nov kl. 20.21

Helgen som har varit!

Hej på er!
 
Under helgen så har ju hästarna som sagt fått vila, eller ah i alla fall från oss. Då Marianne och Claes (ägarna) har legat i och ridet allihopa, eller ah 4 i alla fall. Och allting verkar ha gått bra, och det känns ju rätt skönt att dom har vart igång även om inte vi har haft orken till att gå ner till stallet. Imorgon kör vi på som vanligt med stallet och ridningen. Vi får väl se lite vad vi hittar på, har faktiskt inte lagt upp något shema för denna veckan så vi får köra lite på vad vi känner för att göra dag för dag istället.

Hur brukar ni göra? Lägger ni upp ett nytt shema för varje vecka, eller kör ni på samma shema hela tiden, eller rider ni bara lite som ni vill och känner för? :)
 
 
Det är sjukt hur mycket man kan sakna hästarna över bara en helg :o
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Nov kl. 14.00

HISS/DISS!

Idag tänkte vi hissa snygga matchningar! Hur snyggt är det inte när man matchar allt? Vi tycker iaf det är supersnyggt med bra matchningar!
Vad tycker ni?
 

Bilder lånade från google:
Postat i kategorin: Hiss/Diss
17 Nov kl. 18.34

Har du problem med galoppen? Läs detta!

En artikel som tar upp lite om hur du förbättrar hästens galopp, eller tränar den om du tillsammans med hästen har svårt att få till rätt galopp ;)
 
http://equipage.se/index.php?option=com_k2&view=item&id=1844%3Akr%C3%A5ngel-med-galoppen&Itemid=145
 
 
Ingen passande bild, men det är inlägget (länken) ni ska läsa ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Nov kl. 14.53

Vila!

Hej!
Idag får hästarna vila då dom gått sen i måndags så vi tänkte att dom iaf får vila idag :) Vi ska ändå iväg på 18 års fest och lite sånt idag! 
Vi får dock se om vi åker upp och rider imorn :) Får väl se om orken finns helt enkelt, men dom dör inte av att få stå 2 dagar nu när dom fått gå hela veckan iaf :) Känns bra! 
Ni får ha det bra så hörs vi! 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Nov kl. 17.36

Travarbete

Hej
 
Idag blev det fortsatt travarbete med Namarrkun. Hon vart lite spänd och ville helst springa undan men hon jobbade på ordentligt ändå. Prövade även att galoppera på vanliga ridbanan, där hon kan ha tendens till att börja bocka, men jag trotsade det och provade. Det gick helt okej, hon vart lite stark och framåt i höger varvet men hon bockade inte. Men i vänster däremot kom det fram och hon försökte bocka några gånger, men lyckades inte utan sprang med huvudet mellan benen istället haha så söt var hon! Så fortsätte med mycket trav arbete, trav-halt halt-trav. Tillslut tog jag av sadeln och skrittade ut en sväng med Johanna barbacka, och det gick super bra där med, men då hade jag en lite spändare häst men det släppte mer och mer.

Sen red jag Molnia en superkort stund, hade hackamoret på henne för att testa, men det gick verkligen inte alls, då hon blev mycket frustrerad så jag valde att avsluta mycket fort. Red kanske max 20 min om ens det, men ville inte att hon skulle bli mera frustrerad, men då vet man det till nästa gång!

//Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Namarrkun
16 Nov kl. 15.52

Dressyr pass!

Idag tog vi som jag skrev igår ett dressyr pass på banan, Storm var duktig och framåt och lyssnade bra och fattade galopp och fortsätte även när han inte ville mer utan att bocka! 
Han brukar alltid bocka i galoppen eller när han inte orkar mer men idag var han duktig! Dock galopperade vi inte så mycket utan arbetade mest i trav idag. Men svettig blev han och han verkade supernöjd! Om inte annat var jag det ;) Sen efteråt så skrittade vi ut barbacka som avskrittning :) 
Imorgon får dom nog stå! :) Ha det bra!
// Johanna
Postat i kategorin: Storm
16 Nov kl. 10.20

HISS/DISS!

Dagens diss blir inget annat än vojlockar, vi tycker det är så himla fult! Dom är så sjukt fult skurna och sydda så det finns inte!
Tycker ni att det är snyggt?
Kolla bara:
 
Postat i kategorin: Hiss/Diss
16 Nov kl. 08.19

Hästen gör rätt när ryttaren gör rätt

Godmorgon!
 
Jag (sanna) bloggade aldrig igår om ridningen, så därför gör jag det nu. Red ju somsagt ut på Molnia och Storm först. Och som Johanna redan skrivet så körde vi lite intervall träning med hästarna. Och Molnia vart ju inte lite pigg, utan väldigt pigg och kunde inte hålla sig till skritt haha sötan.
Sen red vi ju ut en kort sväng med Namie och Dimma, red genom lite vatten osv. Sen red jag Namie på banan en stund med mycket trav arbete och nedsittning vilket gick super super bra då hon verkligen blev avslappnad och trampade under sig!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Namarrkun
15 Nov kl. 21.11

Åkerritt!

Hej!
Idag så red vi ut en sväng på åkern, jag red som vanligt Storm.. Vi körde lite intervall träning :) Vi skrittade åt ena hållet på åkern sen vände vi och körde trav/galopp åt andra hållet. :) Storm tyckte det var superkul!
Sen efteråt tog vi oss även en tur på Namarrkun och Dimma :) Jag tog dock Dimma barbacka för att Sanna skulle slippa rida ut på Namarrkun ensam :) 
Men men, imorgon blir det stallet igen! Nu har dom fått gått hela denna veckan vilket är väldigt positivt! Så då kan dom kanske få vila i helgen utan att vi får skuldkänslor över det! För denna veckan har dom varit duktiga! :) 
Vi hörs mer se!
// Johanna
Bjuder på lite bilder:
Postat i kategorin: Storm
15 Nov kl. 10.13

I väntan på bussen

Hejsan!
 
Hade bara ett prov i skolan imorse, så jag (Sanna) slutade halv 9 typ haha, kändes inte så värt att gå då men aja. Om ca. 23 min kommer min buss, och då bär det av till stallet för en mysig uteritt med Johanna! Vi får väl se vart vi rider, blir troligtvis åkern som det ser ut nu :)
 
Hoppas ni har haft en bättre dag än mig i alla fall !
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Nov kl. 09.06

Bilder från gårdagen!

Lovade ju er att ni skulle få se bilder från gårdagen, så här kommer det några ;)
 
HAHAHAHAHA, tror jag dör hur ful Molnia är där xD Men hon är bäst ändå min fina prinsessa ♥

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Nov kl. 18.34

snabb uteritt!

Hej!
Idag som Sanna redan nämt så började jag med Molnia och sen bytte vi. 
På Storm så hoppade jag lite i både trav och galopp och sen gick jag över med honom i rundkorallen och skulle först galoppera lite där, så gjorde det sen travade jag lite.. Sen fick jag något ryck och ville rida barbacka så tog av han sadeln och red först lite barbacka i rundkorallen och sen bestämde vi oss som sagt för att rida ut. 
det var supermysigt!
Imorn blir det bara att rida ut på åkern antar jag :) Så hästarna får komma ut lite också då dom gått på banan väldigt mycket det senaste :)
Ha det bra! / Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Nov kl. 17.48

Barbackatur!

Hejsan!
 
Kom hem för en liten stund sedan, idag red jag Storm lite först, hoppade han lite och han var super duktigt. Bockade bara en gång hehe snutten blir bara bättre och lär sig mer för varje gång! Sedan bytte vi och jag (sanna) Red Molnia lite istället, och kan säga att hon verkligen va stissig och höll på hela tiden... suck.. Men hoppade även lite med henne och det gick väl helt okej i alla fall trots att hon höll på och vi kom fel in på hindret för det mesta. Tillslut så bestämde jag och Johanna oss för att skritta ut en liten sväng barbacka. Så då gjorde vi det och det tyckte nog hästarna var mycket uppskattat!
 
Fick även till lite mobil bilder förut som kommer upp i ett enskilt inlägg då ja måste äta och plugga lite först hehe ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Nov kl. 21.17

Träningsverk

Hej!
 
Red som sagt Molnia (sanna) till en början, men bytte sedan med Johanna och red Storm, blev mycket lydnad och övning över att gå över en bom, då han gärna ville gå dit han själv ville och helt bestämma farten själv haha. Men tillslut när han valde att lyssna på mig så gick han så fint så! Han kommer säkert ha träningsverk i bakdelen imorgon, om inte så kommer jag ha de i ljumskarna haha ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Nov kl. 19.32

Tisdag!

Hej!
Idag var vi som sagt uppe och red, till en början red jag (Johanna) Storm, vi gick över lite bommar osv.. Sen bytte vi så jag red Molnia och Sanna Storm.. 
Jag travade mest lite på Molnia och gick över bom där också :) 
Imorn ska vi upp igen, men då ska jag rida Molnia och Sanna Storm då vi kände för att byta lite!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Nov kl. 09.00

Skin skin som den sol du är!

 
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig, du lyser upp min mörker och jag känner du är med!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Nov kl. 21.07

Hoppglad häst

Hejsan!

Har precis fått i mig lite mat, och trycker nu i mig lite tårta vilket gör förjävla ont i tungan :( Men till saken! Hoppade Molnia lite granna på banan. Hon taggade verkligen till och sög verkligen sig till hindren. Hon vart väldigt pigg men det var jag bara glad av att känna att hon var pigg och ville framåt! Så ridpasset summeras som ett toppen pass då hon kändes mjuk och fin! Det är i sådana här tillfällen som man bara vill fortsätta längre och längre, men man måste ju tänka på hästens bästa ;)
 
//Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Nov kl. 19.35

Dagens ridpass på Storm.

Idag var vi uppe och red, pigga var dom kan man säga! Med tanke på att dom stått några dagar pga olika orsaker! Men men, jag skrittade och travade lite på Storm först, sen hoppade Sanna upp på honom lite.. 
Sen hoppade jag upp igen och hoppade lite, Storm älskar verkligen att hoppa så det är ju roligt, även fast jag är mer för dressyr! Men men, ibland är det roligt med hoppning också!
Storm fick också idag verkligen en superfin trav, blev så stolt över honom! 
Han är min lilla ögonsten!
Postat i kategorin: Storm
12 Nov kl. 12.43

Tack!

Ibland är det svårt att förklara hur stor skillnad ett djur kan göra i en människas liv! 
Det kanske låter lite löjligt, men jag vill säga tack till hästarna, till Storm för all hjälp jag fått utan att han egentligen har gjort något. 
Han får allt att kännas lättare, det få timmar jag träffar honom, är de timmar jag för en gångsskull inte tänker på att jag har en depression, det är stunder jag inte tänker på medicinerna jag får äta och alla terapeuter och läkare jag får träffa. 
När jag är med hästarna, så mår jag bra, på riktigt! Vare sig jag rider eller bara åker upp för att klappa och kela med dom, eller longera eller vad som, så får han mig att må bra! 
Han får mig känna lycka, min fina prins!
// Johanna
Postat i kategorin: Storm
11 Nov kl. 23.01

Röskva!

Röskva är ju också en häst som inte syns så ofta i bloggen, därför bjuder jag (Johanna) på lite bilder av henne också!
Postat i kategorin: Röskva
11 Nov kl. 17.11

this or that!

Ridhus/ridbana

fälttävlan/hoppning
 
Hoppning/dressyr
 
rida ut/banan
 
sommar/vinter
 
sto/valack
 
ponny/häst
 
tävling/träning

börjes/hööks
 
stort stall/litet stall
 
många hästar/en häst
 
pigg häst/lat häst
 
aldrig mer få rida sin häst/aldrig mer få träffa sin häst
 
rida för tränare/rida själv
 
rida med kompisar/utan kompisar
 
barbacka/sadel
 
trick träna/dressyr-hoppträna
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Nov kl. 12.06

Ändrade planer.

Hejsan!
 
Idag var det ju egentligen inplanerat lite hoppning. Men efter en stund när vi hade vaknat så hade vi ingen ork till det och jag (sanna) har sjukt ont i magen så hade inte alls blivet bra om vi hade ridet. Men hästarna dör inte av en extra vilodag från oss ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Nov kl. 20.46

Häst vila!


Hejsan!

Uppdateringen har verkligen inte alls varit bra, men vi har haft fullt upp hela dagen idag, och har inte haft så mycket att skriva om då vi inte har vart i stallet något idag. Utan hästarna fick vila ifrån oss haha. Men imorgon blir det nya tag, blir förmodligen hoppning och mycket lösgörande arbete för min (sannas) del med Molnia. Ska föröska mig på att hoppa oxer med henne, då jag aldrig gjort det med henne tidigare och har ridet där i över 1 år haha, känns ju lite sådär. Men någon gång måste vara den första, right? ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
09 Nov kl. 17.49

Inget stall, iaf för mig!

Idag blir det inget stall, inte för min del iaf.. :) Får se om Sanna kommer till mig ikväll då vi har loppis imorgon!
Får se om det blir något stall imorrn iaf :) 
Vi hörs! / Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Nov kl. 14.15

Kass kvalite

 
Eftersom det var mörkt ute när dessa bilder togs så får ni acceptera att det är mörkt och dels är mobilbilder, där av den urkassa kvaliten ;) Men jag lovade er bilderna och här får ni dom =)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Nov kl. 08.07

Viktigt att veta !

Hejsan!
 
Hur tänker ni kring att lösgöra hästen? Tycker ni att det är viktigt eller är det viktigare för er att bara få galoppera?
För att ha en ärlig häst som är framme för hjälper, lyhört och lyssnar på sin ryttare krävs det att hästen är avslappnad i alla muskler, och att den har fått en ordentligt blodcirkulation innan man kan börja lösgöra den. Annars kan det få fel effekt om inte hästen får en chans att få blodet att cirkulera runt. En häst som är lösgjord, rör sig utan spänningar, och med fria och nartuliga gångarter. Detta krävs för att man ska få en häst som utvecklar sina gångarter, gå i from avslappnat, osv. Lösgjordhet är otroligt viktigt, om vi inte lösgjör hästen så kan vi väldigt lätt överbelasta hästens muskler. Är hästen inte i harmoni och jämtvikt med sin ryttare kan lösgörande arbete få en negativ effekt istället, och det vill vi ju inte ha?
Det är olika från häst till häst vilket som är lättast för en häst att bli lösgjord på. En unghäst t.ex. kan behöva travas fram friskt och ordentligt, medans en lite äldre häst kanske mår bättre av att få börja med att galoppera fram lite granna före det lösgörande arbetet.
 
Hur gör ni, och vad passar just DIN häst bäst, när det gäller att lösgöra den? :)
 
Här har ni en avslappnad, lösgjord, lugn och harmoniskt häst!
Här är hon spänd, inte lösgjord, springig osv.
 
Alltså så ser man skarpt stor skillnad på vissa hästar om dom är lösgjorda eller inte ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Nov kl. 20.18

NH: träning.

Hejsan!
 
Idag så valde jag (sanna) att inte rida då det var mörkt och Molnia inte riktigt ser ordentligt i mörkret. Men pysslade om henne och övade lite NH med henne i rundkorallen. Gick hur bra som helst och hon tyckte det var kul. Vi övade elller tränade på att hon skulle följa efter mig, stanna när jag stannade och backa när jag sa till henne. Hon var lös hela tiden, så lite emellan för att hon inte skulle tröttna så löslongerade jag henne så hon fick springa av sig lite innan jag ropade in henne igen. Åh, så duktigt hon var, och roligt tyckte hon verkligen att det var. Kanske något man borde göra lite oftare? :D
Bilder från idag på min prinsessa kommer upp senare ikväll eller imorgon! Så håll utkik efter min fina lilla häst :)
 
 
 
Postat i kategorin: Molnia
08 Nov kl. 19.22

Ingen hoppning!

Blev ingen hoppning idag pga mörker.. 
Istället släppte jag (Johanna) Storm lös på ridbanan så fick han busa av sig lite, så övade vi på att han skulle komma när jag ropade och även följa efter mig.. Alltså rätt mycket lydnad =)
Han var superduktig min lille prins!
Postat i kategorin: Storm
08 Nov kl. 15.56

Hoppa!

Hejhej! Johanna här! 
Ska snart dra upp till stallet med Sanna :) Idag tänkte jag, eller ja vi hoppa lite :) Jag ska som vanligt rida Storm, vem Sanna rider vet jag inte :) 
Men Storm hoppar ju bara typ 30-40 vilket duger för mig! :) 
Bloggar mer efteråt!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Nov kl. 11.01

Dimma!

Dimma är en av de hästar som inte syns så mycket i bloggen, så tänkte bjuda på lite bilder på hennne nu!
Postat i kategorin: Dimma
07 Nov kl. 20.56

Halvhalter

Hej!
 
Som Johanna tidigare skrev så red jag (Sanna) Namie förut, med Mariannes hjälp. Gick väl inte så där jätte bra kan jag ju inte säga. Men det gick i alla fall bättre i slutet än vad det gjorde i början. Mycket hade nog med vädret att göra, och att jag inte har "ridet in mig" på henne riktigt än. Hon är rätt så svår riden, alltså att om man inte får med henne från början med baken så springer hon mest i väg och det går bara fortare och fortare, vilket det gjorde idag för oss haha. Men det är bara att träna träna och träna! Övning ger färdighet ;)
 
Så Molnia fick alltså vila idag också! Kanske tar henne imorgon om det är bra väder :D
 

 
Postat i kategorin: Namarrkun
07 Nov kl. 19.32

Ridning - Storm

Idag var vi uppe och red, jag (Johanna) red som vanligt min lille prins Storm medans Sanna red Namarrkun :) 
Marianne var även ute idag och hjälpte oss lite, vilket var bra. Dock ville inte Storm så mycket idag som han brukar, tror det hade lite med att det regnade och göra.. Men men! 
Han kommer nog gå bättre imorn! :)
Postat i kategorin: Storm
07 Nov kl. 11.21

HISS/DISS!

Älgjakt!
Jag dissar en stor diss till älgjakten, för den gör så att vi ej kan rida ut i t.ex. skogen.. Klart vi kan göra det, men det känns inte så säkert trots reflexer och musik eller högt pratande.. Så vi försöker undvika skogarna, men ibland vill vi ju rida ut ändå, och då gör vi som här om dagen, rider på t.ex. åkern!
Så älgjakten får en stor diss!
 
Postat i kategorin: Hiss/Diss
06 Nov kl. 15.52

Bilder från åkern - Storm

Postat i kategorin: Storm
06 Nov kl. 13.13

Bilder från åkern - Molnia

Bilder från gårdagens uteritt - molnia
Postat i kategorin: Molnia
06 Nov kl. 09.49

Min bästa vän, vad skulle jag göra utan dig?

Jag (sanna) älskar dig min underbara häst! Blir alltid lika glad när jag ser dig och sitter på din rygg och vi flyger över hindret, ute på åkern och rejsar, när du går underbart bra i dressyren. Älskar dig oavsett vad, även när du kastar av mig! Men innerst inne har du ett hjärta av guld och vill alltid ryttaren väl! <3
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Nov kl. 22.25

Uteritt på åkern

Hejsan!

Blir ett snabbt inlägg av olika skäl. Red ut på Molnia och Storm idag. Storm vart pigg och busig men jag (sanna) galopperade av han lite och det tyckte han var super skoj! Sen vart det ju tyvärr mörkt ute när jag tog Molnia (hon ser ju inte i mörker så bra) Så red bara 2 gånger fram och tillbaka och galopperade en gång och sen fick det vara bra. Båda hästarna kändes super fina! :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Nov kl. 15.05

Stall dax!

Strax ska jag börja gå hemifrån för att möta Sanna i sil.. Sen ska vi rida! Idag ska vi rida ut, fast dock bara på en åker där vi brukar rida, då det är älgjakt i skogarna så vi har ingen större lust att rida ut i skogen.. Så åkern får duga, bara så hästarna får komma ut lite! :) Idag följer även kameran med ut, så får se om det blir några fina bilder vi kan bjuda på sen!
Efter stallet ska jag färga Sannas hår, så ah.. :)
Men vi hörs ikväll, hej!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Nov kl. 06.46

Stort tack!

Åh, vad glada vi blir när vi loggar in på bloggen och ser att statestiken är så hög som den trots allt var igår, den hoppas vi att vi lyckas hålla kvar i fortsättningen! Ni är ju underbara som både kommenterar och kollar in så mycket som ni ändå gör eftersom statestiken bara ökar och ökar, och blir till statestikrekord!
Vi blir så himla glada över er! Ni är bäst, tack ska ni ha det värmer och det gör att vi får motivation till att fortsätta och driva bloggen ännu högre med eran hjälp. Utan er hade vi nog aldrig vart där vi är i dag ! :'D
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Nov kl. 22.25

Ridlektion med Molnia!

Som ni läste i förut så red jag (Sanna) ju Namie för Marianne. När Marianne hoppade upp på Namie en stund så gick jag och hämtade Molnia. Som även hon skulle få gå ett pass på banan med Marianne som tränare :)
Där gick det verkligen åt skogen! Hon vart bara pigg och jag blev dragandes i handen, trots att vi bara arbetade i skritten. Men jag travade lite innan vi började med själva lektionen.
Vi övade mycket på skänkelvikningar, och framdelsvändningar. Men det gick inte alls bra, blev alldeles för hård i handen osv. Men det gick helt okej bra i vänster, men usch inte i höger. Men där har vi något att öva på ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Nov kl. 21.37

Ibland är det helt ofattbart hur mycket du verkligen kan förstå.

Johanna älskar sin Storm!
Postat i kategorin: Storm
04 Nov kl. 20.14

Träning med Namarrkun

Hej på er!
Jag (Sanna) red lite lektion för Marianne på Nami först. Gick väl helt okej, även fast jag red som en kratta. Vi började lite smått på banan, skritt arbete och lite trav. Övade lite skänkelvikningar innan vi gick över till rundkorallen för lite galopp arbete. Där förvånade hon mig faktiskt, trodde hon skulle bocka, men nej det gjorde hon inte :D Duktig häst! Jag är inte van vid att rida henne så det gick väl inte så jätte bra med henne men det går framåt i alla fall och det är ju bra! Sen hoppade Marianne upp på Namie en stund och lösgjorde henne ordentligt i skritt och trav, medans hon hjälpte Johanna och Storm.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Nov kl. 15.29

Ridlektion på Storm!

Hej!
Idag var vi som sagt uppe och red och jag (Johanna) red Storm som vanligt :) Hade lektion för Marianne idag också, vi övade på tempoväxlingar i trav och skritt :) Storm var så duktig så! 
Han börjar bli lydigare och lydigare för var dag! :) Vilket är positivt! 
Tog lite mobil bilder förut på dom i hagen, eller mest Storm men tror Molnia och Röskva kom med på någon bild också, så dom lägger jag upp i ett inlägg lite senare! 
 
Imorrn blir det att dra upp till stallet igen, troligtvis rider vi på banan även imorn. :) 
Ha det bra, hej!
Postat i kategorin: Storm
04 Nov kl. 10.00

VINNAREN AV TÄVLINGEN!

Som sagt skulle vi utse vinnaren idag av våran tävling, som då kommer få sin bild upplagd i vår blogg och få en länkning! Det var svårt att välja vinnare, men tillslut blev det denna superfina bild! Alla era bilder var skit fina, bättre lycka nästa gång!
Och vinnaren blev: Emiliviolaandersson.blogg.se
du kan även klicka på bilden för att komma till bloggen!
Här är hennes bild:
 
Postat i kategorin: bloggtävlingar!
03 Nov kl. 20.41

Tommorow!

Hej! Johanna här!
Imorn blir det som sagt en tripp upp till stallet, då jag äntligen ska få sitta på ryggen på älskade Storm igen! Har verkligen saknat det även fast jag träffade honom senast i Torsdags, fast då red jag ju som sagt inte utan longerade. Men imorn gäller det! 
Tror det blir träning på vikthjälper och kanske lite markarbete, eller hoppa lite :) Får se vad jag känner för imorn!
 
We belong togheter!
 
 
Postat i kategorin: Storm
03 Nov kl. 18.05

Planer för Molnia och Namie som det ser ut nu

Mina (sanna) planer med Molnia och Nami är följade.
 
Sätta igång Namie ordentligt, Molnia ska få vila lite, och tar henne så ofta jag hinner med att rida henne, annars kan det bli promenad eller liknande under tiden som jag håller på att sätta igång Namie ordentligt.
Har fått något ryck och vill rida Namie nu en tid, tur man har hästar så det går att variera lite så man både utvecklar sig själva och hästarna ;) Men självklart kommer jag att fortsätta rida min lilla älskling Molnia, bara att jag tar henne i "andra hand" eller vad man ska säga. Alltså att jag tar Namie först och sedan Molnia :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Nov kl. 15.40

Inget stall idag!

Hejsan!
 
Idag blir det häller inget stall då vi båda två är helt slut efter gårdagen, men imorgon drar vi kanske upp och rider en sväng, jag (sanna) rider Namie en stund på banan, och sen får vi se om jag rider Molnia också. Johanna rider nog som vanligt lilla Storm! :)
 
Hoppas ni alla har haft en bra dag? :)
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Nov kl. 07.53

Uppe med tuppen!

Godmorgon!
 
Det är lov och vi är redan uppe? Idag får hästarna vila ifrån oss, då vi ska iväg på andra saker och inte riktigt vet när vi kommer hem, så det känns ändå rätt skönt att inte vara hästvakt just ikväll som vi egentligen skulle vart :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Nov kl. 18.39

Fina fina Namarrkun!

Hej!
 
Jag (sanna) Skrittade ju Namarrkun lite förut och travade lite granna. Hon gick verkligen super fint, hon vart mjuk och fin i båda sidorna i både skritten och traven. Övade lite skänkelvikningar, och bakdelsvändningar och även att svänga och lyssna på vikthjälperna. Gick hur bra som helst, så nu är jag super duper taggad till att sätta igång henne ordentligt. Eftersom hon fortfarande är under igångsättning.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Nov kl. 14.54

Ändringar!

Hej! Johanna här! Som jag skrev igår så skulle jag idag rida Storm, men pga ett möte som jag skulle på idag så ändrade jag mig och longerade Storm och Molnia istället.
 
Storm var skit pigg, vilket var bra, han tog till och med vänstergaloppen idag! Stolt över mitt lilla hjärta!
 
Molnia var också sjukt pigg och även busig, så efter att jag longerat henne så släppte jag henne så hon fick busa av sig lite, sen släppte vi henne och Namarrkun tillsammans på ridbanan och dom busade runt där, skit sött!
 
Men nu ska jag byta om från ridkläder och sedan bara ta det lugnt med Sanna! :) 
Ha det bra och glöm inte tävlingen lite längre ner!
Puss!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum