31 Oct kl. 23.35

Storm Torsdag!

Som Sanna redan nämde så ska jag rida Storm imorn innan jag ( Johanna) åker iväg på möte. 
Imorn ska vi träna på att han ska lyssna på vikthjälper i trav och även lite markarbete (kanske)
 
Det är typ det enda som jag tränar med honom för tillfället, men det är det som han måste lära sig just nu. 
Men vi hörs imorn, pusshej!
 
MIN LYCKA!
Postat i kategorin: Storm
31 Oct kl. 23.13

Namarrkun

Hej!
 
Idag fick hästarna vila somsagt, men imorgon drar vi upp och rider på förmiddagen. Jag (sanna) Ska försöka ta mig an Namie som jag inte ridet på jätte länge, så hon kommer nog vara väldigt pigg och framåt. Blir mycket skrittarbete och lösgörande, och sedan kanske lite trav beroende på hur hon känns att rida. Johanna rider Storm som vanligt, får väl se lite vad dom tänker hitta på, det vet man ju aldrig vad som händer ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
31 Oct kl. 10.13

Bilder från löshoppning Del 2 Molnia!

Postat i kategorin: Molnia
30 Oct kl. 17.37

TÄVLING TÄVLING!

Detta är en fototävling!
 
Det går ut på att ni ska skicka in eran finaste bild på din häst, du behöver inte sitta på ryggen, men hela ekipaget ska vara med på bilden. 
 
Vinnaren kommer vi att utse på Söndag alltså den 4 November 2012. 
Bilderna skickar ni till oss på våran mail: stallsackum@hotmail.se
Vinnaren kommer få sin bild och en länkning upplagd i vår blogg!
ENDAST EN BILD PER EKIPAGE!
(man måste inte ha blogg för att medverka) 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
30 Oct kl. 17.29

LÄNKBYTE!

Kolla in denna brudens blogg: http://www.nattstad.se/mykrave 
Bild lånad från hennes blogg!
Postat i kategorin: Länkbyte
30 Oct kl. 15.08

LÄNKBYTE!

Kolla in denna bloggen: http://sonnyocharon.blogg.se/
Bild lånad från http://sonnyocharon.blogg.se/ :)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
30 Oct kl. 12.50

Bilder från löshoppning Del 1 Storm

Postat i kategorin: Storm
29 Oct kl. 23.19

Löshoppning Storm och Molnia!

 
Postat i kategorin: Videos
29 Oct kl. 21.15

Akuten

Hej!

Idag skulle jag (sanna) försöka mig på att hoppa Molnia lite barbacka efter att vi hade löshoppat henne några gånger. Det gick bra ett tag, men sen ena gången så hoppade hon åt sidan eller något, så jag druttade av och landade på vänste höft. Men hoppade upp lika fort igen och körde åt andra hållet. Men då blev hon rädd eller om hon låtsades bli rädd för något så jag åkte av en gång till och landade på ryggen och huvudet och kunde inte röra mig. Så efter många om och men lyckades Johanna få upp mig på benen så vi kunde åka in till vårdcentralen (mamma kom och hämtade oss) När dom hade kollat på ryggen och tagit en spruta i bak på ryggen mot höften typ så ringde dom ambulans så dom fick komma och hämta mig på vårdcentralen. Så Johanna och mamma åkte efter i bilen och efter typ 4 timmar fick vi äntligen åka hem igen. Ingenting var brutet eller så utan blev bara en rejäl smäll. Fick ta spruta i handen och det gjorde sjukt ont haha.

Videor och bilder kommer upp från löshoppningen med Storm och Molnia lite senare!

Ha det bra så hörs vi! :D
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Oct kl. 10.33

Måndag morgon!

Tja! Vid denna dit är vi nog förmodligen vakna och påväg upp till stallet, eller så är vi redan där!
Idag blir det ett pass på banan med Molnia och Storm, Jag (johanna) ska rida Storm och Sanna Molnia som vanligt :) Får se om kameran följer med upp imorn också :) 
Men ni får ha det så bra, så hörs vi efter vi kommit hem! (kameran följer med) 
Puss! 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Oct kl. 18.54

Sitter du rätt i sadenl?

Tänk på hur du sitter i sadeln när du rider, forskning visar på att om man sitter på fel sätt så kan hästen få ryggskador.
 
 
http://www.horseconnexion.org/?subpage=http://www.horseconnexion.org/webmotor/nyhetsfunktioner/Sambandet-mellan-haestars-ryggoemhet-tillpassning-av-sadeln-och-ryttarens-sits-2908.htm
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Oct kl. 12.15

Vilodag!

Hej!
Idag bestämde jag och Sanna oss för att låta hästarna stå, vilket då innebär att vi ska åka dit imorn och rida istället :)
Så idag blir det nog inte så mycket bloggning, kanske nåt inlägg :D 
Men vi hörs helt enkelt senare, eller imorn!
Puss!
Jag (Johanna) älskar min lilla fina Storm!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Oct kl. 21.42

Promenadridning

Hejsan!
 
Idag blev det som sagt en uteritt, vi red upp mot husaby, mycket trafik var det så det blev mycket traffikövning. Hästarna vart lite oroliga så vi valde att efter halva biten hoppa av och gå med dom. Så vi gick en bit upp mot kyrka, och sen vände vi. Det vart rätt mörk när vi kom hem till stallet igen, men som tur så hade vi proppat på oss med reflexer, men trots det så körde bilar som idioter även fast dom såg att hästarna blev rädda vissa stunder..
Men aja, det fick bra ändå! ;) Molnia som jag (Sanna) red var väldigt pigg och framåt, men blev allt mer fjollig och rädd för det mesta påvägen hem då det var rätt mörk ute.
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
27 Oct kl. 15.21

Lördag = stalldag!

Hej på er! 
Idag ska vi dra upp och rida, vilket kommer bli superkul! Idag ska vi rida ut och b.la. hälsa på Emelie lite som kommit hem ifrån Skåne. Jag (johanna) ska rida Storm och Sanna ska rida Molnia som vanligt :) 
Men hörs mer efter! hej!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Oct kl. 14.23

En månad sen

Idag har vi drift bloggen i en månad. Inte alls länge egentligen, men vi har kommit långt på så kort tid ändå om man tänker efter. Vi har trots allt helt okej med läsare, och man blir nästan lite förvånad över alla läsare och följar som vi fått under bara en månad! Shit, fortsätter det såhär så klättrar vi ännu längre upp med bloggen, det är alltid lika roligt att komma in och läsa era fina kommentarer och kika på statestiken!

NI ÄR GRYMMA!
 

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Oct kl. 22.33

Hoppning med Storm!

Hej!
 
Var nere en snabbis i stallet tidigare ikväll och hoppade på Storm lite. Han var jätte duktig, och förvånade både mig (sanna) och Johanna. Han hoppade upp till 50 cm haha, blev lite förvånade över att han överhuvudtaget kom över det men det gjorde han utan större problem. Så där valde jag att sluta, eftersom han gick som jag ville, och han tog även vänster galoppen idag!

Imorgon blire en uteritt mot Husaby trakten och hälsa på Emelie! Molnia lär va super pigg eftersom hon har stått i två dagar nu, då jag inte han rida henne idag då det blev mörkt och hon inte riktigt ser i mörker :/
 
 
Johanna och Storm får stå för bild :)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
25 Oct kl. 18.39

Fail bilder

Har inte lyckats få till så många failbilder än men kan lova er att det kommer fler, men här har ni några att skratta lite åt så länge haha :)
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Oct kl. 15.45

Dagen innan lov!

Imorgon går jag sista dagen innan lovet! Slutar troligtis kvart över 1 så då blir det stallet med en gång och sen är det äntligen LOV i 9 dagar! Blir stallet så ofta som det bara går! Annars händer det väl inte så mycket mera under lovet. Vad händer för roligt för er på lovet då? :D
 
 
Tänk vad fint att rida ut i detta vädret ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Oct kl. 09.28

Gårdagen!

Hej!
 
Som Johanna nämnde igår så var vi uppe och red. Jag (sanna) Red ju då Molnia, blev mycket trav arbete och även lite galopp men inte så mycket. Övade mycket på vikt hjälper att hon skulle vända för det, fram - bakdelsvändningar, skänkelvikningar, öppna/sluta m.m gick jätte bra, så jag var super nöjd med henne. Värmde upp mycket i skritt och böjde, och hade mig med henne så hon var mjuk och fin redan när jag börjde att trava!
Tillsist så skrittade vi ut en liten sväng så dom fick gå lite utanför banan när vi skrittade av dom :)
 
Vi måste verkligen försöka få till lite nya ridbilder i både dressyren och hoppningen snart! hehe :)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
24 Oct kl. 23.26

Dagens ridning!

Hej! Idag var vi som sagt uppe och red och jag (Johanna) red Storm som vanligt :)
Han var superduktig och gick fint idag! Vi övade följsamhet, alltså att han skulle gå dit jag ville. Sen övade vi lite markarbete och gick över några bommar :)
Han var verkligen framåt och det kändes som om han verkligen ville, eller hur man ska förklara! :) Han var inte så pigg, men inte trött heller. Det märks verkligen att han blir bättre och bättre och att vår träning ger resultat!
Postat i kategorin: Storm
24 Oct kl. 10.18

Svagheter

Mina (sanna) svagheter som ryttare är att jag väldigt lätt kan bli stel och hård i handen om hästen är pigg/stel Och blir lätt frustrerad när det inte går som jag vill om jag inte alltid har tålamod. Jag lutar mig framåt väldigt mycket. Detta försöker jag hela tiden att träna bort men alla har vi våra brister/svagheter inom ridningen. Ytterligare en svaghet inom ridningen är att jag alltid (nästan) kollar när på hästen när jag rider istället för att kolla upp dit jag ska.
Men det är ju genom att ha svagheter som man också kan förbättras som ryttare. Man har då något mer att sträva emot att klara för sig själv som ryttare.
 
För Molnias del så är väl hennes svagheter att hon kan bli osäker när det kommer till skrämselhinder ( fast tror det mesta sitter hos ryttaren, alltså att jag inte vågar riktigt) Och att hon kan bli väldigt stark i höger varvet och är väldigt stel där. (det är i det varvet som vi båda två har svårt för) Sen tror jag faktiskt inte att det finns så jätte mycket mera svagheter hos henne som jag kommer på nu som jag har upptäckt.
 
Storm rider jag ju också endel, eller lite då och då. Hans svagheter har jag inte upptäckt så jätte mycket, mer än att han inte kan/orkar ta vänster galoppen. Utan han tar höger hela tiden för han tycker det är lättast. Sen blir han också väldigt framtung men det går ju att träna bort endel, men inte allt. 
 

Här ser man rätt tydligt att jag lutar mig framåt. Sista bilden är extrem när jag kollar ner haha ...
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
23 Oct kl. 21.21

Bilder från idag!

Postat i kategorin: Molnia, Storm
23 Oct kl. 20.59

Stormis dressyr!

Hej!
Idag var vi som sagt uppe och red, vilket var superduper kul! Kändes inte som om jag vart där på skit länge! Men iaf så red jag Storm, han var verkligen pigg idag!
Försökte mest träna honom att lyssna på skänkel, vilket gick rätt bra tillslut.. Han gick på skänkel 2 hela varv och det är bra för att vara Storm! Tränade även på detta i trav! Sen skrittade vi och travade även över en bom 2-3 ggr! 
Han börjar lära sig att gå på skänkel nu iaf, blir superglad när han går sådär fint! :D 
Sen red vi som sagt ut en liten sväng vilket Sanna redan nämt, bilder kommer i nästa inlägg!
Är iaf skit glad över att Storm lär sig att lyssna mer och mer för varje gång, han är så fin min pärla!
Postat i kategorin: Storm
23 Oct kl. 20.38

Dressyr

Hej!
 
Idag blev det ett dressyrpass på Molnia och arbetade lite över en bom som bara låg där. Övade mycket på att hon skulle trava i "form" vara avslappnad, och arbeta med ryggen även över bommen och det gick faktiskt över förvånan mycket bättre än jag trodde och hon vart super fin! Blev endel trav arbete just för att få henne att slappna av, samt mycket böjt spår, serpentiner, volter osv. Lite galopp vart det också, men där var hon bara mest springig så valde att fortsätta med traven där hon kändes fin.
Red även Storm en del för han var verkligen över pigg. Han blev super fin och böjde och forma sig i alla gångarter, speciellt galoppen! Blev lite förvånad när jag fattade galopp att han inte försökte bocka, utan han fortsatte i den form han var i och rullade bara över i galopp. Duktig knubbis!

Tillsist så skrittade vi ut en sväng, och fotade lite på en gräs"åker". Det är ingen åker, men det är en gräsdel med typ vatten dike på sidan och ah. :)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
23 Oct kl. 12.02

Jag lever!

Vill bara säga  jag fortfarande lever haha, har bara haft fullt upp och vart med Julia. Förmodligen så åker jag ner till stallet en sväng sen. Men vi får se om det passar med bussar osv. Jag och Julia var nere på ridskolan igår och tittade lite på olika tävlingar, och såg att det var en den 16 december som vi blev väldigt taggade till, så får väl prata med Marianne och se vad hon säger ;) Sen är det även en den 28/10 i Skara, vi får se lite.
 
/Sanna
 
http://tdb.ridsport.se/meetings/18137
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Oct kl. 12.00

HISS/DISS!

VINTER! Alltså egentligen vill jag inte dissa vintern i sig, utan jag tycker faktiskt om vintern.. Men för oss som rider utomhus året om så kan vintern bli lite jobbig. Det kommer va kallt att rida, särskilt om vi vill rida ut en lång runda.. Det kommer ju vara kallt när vi rider på banan också såklart, vilket är en nackdel.. Så måste verkligen införskaffa mig vinterkläder att ha i stallet! Både jag och Sanna är nog överrens om att vinterkläder måste inhandlas!
Så det är mest kylan som är en nackdel, vilket är superjobbigt då man verkligen blir stelfrusen av att rida när det är skit kallt ute! 
Men med rätt kläder kommer denna vintern att gå galant! 
Det tror iaf jag (Johanna) att den kommer göra, sen har jag ju bra sällskap i stallet, så det kommer gå fin fint! (sällskapet är Sanna för er som ej förstod det)
BILDERNA LÅNADE FRÅN GOOGLE!
Postat i kategorin: Hiss/Diss
22 Oct kl. 18.25

Måndag!

Hästarna fick ju vila idag också... Sanna har ju redan nämt detta :) 
Men iaf, imorn blir någon av dom riden antar jag eftersom att Sanna skulle upp då, dock ska inte jag upp för jag har badminton träningen på tisdagar! :) 
Men på onsdag ska jag ( Johanna) försöka komma upp och ta en tur på Storm! Sanna följer också säkerligen med, antagligen ;) Men det vet jag ju inte men brukar bli så :D Tänkte då iaf få med mig kameran upp och ta några bilder på Stormis! 
Får också i veckan ett kamera stativ, vilket innebär att det blir enklare att fota hädanefter :D Hehe, awesome! Men men.. Är iaf sugen på att rida uuut! Men det beror väl på vad Sanna vill också om hon följer med :) 
Storm är så mysig att rida ut på lilla tossegubben! :D 
Men men, tänkte bara mer eller mindre tala om för er att jag lever och antagligen gör Sanna det också!
Ha det bra, puss!
En bild från i somras!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Oct kl. 17.46

Vila vila vila

Hejsan!
 
Hästarna fick vila från oss idag också, om inte Johanna har vart uppe idag förståss. Imorgon får dom också vila då jag (sanna) ska vara med en kompis och vi ska nog ner till ridskolan och kika lite. Men på tisdag måste jag försöka komma ut. Nu har dom ju stått sen i torsdags... jobbigt jobbigt :( Molnia kommer vara som en krutbomb när ja sätter mig på henne men aja, jag får skylla mig själv när jag inte rider ordentligt ;)
 

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Oct kl. 11.06

Styrkor

Usch gillar inte att skriva sånt här, haha är verkligen inte bra på det! Blir lättare på svagheter sen haha, där har jag mina brister!..
Mina (Sanna) styrkor som ryttare är att jag inte stressar fram någonting inom ridningen utan tar det i takt med hästens utveckling, det får helt enkelt ta den tid det vill. Jag vågar prova på nya saker och utmana på mig själv och hästen. Är snabb med att ge beröm om hästen är duktig eller gör som jag ber den om :)

Molnias styrkor är att hon alltid är posetiv till att arbeta och vill alltid göra rätt, hon försöker även om hon är rädd eller inte riktigt förstår. Hon är sammarbetsvillig, trots att hon har sina dagar då hon inte alls är med på noterna. Hon är starkare i vänster, lika så jag. Där av att vi har lättare att arbeta tillsammans i det varvet.
 
 
Det tog oss ett år att komma dit vi är idag, men det har det varit värt. Vi har haft så kul på vägen, jag älskar dig min underbara häst ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Oct kl. 10.27

HISS/DISS!

Tänkte hissa mina ridbyxor från JH collection! Dom är verkligen supersköna att ha på sig och att rida i! Dom är också elastiska så man är mycket rörlig!
EXAKT såna här har jag: 
 
Postat i kategorin: Hiss/Diss
20 Oct kl. 21.38

Mål

Fick ett tips av min bästa vän Mirjam att skriva lite om våra mål med hästarna! Och även om styrkor och svagheter med dom olika hästarna och hos oss som ryttare! Tar ett i taget, så det inte blir så långt inlägg.
Så jag börjar med att skriva våra mål med dom olika hästarna, eller ah dom som rids mestadels - Molnia och Storm!
 
På båda dessa hästar har vi som mål att förbättra deras kondition, bygga upp muskler, och självklart är det största målet att utveckla dom och oss själva. Samt att vi ska banta ner Storm några kilo (många kilo haha) Så småning om när vi är i rätt form komma ut på någon liten tävling och fortsätta utbildningen på tävlingsbanorna också, självklart i både hoppning och dressyr. Men vi får se hur hästarna artar sig och hur det går, menar att om dom inte alls skulle funka på tävlingsplatser så får vi ju fortsätta träna hemma bara och skippa tävlingar. Nu tror jag ju inte att våra hästar inte skulle arta sig på tävlingsplatser men man vet ju aldrig vad som kan hända, dom kan ju bli super stressade av någon anledning eller vad som helst som gör att det inte skulle fungera ;)

Namie fokuserar vi mest på att sätta igång och hennes mål är att bli helt frisk lika så med lilla Röskva. Sen ska vi väl komma igång med ridningen ordentligt på Namie också, och kanske komma ut på någon liten tävling med henne också, vi får se lite vad tiden utvisar. Om inte så ska vi iaf träna och utveckla henne och oss själva på hur vi ska rida henne. Hon är inte lik någon annan i stallet att rida, utan mycket speciell på sitt sätt!
Och lilla Dimma, ja hennes mål vet jag inte riktigt vad det är för något. Troligtvis att utveckla henne ännu mer hon också, men det sköter mera Marianne och vi rider bara ut på henne någon gång. Dock var det ett tag sedan nu men hon trivs med att gå och lunka i hagen tillsammans med Röskva och Namie.
 
Jag (sanna) och Namie från förra vintern :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Oct kl. 20.25

3 saker ni inte visste om mig

1. Är otroligt rastlös utav mig och måste göra saker hela tiden för att inte få tråkigt.
 
2. Har spelat mycket fotboll som yngre, var både målvakt och back. Kan man inte tänka sig eftersom jag är super bollrädd haha.
 
3. Om jag inte rider på två - tre dagar får jag skuldkänslor för att dom inte går så mycket som det önskas (utav mig, Sanna) 
 

Spelade mycket fotboll som yngre, självklart i hemma laget Lundsbrunns IF ! Spelade ända fram tills 6-7:an någon gång då vi inte hade någon tränare längre som kunde ha oss så laget splittrades,  Lite tråkigt. Vill faktiskt börja spela fotboll igen, men vet inte vilket lag, antagligen blir det väl Skara eftersom jag bor där nu, men vi får helt enkelt se hur det blir. Hur många av er har spelat eller spelar fotboll? :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Oct kl. 19.20

Nytt med designen!

Som ni ser har det blivit en liten ändring i designen! 
Nu har vi en signatur som kommer komma upp efter varje inlägg! :D 
Det är jag (Johanna) som både har gjort den och lagt in den då jag står mestadels för designen! :) 
 
Vad tycker ni om den? HISS/DISS?
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Oct kl. 17.15

Behöver eran hjälp!

Vill så gärna blogga och uppdatera er ordentligt, men vet inte vad jag ska skriva om? :o Har ju somsagt inte vart ute i stallet idag, och inte igår häller då vi var på spökvandring b.la.
Är det något speciellt ni vill att jag ska blogga om? Frågestund? Failbilder? Kom med massor av förslag, inga förslag är dumma! :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Oct kl. 13.54

Spökvandring och ledighet!

Hej! Igår var vi på spökvandring med en massa andra brudar! :D 
Den var dock inte så läskig som den var förra året, men läskig var den stundtals! :) Sanna det puckot lyckas ju ramla också.. :/ HAHA förvånar mig inte!
 
Men men, efter många om och men bestämde vi oss för att inte rida idag.. Vilket kanske var lite synd.. Men är helt slut körd :/ Så dom får stå även idag! Imorn vet jag inte om vi tar oss ut och rider! :) Får se om det blir ridning imorn! :D 
Ha det bra!
// Johanna 
Bjuder på lite bilder på Namarrkun och Dimma sålänge, då dom inte syns i bloggen så mycket!
 
Photo; me model; Namarrkun och Dimma Camera; Canon eos 1000D 

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Oct kl. 12.51

3 videor från olika tillfällen

 
 
 
 
Här är tre olika videor, dock är dom nästan 1 år gamla, men ändå! :)
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Oct kl. 18.47

Video!

Det blev lite hoppning trots allt idag, mycket varvat med galopp arbete. Det går bara bättre och bättre, man blir så stolt när man märker utveckling så fort ändå. För kanske ett halvår sedan var vi fortfarande osäkra på 50 cm. Och kunde knappt klara det då jag antingen åkte av, slutade driva, vilket resulterade i att hon stannade. Men nu går höjden av bara farten och drivningen sitter oftast kvar och vi blir bara starkare och starkare tillsammans!
Hon var pigg och framåt idag, och verkligen sög sig till hindret. Vilket var otroligt roligt att känna, även om hon kunde bli lite för taggad och gärna gena mer än vad som gick hehe. Men i slutet hoppade vi båda tunnor, och "vattenmatta" och kom upp på ca. 70 cm. Inte alls högt egentligen men höjden har INGEN betydelse.
Den såkallade vattenmattan var absolut inga problem den hoppade hon som ingenting. Men när tunnan sedan kom blev det helt plötsligt mycket läskigt, hehe. Men vi tog rätt kort ansats och travhoppade så gick det super bra. Så fort man kom i galopp med längre ansats tvekade hon till. Men det är bara att öva mer och mer på det!
 
Här får ni se en video från när vi precis började hoppa, kanske 50 cm eller något. Men jag hade tyvärr inget minne kvar på kameran, annars hade Johanna fått filma när det gick lite bättre och var lite högre hehe.

Vet att jag "flaxar! väldigt med armarna hehe men det är en dålig ovana och ska tränas bort! ;)
 
 
 
 
 
Sen hoppade jag även Storm lite granna, det gick lite mindre bra då han gärna ville gå sina egna vägar och inte lyssna på mig. Men där är det också bara att träna mer och mera på. Han hoppade också lite högre än förra gången och han klarade det faktiskt utan problem kanske 2 gånger? Haha, alltid annars skulle han bocka eller springa på Johanna och Molnia haha. Bushäst!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Oct kl. 17.03

Träning!

Idag har vi vart i Stallet, jag red Storm.. Red honom inte så hårt, var inte på humör riktigt.. Men skrittade mest och travade lite! Sen red Sanna Storm lite :) Men det får Sanna själv berätta om!
// Johanna
Postat i kategorin: Storm
18 Oct kl. 10.27

Kom inte på någon rubrik :(

Hej!
 
Är inte det bästa vädret ute idag, men idag trotsar vi väder gudarna haha. Drar till stallet direkt efter skolan, slutar kvart i 2 då vi inte har sista lektionen så tar 116 bussen 20 över 2 som går direkt förbi stallet. Blir troligtvis lite hoppning, blandat med mycket galopparbete. Det är i alla fall så det ser ut just nu för Molnias del! Kanske hoppar lite på böjt spår och övar lite på sånt, vi får se helt enkelt hur hon känns :)
Kameran åker med så det blir förhoppningsvis film/bilder sen efter passet, beroende om vi får till det :)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Oct kl. 15.43

Tråkigt men sant

Hej!
 
Hade tänkt att det skulle bli en tur till stallet idag, men blev ändrade planer då jag inte fixade någon sjuts hem och inte ville stressrida och stressa i stallet, hade haft en timma på mig samanlagt så hästarna fick vila från oss idag också. Om inte Johanna har vart uppe och ridet :)
Är det något speciellt som ni vill veta om mig/oss eller bara något ni vill att vi ska skriva om? Statestiken är rätt bra nu, men kommentarerna är väl lite si så där, vet att ni kan bättre kära vänner :D
 
/Sanna
 
 
Och kära lilla Rösvka är fortfarande dålig i benet, det är lite bättre men inte mycket :/
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Oct kl. 10.35

TIPS!

Har några tips för er som vill ha nya ridskor/Stövlar som inte vill betala skit mycket pengar för dom! 
Här finns dom: http://webshop.borjes-tingsryd.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&p=H
//Johanna
 
Postat i kategorin: Tips!
16 Oct kl. 16.18

Jobb jobb jobb... Hästvärlden är inte lite slitsam den.

Sitter just nu och funderar på hur sjutton jag kan slita så fort på byxor, speciellt ridbyxor. Så nu har jag jobb framför mig. 4 ridbyxor ska lagas, alla med samma problem. Hål "mellan benen" haha eller ah ni förstår. Är det någon mer av er som har lätt för att slita där? Och isåfall vad gör ni för att "förhindra" det? Jag menar, det blir ju väldigt dyrt om man ska köpa ridbyxor varannan vecka för att dom förra har gått sönder, igen? :o :)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Oct kl. 10.56

Dagens vill ha!

Det röda schabraket var ju ursött :D Skulle passa superfint på Molnia, även om vi har ett rött schabrak i stallet haha men ändå. Och reflextäcke är ju alltid bra att ha i dessa tider, eller hur? ;)

/sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Oct kl. 20.37

Pigg me duktig!

Hej!
 
Molnia vart väldigt pigg och alert idag. Hon lyssnade mycket mera framåt för det mesta mot vad hon gjorde bakot, men det kom i slutet när hon var trött. Då lyssnade hon fint både framåt och bakåt. Jag och Julia galopperade på en grusväg och upp för en backe med hästarna kanske 3 gånger (vägen/backen är inte så lång) Molnia var super duktig och både kortade och längde galoppen super fint!
Efter det sen blev det mycket skritt och trav för mig och Johannas del. Provade även att öka traven rejält, vilket gick super, lika så att korta den, vilket gick lika bra. Hon hoppade ju till för lite saker på hemvägen när det var mörkt, men vad ska man mer begära av henne när hon inte riktigt ser i mörker. Jag är iallfall super nöjd med henne idag! Trots att hon hade sina bravader för sig stundtals. :)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
15 Oct kl. 20.30

Hemma!

Så nu är jag hemma efter kvällens bestyr! Det blev en uteritt med Molnia och Storm, och även Julia och Bläcken :D 
Jag red som sagt Storm och det gick faktiskt hyffast bra idag. Han testade mig lite och vägrade göra vissa saker, men tillslut fattade han att jag inte tänkte ge mig och han gick framåt :)
Han blev rätt trött på slutet och det var även jag hehe! Han var också lite pigg men det gick över ganska fort!
Imorn blir det inget stall heller, men förhoppningsvis blir det stallet på Onsdag!
Ha det bra! 
// Johanna
På bilden är det: Jag och Molnia, Sanna och Storm och Julia och Bläcken!
Postat i kategorin: Storm
15 Oct kl. 15.19

Strax iväg!

Väntar just nu på att pappa ska sluta jobba för att han sedan ska köra mig till stallet där jag ska möta Sanna!
Det blir som sagt en uteritt med Molnia och Storm idag :) 
// Johanna
Här är jag just nu:
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Oct kl. 13.01

Måndag=ridning!

Hej!
Idag blir det iaf stallet!
Vet inte om vi ska rida på banan eller rida våran runda.. :) Får se helt enkelt! 
Jag tar nog Storm idag, så får Sanna ta Molnia ;) Men men, bloggar mer efter ridningen!
Ha det bra 
// Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Oct kl. 19.10

Bilder!

Här får ni några bilder, inte alla, från när vi red ut med Julia!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Oct kl. 18.06

Duktig liten häst!

Min fina prinsessa kan faktiskt få ett riktigt fint steg och samtidigt jobba fint! :')
 
Här är bara ett urval av alla hundra bilder jag kunnat lägga upp på hennes fina steg !                    
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
14 Oct kl. 14.17

Helt slut

Hej!
 
När vi vaknade idag så bestämde vi oss för att ta ytterligare en dag ledigt från stallet då vi båda två var helt slut och knappt orkade gå upp.. Men det gjorde ju inget då vädret häller inte är det trevligaste att rida i, även om det aldrig stoppat oss förut haha :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Oct kl. 23.11

Ledig!

Hej! 
Idag skulle vi egentligen åkt upp och ridit, men blev inte så då vi inte orkade.. Men imorn ska vi upp och då blir det en uteritt på Molnia och Storm.. Får se vilken runda det blir :)
Ha det bra, så ses vi imorrn efter ridpasset!
// Johanna 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Oct kl. 19.04

Pigga hästar!

Hej!
 
Var nere och red ut en sväng till en åker och red med Julia en snabbis och Lina var som sagt med nere och fotade. Jag red Storm till en början och Johanna Molnia, men redan när vi kommit så fick Julia hoppa upp på Molnia av olika skäl och rida av alla hennes energi lite. Men dom gick omkull och hade sig lite för Molnia var överpigg. Sen hoppade ja upp och red henne lite och Johanna Storm. Då blev hon lite konstig och ville inte gå fram men tillslut gjorde hon det och då avslutade vi med att skritta hem.
Red ju också Storm där emellan lite medans Johanna red lite på Blekken. Och det gick faktiskt helt okej, lite över pigg och så men annars gick det bra! :)
 
/sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
12 Oct kl. 13.21

Molnia!

Hej!
Idag blir det att dra upp till stallet med Sanna och Lina ska även följa med :) 
Idag ska jag rida Molnia, får väl se lite vad jag väljer att göra, men antagligen lite trav träning osv..:) Vi får se helt enkelt!
// Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Oct kl. 12.03

12 oktober 12.03

Hej!

Har två lektioner kvar innan jag tar bussen upp till stallet för ett dressyrpass på lilla Stormis på banan! Får väl se om det blir någon som fotar eller om det blir några bilder. Han går bara bättre och bättre i dressyren och utvecklas mer för varje gång. Han är så duktigt vår lilla knubbis :D ♥
 
/Sanna
 
 
Bild från andra våning i skolan, tagen med datorn därför lite halv kass skärpa osv xd är egentligen inte molnigt ute men solen lös direkt in i kameran så ah.
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Oct kl. 21.06

Sjuk....

Hoppas ni haft en bra kväll allihopa? Själv fick jag feber i skolan förut så drog till Götene istället och kollade marknaden och fixade lite andra grejer och sen drog jag hem. Så jag ska alldeles snart sova och hoppas att den går över tills imorgon. Alltså blev det inget till stallet idag tyvärr :/ Men imorgon drar vi upp i vilket fall som helst! Feber eller inte, här ska ridas ändå haha :D "galen hästtjej? nejdå"
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Oct kl. 12.47

Fint väder

Hej på er!
 
Kollade ut genom fönstret och såg att det är väldigt fint väder ute idag. Tråkigt nog så blir det ingen ridning idag då vi ska hjälpa min mamma att baka och gå på marknad och lite så. Men åker iaf ner till stallet och hämtar min cykel, så får väl se om jag hälsar på dom lite, beror på vad klockan blir och om jag måste åka buss hem ;)
 
Hur har eran dag varit än så länge då? :)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Oct kl. 21.45

Underbara häst!

Hej!
 
Blev lite hoppning för både Molnia och Storms del. Hoppade först Molnia lite, blandat med mycket dressyr. Gick hur jäkla bra som helst, hon sökte sig till och med ner i galoppen och "gick på tygeln" WOW, men ah fick en underbar känsla. VId hoppdelen gick hon också väldigt bra, hon tog fattningarna hela tiden och hoppade super fint oftast. Några gånger om slarvade eller kom för nära och rev men inte alls farligt. Kom väl upp till ca.70 cm. Och högre kan hon defenetivf. Bara jag och även Molnia som var helt slut.
Då bytte ja och Johanna så hon skrittade av Molnia medans jag hoppade Storm på betydligt lägre hinder haha. Kanske 30 cm max? Men han var duktig och hoppade nästan hela tiden utan att rida, Bara någon gång han rev. Även han fick jobba mycket med galoppen och dressyr, gick helt okej bra här också. Han började söka sig neråt och ah. Dagen förklaras helt klart som super bra, och både hästar och ryttare är nog mer än nöjda! :D
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Oct kl. 20.36

Taggad!

Go kväll!
 
Imorgon som Johanna tidigare sagt så bär det av till stallet efter två vilodagar för både hästarna och oss! Är faktiskt riktigt taggad till att rida så det kommer nog gå super bra! Rider vi inte ut så blir det nog lite hoppning blandat med mycket dressyr och lösgörande. Kanske lite hoppning för att värma upp? Hon blir så mjuk och fin då! Ah, vi får helt enkelt se vilket humör jag/vi är på imorgon och vad vi känner för att göra då :D
 
haha väldigt söta bilder, *host* Men gamla, så ah lite har ju hänt även i hoppningenkan ja säga :)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Oct kl. 15.42

Ännu en vilo dag för oss!

Hej!
Idag är det ännu en vilo dag för oss! Vi behövde nog ha 1-2 lediga dagar från stallet. Men imorn tror jag nog att vi drar dit? Längtar lite efter hästarna faktikst.. Men ändå rätt skönt att inte behöva tänka på det, hehe :) 
Sen på torsdag vet jag inte om vi hinner till stallet heller pga att vi ska baka med Sannas mamma om det blir som planerat! :) 
Men men, tänkte bara skriva lite så ni får ett inlägg! 
/ Johanna
Jag & Storm och Sanna & Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Oct kl. 16.30

Tävlingssugen!

Förr i tiden var jag alltid ute på tävlingar, hela tiden i stort sett så fort det var någon i klubben. Men det trappades ner allt ju mer jag drogs i från klubben och slutade på ridskolan. Men nu har jag insett att jag saknar tävlingsbanorna och tävlingsnerverna igen. Och är riktigt sugen på att komma ut och tävla snart. Vill självklart komma ut med Molnia på någon tävling, men också på Storm, och Namie, trots jag inte ridet Namie på sjukt länge och inte alls mycket.

Nu blire träning, träning, träning och ännu mera träning, för i vår när utomhussäsongen drar igång igen, då ska ni allt få se oss på tävlingsbanorna hoppas vi :D
 
/Sanna
 
 
Molnia när hon preminerades ;) Vill ni föresten veta en rolig sak? Molnias son preminerades nyss och vann i sin klass har jag för mig ;D Det går i släckten, eller vad brukar man säga? :)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Oct kl. 08.32

Vila

Hej!
 
Idag och imorgon får hästarna två välförtjänta vilodagar, eller iaf från oss haha. Dom har gått rätt hårt sen i onsdags så dom förtjänar att få vila några dagar. Och det behöver vi nog också göra emellanåt ;) Om inte så får man tid att städa upp lite på rummet, som aldrig hinns med annars. Då man åker till stallet direkt efter skolan, när man kommer hem så är det bara sängen som väntar. Kan inte dygnet ha några extra timmar så man hinner med allt man vill?? :o
 
Och stackars lilla Röskva som har ont i benet får några extra vilodagar, en vecka eller något tills hon är bra igen lilla Röskva! ♥
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Oct kl. 17.03

Ridlektion på Molnia!

Idah har jag ridit lektion på Molnia som Sanna nämde i det andra inlägget. Det gick bra och Molnia var väldigt framåt och glad idag! 
Hon har varit lite tjurig de andra dagarna i veckan, hehe så blev nästan chockad! 
Men iaf, vi övade på lite volter osv.. :) Vilket gick bra tillslut! 
Jag gillar verkligen att rida på Molnia, haha.. Men beror dock helt på mitt humör :D
// Johanna
Bilder på mig och Molnia från en annan dag!(ursäkta för fula miner!)
 
 
Postat i kategorin: Molnia
07 Oct kl. 16.31

Ridlektion med Storm

Hej!
 
Kom precis hem från stallet och ska slänga i mig något att äta, men i väntan på att vattnet ska koka upp så passar jag på att blogga om lektionen. Red ju som sagt lektion på Storm idag för Marianne. Övade lite på tempoväxlingar, ställning osv. Gick bättre än vad jag trodde. Har inte ridet dressyr på det sättet någon gång på han förut, utan det har mest vart att lära han gå rakt. Så jag är jätte nöjd, han böjde sig fint och gjorde oftast det som jag bad han om. Sen blev det lite galopp i slutet, han bockade några gånger men gav sig lika fort när jag blev arg på han och då slutade vi med en trevlig avskrittning utomhus! :)
 
Johanna red lektion på Molnia, men det får hon skriva om själv, kan säga att vi båda två kommer ha träningsverk imorgon, lika så lilla Storm haha.
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
07 Oct kl. 13.19

Söndag!

Hej på er! 
Just nu sitter jag och kollar på tv i väntan på Sanna.. För sen ska vi ge oss upp till stallet och rida lite.. Sanna ska antagligen ta Storm idag då tar jag antingen Molnia eller Röskva.. :) Tror det blir Molnia, var längesen jag red på henne nu! 
Men men, vi höres och synes!
/ Johanna
Jag och Storm:
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Oct kl. 10.58

Röskva

Röskva är också en liten islandshäst, ett sto på 18 år. Pigg och glad fortfarande trots sin ålder. Hon har tävlat både dressyr och hoppning på det lättare klasserna, har även gjort trav lopp och galopp lopp men föredrar mest att gasa på lite snabbare i skogen. Hon är en supermysig liten ponny att rida, som passar alla. Såsom att man aldrig har suttit på en häst, eller för den vana ryttaren. Hon är en underbar nybörjar häst och hon är en underbar häst för den vana ryttaren också. Har nog aldrig hört att någon inte gillat att rida henne. Till och med en kompis som aldrig suttit på en häst tidigare, tyckte det var roligt så ah, hon passar verkligen alla. Och hon har ju sin lilla charm ;)
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Röskva
07 Oct kl. 01.18

Fina bilder! Redigerade!

Hej! Johanna här, tänkte bjuda på lite fina bilder på Mig och Röskva och Sanna och Storm när vi hoppade lite lätt på banan och gick över några bommar. Dessa bilder har jag redigerat pga att jag var uttråkad! 
Hoppas ni gillar det!
/ Johanna
 Alla dessa bilder är fotade av våran fina vän Lina!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Oct kl. 01.17

Ridlektion 6 september 2012

Godkväll!
 
Har varit iväg på kalas ikväll, därför dålig uppdatering hehe men ska bli bättre med det nu! Cornelia var med ute i stallet idag, hon red Storm lite i rundkorallen medans jag red Molnia på vanliga banan. Johanna var med och hjälpte Cornelia lite på traven. Och tillslut blev det så att jag red lektion för Marianne och Cornelia red lite lektion för Johanna, tills Johanna hoppade upp och red Storm lite. Tillslut skrittade jag och Johanna ut en kort sväng på hästarna. Lektionen i sig är jag inte alls nöjd med, var allmänt spänd i armarna och benen och Molnia gick lite hur som helst och lyssnade inte för fem öre på vad jag ville :( Men alla har vi dåliga dagar någon gång så ah.
 
/Sanna
 
 
Minns detta passet extra mycket då hon gick så underbart bra min fina prinsessa ♥
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
06 Oct kl. 10.38

bästa vän, jag älskar dig!

/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Oct kl. 21.08

Träningsverk kanske? hehe

Blev en uteritt på Storm och Röskva idag upp mot Husaby och runt där. Röskva var pigg och framåt. Men lilla Storm som jag red, hade nog lite träningsverk sen igår eller så var han bara trött idag. Han ville inte riktigt gå fram men gjorde det om man tjatade lite. Båda hästarna blev väldigt svettiga när vi var hemma, trots att vi nästan bara skrittade hela tiden. Haha. Imorgon eller på söndag så ska jag rida lektion för Marianne på Storm, ska bli roligt! :D
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
05 Oct kl. 10.03

Utveckling Molnia - Sanna

Ser ni skillnaden på hur Molnia (och jag) har utvecklats både tillsammans och själva under ett år ungefär? Blir så stolt över henne med tanke på hur hon går nu och hur hon gick med mig för ett år sedan :')
 
/Sanna
 
Slutet av Augusti 2011
 
I mitten utav September ungefär, 2012
Postat i kategorin: Molnia
04 Oct kl. 21.15

Pigg häst

Hej!
 
Red lilla Stormis en stund på banan. Hade lite markarbete/hoppning. Och det gick super bra, han red faktiskt inte alls mycket vilket jag trodde han skulle göra men den hästen kan ju förvånas ibland. Dock var han väldigt pigg till en början och skulle bara bocka hela tiden om jag gjorde galoppskänkel eller galopperade. Var nära att åka i backen typ 4 gånger men jag satt kvar som tur var haha. Först i slutet av passet så slutade han att bocka och ha sig, men då var han så trött så han inte orkade galoppera, men tillslut så gick det och då valde jag att avsluta eftersom han inte bockade en ända gång i galoppen då! Duktig fjording!
 
Johanna har en del bilder och filmer som troligtvis kommer upp sen, men det får hon fixa eftersom det är hon som har det :)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
04 Oct kl. 12.08

Dimma

Dimma är en liten islandshäst på 8 år, alltså född 2004. Hon är busig och pigg när man rider ut och vill gärna gå framåt. Gillar att galoppera på åkern och vara ute och busa. Kelig som få det är något som är säket. Hon älskar att stå och mysa när man borstar henne. Hon har en fin galopp när man får upp den ordentligt, och hon går väldigt fint när man rider barbacka.
 
Postat i kategorin: Dimma
04 Oct kl. 00.06

Dagens ridtur i filmer!

Hej! Idag blev det ett ridpass ute i skogen med Röskva (islandshäst) och Molnia (knabstrupper) vi hopade lite :)
Dom var väldigt pigga och framåt, så det var superkul! Dom rev några gånger i början, men det blev bättre sen, rätt logiskt. :)
Imorrn blir det att dra upp till stallet tidigt, då ska vi rida Röskva och Storm och hoppa dom lite på banan! Kommer filmer och bilder på det imorgon! :) 
Hoppas ni har haft en bra dag? 
/ Johanna 
 
Postat i kategorin: Videos
03 Oct kl. 13.56

Ridning!

Hej alla fina människor! Ser att det är hyffsat många som läser, men ni kommenterar ju inte?! :( 
 
Men iaf, idag blir det att dra upp och rida lite! Antar att det blir Molnia och Storm som rids även idag, men är inte säker faktiskt.. Kan bli någon av dom andra hästarna också? Var längesen vi red på islandshästarna nu.. :) Men får se helt enkelt!
Det blir nog en tripp ut i skogen, fast i en annan skog mot vart vi brukar rida :) 
Men men, vi hörs ikväll!
// Johanna
Fina Röskva på bilden!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Oct kl. 10.25

Hjälp för den ovana, med bockande häst och mycket mera.

Har ni en häst som bockar väldigt mycket eller bara behöver en hjälpande hand vid inridning av din häst? Din häst kanske stegrar ofta eller högt? Istället för att dra i tyglarna, änvänd ett såkallat säkerhetshandtag på din häst.
Du fäster det enkelt vid stigbyglarna på sadeln (där uppe) och sen om hästen bocker eller så, så är det enkelt att ha kvar händerna i samma position som innan med hjälp av den istället för att dra i tyglarna.
 
Någon som vet om dessa är bra? För-nack delar med den? Kommentera gärna, kan vara kul att veta! Än så länge finns dom dock inte i Sverige tyvärr. Men finns att köpa i andra länder för 44.99 pund. Ca. 500 kr i svenska pengar.
 
Läs mer om säkerhetshandtaget här: http://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/sakerhetshandtag-for-ridning.htm
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Oct kl. 09.59

Varför rider jag ?

Varför fastnade jag på Stall Sackum? Och vad fick mig att börja?
 
Jo, det började med att min kompis ville att jag skulle börja rida när vi va ca. 6-7 år. Det tog ett tag för henne att övertala mig att börja, men tillslut valde jag att börja men på ett vilkor. Att jag skulle få en häst på ridskolan som hette Viktor. Annars ville jag inte börja. Jag fick den hästen och jag var överlycklig och ville fortsätta.
Efter några år var jag med på min första hopptävling med en häst som hette King Arthur. Men kallades för King. Åkte av han hela tiden och tävlade han massor men trots det så valde jag att fortsätta tävla han. Ytterligare några år senare bytte ridskolan ägare och nya häsat kom. Jag fastnade för en häst vid namn Hektor. Red han konstant varje gång i nästan 2 år och tröttnade aldrig. Tävlade han runt 7 gånger kanske men kom ändast felfri en gång hehe, blev alltid ett stop eller rivning. Men jag vart lika glad för det.
Efter tre år på på ridskolan med nya ägare så slutade jag på började på ett privat stall. Trivdes till en början men sen strulade det massor med folket där osv. Så efter knappt ett år slutade jag, och då hade mina kompisar ridet på Sackum och tipsade mig om det eftersom dom själva hade slutat. Så jag tog mod till mig att ringa Marianne och fråga. Vi bestämde att jag skulle komma och provrida samma dag och så blev det. Fick välja mellan att rida Molnia eller Storm. Då valde jag Molnia för att ja hade fått fördomar för fjordingar från stallet jag red på förut.
Först kändes det väldigt nervöst och jag var osäker på om jag ville fortsätta men det gjorde jag ändå. Och det är jag fruktansvärt glad att jag gjorde. För jag kunde inte hittat ett bättre stall att rida på. Blir glad bara jag tänker på stallet och det får mig att må så himla bra. Har ridet här i lite över 1 år nu och jag trivs som handen i hansken och har inte haft en tanke på att sluta här! Och det känns bara bättre och bättre för varje dag! :) Det händer alltid något roligt i stallet, eller utanför stallet. Tävlingar, träning och allt man kan tänka sig! :)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Oct kl. 20.47

Vilo dag

Hej!
 
Hoppas ni har haft en trevlig dag allihopa? :D
Hästarna fick sig en vilodag idag igen om inte Marianne eller Claes har gjort något med dom. Imorgon är det i alla fall inplanerat en ridtur. Funderar på att rida ut till skogen bortanför Merja och rida där lite, det var trots allt en bra tag sen jag var där och red. Kanske sätter upp ett litet hinder i skogen om det går. 
Annars så blir det nog lite hoppning på ridbanan, behöver träna lite på de för både min och Molnias del hehe. Sen ska jag försöka hinna skritta Namie också, men vi får se hur mycket vi hinner med imorgon :)
 
/Sanna
 
 
En varm sommardag i början av sommaren detta året, försda gången jag och Julia provade våran teräng banan som vi byggde samma dag ;)
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Oct kl. 09.52

Namarrkun

Namarrkun eller Namie som vi i stallet kallar henne är ett knapstruppersto på 10 år. Hon är utbildad LC dressyr med fina gångarter men hon älskar att hoppa. Hon har hoppat upp till 90 cm under ryttare utan problem. Hon är känslig och framåt när man rider henne, och hon gillar att vara ute i skogen. Hon älskar att bli kliad i örat och är väldigt kelig utav sig, nog en utav dom keligaste i stallet faktiskt. Namie är en underbar häst att rida med mycket gång i som tål att upplevas.

Hon kom bl.a. 7:a i championatet med 61 poäng 2007. Fick även silver 2004, då hon även kom 3:a på unghästtalang med sina 63 poäng. 2005 kom hon 4:a i unghästtalang med 64 poäng, alla tre gånger för sitt fina extriör.
Sist men inte minst så kårades (preminerades) hon 2006 i Danmark och kom 3/6 i sin klass i sport. Sen i klassisk så kom hon 5/6 i sin klass.
Postat i kategorin: Namarrkun
01 Oct kl. 18.45

Tips!

Tänkte tipsa om en bra och relativt billig sida att beställa häst saker på!
här har ni den: http://webshop.borjes-tingsryd.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&p=H
 
det finns en del saker där som även jag vill ha, t.ex. en reflexjacka, ridbyxor och chaps! 
Bilderna är lånade från Börjes!
//Johanna
Postat i kategorin: Tips!
01 Oct kl. 18.27

Gårdagens ridtur!

Hej!
Jag har helt enkelt haft fullt upp och inte hunnut blogga! Men som Sanna nämde i ett inlägg så ska jag berätta lite om gårdagens ridtur på Storm.
Vi red som sagt ut i skogen vilket var väldigt kul, Storm var över pigg och glad och hade inga problem med att gå framåt. Han hade svårt att stå still när vi väl skulle göra det och ville nästan trava hela tiden! Vilket är superkul att se Storm så pigg och glad! :D
Sen bytte vi skog, där inne så travade vi lite och Storm ville även galoppera haha, men det fick bara bli några steg då jag inte hade någon lust för det :) 
//Johanna
Här har ni bilder från gårdagen, på både mig och Sanna:
 
Postat i kategorin: Storm
01 Oct kl. 17.37

Mycket på gång

Hej på er!

Har ni haft en bra dag? :D
 
Städade mitt rum förut och gjorde iordning på alla hästgrejer, och insåg då att jag hade mitt schabrak kvar sen i 9:an som jag gjorde till Molnia från början. Men har aldrig fått chansen eller velat prova det då min lärare satte ihop delarna åt varsitt håll :/

Men tror ni utifrån två kassa bilder att det kanske hade passat på Molnia ändå? Med färg och så? Kanske får ta med det ner till stallet och prova för skoj skull ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Oct kl. 08.55

Sackum Molnia SKN 1037

Här kommer en kort presentation om vem Molnia är!
 
Molnia är en liten häst på ca. 150 cm i mkh, och är 12 år. Alltså född 2000. Hon har mycket egen motor men kan vara väldigt seg ibland om hon inte är på humör. Hon älskar att hoppa, även om hon inte är den bästa. Går super fint i dressyr om man rider rätt. Älskar att vara ute i skogen och lulla runt.
Hon är utbildad LC i både hoppning och dressyr, men är under utbildning och håller på att lära sig mycket mycket mera. Hon har väldigt fina gångarter som måste upplevas, hon har gångarterna långt över dom vanliga.
 
Molnia belönades vid Riksutställningen 2007 med guldpoäng 47 p. Hon brukar inkassera 9p på skritten. Riksutställningar:
2000- exteriört: 39p, silver
2007- exteriört: 
47p, guld.
Hon är även mor til Best in Show-föl 2007
 
 
Postat i kategorin: Molnia