31 Mar kl. 18.34

Har ni hört?

Har ni hört att Tyras häst Dario är till salu? Jag tycker personligen det är väldigt tråkigt men förstår också hennes beslut! En häst kräver ju så oerhört mycket! 
Han är till salu för 175 000, hoppas verkligen hon hittar ett bra hem för Dario! 
http://darios.se/?p=37251
 
LÅNAD FRÅN DARIOS.Se 

Dario till salu! from Tyra Sjöstedt on Vimeo.

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
31 Mar kl. 15.13

Nehepp

gaaah! Skulle byta om och dra mig ner emot stallet för typ 30 min sedan,då det bara hugger till i magen på mig och ja dimper ner på golvet istället. Tagit tabletter och jag vet inte vad, men inte har det gått över minsta lilla, så fort jag ställer mig upp hugger det till så jag lägger mig dubbelvikt ner igen, usch. Men gåre över om en stund så drar jag ner till stallet och rider ut (tror jag) på min fina prinsessa ♥ Annars får hon tyvärr vila idag (ifrån mig iaf haha) men så rider jag imorgon, då är det ju trots allt sista lov dagen :'( 
 
/Sanna
 
Bilden blir spegelvänd i camen men shit the same, dessa tabletter brukar alltid hjälpa för mig, och ska hjälpa inom 30 min och upp till 12 timmar.. Men ikke idag! :(
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
31 Mar kl. 14.00

Bloggare emellan - kunkurrens

En sak som gör mig så sjukt förbannad, hur man kan med och sitta bakom en dataskärm och skriva precis vad man vill till vem som helst? Till personer man kanske inte ens känner? En annan sak om man känner personen, men tycker ändå inte att man ska sitta bakom en skärm och leka kaxig och tuff för att få uppmärksamhet. Snälla, lägg ner bara! Vad vinner ni på det? NI trycker ner folk till grunden, men vad får ni för det? Ett värre ryckte, haha jo tack. Men är de det ni vill ha så visst. Men tänk lite före, ni sårar andra med dom orden mer än vad ni hjälper er själva. Ge varandra positiv respons istället för att trycka ner varandra med så sjukt nedvärderande kommentarer. Vad är det egentligen för mening? Har folk inget liv där ute utan måste sitta och skriva elaka kommentarer på varandras bloggar?
Usch, blir så förbannad när jag läser andras bloggar och ser vilka grymt elaka kommentarer vissa har fått.. usch!
 
/Sanna
 
Bilderna är lånade från google!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
31 Mar kl. 12.29

Tålamod är det viktigaste

Sitter och läser runt endel andras bloggar, och såg då att många slutar blogga för dem inte har tid, ork och tålamod för att få upp statestiken och ta bloggen högre och högre upp för varje dag. Det kräver enormt med tålamod och mycket tid och energi för att få en stor blogg. Man får konkurrens, nedvärderande kommentarer, tappar tålamodet och vill bara flyttas upp till topplistorna med en gång på en dag. Visst det klart att det går, men som oss hästbloggare, som dels har mycket konkurrens då det finns enormt många hästbloggar, så tare tid för att få så många läsare som möjligt att stanna kvar och att då faktiskt också ha läsvärda inlägg och inte bara rabbla ihop någonting på några sekunder. Vi här på bloggen har endel konkurrenter, men det går ändå förvånansdvärt bra för oss, har bloggat i lite mera än ett halvår och ah, själv trodde jag absolut inte vi skulle ha den statestiken som vi har idag! Det är just de, och all posetiv respons som får oss att fortsätta och blicka framåt och verkligen ha kvar tålamodet med att ta oss uppåt och uppnå vårat mål med bloggen ;)
 
/Sanna
 


 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
30 Mar kl. 23.58

Glad pååååsk!

Hej på er, vill bara hinna önska er en glad påsk , eller ah hoppas att ni har haft en riktigt bra och glad påsk! Har haft fullt upp hela dagen, därav ingen bloggning tyvärr! Bl.a. vart med Emelie hela dagen typ, sen passat hunden och träffat en annan!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Mar kl. 17.48

Historien om Hickstead!

Den berömde hästen Hickstead som tragiskt nog dog under värdscupen gör dom nu en film om!
 
http://www.hippson.se/hippson-tv/historien-om-hickstead-blir-film.htm   Klicka på länken för att se en kort snutt utav filmen!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Mar kl. 17.09

lever!

Hej!
 
Vi lever bägge två hehe! Men idag fick hästarna vila ifrån oss hehe, jag har haft fullt upp hela dagen, fixat till håret och va tvugnen att leka kock förut så fick ställa mig och laga mat. Så nu är jag helt slut i huvudet.. Imorgon är det påskafton, får väl se om jag drar upp och rider då eller inte, men om inte så rider jag på söndag :)

/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model; Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Mar kl. 20.38

Longering

Han aldrig blogga igår då jag blev utbjuden på fest i Skövde, så han bara hem och göra iordning mig och dra iväg!
Men iaf, så longerade jag Molnia runt 30 min, vilket gick väl helt okej.. Sen körde jag lite NH träning med henne, och det gick super bra! Det märks på henne att hon gillar det då hon alltid är så posetiv när vi gör det och hon är villig att lära sig nya saker ! Min fina ♥
 
Sen blev det en inpuls grej att skritta ut Storm en kort sväng barbacka, vilket gick också bra, han blev rädd för änderna i dammen en gång hon höll på att gå i taket haha men det gick bra sen ändå. Han höll sig lugn och vart avslappnad även i traven! 

Sen så fixade jag även iordning stallet, mocka, fodra, halma osv. Hade ingenting att göra så kunde lika gärna ställa upp och hjälpa till lite extra ;)
 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
27 Mar kl. 15.14

Stekarn!

Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model; Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
26 Mar kl. 14.34

Häst insperation - weheartit

289795_415425868515390_783267359_o_large883254_494718573919452_102728205_o_large562141_581491415194771_391605355_n_large523973_515642598475011_826066622_n_largeB15ca33df2d4c38273ff7faf5c495e12_large530868_16263365_lz_large587499_15350434_lz_large1985353_1790121_lz_large1594553_15431987_b_large2671300_3712380_lz_large2144679_3999578_lz_large384945_1041788_lz_large1854221_14088472_lz_large2298445_2299180_lz_large
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Mar kl. 19.28

Långritt

Hej!
 
Idag bled det somsagt en uteritt med en kompis, vi tog den såkallade Göttorp rundan, så det blev att vara ute en stund. Men Molnia njöt och var glad. På hemvägen var hon rätt så trött haha sötan. Men det blev en lång avskrittning på närmare 30-40 min! Så imorgon lär hon nog vara rätt trött så då blir det förhoppningsvis (om jag inte ska till Göteborg) en mysig skrittur, barbacka om jag vågar chansa på att inte glida av hehe ;)
Men i vilket fall som helst så gick själva uteritten super bra, tog en galopp på en grusväg vilket var gött, hästarna drog på lite, haha men det var super kul. Molnia vart gör pigg och ville bocka men det fick hon inte !
 
/Sanna 
 
 
Är det någon utav er som vet varför bilderna blir så små när man laddar upp dom??? Eller är det bara för mig det blir så?
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Mar kl. 12.35

FRÅGESTUND!

Tänkte nu köra igång en frågestund som avslutas om några dagar. Ni får svar i två olika inlägg, ett från mig och ett från Sanna, så kom igen och ställ frågor!
 
Postat i kategorin: Frågor och Svar
25 Mar kl. 12.23

GLÖM INTE VÅRAN FB SIDA!

Ville bara påminna er om att ni inte får glömma våran facebook sida! Där kommer allt det senaste upp och även en del bilder på alla hästarna! Kika in där vettja!
http://www.facebook.com/Stallsackum
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Mar kl. 01.27

Gårdagen?

Godnatt? Eller vad heter det nu? Aja, klockan är iaf över tolv så det blir väl för gårdagens pass då?
 
Red först Molnia en sväng, bara rakt över vägen vilket gick super bra. Övade mycket trav med tempoväxlingar, tog även en galopp och övade på tempoväxlingar. Tyckte hon vart helt okej, och hon lyssnade faktiskt förvånandsvärt bra, så red kanske i 30 min eller någonting. Men det tyckte hon va riktigt kul att få ut och sträcka lite på benen!
 
När jag kom tillbaka så frågade Marianne mig om jag ville följa med henne och dimma ut på en sväng på Storm. Så då gjorde jag snabbt iordning Molnia, och hämtade in Storm. Även här gick det bra, red runt hela skogen och tillbaka. Tog två galopper, och här vart det två bocktendeser i andra galoppen, men ingen åkte av iaf ;) Båda hästarna vart mycket nöjda, och även hunden Issa som fick följa med ut. Och såklart var ryttarna också nöjda efter dagens pass!
 
Imorgon blir en händelserik dag, rida ut med en kompis runt Husaby (Gössäter eller va hon nu sa) Ska bli riktigt roligt, får väl se hur många gånger jag åker i marken haha !

/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model; Storm
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
24 Mar kl. 12.02

Perioder

Nu i dessa perioder när hästarna börjar att fälla all sin vinterpäls är en sådanhär fällskrapa perfekt att ha! Vi har själva en i stallet, men hade tyvärr ingen bra bild på bara den så lånade en ifrån google.se Den funkar utmärkt och tar bort allt löst hår, lättare än att försöka borsta bort allting då borstarna blir fulla med en gång, med denna fällskrapa så får man med det mästa och pälsen blir riktigt fin efterår, självklart ett + i kanten också ;)

/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Tips!
24 Mar kl. 10.21

Kärleeeek

Bara älskar när grusvägarna börjar titta fram och är hyffsat mjuka! Ge mig vår nu.
 
Ser det inte härligt ut när grusvägarna tittar fram och solen skiner och allt känns helt plötsligt så lätt? Nu väntar vi bara på att ridbanan ska bli bra så vi kan träna lite mera seriöst! :D
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Mar kl. 21.32

Dagens pass!

Hejsan!
 
Har haft fullt upp hela dagen och inte haft tillgång till internett, därför jag inte bloggat! Men iaf, så red jag ut på Molnia en sväng, bort mot Husaby och vände. Hon vart vädligt spänd, lätt små stressad, pigg, nervös och ja vet inte allt vad hon var. Men det gick bra iaf, och är faktiskt nöjd, även om hon höll på att kasta av mig en gång när hon blev rädd för en tant med stavar mitt inne i skogen som vi hade gått förbi en gång redan haha sötan!

/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model; Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
22 Mar kl. 10.32

GLÖM INTE!

Glöm inte av att anmäla er till tävlingen som avslutas om 10 dagar! För chansen att vinna ett blått "rustningssätt" 
 
Gå in och anmäl dig du också, innan det är försent!
 
Direklänk till tävlingsinlägget!
 
http://stallsackum.blogg.se/2013/march/tavling-vinn-blatt-rustningsset.html
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Mar kl. 07.24

Godmorgon

Har egentligen inget vettigt att skriva, men var iaf nyss ute på en mellanlång promenad med vovven och ska väl om sisådär 25 min sticka iväg till sista praktikdagen. Känns väldigt tråkigt, då ja faktiskt trivdes bra där! Men men, sen har vi påsklov, och gissa vad? STALLET VARJE DAG! Ne, men lite så. Ska iaf försöka vara uppe varje dag ;)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Mar kl. 19.26

Ibland är det okej att sakna!

 
Har total bloggtorka för tillfälligt, ideerna står på noll och hjärnan är helt rensad! Imorgon är iaf sista dagen på praktiken! På söndag skiter ja i hur min hand känns, då rider jag vilket fall som helst! 
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Mar kl. 06.23

I need you more than you think!

 
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
20 Mar kl. 20.19

Återigen

Hej på er!

Nu är vi åter igen där när det är svårt i livet, och uppdateringen blir bokstavligt talat hemsk!! Jag är på praktik hela dagarna från halv 8 och kommer hem runt 4 halv 5 tiden, då är det bara ut med hunden och sen äta. Sen är jag helt slut och däckar i soffan eller om jag hinner in till sängen haha! Helt slut med andra ord. Helt slut i huvudet, för mycekt stress i vanliga fall, också kommer nu praktiken som är relativ lugn men mycket att göra hela tiden, måste vara på topp och le och vara positiv hela dagarna, vilket inte är min starka sida haha. Men det funkar super bra! Har bara två dagar kvar nu, och till helgen ska jag vara såpass fräsch i fingret/handen att jag vågar mig på att rida! Vilket ska bli riktigt skönt, gött att komma igång på rätt spår nu igen efter såpass långt uppehåll tyvärr!
 
/Sanna
 
Foto; Johanna? Kamera; Canon eos 1000D Model: Ja och Storm
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Mar kl. 11.54

Problem..

Har varit trubbel och sånt på sista tiden.. Men det är väl löst, så idag åker jag till Timmy och det är behövligt efter allt som hänt.. Så jag har bara legat inne de två senaste dagarna och grinat och typ inte lämnat sängen. Så därför jag inte bloggat/ridit, men men.. Får se när jag är på benen igen!
/ Johanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Mar kl. 20.45

Praktik

Hej på er!
 
Har som sagt praktik denna veckan, alltså blir det liite tajt med att hinna med stallet, men ska försöka, dock så är jag helt slut i huvudet och allt bara snurrar när jag kommer hem. Helt orkeslös och bara total däckar när jag kommer hem. Men men, och nu sitter jag med värdens magont som bara kom för 5 min sedan, usch!
Blir sängen tidigt, i hopp om att det försvinner så jag klarar praktiken imorgon! 
 
Hoppas allting är bra med er? :D
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: bloggtävlingar!
18 Mar kl. 12.48

NYTT KÄRLEKSPAR!

Tror sackum har fått lite kärlek i luften!
Foto; Johanna KAmera; Canon eos 1000D Model; Storm & Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Mar kl. 11.46

Fina prinsen

Hej på er!
 
Har nu precis kommit hem efter att ha varit uppe och tagit ett dressyrpass med Storm på banan. Det var så sjukt fint väder idag, perfekt ridväder! Både jag och Storm trivdes ;) 
Iaf, idag körde jag mycket tempoväxlingar i skritt, trav och även galopp. Men på galoppfronten var vi inte överrens helt så slutade med att vi galopperade på volten ett tag innan  han äntligen lyssnade. Men i trav och skritt gick det lysande! Han lyssnade superbra och förstod väldigt fort vad jag ville att han skulle göra...
Att ha varit hos min ena prins och sen komma hem och få sitta på ryggen på min andra prins, det är verkligen en underbar känsla! Fy vad jag har saknat det att rida de senaste dagarna! 
 
Fotade även lite i hagen osv.. Så bjuder på några bilder!
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Storm
 
Postat i kategorin: Storm
17 Mar kl. 18.13

Glöm inte av!

Ni glömmer väl inte av att anmäla er till tävlingen där ni har chans att vinna ett "rustningssätt"
 
Dirketlänk till tävlingen får ni här: http://stallsackum.blogg.se/category/tavling.html
 
Postat i kategorin: tävling
17 Mar kl. 08.58

Lättnad!

Vart riktigt dålig updateringen det senaste dagarna, och det ber vi om förlåtelse för men så är det ibland! 
Iaf, så var inte fingret av, vilket var väldigt skönt! Men den är fortfarande blå-svart och lillfingret står rakt ut haha. Dock bättre rörlighet i den nu, så om en vecka (MAX) så kan jag nog allt rida, eller om 3-4 dagar, det beror på hur fingret blir bättre! Aja nog om det! 
 
Idag ska jag bara ta det lugnt, tills Johanna kommer hem, då sticker jag till henne och tjötar lite. Men tills dess så ska jag försöka klura ut några inlägg som dyker upp här, samt svara på endel kommentarer osv! Fullt upp, här tar vi ingen hänsyn till att man börjar bli sjuk. Proppar i mig glass och fortsätter jobba!
 
/Sanna
 
Foto; Jennifer Model; Ja och Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Mar kl. 11.21

På måndag!

Hej! Har varit lite off men har varit mycket den sista tiden! På måndag ska jag dock bege mig upp för att ta ett pass på Storm.. Ska köra lite markarbete tror jag, om jag inte skrittar ut en sväng vill säga. :) Men det får vi se då! 
 
Kram Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Mar kl. 08.45

Bara att börja om igen.

Har nu lyckats skada handen (igen) troligtvis en spricka i lillfingret eller så är fingret av. Ska strax in till vårdcentralen när vi fått en tid. Så vi får se vad som händer! Alltså blir det bara att börja om med ridningen sen igen, gaaah! Surt, men vad ska man göra.. Aja, bara bita ihop och börja om på nytt igen om någon vecka!
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Mar kl. 13.56

The best i ever had!

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Mar kl. 19.59

Ridning fast inte på våra

hejsan!
 
Idag hade jag lovat Julia att hjälpa henne rida deras ena häst, så det gjorde jag. Vilket gick bra, alltså han jag tyvärr inte rida Molnia, men men. Imorgon ska jag kanske med Julia på hoppträning, och om jag inte följer med så blir det upp och rida Molnia en sväng! Just so you know! 
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Mar kl. 09.13

Gårdagen

Han aldrig blogga igår, då jag hade fullt upp hela tiden. Men iaf, så red jag markarbete med Molnia, vilket inte gick sådär super bra, då hon vart väldigt pigg och lyssnade för det mesta inte. Men tillslut så lyssnade hon faktiskt riktigt bra, och blev rund och fin. Så där valde jag att avsluta!
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model; Molnia
Trött tjej efter ett pass på banan!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Mar kl. 10.00

<3

Du galopperade in i mitt hjärta och gjorde halt förevigt.
 
Postat i kategorin: Storm
12 Mar kl. 08.13

Dagen

Godmorgon (?)
 
Har haft studiedagar igår och det har vi även idag, men är hundvakt så blir ändå väckt kvart i 6 på morgonen haha, får ju mer sovmorgon när det är skola wtf ;o Men aja, om ca. 3 timmar cyklar jag upp till stallet, vad jag gör vet jag inte, men det får vi väl se, kanske lite markarbete / låg hoppning. Ah vi får se helt enkelt. I eftermiddag blir det vara med Julia, och kanske åka in till Skövde på ett ärende ! Kommer bli mycket trevligt!
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model; Sol / Åker
Älskar att rida i vårsolen ♥
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Mar kl. 18.27

Du fick mig kriga när jag ville ge upp!

 
Hej!
 
Blev en uteritt på min kära lilla häst idag, hon vart inte lika pigg som gårdagen men ändå framåt och glad. Red fram och tillbaks på vägen, längre än igår (följde alltså hela vägen nästan) Övade mycket på halt-trav och trav-halt i början, vilket gick väldigt bra. Sen kom jag till galoppen, där vart hon pigg men lyssnade. Även här ökade jag och minskade jag galoppen, la mestadels fokus på att få ihop galoppen så att hon inte bara springer iväg, vilket gick helt okej bra faktiskt. Fattningarna tog hon super fint i bägge varven. Avslutade med att trava hela vägen bortåt en gång för att sedan skritta hela vägen hem, samt skritta runt åkern så att avskrittningen blev lite längre än vanligt. Det behövde hon! 
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model; Molnia & sol/åker
Hade ju tur med vädret iaf, det vart superfint hela tiden! Lite kyligt, men men!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
11 Mar kl. 14.58

På hööks

När vi var på Hööks i torsdags så fick ja med mig endel skit hem! Dels två par ridstrumpor och hästgodis, och hundgodis, och sedan lite anndra småprylar ;)

/Sanna
 
Dom blåa fick invigas igår, och dom var riktigt sköna!
 
 
Postat i kategorin: Shopping
11 Mar kl. 12.01

The best thing a ever had!

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
11 Mar kl. 10.50

Namiiie

 
Postat i kategorin: Namarrkun
11 Mar kl. 10.47

Kolla in!

Länkbyyte!
Länkar nu min käre pojkväns blogg, kika in och kolla på den vettja!
http://www.nattstad.se/Niisbel95
 
 
Postat i kategorin: Länkbyte
11 Mar kl. 09.35

Snaaaart!

Nu har jag precis vaknat och hunnit spela lite lol! Nu ska jag alldeles strax börja redigera filmen så den kommer upp under dagen idag! Ha det bra, puuusss!
// JOhanna
 
Foto; Julia Kamera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Bläcken
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Mar kl. 06.00

Svart - brunt outfit

 
Insåg i förrgår när jag hade gjort iordning lilla Dimma att hon passar i sin svart-bruna outfit förvånansvärt bra faktist, trots sin ljus bruna färg ;)
(vet att det sticker ut en "flärp" från tränset, men hade inte stoppat in den än)
/Sanna
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum
10 Mar kl. 19.37

Härligt!

Skulle blivet ett dressyrpass på banan med Molnia förut, men jag var mera sugen på att ut och galoppera lite så att hon får komma igång och även få komma ut. Och så fick det bli, skrittade fram på banan och travade lite sen drog jag ut! Hon vart pigg och framåt som vanligt när vi är ute haha, hon verkade förstå vad vi skulle göra så jag lät henne rulla på i det tempot hon ville, dock ökade jag och kortade henne några gånger för att se så hon var med på noterna, och det var hon. Galopperade på vägen två gånger, samt travade en stund för att sedan skritta hemmåt på en mycket nöjd häst, men en nöjd ryttare!
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model; Molnia
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Mar kl. 18.50

Lagg hela tiden.. OMG!

Det laggar sönder med att ladda upp bilder, så får förska lite senare.. Har ett antal nya bilder att visa, både från gårdagen, samt idag! Men det kommer så fort blogg.se vill sammarbeta med mig!
 
/Sannna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Mar kl. 16.35

Longering & Ridning!

Hej! Idag åkte jag upp till stallet och pappa följde med och höll mig sällskap. 
 
Började med att longera Storm i rundkorallen och han var skit duktig och lyssnade jätte bra! Sen red jag även Namarrkun och hon var också väldigt duktig! Filmade lite när jag red henne och det kommer upp sen, skrittade mest och travade lite.. Men det mesta av travandet kom inte med på filmen! 
 
Hörs sen, // Johanna
 
Postat i kategorin: Namarrkun, Storm
10 Mar kl. 07.34

Bästa ridpasset på länge.

Igår red jag Molnia en sväng på banan samtidigt som Johanna red Storm. Molnia vart pigg, men hon var så sjukt duktig! Det var faktistk ett utav dom bästa ridpassen på henne, eller ah, iaf på länge! Övade mycket volter och att hon skulle följa med mig för vikthjälper. Att hon skulle böja sig ordentligt och att hålla formen i omställningarna (dock inte problem) men även i igångsättningar till trav, och i slutet blev det även när jag saktade av. Tyckte att hon gjorde det förvånansvärt bra, då hon nästan inte höjde huvudet någonting när jag varken saktade av eller satte igång henne i slutet. Där valde jag att avsluta när hon kändes mjuk och fin i båda sidorna! Blev så stolt över henne när hon verkligen går så fint!
 
Sen red jag Dimma en stund på banan, först kom vi inte alls överens, men efter ett tag och ryttarbyte en gång så gick det mycket bättre. Här övade jag inte något speciellt egentligen. Lite volter och att hon skulle följa med mig när jag svängde och ville att hon skulle göra det. Tillslut var jag nöjd med det hon presterade så då avslutade jag här också!
 
/Sanna
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Dimma
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum, Molnia
09 Mar kl. 22.02

Dagen!

Idag har det vart fullt upp! Först imorse var vi uppe och släppte ut hästarna för att sedan gå hem igen till pojkvännen min och han kompis som låg och sov.. Så skulle vi sova en stund till, men blev inte så såklart vi satt vakna och flummade istället! :)
Sen efter dom åkte hem drog vi hem till Lina och bakade inför hennes kalas ikväll.. Vid 15.00 körde pappa upp mig och Sanna till stallet då vi först fodrade och sedan hämtade in Storm och Molnia för ett pass på banan.
 
Jag red Storm som vanligt och han var superduktig! Arbetade mycket med tempoväxlingar i trav och skritt, även en del volter och lite sånt! Han lyssnade jätte bra och var så duktig min lille prins! 
Sen gjorde jag något för första gången idag också! Jag red Namarrkun, har aldrig suttit upp på henne förut men det var väl dags!
 
Hon var skit lugn och supermysig att rida, så ska även rida henne imorn! Där övade jag inte så mycket, mest att hon skulle lyssna på mina komandon. Men kände mest på henne hur hon var att rida osv... Travade och skirittade bara, hon är så mysig! Ångrar verkligen inte att jag satt upp på henne, ångrar dock att jag inte gjort det tidigare faktiskt! 
Sedan efter det fixade vi klart med de sista stallsysslorna så som mockning och fixande av stallet, fodring osv och sedan tog vi in hästarna för att åka till Linas kalas!
Det har vart en superbra dag helt enkelt! 
 
Kram Johanna
 
Foto; Sanna Kamera; Iphone Model; Namarrkun & Johanna
Postat i kategorin: Namarrkun, Storm
08 Mar kl. 09.43

TÄVLING - VINN BLÅTT "RUSTNINGSSET"

TÄVLING! Nu har ni chansen att vinna ett blått "rustningsset"! 
Setet innehåller:
  • Hovkrats
  • Mankam
  • Piggborste
  • Svettskrapa
För att vinna detta MÅSTE ni:
 
För större chans att vinna (ej ett måste) 
  • Dela tävlingen på eran blogg/facebook med länk till tävlingen. (Ni får använda våran bild)
 
Tävlingen avslutas den 1 April. Lycka till!
 
 
Postat i kategorin: tävling
08 Mar kl. 09.31

VINNAREN AV VINTERBILD!

Tack för alla era fina bidrag, var svårt att välja en vinnare! Men tillslut så blev det denna blogg!
 
www.bonnaliv.bloggplatsen.se


Postat i kategorin: tävling
07 Mar kl. 18.08

Över laddad

 
Igår blev det ett pass på banan för min och Molnias del, hon vart väldigt över laddad så ja och Johanna bytte en liten stund innan vi bytte tillbaka igen. Efter ett tag lyssnade hon relativt bra, och övade på att hon skulle gå rakt mellan 4 koner. Vilket gick helt okej i slutet, la även upp stigbyglarna en stund, vilket verkligen behövdes haha skit vilken usel balans jag har! ;)
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
06 Mar kl. 17.55

Piggisar!

Idag var vi som sagt i stallet och det var supermysigt! Det blev ett dressyr pass på banan för mig och Storm. Han var superduper pigg! Började med att öva lite volter och tempoväxlingar i skritten och sedan även samma sak i trav.. Jag och Sanna bytte även hästar en snabbis! 
Men sen när vi bytte tillbaka så blev det lite galopp för min och Storms del och han var verkligen superduktig! Han har blivit jätte duktig nu, blir så glad!
 
// Johanna
 
Photo; Sanna Camera; Canon eos 1000D Model; Johanna & Storm
 
 
Postat i kategorin: Storm
06 Mar kl. 12.23

Länkbyte?

Är ni intresserade av länkbyte?
Maila oss på stallsackum@hotmail.se så ska vi nog kunna komma överrens om något! 
 
Kram!
 
Postat i kategorin: Länkbyte
06 Mar kl. 06.45

Godmorgon!

Om en stund ska ja springa iväg till bussen för att åka till skolan, efter sen så blir det stallet och ridning! Ska bli gött, även jag vi red i förrgår hehe. Men det är mycket på gång och mycket som måste fixas, endel saker angående bloggen och andra inte.
 
Ska bli skönt att komma ut till dom små djuren igen! Kärlek ♥
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Röskva
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Mar kl. 11.02

Mycket på gång..

Hej på er!
 
Idag blir det inget stall för någons del, Johanna är i Mariestad och jag måste fixa iordning mitt rumt. Möblera om och ta ut och in nya möbler osv. Sen ska jag direkt efter skolan följa med mamma och min äldsta syster och shoppa typ haha! Ja dagen kan nog bli rätt bra ändå ;)
Hoppas ni får en underbar dag!

/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model: Sanna och Storm
En bild sedan i höstas på mig och Storm får så för bild idag !
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Mar kl. 09.00

Love you ♥

♥BästaVän♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
04 Mar kl. 20.11

Barbacka + uteritt = underbart

 
Hejsan!
 
Idag tog vi oss en mysig lite uteritt, med mycket prat. Jag tog Molnia barbacka, eftersom jag bara tänkte skritta henne och var lite lat för att sadla hehe! Men iaf, slängde på henne en vojlock (haha, använder ALDRIG det annars, men bara kände för det en gång) Och ja, ingen kommentar, tycker det är sjukt fult! Men slapp ju i alla fall bli kritvit i rumpan ;)

Molnia vart super pigg och framåt, Storm lika så. Skrittade bara runt på vägen och skulle upp i en "ny" skog, men hästarna blev super duper spända så vi sket i det när vi väl kom fram. Skrittade hem igen, borstade av dom och ut med dom i hagen igen. Mysig uteritt helt enkelt, varken jobbigt, eller så. Dock lite kallt men det är ju sådant man får ta när det är vinter ute.
 
Hoppas ni har haft en lika bra dag som vi har haft :)

/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera: Canon eos 1000D Model; Sanna & Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
04 Mar kl. 10.42

Stalldag!

Hej!
Idag ska vi upp och rida på eftermiddagen! Det blir ett pass med Storm på banan för min del! :) Sen direkt efter det kommer jag att ta bussen till min pojkvän och spendera natten där för att sedan åka hem imorgon. Sen blir det hästar hela veckan för min del! :) Supermysigt! 
Men ska försöka blogga om hur det gick sen när jag kommer hem till pojken min, men det beror på om jag får låna hans dator då jag inte orkar ta med min denna gång då jag bara ska stanna en natt.. 
 
Idag blir det iaf att inviga dom nya ridbyxorna och jackan! :D 
Ha det bra Kram JOhanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Mar kl. 19.20

Shopping!

Har nu shoppat lite faktiskt! både hästrelaterat och inte.. Men det icke hästrelaterade kommer upp i min andra blogg.. www.jaxel.blogg.se
 
Men detta var iaf vad jag köpte:
en ny stalljacka från horze!
// Johanna
 
Postat i kategorin: Shopping
03 Mar kl. 14.16

Fina bilder!

Tänkte bjuda på lite bilder av vår yngsting!
 
 
Postat i kategorin: Dimma
03 Mar kl. 07.29

Avslutas imorgon eller under veckan!

Eftersom att både jag och Johanna är borta nu under helgen, så får bildtävlingen avslutas imorgon, eller nu under veckan när vi har hunnit kolla igenom alla era superfina bidrag! Men glöm inte av att ni fortfarande kan anmäla er!
 
Super roligt att såpass många är med!
 
Skicka iväg bilden till våran hotmail, stallsackum@hotmail.se
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Mar kl. 13.02

Denna videon får en att verkligen tänka om! Vilken kämpa glöd den flicka har haft, och vilket tålamod! Stord cred till henne!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ixZa6U4nExw
 
Kunde dock inte ladda upp det här på bloggen, vet e fan vad det är för fel -.-° Men den är defenitift värt att se!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Mar kl. 12.00

DISS

Måste få dissa en sak!

Tycker att det är så sjukt respektlöst när bilar kommer i full fart bakom en eller framför en när man rider, och dom INTE bromsar in, trots att dom ser att hästarna är rädda. Till och med såpass skrämda att dom studsar på stället och ögonvitorna syns! Det är ändå ett djur vi håller på med på över 500 kg, och blir dom rädda och sticker iväg så är det inte så lätt att hålla tillbaka dom, och det kan sluta väldigt farligt, speciellt nu på vintern när det är halt ute och väglaget inte alltid är det bästa på alla ställen.
 
Eller när dom gör otäcka ljud som dom också ser att hästarna blir rädda för, men ändå fortsätter dom med det trots att hästen är i full panik. Visst, det är också upp till ryttaren att se till att kanske säga till personen om dom inte uppfattat att hästen är rädd. Men ändå, bilförare t.ex. ser ju om hästen är rädd, och borde då använda hjärnan att tänka med lite och bromsa in och inte gasa på direkt när dom har kommit förbi hästen.
USCH! Stor fet diss till dessa, rent ut sagt idioter till förare som inte respekterar oss ryttare utan bara gasar och stressar hästen bakom den och sen bara trycker gasen i bott när dom är förbi!
Usch, blir så less på dessa personer.
 
/Sanna
 
Bild lånad från google.se
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Hiss/Diss
02 Mar kl. 11.13

Saknar min prins!

Hej på er!
Tänkte slänga upp ett snabbt inlägg så inte bara Sanna behöver blogga jämt! Jag är iaf inte hemma, men åker hem imorn och kommer därför att vara tillbaka i stallet som vanligt på måndag! 
 
Saknar iaf Storm oerhört mycket! Men på måndag ses vi, puss!
// Johanna
 
Foto; Johanna Camera; Canon eos 1000D Model; Storm
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Mar kl. 07.38

Veckans planer!

 Måndag: Skritta / promenera Molnia ♥
Tisdag: Shoppa med syster och mamma, kanske rida om jag hinner
Onsdag: rida!
Torsdag: HÖÖKS med mammi ♥
Fredag: ut med kompisar, rida om jag hinner
Lördag: Rida!! Baka med mamma, kalas hos Lina
Söndag: Rida!
 
Ja, det blir ju ridning minst 4 gånger denna veckan iaf hehe ;) Blir ju lite så när man har fullt upp med annat också, skolan tar väldigt mycket tid!
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eoas 1000D Model; Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Mar kl. 19.16

Awww

 
Hoppade somsagt upp på Molnia en stund, då hon är frisk nu :D Övade på vikthjälper på lösa tyglar. Vilket gick super bra, skrittade bara henne i kanske 30 min men hon var så duktig min fina älskade häst! ♥
Finns inte så mycket mer att skriva, känslan var helt underbar!
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Molnia
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
01 Mar kl. 18.30

Uteritt

 
Tog ut Storm på en kort sväng, red bara fram och tillbaka på vägen, travade endel, och tog även några galopper på vägen innan jag skrittade hem. Blev nöjd med han så red kanske runt 30 min ca. Men det var han värd så dukig som han var.
På hemvägen så var det en gubbe som strödde ut grus ur en hink som han tyckte var SUPER läskigt, men det gick bra tillslut.
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsson Model: Storm
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
01 Mar kl. 18.00

Lycka!

Satt upp på min älskade min prinsessa för första gången på två veckor! Underbar känsla, berättar mera sedan!
Nu blir det mat!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Mar kl. 07.17

GRATTIS

Idag fyller Marianne år! Ett STORT grattis till dig! Hoppas att du får en fin dag, det är du värd ♥
 
Foto; Sanna Kamera; Canon eos 1000D Model; Marianne & Namarrkun
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum