31 Aug kl. 18.28

Ändringar!

Har nu efter en mycket tid försent fixat den nya headern och tänkte även då göra lite design ändringar, då jag känner att den är ganska tråkig! Då jag hade tänkt att på riktigt satsa på denna bloggen nu och även på ridningen!

Det kommer ganska plötsligt, men efter ett lååååångt samtal med min samtalskontakt på psyk idag så fick det mig att inse att jag verkligen behöver det här, hästar, motivation, ja allt! Så nu är det back on track for real! 
 
// Johanna 
 
Denna bilden tog jag också i helgen!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
31 Aug kl. 16.37

Helgen!

Hej på er!
I helgen var de passning av hästarna som stod på schemat, tyvärr blev det ingen ridning för min del.. Då jag har vart upptagen så ridningen fick hamna på andra prio och ah.. Men har iaf tittat till dom hälsat på dom och tagit hand om katterna! 
Men i veckan kommer jag iaf rida Onsdag, då jag slutar tidigt. Så blir nog både onsdag, torsdag och fredag tror jag! Om inget oförutsägbart inträffar! :) 
Hoppas ni haft en bra helg! 
 
Bjuder på en bild jag tagit i helgen iaf!
Tänkte lägga upp flera bilder senare som jag fotat i helgen! :)
// Johanna 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Aug kl. 10.46

fail video

/sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
21 Aug kl. 17.37

Gammal men otroligt värdefull video för mig

/Sanna
 
Du är det mest värdefulla i mitt liv!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
18 Aug kl. 11.30

Om mina ridstövlar!

Fick lite frågor om mina ridstövlar jag köpte för ett tag sen! Här är inlägget: http://stallsackum.blogg.se/2014/july/new-in.html#comment
 
Så jag tänkte svara på dom nu i ett inlägg så att fler som undrar också får svar på era frågor!
 
Hurudana är dina tattini stövlar i stoleken? är de små eller stora jämfört med andra skor eller normala? 
 
Svar: I storleken på foten har jag storlek 39 på stövlarna och det är vad jag har i vanliga fall också. Så de är normala i storleken och väldigt väldigt sköna och bekväma må jag lova!
 
Har de sjunkit mycket efter användning?
 
Svar: Just nu har de inte sjunkit någonting. Men då ska jag också tillägga att jag inte ridit i dom mer än cirka 10 gånger. Då jag har varit lite halvdan på hästfronten de sista. 
 
Töjer de mycket? 
 
 
Svar: De har inte töjts någonting än. De är lättare att dra upp dragkedjan nu då de har format sig efter mina ben och fötter, men de har absolut inte töjts någonting! De är verkligen ett par helt underbara stövlar och jag är helt såld på dom! Bästa köpet jag gjort inom ridväg helt klart! 
 
 
Hoppas ni är nöjda med svaren är det något mer är de bara att fråga! 
Ha det så bra! // Johanna
 
 
 
 
Postat i kategorin: Frågor och Svar
17 Aug kl. 22.32

Söndag.

Hej på er!
Regn, regn och åter regn eller vad säger ni? Men iaf. 
Jag har inte bloggat så mycket då jag faktiskt inte ridit mer än den veckan jag passade hästarna senast. 
Men på tisdag börjar skolan, vilket är tillbaka till rutinerna, vilket innebär att jag kommer återgå till ridningen och allt som jag gjorde förut. Alla rutiner faller tillbaka och jag kommer ungefär att genomgå mina dagar som "vanligt" igen med skolan, stallet och sen gymmet. Det kommer vara bra för mig att få återgå till det jag vill göra igen, då lusten liksom har varit borta lite. Men snart så! 
Jag har haft en tuff sommar mentalt och psykiskt, min psykiska ohälsa har tagit över mig lite och trots att hästarna är det bästa för mig i det läget, så har orken inte funnits. Nackdelarna med depression är ju att man isolerar sig, slutar med sånt man tycker är roligt och bara ja lägger av med allt. Det är jobbigt och krångligt för mig då jag egentligen är en rutinerad och organiserad människa, så det tär i mig när det händer. Mediciner som inte funkar alls, ingen hjälper mig med mina sömnproblem och ja, det händer ingenting, allting med mig står still helt enkelt. 
Så därför känns det jätte skönt att rutinerna kommer tillbaka och allt går som på rullande band. 
För jag saknar Storm massor och jag är en prestations människa så att veta att jag inte gör det bästa jag kan är förjävligt för mig. Jag hade kunnat göra så mycket mer, men inte händer det något. Men snart så kommer vi att ses och allt blir som vanligt igen. Jag älskar världens bästa häst mer än något annat! <3
 
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Aug kl. 11.37

Såhär ligger det till nu

Hej på er! Hoppas att ni har haft ett grymt sommarlov/semester. Skolan börjar på tisdag, vilket är tråkigt men ska ändå bli skönt och komma tillbaka till det vanliga igen. 
 
Som ni kanske har märkt så rider jag inte längre, därför det aldrig längre kommer upp ridrelaterade inlägg från mig. Har tappat motivationen och lusten till att rida sen Molnia åkte. Inte ens kul att åka ut till stallet till dom andra hästarna. Därför håller jag mig därifrån för jag helt enkelt inte orkar se hästarna när min finaste inte längre är kvar bland oss. 
 
Ja, jag har slutat rida helt, jag har ridet med Julia (grannstallet) någon gång men annars inget mer än det, har väl kanske ridet 5 gånger som mest i sommar, så ni förstår ju att det inte alls är någon uppdatering här från min sida. Finns ju inte så mycket att skriva om i en hästblogg när jag inte är ute i stallet längre.

Hoppas att ni får en fortsatt trevligt och fin lördag, nu måste jag fixa iordning mig. Ikväll väntas party, får besök alldeles strax, och sen äta kräftor ikväll :D
 
/Sanna
 
Väldigt snygg bild på mig och Johanna ;) ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Aug kl. 00.14

2 månader sen värdens finaste åkte ifrån mig

Idag den 14 augusti är det exakt 2 månader sen Molnia åkte till sin nya ägare. Och jag hoppas innerligen att hon har det bra. Saknar henne något fruktansvärt och det kommer alltid att vara jobbigt utan henne. Min vän är borta och allt för ofta så är det tufft. Jag saknar och älskar dig otroligt mycket ♥
 
/sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
07 Aug kl. 20.02

Sorry!

Hej!
Jag har verkligen helt glömt av att blogga här de senaste dagarna! Men men, blir som de blir ibland! :)
Idag red jag iaf inte, var så trött! Var bara uppe och kollade katterna och fyllde på vatten till hästarna och lite sånt. :) Så egentligen har jag inte så mycket att säga nu heller, men men! 

Det är ju bättre att ni får lite update iaf! :) 
Imorgon ska jag iaf rida, får se om de blir uteritt eller banan, har inte bestämt mig än vad jag ska göra faktiskt! :) 
Hoppas ni haft en bra dag! Kram på er!

// Johanna 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Aug kl. 12.54

Dagens!

Hello!
Igår var jag bara ute och kollade till katterna osv, då det var skit dåligt väder och åskade och blixtrade!

Men idag var det hyffsat så åkte upp, släppte ut katterna och sedan hämtade Storm ifrån hagen! Idag blev det först lite hoppning, vilket var sjukt längesen! Men det var roligt och gick sjukt bra! Han lyssnade bra i båda varven och var snabb på skänkel och ja allt gick super! Han bockade inte en enda gång, vilket är helt amazing haha! Sen efter det så sadlade jag av och tränade lite NH med honom och även där var han underbar, han lyssnade jätte bra! Så idag är jag väldigt nöjd med min prins! :) 
 
Blir att åka ut igen senare ikväll och ta in katterna och deras post också :) 
Men nu ska jag alldeles strax gå fram och handla lite! :) Så vi hörs mer senare!

Välkommnar också Dimma hem igen förresten! :)
Ha en bra dag! // Johanna
 
 
Postat i kategorin: Storm
04 Aug kl. 15.50

Jobbigt

Tänker tillbaka i tiden, för 3 månadersen var allt så perfekt och allt var bra. Jag hade värdens bästa häst som alltid fanns där och lyssna, som alltid fick mig på bra humör i dom mörkaste stunderna. Som ändå fick mig att gråta av lycka när jag som mest bara ville lägga mig ner och dö. 
 
När jag nu kommer ut till stallet finns det längre ingen som kommer gnäggades i hagen emot mig för att kela, ingen som jag bara kan komma ut till och allting känns mycket lättare. Nu när jag kommer ut blir ögonen tårfyllda och det känns bara fel att åka ut till stallet när du inte längre finns kvar där. Men vad ska man göra? Dom andra hästarna måste tas hand om, men det är så sjukt jobbigt, ser ingen glädje i att ens bortsa en annan häst, eller att hoppa upp barbacka och bara skritta runt, ta ett ordentligt dressyr pass på banan eller bara rida ut i skogen och ha roligt. Det finns ingen glädje i det längre. 
 
Har beställd hem en massa bilder genom åren på Molnia, men även dom andra hästarna som ska sättas upp på ett eller annat sätt. Några ska ramas in och sådant. Min älskade häst kommer alltid att finnas med mig, och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta som ingen annan kan ta! Min terapi och den ända som förstår och gör mig glad utan att säga ett ord ♥
 
/Sanna
 
Dom första bilderna som togs på mig och Molnia var bl.a. denna bilden, minns dagen som om det vore igår..
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
02 Aug kl. 17.22

vart är du när jag behöver dig som mest?

Jag saknar dig så j*vla mycket, finner inga ord. Tårarna bara forsar ner för kinderna, allt är upp och ner. Vet inte vad som är rätt och fel längre. Försöker köra på som vanligt men det går inte utan dig. Allt är så sjukt jobbigt utan dig, Jag älskar dig värdens finaste häst ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia