30 Jun kl. 15.12

Jag älskar min fina häst ♥

 
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
30 Jun kl. 12.07

Dags att sätta fart!

Nu är det snart dags för att ut och springa igen! Har legat lite lågt med det som senaste dagarna för alla omständigheter men nu är det dags igen. Senare i eftermiddag blir det förhoppningsvis stallet, ska kolla om min syster vill följa med och rida, men vi får se när hon kommer. Annars får nog Molnia vila idag också, men att gå som vanligt i veckan sen igen. Aja, det blir bra vilket som :)
 
/Sanna
 
Dimma får stå för bild för hon är så söt :')
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Jun kl. 18.28

På måndag!

På måndag börjar jag rida ordentligt igen! 
Då blir det dags att sätta igång Storm igen vilket blir nice! :) 
/Johanna


Älskar min fina! 
 
Postat i kategorin: Storm
29 Jun kl. 17.07

Hemma

Nu är jag hemma efter en heldag i Uddevalla, har vart mycket lärorikt och väldigt roligt haha absolut något jag rekomenderar att testa! Köra grävmaskin! 
Blir hemma i helgen ändå, så är det fint väder imorgon, vill säga att det inte regnar så sticker jag ut och rider en sväng :D 
 
Kan ju passa på att tacka er för den fina statestiken den senaste dagarna och alla fina kommentarer som strömmar in, ni är grymma fortsätt så ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Jun kl. 13.01

Spännande

Tycker det är lite roligt att folk som har bl.a ridet in någon utav våra hästar, eller har köpt någon utav vår uppfödning som faktiskt läser bloggen! Bl.a har vi ju Sara Fryk som bloggar på http://sarafryk.horseworld.se/ som har hjälpt till att rida in Hrom, hoppat in honom! Samt att hon får chansen att rida honom när hon vill ;)
Sen har vi ju också Angelika som är? ägare på vår föredetta kära Idun, även hon bloggar på denna fina blogg http://jagochjane.blogg.se/

Sen har vi ju Anna, Marianne och Claes dotter som brukar få i uppdrag att fixa våra sadlar ;)
 
Lite roligt faktiskt att folk som har med stallet att göra, eller vad man ska säga ändå har hittat hit och stannar kvar och vill följa med på vår resa!
 
/Sanna
 
Fina hästen ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Jun kl. 08.56

Uddevalla

Godmorgon? :o)
 
Idag bär det av till Uddevalla, dock inte häst relaterat. Utan ska med min låtsaspappa till hans "skola" när dom har öppethus och köra bl.a. grävmaskin. Det kommer nog bli väldigt skoj tror jag :D Är där borta hela dagen, och efter det kanske jag sticker iväg här ifrån några dagar av olika anledningar, men vi får se helt enkelt! Både hoppas men ändå inte, vill ju rida! Dock kan hon allt förtjäna att stå två-tre dagar, ja vi får se helt enkelt hur det blir! 
 
Hoppas ni får en trevlig helg allihopa! :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Jun kl. 18.05

Seg dag som ändå har gått fort

Denna dagen har vart väldigt seg, men har ändå gått himla fort! Ska hoppa in i duschen och sen fixa iordning mitt rum lite som ser ut som hej kom och hjälp mig ungefär :o sen blir det nog allt sängen, ska upp tidigt och iväg imorgon ;) Kan ni gissa vart? 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Jun kl. 15.11

Lång natt

Idag var det egentligen planerat att jag skulle tagit med en kompis upp o som skulle fotat mig och Molnia i dressyren samt ridet lite. Men efter massa strul inatt så har jag vart i Skara sen halv 3 i natt och haft "polisförhör" o massa skit.. så kom hem runt två tiden och däcka i soffan direkt! Får se om jag rider idag, eller om hon får stå idag, tror jag knappast kommer ha någon ork till att rida idag. 
 
/Sanna
 
Molnia och Hrom 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Jun kl. 19.28

Hööks

Det är allt  bra att vi har fått Hööks i närheten där vi bor! Idag blev det en tripp till Skövde, vilket slutade med att vi gick in på hööks och köpte ett par nya ridskor ;) 
Men innan vi åkte till Skövde så han jag med och rida en sväng, blev barbacka på vägen lite, prövade att galoppera barbacka vilket brukar sluta med att ja får gå hem, men denna gången gick det super bra. Molnia kändes väldigt lugn och gjorde inte mer än vad hon behövde, mjuk och fin i munnen! 
Red väl kanske 30 min, men bättre än inget iaf, hon fick röra på sig lite! Imorgon blir det skritta ut en sväng tror jag med Johanna om vi inte gör något annat!
 
/Sanna
 
Fick bli en liten snabb bild av ridskorna, orkade inte ta fram kameran ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Shopping
27 Jun kl. 09.48

Uppe i tid

Idag var det bara att pallra sig upp i tid, ja och mamma och en kompis till oss sticker iväg till Skövde en sväng, så vi hörs sen :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Jun kl. 18.35

Behöver du öva upp din sist?

Här kommer hjälpen!
 

Din sits till häst påverkar din ridning och hästens prestation och välbefinnande. Men det är inte så att man föds med en bra sits, utan den är något man tränar upp. Och då inte bara till häst! I dag vet vi att funktionsträning för ryttare är viktigare och mer effektivt än man tidigare anat.
Pedagogikföreläsaren Mari Zetterqvist Blokhuis är Sveriges ledande expert när det gäller sitsträning för ryttare. Här har hon samlat sina metoder i en unik, rikt illustrerad bok med övningar och inspirerande läsning om ryttarens sits:

  • Träna upp styrkan i kroppens kraftcentrum
  • Bli liksidig och följsam
  • Bli smidigare och mjukare i viktiga muskler och leder
  • Utveckla din närvaro, avspänning och balans
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Tips!
26 Jun kl. 17.01

Djurmisshandel - varning starka bilder...

Djurmisshandel är verkligen någonting som inte borde få förekomma, eller misshandel överlag! Men vad ser dom för mening som t.ex. går och skär upp en häst i skrevet? Vad tänker dom med egentligen? En häst, ett djur har lika mycket känslor som vi människor, vad skulle dom tycka och känna om vi skulle gå och skära i dom? Nej usch, jag menar vad ser dom för nöjje i att skära i djur och förstöra andra människors liv? Vissa fall går inte ens att rädda och hästen (i detta fall) dör på plats eller måste avlivas. Hästarna är inte dumma, nästa gång det skulle hända kommer dom komma ihåg det, eller när det händer något liknande. Tänk om de då är en unghäst eller en väldigt skygg häst. Inte lär den bli bättre utav detta? inte blir NÅGON häst bättre utav detta, blir så förbannad. Varför visar inte människor respekt mot andra och andras djur? 
 
Om dessa människor som håller på så här skulle haft egna djur och någon gjorde såhär mot dom skulle de bli helt knäckta. Så VARFÖR!? Varför hålla på såhär? Man ser ju överallt nu för tiden att någons häst eller liknande har blivet skuren eller ihjäl skuren. VAKNA upp människor, det är inte kul det ni håller på med!
Eller t.ex. folk som inte ger sina hästar / djur mat? Vad tänker dom med när dom köper häst överhuvudtaget, köper man en häst eller ett djur så ger man dom väl mat och friskt vatten? Ser till så dom är friska och har tillgång till att vara ute. Det är så hemskt när man ser hästar som verkligen är undernärda och nära döden för att ägarna inte matar dom. Och när man ser och vet om att dom inte gör något åt det eller tänker göra någonting åt det. Eller när dom slår sina hästar/djur helt utan anledning bara för nöjjes skull eller för att dom står i fel ände av hagen eller liknande, ja ni fattar! 
I många fall tar det lång tid innan hästen får förtroende för en människa igen, så vad tänker folk med? Ni som håller på, ni vill verkligen förstöra för andra människor och deras djur? 
 
Vad tycker ni om detta? okej eller inte? 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Jun kl. 14.39

När jag mår som allra bäst

/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
26 Jun kl. 12.35

Huvudvärk till max fast ändå inte :o

Sov lite väl länge idag kanske hehe, gick inte upp förens närmare 12 :o men vaknade med huvudvärk men den har nästan gått över, fast ändå inte!? Aja, idag får Molnia stå, då jag dels är helt slut och att der regnar ute så då kan hon få passa på att vila idag, det förtjänar hon. 
 
Hoppas på en fortsatt trevlig dag för er läsare, så ska ja ta mig tid att svara på lite kommentarer och skriva inlägg :D
 
/Sanna
 
Molnia med fölis ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Jun kl. 20.08

Något ni nog inte visste

Är att Molnia är mamma till Best In Show fölet Sackum Bruska ;)
 
 
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
25 Jun kl. 18.46

Förlåt för noll uppdatering idag!

Har inte sovit ett skit inatt då jag vart ute med en kompis som mådde lite dåligt och sen så älskar mina grannar att möblera om mitt i nätterna, så har haft en väldig huvudvärk och bara slappat hela dagen. Tills jag blev rastlös och drog ner lite spontant till stallet. Blev riktigt sugen på att hoppa, men när jag hade värmt upp Molnia en stund och hoppat över ett litet räcke 2-3 gånger så gick hon så fint i dressyren så jag la fokuset mera där. Hoppade några gånger för att variera, det var ju ändå hoppningen jag skulle träna men aja! Hon gick iaf väldigt väldigt bra idag! Varför har man aldrig med sig någon som fotar när hästen går som bäst?? :(

Red väl kanske i 45 min. Jag kan säga att jag hade en väldigt avspänd och trött häst efteråt ;) Men hon var väldigt böjbar och stabil i båda varven. Kunde till och med sitta ner utan att hon trappade upp med huvudet som hon annars brukar göra! Så jag är verkligen nöjd! Även galoppen satte vi väldigt bra idag, dock lite för fort i höger och utan någon form så, men jag är riktigt nöjd med min prinsessa idag ♥ Synd bara att ingen fotade :(

/Sanna
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
24 Jun kl. 18.38

Det är dagar som dessa man älskar att driva en blogg!

Kommentarer bara flödar in och statestiken går uppåt, och det är dagar som dessa man verkligen får glädjen till att fortsätta driva bloggen framåt så den blir större :D
 
Ni är helt klart bäst ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Jun kl. 14.05

Sackum Molnia SKN 1037

Kikade runt på google lite och hittade lite "nya" bilder på "min" häst. Dom är gamla men jag har inte hittat dom förut. 
 
/Sanna
 
Första bilden är ifrån http://sarafryk.horseworld.se/ resterande bilder vet jag inte, hittade dom från google.se
dom två sista är från hennes "mamma tid" då hon hade föl vid sidan om! Så vacker ♥ 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
24 Jun kl. 12.51

Vila

Idag blir det nog vila för min lilla tjej. Hon har gått ganska hårt dom senaste dagarna så hon förtjänar en vilodag, vädret är inte det bästa häller att rida i mitt på dagen. runt 30 grader varmt, lite åskvarning i luften! 
 
Men tänkte bjuda på lite bilder som är tagna för runt 1 år sedan ;)
 
/Sanna
 
Måste verkligen få med mig någon ut som kan fota någon dag nu när det är sommar! Systra mi skulle fotat i helgen var det planerat men det rann ut i sanden tyvärr :(
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Jun kl. 11.18

Jätte roligt :D

Alltid lika roligt att logga in på bloggen och se alla fina kommentarer som har rullat in! Ska allt ta mig tid nu och kolla igenom alla och svara och kolla in era bloggar :)
Tusen tack! Det är nu man verkligen får bekräftat att det är folk som faktistk läser och bryr sig och inte bara bläddrar förbi! Ni är bäst ♥
 
/Sanna
 
gör varmt ute och jätte soligt! Hoppas på fortsatt bra väder nu!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Jun kl. 14.20

stallkatterna

Vi har ju som ni nog redan vet, eller dom flesta utav er vet två stycken stallkatter. Eller ja, stall och stall, dom bor hos Marianne och Claes men det blir små stallkatter ;) Som jag aldrig lyckas komma ihåg namnen på haha! Men vi har ju våra egna smeknamn till dom ;) "buskgömmarn" och "bit i knä" 
 
Dom var i närheten idag, så efter många tappra försök lyckades jag hälsa på den oragna katten som annars brukar gömma sig :(
 
"bit i knä"
"buskgömmarn"
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Jun kl. 11.16

Innan regnet

Hoppas ni har haft en trevlig morgon? :)
 
Blev upp tidigt idag igen, ner och byta hage på dom små djuren och även rida. Blev lite på banan. Hon vart väldigt spänd och stissig så valde att trava fram henne helt utan krav så hon blev av med en aning energi. Sen jobbade jag henne mycket i skritten då hon gått rätt hårt dom senaste dagarna så kunde hon få ta det lite lugnt idag. Gjorde lite framdelsvändningar (tror ja det är :o) försökte mig även på bakdelsväningar (om det inte är tvärt om haha) men det gick inte lika bra haha,  i vänster funkade det super men inte i höger.. Sen jobbade jag på skänkelvikningar och ställningen och när hon var avslappnad och gjorde det jag bad henne om fint så fick hon sluta och ut i hagen och äta gräs igen med dom andra hästarna ;)
 
/Sanna
I brist på andra bilder så bjuder ja på en bild på mig och Blekken (Julias hästar) när vi red i våras? ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
22 Jun kl. 19.59

Longering/tömkörning..?

Idag vart Molnia väldigt spänd, så tänkte att jag skulle skippa ridningen. Men ville ändå att hon skulle gå. Så bestämde mig för att tömköra/longera henne en stund. Vilket gick väldigt bra, blev mestadels longering då ja inte tömkört på väldigt länge och tänkte ta det säkra före det osäkra. Men efter ett tag så blev hon kolugn. Höll väl på med henne i ca. 20 min kanske.
 
Lyckades självklart klanta mig stort. Snubblade på mina egna ben så drog i armbågen rejält så den är ur led nu. Får se hur den är imorgon, ska försöka ut och skritta på henne en stund eller om det blir hoppning. Får se vad vädret och armen säger :D
 
Tyvärr inga bilder från idag :/
/Sanna
 
 
Nu har det slutat att fungera att ladda upp bilder igen -.- så det får bli ett tråkigt bildlöst inlägg :(
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Jun kl. 15.40

yeees

Nu är bloggen som vanligt igen :D Känns bra då det var fruktansvärt irriterande när man gick in o kolla så är hela bloggen skev typ! Men nu är det äntligen fixat efter flera dagar! Hoppas det ser ut som vanligt för er också? :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Jun kl. 14.26

Dessa regniga dagar...

När det är regnigt och dåligt väder ute är man inte alltid jätte taggad till att dra sig upp till stallet och rida. Nu för tiden har jag betydigt högre krav på mig själv att jag MÅSTE upp till stallet, iaf vissa gånger då jag har hästarna o stallet själv. Hästarna måste ju tas hand om i alla väder. Och när jag ändå är uppe då kan man ju lika gärna passa på att rida när man ändå är igång? Eller iaf se till så hästen får röra på sig. Har man ridhus är det ju inga problem, men det har inte vi så vi måste rida ute året om. Men man lär sig handskas med årstiderna ändå, oavsett väder! Så länge hästen mår bra mår jag bra ♥
 
/Sanna
 
Oavsett om det är mörkt eller ljust ute.
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Jun kl. 12.49

blir så trött på detta

Usch, blir så trött och förbannad på detta, när designen ser ut som den gör, meny fältet har flyttats ner och inlägg har hamnat på sidan och allt är helt skeft på bloggen! Har mejlat och frågat om varför det är så, men inte fått svar. Så ska mejla blogg.se nu och se om dom kan hjälpa mig istället! 
 
arg tjej!
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Jun kl. 09.43

Det är verkligen underbart att komma ut till hästarna tidigt på morgonen <3

Som rubriken lyder, finns det något finare? :o 
När dom står och väntar och pressar sig fram för att kela? Och allihopa på en gång också, blir det lite mycket kel med en så måste alla andra också ha lika mycket, haha så söta ♥ 
Det har regnat hela natten I guess, men ändå hästarna var torra som tur var, eftersom det har vart så dåligt väder va ja inne på att behöva ställa in dom en stund om dom frös, men icke dom har iaf fattat det dära med lösdrift och gå under tak ;) så med munkorgar på sprang 5 mycket glada hästar ut i andra hagen och busade.
 
/Sanna 
 
Hästarna i jordhagen i väntan på att få ut och äta gräset.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Jun kl. 21.10

Longering i lina

Det är inte alltid det blir som man har tänkt sig, skulle igentligen fått besök och fått lite ridsällskap men det blev inte så tillslut ändå.. :/
 
Så stack ner vid 7 tiden och bytte hage på hästarna, samt longerade Molnia en stund på banan, denna gången fick hon öva att gå i lina, där vi brukar ha lite delade åsikter om vart vi ska gå... Men idag gick det faktiskt bra, hon fjolla sig några gånger och kastade sig iväg så mina fingrar är ur led nu... men men, hon hade endel över energi också då det vart mycket bock o sparka lite av glädje ;) 
 
Sen fick hon komma ut i hagen till dom andra hästarna innan jag sa godnatt till allihopa ♥
Aja, två hästar är jobbade idag iaf, får bli mer imorgon ! Det är ju trots allt bara fredag idag.
 
/Sanna
 
bild från förra gången hon longerades, då i rundkorallen!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
21 Jun kl. 16.28

frågor o svar Sanna

Sommar/vinter  Sommar absolut!
Pinglass/Strutglass Pinglass
Vänner/Familj både och :D
Hästar/Vänner både och!
Stallet/hemma stallet
Favorit parfym ehm.. vet inte :o 
Favortit häst Hector ♥ och självklart Molnia 
Dina drömmar om framtiden! Bo på hästgård, men massa djur, man och jobb och barn ;)
Går du på nån annan sport ? Nepp inte just nu, men har gjort det! 
vilken sport skulle du gått på om du inte red?
fotboll
Vilken häst tycker du bäst om?
Bara på Sackum eller 
vilken är din favorit lärare?
Ridning eller skolan?
vad tycker du om skolan ? :)
tycker skolan är kul!
 
Hur mår du? Jo jag mår bara bra :d
favvo färg?
Grön, blå, röd
om du fick en miljon vad skulle du göra?
Köpa Molnia och Hektor, se till så att Hektor blev bra i sina bakben om det nu går att rädda :/
vad tar du med dig till en öde ö?
Mat? :o
favvo djur:P?
Hästar, hundar, katter
om du fick ändra nått med dig själv, vad skulle det va?
Gå ner i vikt!
om du skulle ha en ålder föralltid, hur gammal skulle du då va?
typ 25
favvo film?  
Kites och Wild heart can´t be broken
vilken skulle den sista maträtten vara?
varför sista? :o
Vilka består din familj av?
Mamma, systrar x2 låtsas pappa, hunden, pappa, och låtsas mamma
hur ser dina gardiner ut?
Amerikanska flaggan
vad står på ditt skrivbort just nu?
har inget skrivbord direkt xd
hur gammal vill du bli innan du dör?
100 exakt vore fräckt :D
Vad har du för mål med livet?
Gå ur skolan med bra betyg, bara njuta :D ne men har mycket ja vill med framtiden
vad har du för mobil?
Sony ericsson 
har du mycket läxor?  
nee sommarlov nu :D
när fyller du år?
5 Januari
är bloggning din ´´hobby´´?
Njaa, både och :) 
När ska du börja tävla? :) Så fort jag bara kan nu :D
Din högsta dröm? vet inte :o
Uteritt/hoppning
både och :D
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Jun kl. 10.07

Dagen börjar bra

Idag var det bara att pallra sig upp i tid och ner till stallet för att byta hage, passade även på nu innan värmen kommer in för mycket och tog en liten tur på Rösvka. Var ett bra tag sedan jag satt på henne så det vart roligt. Hade inga ridkläder eller något med det gick med mjukis ;) självklart hade jag hjälm! Blev ingen lång tur utan bara lite fram och tillbaks på vägen i skritt och tölt. Alltid lika roligt att starta dagen med att ta en tur på typ värdens snällaste häst (ungefär, gör inte en fluga finär) och ut och tölta lite :D 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Röskva
21 Jun kl. 09.37

GLAD MIDSOMMAR!

Idag är det midsommar, som kommer spenderas med käraste syster + pojkvän sen en till kompis. Börjar i Lundsbrunn som i alla år och sen drar vi tre upp någonstans och grillar tror ja? och har det trevlgt, så bara hoppas på en bra kväll!
Hoppas ni får en super fin midsommar kära läsare :*

/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Jun kl. 22.30

anledning

Go´kväll på er ;)
 
Idag har det vart riktigt dålig uppdatering, men kände det att när jag inte har vart i stallet så är det inte så mycket intressant att skriva om, och eftersom det vart så fint väder så har jag umgåtts med Johanna och hennes pojke hela dagen istället för att bara sitta inne. Vilket har vart väldigt skönt att komma ifrån datorn en aning nu. Som jag skrev tidigare så blev det ingen ridning idag pga. värmen. Men imorgon så kommer min syster med ner till stallet, så antingen blir det lite mera seriös ridning på morgonen (tidigt, puuh) och senare uteritt eller dylikt på syster på kvällen sen. Eller så får hon stå på dagen och bara ridas på kvällen. Ah vi får se helt enkelt, blir iaf ridning oavsett :) Tror nog inte midsommaren kan bli mycket bättre, firas med syster, hästarna och säkerligen grillning, underbart ju ♥
 
/Sanna
 
Letade igenom arkivet för att hitta en passande bild på min syster när hon hade sin häst Afisz hos oss, men hittade tre mycket charmiga bilder istället sen i höstas ;)
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Jun kl. 13.02

värmeslag

Meningen var att jag skulle ridet idag, men när jag kom ut så ångrade jag mig direkt då det var över 30 grader varmt ute. Så tyckte lite synd om Molnia om hon skulle behöva gå i denna värmen. Blir ridning ikväll hoppas ja om jag inte sticker iväg ikväll. Isåfall får hon stå idag ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Jun kl. 18.31

Markarbete

Go´kväll på er, idag blev det som sagt lite markarbete samt galopparbete. Molnia vart en aning spänd till en början, för att vår ena katt skulle jävlas med oss o skrämma oss hela tiden haha! Men iaf, efter kanske 15-20 min så slappnade hon av och då började jag arbeta henne ordentligt. Gick väl helt okej i sin helhet, något stark i högergaloppen och lite "lam" över bommarna, slarvade mestadels över dom. Men några gånger kom vi riktigt fint över dom så får ta fram det positiva och nöja mig med det. Kan inte alltid gå 100 % bra ;)
 
/Sanna
 
I helgen ska jag försöka övertala syster min att fota oss lite, så nya bilder kan komma ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
19 Jun kl. 09.13

Manen

Har ni problem att få manen att ligga på en o samma sida om hästen? Fläta manen och låt de sitta i. Ta ur flätorna under ridturer och sen fläta igen. Håll på så i några veckor. Men glöm absolut INTE av att släppa ut manen emellanåt. Glömmer man det och flätorna får sitta i hela tiden så kan manen börja röttna. Och det vill man ju inte? :( Så efter någon/några veckor kommer manen förhoppningsvis ligga på en o samma sida, annars är det bara att fortsätta ;) Lycka till!
 
/Sanna
 
 Hittade inga bra bilder förutom när vi rider och då åker ju manen lite hej vilt haha, men ni förstår poängen ;)
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Jun kl. 20.27

Sommarens planer är nästan fullbordade!

Go kväll på er, som jag nämt tidigare så skulle jag ner och ha "möte" eller vad man ska kalla det inför sommaren och hur det ska bli. Tänker inte avslöja någonting här än, utan det kommer ni få reda på längre fram. Men det kommer nog bli skit bra och kul :D Jaja nog om det.
 
Red dressyr på min älskling på banan idag, tänkte till en början bara gå igenom henne i skritt och låta henne trava som hon vill utan störra krav. Men hon kändes såpass fin och tänkte att det var lika bra att köra på om vi ska komma någonstans. Så arbetade henne i alla gångarter. Skritt o traven vart hon jätte fin i, även i höger :') blev så stolt! Galoppen fokuserade jag bara på att hon skulle gå rakt och korta upp sig lite och inte bara springa. Gick väl sisådär. Inte skit men häller inte för bra. 
Mellan där så red jag mycket serpentiner, volter, framdelsvändningar samt skänkelvikningar. Vilken verkligen kändes bra idag, även dom skänkelvikningarna åt höger som vi annars brukar ha lite problem med, men det gick faktiskt rätt så bra =) Så jag är absolut nöjd! 
Imorgon blir det nog lite markarbete eller en uteritt, vi får se lite :D
 
/Sanna
 
trött o svettig häst efter dagens träning ♥
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
18 Jun kl. 17.23

Sadelstroppar? Eller vad heter det? :o

Som jag tidigare skrev så blev Molnias sadel ompysslad här om dagen, och nya Sadelstroppar? (om det nu heter så) Fick det bli, Snygga om jag får säga det själv ;)
Eftersom dom är något längre än vad dom förra var så fick det bli ett snabbt byta av sadelgjord också, då hennes dåvarande vart alldeles för lång :/ 
 
/Sanna
 
Foto; Sanna Kamera; Sony Ericsso Model; sadelstroppar? x)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
18 Jun kl. 14.19

tillfälligt

Som det ser ut just nu så får bloggen stå som den ser ut, i hopp om att någon kan hjälpa mig att fixa det som hänt eftersom att meny raden och allt det dära har försvunnit, men att det inte är så på någon annan. Så det är något fuffens.. Men jag ska göra så gott ja kan och försöka hitta någon som kan hjälpa mig :D Men jag tror ni överlever att det inte finns någon meny och att inläggen är snea :/
 
I kväll blir det som jag skrev tidigare, "stallmöte" ska prata med Marianne om vad som händer och sker i sommar osv. Sen blir det även lite dressyrjobb på banan inplanerat innan =)
 
Hoppas ni har haft en bra dag hittils, och ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi senare ikväll puss :*
 
/Sanna
 
Skulle vara duktig o försöka fota en ny bakgrundsbild till våran facebook sida, men självklart var det alltid någon häst som inte blev med helt.. tillslut tröttnade Storm och sprang iväg haha!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Jun kl. 10.02

Vanligt eller annorlunda?

Hur ser bloggen ut för er? Ser den ut som vanligt eller ser den annorlunda ut? Alltså, finns meny fältet för er eller är det helt borta?
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Jun kl. 18.58

mobil bloggning

Hej det får nli ett kort inlägg då jag bloggar från mobilen. Red ut en sväng på Molnia i skogen. Hon hade fått ny sadel sk eller ah de man spänner sadeln med haha. Så inga stigläder var på och var för lat för att sätta på dom igen så red utan. Det gick jätte bra. Vi mötte både älgar rådjur och traktorer utan. Några större problem. Imorgon blir det samtal med Marianne angående sommaren hihi :-D /Sanna >
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
17 Jun kl. 10.41

haha så sant

 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Jun kl. 16.57

Blir sängen hela dagen

Hej på er! Som jag skrev tidigare så ville ja egentligen ut till stallet, men det får bli att ligga inne i sängen hela dagen. Huvudvärken vägrar släppa och illamåendet börjar komma och inte blir det bättre av att min låtsas pappa + grannar kommer hem o spelar musik :( Men men, har ju sommarlov så kanske sticker iväg senare ändå bara för att komma bort här ifrån, men vi får se. Har ju sommarlov nu så jag har heeeela dagarna på mig att göra saker, så från och med imorgon, är det stenhård träning framöver som gäller. I höst SKA vi debutera vår första start så nu gäller det att vi ligger i annars kan vi lika gärna strunta i det.. 
 
Jaja, lite halft meningslöst inlägg men men, alltid något så inte bloggen står helt still som tidigare :D
 
/Sanna
 
Lite bilder sen igår får det la bli ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Jun kl. 11.49

50 års fest

Igår så var både jag och Johanna på min låtsaspappas 50 års-fest. Kvällen var faktiskt roligt och man mår väl som man förtjänar nu. Trött o skit men det blir att sova en stund till snart. 
Ska försöka pallra mig ut till stallet idag, om huvudvärken vill släppa då hon behöver röra lite på sig efter att ha stått i 3-4 dagar nu hehe. Men men, nu ska jag sova haha!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Jun kl. 06.43

skolavslutning

Idag har det skolavslutning som gäller, ganska tråkigt faktiskt då jag kommer sakna klassen grymt mycket :( Så hoppas på en grym avslutning och får krama om alla en extra gång!
Senare idag så blir det dra till Johanna, va även men henne igår och sen kanske att vi drar in till Skara idag och grillar osv vi får se helt enkelt. Hoppas ni får en super bra dag kära läsare så hörs vi ikväll eller något! :*
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Jun kl. 10.42

Nu

Nu måste jag pallra mig ut i regnet med hunden, rätt trött i psyket efter en heldag bland massa folk igår men gårdagen var suverän! Så det är väl tur i oturen att det både regnar ute och ja är psyk-trött. jaja. Runt 12 tiden sticker jag in till staden och träffar  Emlie, sen senare på eftermiddagen ska jag träffa en gammal kompis, ska bli rikritgt skoj, och efter det så tar jag bussen till skara och åker med syster + pojkvän till Skövde på möte!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Jun kl. 18.00

Ni glömmer väl inte av?

Ni glömmer väl inte av att gå in och gilla vår sida på Facebook? Har ni inte gjort det, så gör det nu ;)
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Jun kl. 13.06

Travare som ridhäst

Många tycker inte att travare är någonting värda, att dom inte kan någonting och att dom aldrig kommer kunna ha som en helt vanlig ridhäst.. Vad tycker ni?
En travare är som alla andra, om man bara vill så kan dom också lära sig, kanske tar lite längre tid beroende på vad den gjort tidigare. Men visst kan även en travare gå 110 banor utan problem och gå LA dressyr. Varför inte? Träna så går allting om du bara vill ;)
 
Hittade lite bilder på min systers häst som hon hade för några år sedan, eller ah 2006 vid namn Frivole. En travare! Han kunde han med, dock var han mycket speciell, nervig, stissig, och exakt allting var farligt, exakt allting. 
 
Sen hade vi även en travare för några år sedan, som hette Moonlight Fire och kallades för Lilleman. Han hade gått på travet ett tag men efter någon månad så var han som vilken häst som helst. Förutom att han inte kunde galoppfattningarna helt men det kom med tiden. Hoppa tyckte han var super kul ;)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Jun kl. 09.50

lite små nervös....

Idag är det mycket på gång, jag har fullt upp med min syster och efter två någon gång så sticker vi en bit här ifrån.
Alltså ingen ridning idag, om vi inte kommer hem i ganska bra tid. Annars får hon helt enkelt vila denna veckan, eller ah hon får allt gå imorgon-fredag och söndag ;) Men mestadels vila denna veckan för henne, men men. 
 
/Sanna
 
hahahaha får la bjuda på en rätt gammal bild ;) Menv
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Jun kl. 14.08

Älskar

Älskar verkligen vädret som är ute idag :o
Idag har jag fullt upp, vart hos tandläkaren imorse, så nu har jag sveriges fetaste käkvärk :( dock inte pga. där men ah skit samma x) Om en timma ungefär så sticker jag iväg till lidköping till Emelie och tjötar lite. När jag kommer hem ikväll sen så sticker jag nog iväg till stallet, då hon behöver gå idag eftersom hon stog igår och kommer troligtvis få stå imorgon hehe! Hoppas ni får en super bra dag i detta fina vädret, om ni har lika fint väder som vi har här nere vill säga :) 
 
/Sanna
 
Nu får jag inte ens ha min säng ifred :(
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Jun kl. 09.36

video

Fråga mig inte vart musiken kommer ifrån, så långt har jag inte lyckas komma på än haha!
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
10 Jun kl. 17.50

Kära syster

Hejsan!
 
Idag har jag umgåtts med min kära syster, ridning var planerad men rann ut i sanden då det är som det är med vissa saker. Men i sommar så har jag och Linda (min syster) stora planer, mycket hästar, och som kommer komma fram på bloggen, måste bara fixa och kolla med endel människor osv så allt går som det ska :D Kan ge er en ledtråd om att det blir att flytta här ifrån över sommaren och jobba med hästar ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Jun kl. 13.00

sommar = hästar!

Nu i sommar kommer jag verkligen satsa på Storm, han är ju trots allt det finaste jag har! 
Kommer bo hemma i hela sommaren och sen när jag börjar skolan också.. Så det blir att ta tag i allt jag låtit falla bakom pga att orken har vart borta!
Men nu ska Storm och jag utvecklas som attan och ska verkligen visa nu att det är för honom jag lever, han är min brinnande låga! 
Så nu blir det hästar, hästar och åter hästar för mig! 

Ska även köpa mig ett par ridstövlar vilket jag längtat efter som sjutton! Men snart så är dom nog mina! ;) Har hittat dom jag vill ha! Men dom får ni se när jag köpt dom! :)
 
Ha det bra! // Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Jun kl. 15.42

Hej o hå

Som jag nämnde tidigare så fick det bli en uteritt på Molnia, blev lite galoppträning vilket var ett tag sen så kände att det var dags nu. Övade mycket att korta ihop henne, då vi har lite problem med att få till den kortare galoppen. I vänster gick det super och jag blev förvånad över att vi klarade av att hålla en såpass kort galopp haha duktig tjej! Höger är betydlig jobbigare, men där jobbade jag mestadels på att få en lugn galopp och att hålla den. Det gick väldigt bra det med. Sen skrittade jag hem på en nöjd häst.
 
Sen tog jag ut Storm en stund, dock fick han gå på banan och repetera grunderna, böja/ställa, följa med, stanna osv. Eftersom det var ett tag sedan han gick så ska jag börja sätta igång han nu igen, så vi klarar av att komma runt tävlingsbanorna i höst ;)
Han var super duktig, han är ju en aning stel, men tyckte han släppte till riktigt bra idag och frustade som tusan, duktig ponni ♥
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
09 Jun kl. 14.00

ojdå :o

Uppdateringen har verkligen sugit rent ut sagt dom senaste dagarna tyvärr :/ Men nu är jag ikapp med nästan allting som jag måste göra och som går före. Och skolan är ingenting kvar utav så tar sommarlov på fredag, ledig på måndag (ska bara in o lämna böcker + gymma) tisdag ska jag till tandläkaren på morgonen och sen är jag ledig då vi har någon speciell dag och åker iväg så hinner inte in till 9 då ja är hos tandläkaren då haha. Onsdag är vi lediga på, torsdag vet jag inte vad som händer. Säkert klassdag på något sätt och fredag förmiddag är det skolavslutning, så ah, nu har jag all tid i världen nästan =)
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Jun kl. 11.13

Hungriga de små djuren

Imorse så drog jag ner till stallet och bytte hage på dom små djuren, vilket dom var glada över haha så söta. Senare i eftermiddag om vädret tillåter (ska regna idag :/) så blir det uteritt på Molnia, Storm ska få gå igenom grunderna på banan, och Röskva får gå ut i skogen ;)
Så nu hoppas jag att vädret håller i sig och inte börjar regna!
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Jun kl. 19.29

tvättning

Solen har skinet hela dagen och vädret har vart underbart. Slängde på mig shorts och linne och upp till stallet. Red barbacka på Molnia, kände igenom henne lite och jobbade mycket på ställningen i höger och att hon skulle hålla kvar formen där hela tiden och inte så ut. Red max en halvtimma med tanke på värmen och ville bara checka läget så hon var med och gå igenom grunderna med henne. Hon skötte sig utmärkt så duschade/tvättade av henne lite lätt efteråt, och det vart hon mer än nöjd över lilltjejen ;)

/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
08 Jun kl. 14.14

Bra kväll!

Gårdagen var riktigt bra med tjejerna, + Anders haha!
 
Iaf så innan jag drog iväg till stallet och red, blev lite hoppning blandat med dressyr på en väldigt pigg och taggad häst, men det gick bra. Idag har jag bara sovit hela dagen, eller ah sen klockan 7 imorse då jag gick o la mig haha. Men nu är jag hemma en stund och ska snart iväg ner till stallet igen. 
 
/Sanna
 
Fick väldigt fint besök i förr går utav Julia och Felicia med hästarna haha ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
06 Jun kl. 18.38

4 felfria

Idag har jag vart på tävling hela dagen, samt umgåtts med Felicia och Julia. Julia tog hem två felfria rundor på Blekken (hans första tävling) och två felfria rundor på Tarz, stort grattis, ni var så duktiga ♥
 
Imorgon blir det stressig dag, men ska upp och hoppa min tjej lite, sen blir det kalas!
 
/Sanna 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Jun kl. 21.04

Lediga

Idag fick Molnia vila, och ja lika så. Helt totalt slut, har vart med Emelie en stund, och träffat syster en liten stund, resterande utav dagen har jag bara tagit det lugnt och vilat. Imorgon blir det tävling, dock ska jag inte vara med, hade planer på det först men det blev inte så :/ Men åker med som hästskötare åt Julia och hjälper henne och hejjar :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Jun kl. 10.43

32.8 grader varmt, puuh!

Igår hade jag fullt upp så han aldrig blogga :/ iaf så tog jag mig en uteritt på Molnia, men jag var ju inte helt med på noterna så ridningen gick ärligt talat åt helvete. Så blev att skritta en sväng i stället, samt öva på att trava och sen stanna enbart för sätet. Gick väl bra sisådär 3 gånger, innan jag gav upp haha!
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
04 Jun kl. 10.54

karnevalen

Igår var det ju somsagt karneval i skolan, så han varken hem, rida eller blogga :/ Men kvällen var mycket trevligt, så man mår väl som man förtjänar dagen efter. Men i hopp om att jag har cykel att låna så trampar jag ändå ner till stallet senare och efter det blir det ner till ridskolan för hopptränig. Sovit max 5 timmar inatt och är i full gång + bakis, jag vet nog en som kommer sova rätt gött inatt ;) 
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Jun kl. 19.00

Sista turen färdig nu väntas pannkakor!

Kom nyss hem från stallet, sista gånge jag var där ikväll. Tog in Molnia och kollade igenom henne och pysslade med henne runt 40 min. Snacka om att hon har blivet borstad osv i dag haha! Så nu är hon allt ompysslad och fin ;) Nu går hon nöjt och mumsar gräs i hagen med dom andra hästarna =)
 
Imorgon är det karnival i skolan, så då blir det inget stall för min del eftersom jag kommer hem på natten någon gång. På tisdag tar jag helg klockan 9 på morgonen, så har jag bara cykel eller det är fint väder så blir det allt ridning hela veckan då jag är ledig :D
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
02 Jun kl. 18.13

Trivs verkligen!

Jag är verkligen nöjd med nya designen! Iaf tillskillnad ifrån den gamla vi hade som verkligen var superful enligt mig.. Så jag hoppas att ni läsare också är nöjda med den nya designen! :) 
Om inte, kommentera vad ni tycker jag ska ändra osv.. :) Så kanske vi kan hitta en lösning! Är ju trotts allt er vi bloggar för! :)
 
Ha det bra, puuusss!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Jun kl. 14.28

Åska..

Hej på er!
 
Får bli ett snabbt inlägg då det åskar ute, eller det börjar närma sig här och har massa att göra :(

Eftersom Molnia inte var helt okej igår så fick det bli en promenad på ca. 45 minuter idag. Mycket skönt, magen lugnade ner sig endel efter att hon hade gått en stund, vilket kändes bra. Tvättade bort massa fläckar på henne, svansen, borsta ur vattenkaret och fyllde på nytt vatten och lite så. Tills det började åska, haha då stack ja hem. Så rädd för åska så det finns inte :o Så jag släppte ut Molnia en stund på det gröna, hon ska inte gå där länge alls, men någon timma klarar hon av. Så när Marianne kommer hem så får dom kolla på henne. Hon såg ju betydligt bättre ut idag, men för säkerhetsskull. 
 
Tog lite bilder på promenaden förut, men dom kommer upp senare, nu måste jag plugga! 
 
Hörs sen!
 
/Sanna
 
Foto; Johanna Kamera; Canon eos  1000D Model; Ja och Molnia
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
01 Jun kl. 23.30

Varför?

Idag var det foto dags som gällde, tyvärr så vart Molnia inte så bra i magen o var allmänt konstig, så valde att bara sitta upp barbacka på henne lite snabbt. Så inatt fick hon stå inne, dock mot hennes vilja men det var lika bra. Så inget mera gräsätande för henne under morgon dagen förens Marianne har fått kolla på henne ordentligt. Sigrud (deras barn) kollade henne också men hittade ingenting så direkt som vi kunde säga var felet, men för säkerhetsskull fick hon stå inne i fall om att det skulle hända någonting. Min fina prinsessa ♥
 
/Sanna
 
Väntar fortfarande på bilderna från idag från Johanna.. så får bli gammal bild.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
01 Jun kl. 22.43

Dagen!

Idag så var vi som sagt uppe och fotade det sista till designen! 
Jag skrittade också lite på Storm, men sen fick han mest busa av sig.. Vilket ni kan se på filmen nedan!
Men annars var det mest provande av outfit som gällde för mig och Storm idag! :) 
Bjuder på 2 foton till som togs idag: 
Postat i kategorin: Storm
01 Jun kl. 21.11

VIDEO! STORM BUSAR!

 
Postat i kategorin: Videos
01 Jun kl. 19.56

NY DESIGN!

Har precis gjort klart designen nu! Vad tycker ni? 
Bloggar mer om dagen alldeles strax, puuusss!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Jun kl. 14.22

Ridbanan funkar bra till fler saker ;)

Eftersom min cykel har gett upp hoppet så fick jag promenera bort till stallet i förmiddags/morse och byta hage på hästarna, stog och gosade med dom en stund och fixade vatten o allt. Sen tog jag Molnias fleece täcke och la mig på ridbanan och solade, shit vad skönt! Men sen gick jag och satte på mig baksidan av deras hus istället, tills mamma kom och hämtade mig. Om en stund ska jag ner igen, och rida förhoppningsvis så mycket som foten klarar av. Tur jag har snälla grannar så jag fick låna en cykel av dom :')
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Jun kl. 09.14

självklart

Sitter med en helt blåsvullen fot, blev islängd i en pool i torsdags och slog i fotleden/knölen så ja.. Blev mycket nedsittning igår då det inte funkade så där jätte bra att rida lätt haha. 
Jag ska väl strax ner till stallet och släppa över hästarna i gräshagen, dom fick gå i vinterhagen över natten små tjockisarna ;) Får se lite hur jag gör med ridningen idag, om vi fotar header osv, känns som det är mycket på gång nu :o) Det är kul!
 
/Sanna
 
Minns när de var såhär kort gräs i hagarna, haha nu växer det ju som ogräs!
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum