31 Mar kl. 19.01

Vinnaren av veckans blogg!

Vinnaren av veckans blogg blev: http://alvalindstrom.horseworld.se/
Grattis till vinsten! Startat inte upp en ny förräns nästa vecka!
 
 
Postat i kategorin: Veckans blogg
31 Mar kl. 15.05

Fråga hästen!

" Om du har problem med ridningen
fråga hästen
och lyssna noga på hennes svar "
 
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: citat & texter
30 Mar kl. 13.49

Två dagars ledighet?

Hej på er!
 
Anledning till att bloggen har totalt legat nere under dessa två dagar är för att under fredagen var jag inte hemma, och på kvällen sen så satt jag på vårdcentralen hela kvällen. På lördagen så hade jag fullt upp här hemma och idag har jag vart hos min käre granne och vart ute med Johanna en sväng!
Imorgon är det måndag igen, och då börjar allvaret igen :) Hoppas att ni har haft en underbar helg allihopa ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Mar kl. 18.49

Hoppning

Nyharvad ridbana, så underbart :D
 
Så idag fick det bli lite hoppning, var ett bra tag sen så kände att det var dags att se vad vi gick för ;) Började med att hitta och hålla koll på bogarna, se vart jag hade henne, ställa och böja igenom henne. Hon kändes väldigt mjuk och fin i båda sidorna och bättre blev det under passet. Fortsatte sedan att värma med lite bommar, vilket också gick bra. Molnia var pigg och framåt hela tiden så fortsatta ganska snabbt med att värma upp på ett lågt räcke och höjde mer efter hand. Det hela slutade med att vi byggde upp en oxer och höjde upp till 90 cm ungefär. Vilket gick kanon. Hon hoppade verkligen med ryggen och med sådan bjudning så det var nätt o jämt att det gick o stanna haha! 
Som avslut så fick det bli en lång och mysig skrittur. Molnia kändes väldigt nöjd efter hoppningen!
 
Tyvärr så har jag lyckats dra på mig (antagligen vill säga) En urinvägsinfektion så nu sitter jag här med värk och dricker citronvatten som smakar allt förutom gott! Hoppas att det går över, annars blir det göra ett sådant test på måndag. Därför att jag ska göra ett annat pisseprov imorgon, därför jag inte kan ta det då. 
 
/Sanna
 
Vet att bilden blir åt fel håll, men det blir så när jag lägger upp bilden från mobilen :(
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
27 Mar kl. 14.01

Hästen vet!

" Hästen vet när du är nöjd.
Han vet också när du är stolt. 
Han vet också
när du har en morot. "
 
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: citat & texter
26 Mar kl. 16.07

Det här med och vara allergisk

Det är extremt jobbigt när man är allergiskt mot hö/ensilage.. Men men hästarna måste ju ha mat så det är ju bara att pina sig och ta smällen efteråt sen, med sönderkliade armar och ett väldigt nysande! Är det någon utav er som också är allergisk? Hur gör ni för att slippa detta men ändå kunna fodra hästarna? Tips mottages gärna! :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Mar kl. 11.50

the typical Sackum hästen

 
 
Postat i kategorin: Namarrkun, The typical Sackum hästen
25 Mar kl. 18.29

Uteritt

Hej på er!
Idag fick det bli en uteritt tillsammans med Marianne och Issa. Molnia var till en början rätt seg men piggnade snabbt till när vi började trava. Blev några galoppsteg om Molnia själv fick bestämma, men annars så är jag nöjd med henne. 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
24 Mar kl. 10.30

Veckans blogg!

Tänkte nu börja med en veckans blogg!
Kommentera "Jag är med" i detta inlägget och du har chans att på Söndag få ett fint inlägg om din blogg och självklart en länkning! 
Så gör bara det och du har chansen att få en länkning av oss på söndag! 
 
 
Postat i kategorin: Veckans blogg
24 Mar kl. 09.57

Svar från frågestunden - Sanna

Har du kämpat ihjäl dig för saker och ting ska gå men aldrig kommit ända fram ?
1.
 Ja det har jag faktiskt gjort, det suger bokstavligt talat när det blir så. Man kämpar och kämpar hela tiden men man når ändå aldrig fram dit man vill..

Hopp/dressyr?
2.
Svårt, förut tyckte jag bara om hoppning, men nu så har jag på senare tid fastnat mer och mer för dressyren. Visst tycker fortfarande det är roligare med hoppning, men dressyren är en väldigt stor fördel och tycker det är minst lika roligt med dressyr som hoppning. Så det får faktiskt bli båda två!

nordsvensk eller travare?
3. 
Denna va liksom den över också en svår fråga. Älskar nordsvenskar, dom är så mysiga och så roliga att rida på ett sätt. Men samtidigt tycker jag mycket om travare, eftersom att min syster nästan alltid har haft travare så har man blivet "uppvuxen" med dom. Tycker att dom har en sådant fint hjärta, dom vill ingen ont, dom försöker alltid ställa upp för ryttaren, dom är lojala och sällskapliga. Så det får bli både travare och nordsvenskar här =) Båda är underbara på sina egna sätt!

Har du några långsiktiga mål eller ambitioner med ridningen?
4. 
Jaa det har jag. Vill kunna få Molnia att gå i "perfekt form" i alla gångarter, även om vi är på en annan plats eller om vi är hemma. Det är väl det som vi satsar på att jobba oss framåt för just nu inom dressyren. På hoppdelen så vet jag faktiskt inte rikigt, har väl inga mål riktigt där. Mjo, kanske isf att vi ska kunna hoppa "läskiga" hinder utan att hon eller jag ska tveka. Även om det är tunnor, murar, vågplank, grind osv. 

Har du kortsiktiga mål? Vill säga inom 3 månader?
5. Hos mig själv eller hos hästen? Hos mig själv så är det att få en bättre hållning och en betydligt bättre sits. På hästsidan så är det väl att stärka bakdelen ytterligare. 

vilka är dina svaga samt starka sidor som ryttare?
6. 
Mina svaga sidor som är tydligast är min sits, samt att jag blir arg på hästen fast det är jag som egentligen gör fel. Hästen försöker göra det som jag ber den om men jag gör inte tillräckligt tydliga hjälper, eller så gör jag två olika samtidigt.
Mina starka sidor är väl att jag anpassar mig väl för vilken häst jag rider, hur den känns. Att jag inte ger upp bara för att det går dåligt ett pass, utan laddar om tills nästa gång och gör om och gör rätt ;) 

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Frågor och Svar
23 Mar kl. 12.44

Fortsättning av gårdagens träning

Hej på er!
 
Idag blev det ridning på förmiddagen. Började med att släppa ut hästarna i morse, fixade stallet och tog det lugnt. Vid 9 tiden så tog jag in Molnia och började borsta henne ordentligt, precis när jag skulle hämta sadeln och tränset så började det regna, så fick borsta en stund till. 
Sen sken solen upp så då tog jag tillfället i akt och red. Övade mycket på det som vi gjorde på gårdagens träningen. Hålla koll på så jag inte tappar bogarna och tappar hästen så hon faller isär. Sen hade jag även framme lite cavaletti, men avslutade med bommar då Molnia var väldigt hoppsugen och hoppade allting istället för att trava över dom haha!
Förövrigt så kändes hon mjuk och fin, bet tag i högersidan lite då och då när jag blev för hård. Men annars så gick hon fint. Hade en mycket svettig, nöjd häst och ryttare när vi avslutade :) 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
23 Mar kl. 09.08

Vinnaren av veckans blogg!

Vinnaren av veckans blogg denna vecka blev:
http://elvhage.horseworld.se/
Grattis till vinsten, du har en väldigt fin blogg så tycker verkligen att ni borde gå in och kika på hennes fina blogg!

Kolla in här imorgon då en ny veckans blogg startar som ni kan anmäla er till!
Ha det så jätte bra!

Bild lånad från http://elvhage.horseworld.se/
 
Postat i kategorin: Veckans blogg
22 Mar kl. 17.59

Mirjam träning

Idag så hade jag träning för Mirjam! Vi jobbade mycket på att få med oss ytterbogen eftersom jag har en tendens och låta den rinna iväg. Men tillslut så fick jag med oss den i bägge varven, kunde vart bättre men kunde varit sämre också ;) Så är faktistk nöjd över Molnias prestation, tyckte hon jobbade på bra och försökte göra rätt även när jag gjorde fel. 
Vi jobbade i skritten och mycket i traven och försöka få in bogen även i traven. Vilket gick bra tillslut, rättaresagt i mitten av passet. Det blev även lite små detaljer jag fick öva på, te.x har en tendens att "lägga" handen utåt, så det övade vi mycket på, samt att jag ska slappna av. Så är trots allt nöjd över dagens träning!
Tack återigen Mirjam för hjälpen ♥
 
/Sanna
 
Trött och svettig häst efter träningen
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
22 Mar kl. 15.26

Fredagen!

Igår så var jag ute i stallet heeela dagen, därför som jag aldrig uppdaterade er. Somna direkt när jag kom hem haha! Men iaf, så pysslade jag om Molnia i över 1 timma, innan jag tog ut henne och tömkörde henne en sväng på banan, samt körde lite NH/markträning med henne. Var ett tag sen så de kändes behövligt. Molnia var duktig men väldigt stel till höger och ville inte riktigt släppa till, men efter en stund så släppte hon till lite mer i höger och då valde jag att avsluta när det gick bra och hon gjorde det jag ville!
 
/Sanna
 
*Gammal bild*
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
22 Mar kl. 15.21

Friheten

" När vi rider en häst lånar vi friheten "
 
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: citat & texter
22 Mar kl. 13.40

Just nu

Myser och borstar! Inte bestämt vad vi ska hitta på idag!:) 
// Johanna 


Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Mar kl. 21.04

Helt slut

Uppdaterar er imorgon om hur dagen har varit, är helt slut i kroppen och huvudet! Natti natti
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Mar kl. 11.30

Lite fler bilder från igår!

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Mar kl. 09.32

Dopning

Kom och tänka på ett ämne som för många är väldigt känsligt. Men dopning när det gäller för "heta" hästar tycker jag bara är en ursäkt för att man inte kanske klarar av hästen för att den är pigg och framåt eller för att man har okunskap och tror att det ska vara bra och göra detta. 
Har själv varit med om att X dopade en häst för att den var för het, tyvärr är hästen i fråga avliden nu sen ett litet tag tillbaka. Men för att hålla mig till ämnet, frågan är varför försöker man ta genvägar för att få en "lugn" häst genom att lägga lugnande dopningsmedel i deras mat? Varför köper man isf en sådan "het" häst från början om man vet med sig att man kanske inte kommer att klara av hästen just för att den är för framåt för en själv. 
Men denna hästen i fråga som då blev dopad för att bli lugn, var egentligen inte alls het, utan bara väldigt framåt men lyssnade för minsta lilla hjälp. Var ute och "rejjsade" med den hästen i skogen, men de räckte med att jag räta upp mig lite så slog det tvärnit. Så frågan är ju då igen, VARFÖR väljer man att trycka ner lugnande dopnignsmedel i hästens mat för att få en "het" häst "lugn" När det i själva verket bara är att rida ordentligt? 
Blir så frustrerad, förstår inte vad det är för mening med att göra så..?
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Mar kl. 07.33

morgonmys

Släppte ju ut hästarna imorse, o passade på att gosa lite extra med Molnia innan utsläpp, vad jag har saknat henne, och att komma ut till stallet tidigt på morgona!
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Mar kl. 20.58

Dagen!

Hej på er alla och glad torsdag! haha ;)

Idag tills på söndag så har vi hand om hästarna, så direkt efter att jag slutat skolan så tog jag bussen hem för att byta om och cykla upp! Jag var i stallet vid 14.00. 
Jag gick då ut och gosade med dom i hagen och dom kom i full galopp sedan hämtade jag in Namarrkun för att köra lite träning med henne på banan! Hon var riktigt duktig, stannade när jag sa till utan att följa efter och kom sedan när jag ropade, hon följde efter när jag gick och stannade när jag stannade. När jag sprang travade hon osv.. Så alltstå riktigt nöjd med henne! Sen efter detta tog jag in henne och borstade igenom henne noga! :)
När detta var klart tog jag sedan in Storm, borstade igenom han noga, gosade lite och släptte sedan ut honom igen, alltså ingen träning för honom idag! 

Sen efter detta Tog jag in Molnia, borstade henne osv.. Medans jag gjorde detta kom pappa med mat och vi satte oss i sadelkammaren och åt. Sen gick jag ut till Molnia, sadlade osv för att sedan rida ett dressyrpass!
Hon var riktigt duktig i vänster i alla gångarter, men allra bäst var hon i traven! I höger var det däremot lite stretigt och hon var inte så sammarbetsvillig och var väldigt stel och hård (om ni förstår vad jag menar), men tillslut gick det och när jag hade fått till det i alla gångarter valde jag att avsluta. Bättre att avsluta med ett lyckligt slut ;)
Pappa tyckte också det såg bra ut som faktiskt stannade kvar och kollade! :)

Sen åkte jag hem vilade lite och sen körde pappa ut mig till stallet för att jag skulle släppa in dom små djuren! Så släppte in dom och la ut mat i hagen tills imorgon så Sanna får lite mindre jobb när hon ska släppa ut dom imorn!
 
Är så himla nöjd med alla idag faktiskt!
Bjuder på lite bilder från idag också, en video på Molnia som jag filmade i hagen på henne kommer upp imorgon!

Nu är jag väldigt trött efter dagen så ska kolla på lite avsnitt av min serie sen sova inför skolan och sen stall och sen antaligen lite andra roligheter :)
Hoppas ni haft en bra dag!
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Mar kl. 15.36

Just nu på G för ridningPostat i kategorin: Molnia
19 Mar kl. 11.58

the typical Sackum hästen

 
 
Postat i kategorin: Molnia, The typical Sackum hästen
19 Mar kl. 09.48

Bara regnar och regnar..

Det är i dessa stunder man verkligen drömmer om ett ridhus.. Det är så sjukt dåligt väder och man tappar helt lusten till att rida i ösregn.. Hade man haft ridhus hade jag ridit hela tiden, men men vad ska man göra! Kan inte styra över vädret direkt.. Hatar verkligen detta!
Om det blåser hade det vart okej, men inte ösregn.. Fyfan för detta :/

Imorgon blir det iaf lite stallmys även hur vädret ser ut!
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Mar kl. 08.41

Mot stan!

Hej på er!
Nu ska jag alldeles strax gå till bussen för att dra till stan, jag har körlektion 10.25 idag :)
Sen efter det blir det hem byta om och dra och rida! =) Köpte en ny cykel igår så nu har jag absolut inga ursäkter på att inte rida! :) 
Men vi hörs mer sen, för nu ska jag fixa det sista innan jag måste gå! :)
Hörs sen efter stallet, puss! 
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Mar kl. 16.10

Rådjur

Idag så fick det bli en blåsig barbacka tur runt skogen med några rådjur som sällskap. Molnia kändes en aning seg hela turen, men blev massa skritt och lite trav emellanåt. Inne i skogen sen så fick vi sällskap av ett antal små rådjur men som vanligt så ställde sig bara Molnia och glodde på dom och sen gick vidare ♥ Åh vad jag hade saknat känslan av att sitta på en hästrygg, så underbart :')
 
/Sanna
 
Hade fint väder i alla fall :)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
17 Mar kl. 10.30

Veckans blogg!

Tänkte nu börja med en veckans blogg!
Kommentera "Jag är med" i detta inlägget och du har chans att på Söndag få ett fint inlägg om din blogg och självklart en länkning! 
Så gör bara det och du har chansen att få en länkning av oss på söndag! 

 
Postat i kategorin: Veckans blogg
16 Mar kl. 18.28

Halv klar!

Jag har nu börjat fixa och trixa med en ny design och är så gott som klar, det enda jag behöver nu är de nya bilderna som ska in och dom kommer fixas i helgen! :) 
Det var ritkigt längesen vi bytte nu och valde nu lite vårigare/sommrigare färger! 
Hoppas ni tycker om den! :)

Kommer bli mycket bättre sen med de nya bilderna hoppas jag! :)
Men vi hörs mer imorgon! 
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Mar kl. 17.41

Morgon dagens planer!

Hej på er alla fina läsare! 
Imorgon har vi ju studiedag och jag hade då tänkt att ta mig ut och rida ett pass faktiskt! 
Saknar det som fan och nu är min motivation på topp och jag vill faktiskt rida! Så imorgon kommer jag bege mig ut på förmiddagen och rida lite! Känns superskönt! 
Så uppdaterar om det imorgon efter jag ridit! :)
Har inga planer än på vad jag ska göra förutom att det blir ett pass på banan! :) 
Tar med min kamera så ska försöka ta ett par nya bilder till er! 

Hoppas ni haft en bra helg!
Kram Johanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Mar kl. 14.06

Underbart väder

Hej på er!

Idag har det varit riktigt fint väder ute, dock vart väldigt blåsigt vilket är väldigt tråkigt. Hade planer på att cykla ut och rida, men insåg att jag inte kom framåt någonting när jag cykla, så vände igen. Samt att vi har haft främmat nu en stund och måste fixa lite saker här hemma och plugga ikapp lite uppgifter som jag såg att jag hade hamnat efter med. Nästa helg är det träning som gäller, kära Mirjam kommer ner och ska hjälpa mig lite om inget kommer ivägen eller så. Så nu måste jag verkligen komma igång och ta upp ridningen seriöst och inte bara komma ut och rida någon gång i veckan.. Nu när det är såpass fint väder ute ändå, trots att det blåser storm ute :/
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Mar kl. 16.58

För dig!

"Den jag älskar kan inte tala. 
Den jag älskar kan inte viska. 
Men den jag älskar kan lyssna
bättre än någon annan. "
 
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: citat & texter
13 Mar kl. 10.52

FRÅGESTUND!

Tänkte köra igång en frågestund här nu, det var ett bra tag sedan och många nya läsare som säkert undrar någonting! Fråga fråga fråga, vad som helst, allt mellan himmel och jord :D
/Sanna
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Mar kl. 15.34

Underbart väder!

Hej!
 
Idag har det riktigt gött väder ute :D Det var ju planerat att jag skulle ut till stallet, men av personliga skäl så orkade jag inte det idag. Utan valde att vara hemma då vi får främmat om en stund.
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Mar kl. 11.58

the typical Sackum hästen

 
 
Postat i kategorin: The typical Sackum hästen, stom
11 Mar kl. 18.47

jobbig dag

Hej på er!
 
Idag har det vart en lång dag i skolan, kom inte hem förens vid 6, var dock och åt med mamma o låtsas pappa efter skolan. Men svimmade av i skolan på idrotten i vattnet, så det blev lite kaos där ett tag. Alltså var det bara för min del att ta det lugnt och vila hela kvällen så psyket hinner ikapp verkligheten! Men jag saknar Molnia, imorgon om inget inträffar så SKA jag ut, skiter i vilket jag ska ut, saknar min prinessa :(
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
10 Mar kl. 17.20

Gillar inte regn

Idag hade jag planer på att åka ut och rida, men som vanligt så blir det aldrig så. Började regna så då hade jag ingen lust till det, men självklart när vi satt på bussen så klarnade de upp men vågade inte chansa. Eftersom jag hatar, bokstavligt talat hatar o rida i regn, är nog det värsta som finns. Så skippade jag det! Och med min otur så blev det väldigt fint väder nu på kvällen.. aja inte alltid det går som man vill.
Imorgon slutar jag 4 så då blir det häller ingen ridning, men på onsdag då ska jag ut. Vill rida vill rida vill rida!
Måste nog sluta va så känslig o rida även fast det regnar tror jag ;)
 
/Sanna
 
Snö går an, men inte regn, uusch! Bild från i vintras.
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Mar kl. 18.15

Sant!

"Vi har nästan glömt
hur märkligt det är
att ett så stort och starkt
och intelligent djur som en häst
tillåter någon annan
att rida på dess rygg"
 
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: citat & texter
09 Mar kl. 13.50

Ullared!

Detta va dom 3 saker jag köpte i hästväg på Ullared!
Skor - 299 kr
Horse tröja - 119 kr
Tröja Riding - 169 kr
 
 
Postat i kategorin: Shopping
09 Mar kl. 12.04

Ny kategori!

Hej på er!
Tänkte bara berätta för er att jag gjort en helt ny kategori som heter " citat & texter "
Där kommer det komma upp fina citat och texter någon gång ibland, har gjort en del tidsinställda som kommer komma upp där någon gång ibland! Första kommer ikväll ;)
 
Hoppas ni tycker om det!
Kram! // Johanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Mar kl. 11.55

Som Johanna skrev...

.. så har ju ingen utav oss varit hemma i helgen så sett. Och i veckan som nu har passerat förbi så har jag tråkigt nog inte ridet någonting. Men lyckades dra på mig en skada på nyckelbenet igen så var ju tvungen att vila i 3 dagar ungefär. Och sedan på fredagen så åkte jag bort, kom hem på lördagen och direkt iväg på kalas. Men imorgon är det måndag igen, (känner att jag brukar säga såhär haha) Men då lovar jag er att ta tag i ridningen mycket mycket mera! 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Mar kl. 08.43

Söndag!

Hej på er!
I helgen har jag varit bortrest och Sanna också. Så därför bloggen fått hamna på efterslänt!
Igår var jag iaf på Ullared, blev bara 3 saker som är hästrelaterat, ett par skor & två tröjor som jag tänkte visa er senare!
Men det var iaf sjukt kul och var en del folk faktiskt, skulle egentligen handla mest inredning till mitt nya rum eftersom att vi flyttar snart. Men så blev det ju inte utan handlade en del till mig själv också! 
Det är ju standard när man är på Ullared haha ;)
Men i denna bloggen kommer jag endast lägga upp det hästrelaterade då jag anser att det andra inte är relevant i denna bloggen. 
Så vill ni se resten av vad jag har köpt får ni kolla in: http://jaxel.blogg.se/ där jag någon gång under dagen kommer att lägga upp det, så ni får hålla ögonen öppna helt enkelt!

Såg ni på melodifestivalen igår? Isf, var det rätt person som vann?

// Johanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Mar kl. 21.44

Ni ska

Hejsan på er!
 
Imorgon lovar jag er en förklaring från min sida varför uppdateringen har legat nere under dessa två dagar! Ber så hemskt mycket om ursäkt för detta!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Mar kl. 19.59

Åh vad jag saknar den känslan

Saknar att kunna ha den känslan att verklingen längta ut till stallet, att verkligen VILJA cykla ut till stallet för att bara pyssla om hästen, att rida sen bara var ett + i kanten. Saknar att slippa känna sig tvingad ut till stallet för att hästen inte blivet ridet på några dagar, eller att folk frågar hur det går och man egentligen skäms över att säga att man knappt rider längre. Vill ha tillbaka sommarens känsla, när allt var perfekt och underbart, jag VILLE ut till stallet, gick ut till stallet bara för jag kunde utan att egentligen veta varför. Drog ut på tiden så länge som möjligt. Visserligen bodde jag ju där ute då, men ville ändå bara vara vid hästarna. 
Men det är annorlunda nu, just nu känner jag mig mer eller mindre tvingad till att åka ut, jag vill ju egentligen rida mer än allt. Men ändå så känner jag inte längre någon glädje med att åka ut. Fasten jag vet att när jag väl är ute i stallet så är jag ju glad, och jag känner viljan i att vara där. Men direkt när jag åker där ifrån så kommer den känslan tillbaka att jag egentligen har tvingat mig själv ut.. 
Åh, blir så frustrerad när det känns såhär..
 
 
/Sanna
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Mar kl. 16.39

Sann text

"hästtjejer är lätt att älska, bara svåra att förstå sig på" 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Mar kl. 18.21

plugg

Hej på er! Denna dagen har bestått utav att ha varit med Johanna en sväng, slutade sent idag och vilade upp axeln ordentligt. Nu ska jag fortsätta plugga eftersom jag har prov imorgon... Men iaf, så drar jag upp och rider imorgon efter provet, axeln är betydligt mycket bättre och vill ju rida. De som inte dödar de härdar ;)
Imorgon blir det en tur till backarna, som det verkar nu iaf :D Riktigt taggad just nu, hoppas det håller i sig!
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Mar kl. 11.51

the typical Sackum hästen

 
 
Postat i kategorin: Röskva, The typical Sackum hästen
04 Mar kl. 17.10

Varför just jag

Ibland har jag funderat på om jag har en väldig otur eller om ja allt för klantig, eller både och? Nu har i alla fall mitt nyckelben börjat spöka med mig (bröt detta för lite mer än tre år sedan i en ridolycka) Var och kollade upp detta i skolan idag då jag inte kan röra armen och hela jag är "sne" vilket inte alls var bra, och måste kolla upp detta noggrannare väldigt snart. Så ska väl antagligen gå dit imorgon. Så som ni kanske förstår så blir det tyvärr ingen ridning alls under några dagar innan jag har kollat upp vad det är, eller om det känns bättre. Vilket är otroligt segt,  när jag faktiskt vill ut till stallet så får jag inte rida.. Får , får jag väl men eftersom jag knapp kan röra armen så vill jag inte göra det värre. Men kanske känns bättre om någon dag igen. Man får hoppas :)
 
/Sanna
 
Haha så klockren bild!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Mar kl. 09.41

Spelar ingen roll

Hur nere, sur, arg, förbannad, ledsen jag än är. Varje gång jag ser dig och kommer ut till dig så får jag alltid ett leende på läpparna. DU gör mig glad ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
03 Mar kl. 19.20

Längesen!

Hej på er!

Var verkligen längesen nu! Men efter helgen som kommer så ska jag komma igång med ridningen igen, ska nämligen till Ullared på lördag och tänkte då köpa ett par nya nödridskor så jag äntligen kan få rida!! Mina skor är helt paj, plus att jag inte har någon cykel. Det är endast därför ridningen har vart åt sidan! Men cykel är de minsta problemet medans skorna är lite viktigare! Så ska skaffa ett par nya nu äntligen!! ;) 
Hade tänkt att försöka hitta någon liten present till Storm också, men får se om jag hittar nåt som passar ;) 
Ska blii sååå kul att åka dit, igen.. Haha, var där innan jul någon gång, men det var ju ändå ett tag sen! 
 
Hoppas ni har det bra och ni kan följa mig här: http://jaxel.blogg.se/  så länge!
Ha en bra vecka nu! // Johanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Mar kl. 17.29

Jag är ledsen :(

Men tyvärr så har jag en väldig bloggtorka just nu och kommer inte på ett skit o skriva om rent ut sagt. Sen är det som det är i livet just nu, så man orkar inte alltid med allt som man egentligen vill! 
Men jag lovar er, jag gör mitt bästa och ska försöka göra ännu bättre för eran skull, okej? :)
Men ös in med tips om vad NI vill läsa, det skulle underlätta och hjälpa enormt mycket! Tack på förhand.
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Mar kl. 10.09

haha sant!

 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Mar kl. 14.46

Helgen som varit

Som jag skrev tidigare så skulle vi ju inte vara hemma under lördagen, utan vi skulle ut och ha roligt! Så som ni kanske förstår så har det inte blivet någon ridning under helgen, och Molnia har fått vila efter våran lilla långritt. Hade velat skritta henne men aja. Inte alltid det går som man tänkt sig.
Iaf, så det ju ny vecka snart, och nya tag. Då tar vi tag i allt vi missat nu och kör på som vanligt. Hoppas att ni hänger kvar trots allt? haha, skämt o sidå, de vet vi ju att ni gör :D
 
/Sanna
 
Åååh första sommaren med Molnia ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum