31 May kl. 22.22

Nu så.

Känner mig dålig, men ändå bra. Från och med på tisdag blir det stallet för mig, jag måste, enda stället jag mår bra. Men just nu har det varit för dåligt, kanske inte syns utan på, men med nattliga samtal till akut psyk och depressionens händer över mina axlar så har den senaste tiden varit ett rent helvete. 
All stress, allting. 
 
Men jag känner mig som att jag ska sätta mig själv först, det som jag tycker om och det som får mig att varva ner, skritturer i skogen, bara kramas och pussa på hästen, bara klappa på honom får mig känna sinnesfrid, men när allt är mörkt, har jag svårt att se ljus, att sätta det som egentligen ska vara först först. Allting har varit en kamp och har bara inte orkat något. Ingenting. 
 
Men jag känner att vägen tillbaka är genom den som förstår utan att säga något, utan att döma, allting finns där, jag måste bara finna ork till att ta mig dit. Men jag känner det nu, det är dags, dags att ta tag i det underbara, det enda jag kräver, det bästa som finns.
Äntligen så kan jag bara släppa allt för ett tag, äntligen så kan jag bara vara jag.
 
Förevigt älskar jag dig, föralltid.
Kommer aldrig kunna tacka dig för allt du gjort för mig, aldrig. Du är det bästa jag har!
 
/ Johanna
 
 
Postat i kategorin: Storm
31 May kl. 15.33

ca. 14 dagar kvar

Hur kommer eran sommar se ut för er? Mycket planerat? Jobba? Träna? Tävla? Vila? Ja hur ser eran sommar ut? Ska ni hitta på någon roligt, eller bara ligga hemma?
 
För oss så börjar det med att Jag och Johanna åker iväg till Öland i en vecka, dagen efter skolavslutningen och kommer hem dagen efter midsommar. Ska bli så fruktansvärt skönt och komma iväg lite granna!
Kommer ju självklart sakna hästarna hemskt mycket men, när vi kommer hem igen så är det dom som är prio ett igen! 

/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
30 May kl. 10.59

Färdig

Godmorgon på er!
 
Nu är avanmälan på tävlingen gjort, alltså ingen tävling för min del om en vecka. Hoppas att ni får en bra dag allihopa, snart bär det iväg för att jobba i denna värmen, puh!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
30 May kl. 02.35

Massa nytt

Hej!
 
Idag fick jag hem massa nytt, bl.a två träns, bett, ett dressyrspö och ett hoppstpö, nya sporrar och en massa pannaband. Ett som jag fastnade lite extra för var det som liknade western stilen, tyckte det var fint! Gör sig inte alls rättvis på bild, men ska försöka fixa en snyggare och bättre bild på det någon dag!

Kanske ska byta intriktining till western? 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Shopping
29 May kl. 11.51

Mycket tankar

Hej på er! Hoppas ni får en super fin dag allihopa.

Jag har funderat i några dagar och har bestämd mig för att avanmäla mig på tävlingen trots allt. Samt att ta en paus från ridningen, eventuellt sluta ett tag. Just nu står jag bara still på samma ställe i ridnignen, och det är inte vad jag vill. Jag vill komma någonstans, jag vill bli bättre och kunna komma ut på träningar och tävlingar. Men just nu så går det inte.. Lite tråkigt nu när det är sommar och allt, men ibland måste man följa sitt hjärta och göra saker som känns rätt även om det är jäkligt svårt. 
Kommer nog allt åka ut och pussa på Molnia och pyssla med henne emellanåt. Vi får se vad som händer och sker. Men som det känns nu så är det detta som känns rätt. Vem vet om jag kanske ångrar mig om två veckor och saknar ridningen nått så fruktansvärt. Men det tar jag då. För just nu känns detta rätt och det är så det kommer att bli.. 
 
Idag har jag iaf massa saker jag ska göra, blev lite föresenat idag men ska alldeles strax iväg!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 May kl. 09.43

Hästar är..

" Hästar är förutsägbart oförutsägbara "
 
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: citat & texter
28 May kl. 13.11

Förvirrad..

Sluta eller inte? Byta intriktning? Hur ska man göra? Vad ska jag göra? Är helt förvirrad och borta i huvuvdet, får inte koll på någonting, ska man sluta med ridningen helt? Eller bara byta inriktning? Eller ska man fortsätta? Ta en paus igen? Det är svårt att välja och det är extremt svårt att veta vad man egentligen vill när hjärtat säger en sak och huvudet säger en annan sak..  Älskar hästar av allt annat, men ändå känner jag att jag inte vill, jag vill ut och göra något annat, men samtidigt så vill jag ju inget hällre än att spendera 24 timmar om dygnet hos hästarna ♥
Men känner ingen motivation till att bara rida för ridandets skull, vill ut och tävla, vill träna, vill sätta mål och sen nå dit, det är så mycket jag vill men ingenting verkar ju gå...
 
 
/Sanna
 
Älskar min fina tjej mest av allt ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 May kl. 20.01

Värkande

Hej!
 
Idag slutade jag relativt tidigt, men åkte med syster hem så blev ändå att vara kvar i stan en stund och vänta på henne. Handen var inte alls okej idag och värker som tusan så bestämde för att inte rida idag.. Imorgon har jag planer och sover nog inte hemma, så kommer hem på torsdag. Är ju ledig ifrån skolan nu så ah. Imorgon kanske jag hinner rida innan jag sticker iväg. Känns surt när jag tävlar om en vecka, men jag får helt enkelt vänta o se om jag avanmäler mig eller inte p.g.a handleden. Men känns det okej så är jag med som planerat :) Men det återstår och se. 
Men nu måste jag dra, måste fixa här hemma lite! Hörs sen!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 May kl. 20.18

Syster tid ♥

Hej på er!
 
Idag tog jag och syster som tidigare skrivet en uteritt, vi tog en lite längre runda bortanför grannstallet och upp mot husaby nästan, men vek av vänster och hemmåt igen innan man kommer till Husaby. 
Det var väldigt mycket änder, fåglar, rådjur och harar som skulle springa och flyga upp precis bredvid oss hela tiden, så det blev lite flygande hit och dit emellanåt haha. Men båda satt kvar iaf! 
Jag tog Storm idag, och Linda Molnia, det var ritkigt kul att se syster uppe på hästryggen igen :D Uteritten gick fint, Storm var duktig, bocka aldrig eller sparkade inte ens, utan bara sprang på som vanligt. Galopperade utan problem o va så duktig så! Lite jobbigt var det och gå där rytteren där uppe ville tyckte han men det gäller att vara envis ;)
 
Med handleden gick det faktiskt bra, det gjorde en aning ont när han drog tag i tygeln emellanåt eller när jag stötte till med handen på halsen när han flög till för änderna som flög upp. Men det gick bra ändå. 
Hoppas att det fortsätter åt rätt håll, så jag kan vara med på tävlingen, vill verkligen inte avanmäla mig! Men med lite envishet så går det nog, smärta har aldrig stoppat mig förr så varför ska det göra det nu? ;)
 
Tyvärr inga bilder ifrån ridturen, men det kommer nog mer tillfällen i veckan!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
25 May kl. 21.59

Yeees ja kan rida :D

hej!
 
Kom hem från akuten för en stund sen, goda besked, det var ändast mjukdelsskador och alltså inget ben som var brutet, känns väldigt skönt. Så imorgon kväll blir det, så tar jag och Linda (min syster) oss en längre tur på hästarna, hon tar Molnia, och jag tar nog Röskva eller Storm. Vi får se helt enkelt. Är mer sugen på att ta Röskva då hon inte blir lika stark som dom andra blir, nu med tanke på handleden.. Men ah vi får se, nu ska jag iaf sova, har skola imorgon, så upp tidigt igen!

Hoppas ni har haft en bra Morsdag allihopa!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 May kl. 14.54

true

 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 May kl. 11.51

Akuten

Hej!
 
Ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har bloggat någonting. Men i fredags var jag inte hemma på kvällen, igår var jag med Johanna hela dagen, och idag är det Mors dag. Ska även in till Akuten i eftermiddag, då jag antaligen har en spricka i handleden efter i fredags. Men vi får se, hoppas på det bästa!
Nu måste jag fixa iordning för snart får vi främmat, har mycket att göra. Vi höres senare!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 May kl. 15.42

Din häst

" Visa mig din häst och jag ska säga dig vem du är "
 
// Johanna
 
 
Postat i kategorin: citat & texter
23 May kl. 13.48

Det skulle blivet...

Idag var det tänkt att jag skulle hoppa lite. Men det tyckte inte Molnia alls var en bra idag, inte för att hon stanna eller sprang förbi någon gång, utan hon snubbla över hindren, hoppa flera meter innan och landa i hindret eller hoppade alldeles för nära. Dom flesta gångerna så snubblade vi över hindret. Så tillslut gav jag upp och jobbade mycket mera med dressyren. Till en början (innan ja började "hoppa") Så kändes hon grymt stel så jobbade en del där innan jag började försöka hoppa. Men när jag tillslut gav upp där efter att ha fått till kanske 2-3 helt okej språng och fortsatta med dressyren så gick det mycket bättre och hon kändes jätte fin.
 
Men det klart att man måste testa mattes balans emellanåt och hoppa åt sidorna lite då och då för att det kunde ju varit något läskigt där ;) 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
22 May kl. 14.19

Barbacka

Hej!
 
Först och främst vill jag säga att jag inte har varit hemma sen i söndag kväll, och därav att uppdateringen från min sida har legat nere. Har inte haft internett eller någonting så ni kanske förstår. 
Men nu är jag hemma igen! 

Idag fick det bli en barbacka tur runt i skogen och vandra runt där, är ju så sjukt varmt ute så kunde inte med att rida för ansträngande när det var närmare 34 grader varmt i skuggan! Så fick bli en tur runt i skogen så Molnia fick lyfta på benen, samt lite trav på hemvägen där det är gräs. Hon var fruktansvärt stel (förståligt) Men efter att ha skrittat runt i skogen och hon var tvungen att vända på baken runt träden, och verkligen lyfta på benen så kändes hon helt okej när vi kom ut därifrån sen!

Imorgon får vi se vad jag hittar på med henne :D ååh, snart är det tävling, inte jätte långt kvar nu, så taggad men ändå lika nervös haha!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
20 May kl. 20.24

Ber om ursäkt!

Jag ber verkligen om ursäkt för att jag varit så inaktiv här! 
Men just nu har jag mina sista 2 dagar på praktiken och det tar verkligen kål på mig är så sjukt trött på kvällarna när jag kommer hem så har ingen tid till något! + att vi har ett par examinationsuppgifter som ska in nu, då en del kurser tar slut, så känner mig så sjukt pressad så det finns inte. Men snart är det sommarlov och jag kan återgå till stallet, där jag trivs som mest. 
 
Tänkte iaf nu när praktiken tar slut, vila upp mig och sen äntligen bege mig ut till stallet och rida lite! Längtar något så oerhört efter min prins! <3 
 
Så hoppas ni har förstående för att jag är lite väck, då jag verkligen måste fixa alla kurser som tar slut, känns skönt att snart ha gått ur ettan och att jag faktiskt detta året klarade det! Därför jag tror jag känner sån prestations ångest!
Hoppas ni har det bra, puss!
// Johanna
Bjuder på lite gamla bilder!
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 May kl. 17.48

Ni kanske undrar?

Vart "the typical" har tagit vägen igen, haha? Men det är såhär att vi har absolut inte glömt av de, utan det är min dator som inte har velat sammarbeta med mig så har inte kunnat fixa iordning några.. Men ska göra några försök nu igen och se om det vill fungera :) Det kommer tillbaka igen det lovar jag!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
19 May kl. 15.18

Anmäld - nervös som tusan!

Var inne och anmälde mig till tävlingen nu som är den 6 Juni, herregud vad nervös jag blev redan nu haha! Får se hur detta går, men ska göra mitt bästa. Nu träna träna träna!
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 May kl. 13.51

Myopati - en dödlig sjukdom

 Fyra hästar och ponnyer har under maj månad drabbats av en hästsjukdom som anses akut och mycket allvarlig. Hästarna tros ha förgiftats på två olika beten och tre hästar har dött.

Sjukdomen kallas atypisk myopati. Fallen har inträffat på Österlen samt öster om Lund. Den fjärde hästen vårdas nu på djursjukhus. Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) tror att det handlar om förgiftning.  SVA vill nu uppmärksamma hästägare och veterinärer på denna sjukdom, som tidigare inte har rapporterats i landet.

− Hästarna får svårt att röra sig och de får snabbt allvarliga symptom med muskelsmärta, skakningar och mörk, kaffefärgad urin. Hästarna blir liggande på sidan och får svårt att andas. Dödligheten är mycket hög, säger Gittan Gröndahl, tf statsveterinär på SVA i ett pressmeddelande.

Utbrott av atypisk myopati har rapporterats från ett tjugotal länder sedan 1980-talet. Över 400 fall registrerades i Europa 2013. Hästar som går på bete drabbas oftast under hösten, men även på våren. Aktuell forskning visar en stark koppling mellan sjuka hästar och förekomst av vissa typer av lönn vid hagen, tysklönn (Acer pseudoplatanus) i Europa och asklönn (Acer negundo) i Nordamerika. Teorin är att hästarna får i sig toxin (gift) via något de äter i hagen.  Ett giftigt ämne har hittats i bland annat lönnarnas ”näsor”, och nedbrytningsprodukter av ämnet har påvisats hos insjuknade hästar i studier. Förgiftningen orsakar akut muskelsönderfall.

− Om hästar på bete plötsligt insjuknar med nämnda symptom och vid hastiga dödsfall på betet bör man tänka på denna diagnos, råder Gittan Gröndahl. Rödbrun urin och en kraftig höjning av muskelvärdet CK i blodprov är kännetecken på muskelsjukdom.

SVA uppmanar till att kontakta myndigheten vid misstänkta fall av atypisk myopati hos betesgående hästar. På så sätt kan sjukdomsläget i landet övervakas.

 

Kan vara viktigt att hålla koll på sina hästar och ha vetskapen om att denna sjukdomen nu finns ibland oss! Vi måste ta vara på våra fyrbenta vänner!

 

/Sanna

 

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 May kl. 12.28

Min pärla ♥♥♥

Hej bästa läsare!
 
Idag fick det bli lite dressyrjobb på banan med Molnia. Mestadels skrittarbete men också lite trav emot slutet. Tänkte mig att jag ville ha en avslappnad och lugn häst, och det fick jag minsann! Gud så duktig hon var i skritten, fick verkligen in bakdelen och hade mig sig den, bogarna var med. Bara några gånger ibland som jag tappade dom. Men annars så kändes hon riktigt fin idag, traven gick väl inte så där jätte bra men jag jobbade en stund även där och fortsatte sedan med skritten. 
 
Fortsatte jobba med öppna/sluta och idag satt det verkligen bra! Molnia gjorde det som om hon aldrig har gjort annat. Hon har vart så duktig nu hela helgen och även i veckan så nu är jag riktigt stolt över henne, min fina tjej ♥
 
Nu är det bara fixa iordning sig, hoppa in i duschen och sen bär det av på kalas, min käre granne fyller ju faktiskt år ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
17 May kl. 17.09

Longering

Molnia fick idag bli longerad i rundkorallen. Hon var superduktig även idag, jobbade på som tusan. Gjorde mycket avsaktiningar och igångsättningar och hon fick verkligen arbete med baken och ta i. Efteråt sen fick hon en ordentlig ompyssling och avsköljning då jag hade en mycket svettig häst. Det tyckte hon var skönt, men självklart direkt när hon kommer ut så ska hon rulla sig, så jag kommer ha ett väldigt borst jobb imorgon ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
17 May kl. 16.05

Tillslut

Efter två timmars springpass på ridbanan så var äntligen alla hästar över i hagen igen!
Tänkte va lite smart och låta hästarna beta av gräset på ridbanan medans jag pysslade med Molnia. Men när jag sen skulle ha tillbaka dom till hagen så vägrades Storm och Namie att fångas, så det blev en aning ifrivillig motion i 1 1/5 timma, innan jag fick ringa in förstärkning av min käre granna och mamma. (okej mamma blev rädd och körde iväg haha) Men Sabina (min granne) lyckades efter en stund få tag på dom, så jag kunde flytta över dom också! Inte nog med det så lyckades Storm slita sig loss när jag hade fångat in han en gång själv, så mitt fingar lyckades han få ur led... 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun, Storm
17 May kl. 10.13

Gårdagen

Hej på er!
Han tyvärr inte blogga någonting igår, kom bara hem från stallet och bytte om och fixa iordning mig sen skulle jag iväg! Men iaf så bestämde jag mig för att köra lite markarbete, och sen vidare och hoppa studs. Började med att bara ha bommarna på marken en stund, innan jag höjde upp dom och övade lite studshoppning. Molnia kändes helt okej fin i dressyrformen innan jag började med hoppningen. Sen är det ju så kul att hoppa så då bara måste vi ju bara spänna oss lite till ;) 
Nä men det gick bra ändå, hon var riktigt fin faktiskt både i hoppningen och dressyren. Första gången som jag hoppade studs med henne och det gick verkligen över förväntan. Så duktig min lilla tjej så!
 
Nu ska jag snart åka ner till stallet igen och rida och lite sådant, men måste bara hitta min mobil laddare som lyckades komma bort igår så jag har lite batteri på mobilen iaf haha!
 
Hoppas ni får en bra dag och att solen skiner lika mycket hos er som den gör här!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
16 May kl. 14.29

Hästens yttre

" Det finns något i hästens yttre, som är bra för människans inre. "
 
// Johanna
 
 
 
 
Postat i kategorin: citat & texter
16 May kl. 11.13

Saker ni inte visste om mig

* Jag är livrädd för spindlar och möss/råttor
* Älskar att gå runt i ridkläder hela dagarna
* Tycker det är roligt att pyssla med hästarna och göra dom rena och fina!
* För mig går tiden väldigt fort i stallet.. woops så var 6-7 timmar borta utan att egentligen veta vad man har gjort.
* Jag skulle egentligen gått en hästlinje men trodde tappa hästintresset, och ville inte åka så långt ifrån Molnia!
* Jag är mörkrädd som f***n, åker nästan aldrig själv upp och släpper in hästarna på vintern.
* Jag är beroende av musik, lyssnar hela tiden!
* Det går oftast sämre när jag tränar för tränare, än vad det gör när jag rider själv
* Jag ska tävla för första gången på 5 år den 6 juni
* Jag är sjukt nervös inför tävlingar/träningar
 
 
/Sanna
 
haha extremt suddig bild sen förra sommare ;) Cornelia och kameran var inte riktigt överrens...
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 May kl. 17.23

När man bara vill gråta av....

.. Glädje för att hästen verkligen går toppen! Bara skritta runt och krama om hästen för att den har varit så grymt duktigt så man bara vill gråta av glädje! 
 
Blev ett dressyrpass på banan idag, kan inget annat än att säga att jag har nog grymmaste hästen. Såg nog rätt kul ut när jag red runt där med värdens leende på läpparna haha! 
Började med att skritta fram några varv, började efter ett tag arbeta henne mycket med serpentiner, 8 volter, flytta in ytterbogen hela tiden så jag hade koll på vart den var. Började så småning om trava, det var lite småstelt fortfarande men travade framåt och fortsatte att få in bogen så jag hade med mig den hela tiden. Jobbade endel med avsaktningarna och igångsättningarna.
Sakta av och fortsatte jobba endel i skritten, gjorde mycket skänkelvikningar nu och såg till att fortfarande ha med mig bogen samtidigt som hon ändå flyttade sig, men ändå att hon satt ihop i fram och bak. Alltså så att inte baken flyttade sig men att framdelen va någon helt annan stans. Molnia kändes riktigt riktigt fin i vänster när jag gjorde detta, till höger var det lite knöligare, det gick ju men det var jobbigt att inte låta henne bara springa iväg. 

Red inte så länge, ca. 30 minuter, men guud så duktigt hon jobbade på och svettig var hon allt efteråt ;) Så tyckte att det räckte när det gick såpass bra och Molnia började bli en aning trött emot slutet. Efteråt fick hon en ordentlig avskrittning och massa massa klapp och beröm! Duktiga häst ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
15 May kl. 08.45

haha kan inte låta bli att skratta!

 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Videos
14 May kl. 21.37

Rädsla

Ibland när jag är ute och rider så märker jag av min egna rädsla. Rädslan för att misslyckas, för att ramla av, för att verka dålig som ryttare, bara rädslan för hästen, rädslan för att göra fel, rädslan för allt kommer återigen och tar över ens psyke och allt blir kaos. Jag hatar känslan av att känna att man nästan är rädd för hästen, fast man egentligen är rädd för sig själv. Att man är rädd för att göra fel, allt bara brister, hoppar av och går bredvid hästen och brister ut i gråt. Gråter ett tag och reflekterar över varför det blev såhär, varför jag låter rädslan tar över mig och styra över mig. Varför gör man det? Eller det kanske bara är jag som får sådana attacker? Tyvärr blir det allt oftare, ibland sitter jag kvar på hästen och ibland måste jag hoppa av. Rädslan tar över för att göra fel, för att skada hästen. Jag vågar liksom inte rida för utifall att jag skulle göra fel och misslyckas. 
 
Vet att man lär sig av sina misstag, men ändå blir jag så rädd, jag vågar liksom inte rida, rädslan tar över psyket på mig och börjar styra tills jag själv har fått reflektera och funderar på varför detta händer, om jag överhuvudtaget gjort något fel eller om jag bara får sådana tankar och panik och låter rädslan ta över. Det kan hända mitt under en uteritt, (som igår t.ex.) hästen blir pigg och vill absolut inget ont utan vill bara framåt och efter dom andra, men det är jag som vägrar låta hästen gå framåt för den stressar upp sig. Jag får panik och vågar inte rida mera. usch usch usch, detta är hemskt!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 May kl. 12.41

vila vila vila

Hej på er. Hoppas att ni har en bättre dag än vad jag har! 
Känner idag att det inte var så smart att rida igår.. Har ännu mera ont i öronen idag, + jätteförkyld haha känns ju bra inför helgen! Så idag blir det bara att vila hela dagen och se till att bli frisk. Imorgon är jag ledig ifrån skolan och på fredag ska jag till tandläkaren - usch! Så är hemma då med. Ska hitta lite inspiration och skriva ihop inlägg till er.
 
Ha det bra så hörs vi!
 
/Sanna
 
Bild lånad från Julias blogg http://fames.se/juliavekony/ sen igår på mig och Jessica!
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 May kl. 22.25

frustrerad..

Idag fick det bli som tidigare skriver en uteritt med Julia och Jessica till backarna. Till en början så regnade de men det slutade ganska snabbt så vi klarade oss utan det. Molnia kändes väldigt pigg, men det var bara kul till en början. När vi ridet i backarna ett tag och hon började bli trött, så påvägen hem så började hon stressa upp sig för hon kom för "långt" bort från dom andra, vilket gjorde så jag stressade upp mig och fick panik och valde att hoppa av och gå med hästen istället. Blev bara frustrerad när jag bad henne göra en sak, hon gjorde det fast det var ändå fel. Jag tänkte rätt men gav hästen fel signaler och allt blev kaos. 
Så tillslut så bytte jag och Jessica så hon skrittade hem Molnia och jag Blekken. Vilket kändes rätt skönt när jag var rädd och stressad och inte ville göra det värre för Molnia, så var det rätt skönt att Jessica hoppade upp som var lugn från början! Måste erkänna att dom var riktigt söta tillsammans :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
13 May kl. 14.09

Dagens planer

Hej på er!
 
Idag blir det en uteritt med Julia, och kanske en till vet inte ;) så runt kvart i 5 tiden sticker jag ut till stallet och fixar iordning hästen. Vi tänkte ta en tur ut till backarna och klättra lite med hästarna, det är ju alltid nyttigt :)
Ska lägga kameran på laddning och så ska jag allt försöka ta lite bilder så jag har någonting att visa er sen. Nu ska jag fortsätta och vila, så vi hörs ikväll. Ha en super fin dag kära läsare ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 May kl. 02.19

Sömnlös natt

Ser inte ut som det kommer bli så mycket sömn denna natt. Öronen värker som jag vet inte vad. Men ska försöka sova lite på förmiddagen idag igen, kommer ju bli lite spännande och ser hur det går med ridningen ikväll ;) 
Till helgen blir det ju somsagt träning med Julia, och i veckan så vet jag inte alls hur det ser ut, tar en dag i taget och ser hur mycket jag klarar av. Men tanken är väl att jag ska försöka rida mycket markarbete. Ska även försöka ta mig an att hoppa muren någon dag ;)
Nu ska jag fortsätta kolla på ett uuur tråkigt program på tv.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 May kl. 12.43

När ska allting sluta egentligen?

Jahapp, när halsen äntligen var bättre och jag skulle upp och rida idag. Vaknar mitt i natten av att mitt öra värker som tusan, och kunde inte sova mera. Har kännt denna smärtan i någon vecka men inte mer än någon sekund och sen har det vart borta. Men iaf, så spydde jag av smärta imorse så fick bli akut till vårdcentralen, där dom konstaterade att jag hade en kraftig öroninflamation, alltså inte så konstigt att jag haft ont.. Så nu är det pencillin som gäller igen!
 
Är inte hundra på om man får rida med öroninflamation? Om en liten stund kommer Julia hit och då ska vi gå o kolla på utklädnad till maskeradtävlingen ;) Vi lär ju vara grymmast ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 May kl. 11.56

Sjuk - igen

Hej!
 
Känner att jag är sjuk väldigt ofta nu haha! Men har inte kunnat svälja på flera dagar nu, och alltså inte kunnat äta häller. + hade 40 graders feber i fredags. Men nu är febern borta iaf och halsen är lite bättre. Kan nog äta äntligen haha!
 
Igår iaf så fick Julia med mig på att anmäla mig till maskeradhopptävlingen som är den 6 juni. *kommerdö* Så medlemsavgiften skickas in idag, och anmälan till klasserna görs väl också. Blir 60 - 60 eller bara 60, får se. Men troligtvis blir det två klasser. Men min nervositet inför tävlingar så... Har inte tävlat på över 5 år och nu helt plötsligt ska ja ta mig ut på tävling igen haha! 
Så nästa helg blir det träning med Julia, så nu är det bara att ligga i. 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 May kl. 06.47

Osäkra hästar

Det är dom såkallade ilskna hästarna som en gång i tiden har lärt mig att dom egentligen bara är osäkra. Jag har alltid varit den som har fått rida hästar som ingen annan har velat rida på grund av en eller annan anledning. En häst som tog mitt hjärta med storm var min kära Hektor. Som jag till en början var rädd för. Första gången jag skulle rida han, han högg mig i armen, han var arg, bakåt strukna öron och sparkade. Man var tvungen att vara extremt varsam och noga. Var tillbedd att ställa upp han i duschspiltan för att inte bli skadad om ja skulle göra iordning han i boxen. Jag var rädd för hästen. Jag visste att han var enormt seg och hade sett han gå lektion några gånger tidigare. 
Men jag gjorde som jag blev tillsagt, gjorde iordning han i duschspiltan, blev biten en o annan gång i armen, han sparka några gånger. Jag hoppa upp och red, åtminstonde försökte jag komma framåt. Fort gick det ju verkligen inte. Tänkte att herregud, detta kommer aldrig gå. Men red han 3 gånger till och sen var jag fast. Jag lärde mig att han inte var arg. Han var bara enormt osäker och trodde han skulle få stryk. Jag fastna för den hästen, jag red han i 2 år konstant hela tiden. Med tiden som gick så lärde sig också Hektor att jag inte ville han något illa. Jag kunde efter några månader göra iordning han i boxen, lös utan att han gjorde någonting. Nu var det bara sadlningen som han gjorde lite utfall emellanåt men inget mer, ibland när det gick förbi någon. 
Jag lärde mig att rida han, och få fram honom. Jag lärde mig att få honom tycka att det var kul. Kommer så väl ihåg den gången han vägrade gå fram för skänkeln, hade både sporrar o spö, ridlären sprang efter för att få honom att göra en skänkelvikning i trav. Men han bara kickade och spakrade hela tiden. Tillslut sa min ridlärere till mig att jag skulle "rejsa" av han några varv runt spåret. Och herregud vad kul han tyckte det var när han insåg att han faktiskt fick springa utan att jag skulle skälla på han. Öronen spetsad rakt framot och några bocksprång av glädje kom. Kommer såväl ihåg att jag grät av lycka när jag kände att hästen faktiskt började lita på mig och att han faktiskt tyckte det var kul och inte bara tjurade. 
Jag började såsmåning om att ta med han ut på uteritter som vi hade med några i "usek" som jag var med i på den tiden. Kul så kul han tyckte det var att komma ut och galoppera fritt på gröna ängar och grusvägar. Han tyckte det var så kul, bockade och gasade på ännu mera, studsade av glädje och kunde aldrig skritta, öronen rakt spetsade framåt. Åh vad det kändes i hjärtat att se honom ha kul och att han faktiskt trivdes med mig på ryggen, att han faktiskt litade på mig!
 
Det är extremt vitkigt att skapa en god kontakt med hästen och att skapa en god relation så att hästen vågar lita på sin ledare. Så skapa en god grund och visa för hästen att den kan lita på dig och att du inte vill göra den illa!

/Sanna
 

Det krävdes nästan ett år för att han skulle våga lita helt på mig och faktiskt kunna ha öronen framåt helt lös i boxen. kan lova att så mycket har jag aldrig gråtit av lycka som när min älskade Hektor var glad och vågade lita på mig. Han lät mig i slutet göra vad jag ville hos han. Kunde oftast sadla han helt lös utan att han försökte hugga mig, han vände oftast bara på huvudet och kolla vad jag gjorde och sen var det inget mer med det. Ååh älskade häst, vad jag saknar dig ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 May kl. 23.19

Ridning hjälper människor med funktionsnedsättningar

Kom och tänka på en speciell liten kille med funktionsnedsättning när jag tänkte tillbaka på mina ridskoleår och mina år som "stallvärd" Denna killen hade en funktionsnedsättning och han satt i rullstol, hade inget tal och kunde inte säga ett ord, mer än "öörhm eeeh aadds" bebisspråk ungefär. Ridläraren (även min gamla ridlärare) och familjen kämpade på. Han fick mycket hjälp, som t.ex. vikter på fötterna och alltid en person som gick och "höll" i han när han satt uppe på hästen, samtidigt som en ledde hästen han red på. 
Dom hade sen en tid tillbaka vetat om att denna killen aldrig skulle kunna gå. Men den dagen dök upp, den dagen när han tog sitt allra första steg i hela sitt liv helt själv. Dom hade parkerat rullstolen vid hästen han skulle rida. När dom precis ska hjälpa han och lyfta upp han på hästen så reser han sig helt själv och tar sina första steg fram mot hästen. Hela läktaren och alla som såg detta blev helt knäpptysta och helt tårögda. 
Kan faktiskt erkänna att det kom en och annan tår när jag hörde att han för första gången hade tagit ett steg. Jag var själv ute i stallet och hjälpa gruppen som hade ridet innan och såg tyvärr inte detta ögonblick. Men kan tänka mig att det kom väldigt mycket glädjetårar den stunden! 
Kände att jag bara var tvungen att dela med mig av detta, tyckte det var ett väldigt fint ögonblick och där har man ett levande bevis på att ridning hjälper mot mycket, att även om man som i detta fall inte kan gå sen innan, Så efter några års träning och nu i detta fall ridning faktiskt kan ta sitt första steg i hela sitt liv. 
 
Never give up ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 May kl. 19.49

40 graders feber

Hej på er!
 
Idag har jag legat still i sängen hela dagen. Förutom en kort promenad med hunden. Vaknade i morse med 40 graders feber och svullen hals och kan inte svälja knappt någonting. Så som ni förstår så blev det ingen ridning idag, när vädret till och med var fint. Åh va sur man blir! 
Imorgon ska vi iväg och grilla och fixa lite andra saker på förmiddagen tror jag? Så det blir ingen ridning imorgon. Så typiskt! Men ska försöka bli frisk ordentligt nu, vill rida mer än något annat nu :( Men inte så mycket att göra när man ligger med feber, yrsel, illamående, svullen hals som gör att man inte ens kan svälja vatten.. 
Hoppas att ni har en betydligt bättre helg än mig och att ni håller er friska!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 May kl. 12.10

Mammas gård!

Hej på er!
Mamma ska sälja sin underbart fina hästgård nu så tycker ni ska kolla in den!
Den finns nu med på hippson! Känns sorgligt att den ska säljas, verkligen! 

http://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/fin-gard-i-vasteras-till-salu.htm
 
Visst är den fin?

Kram Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 May kl. 19.03

ensam

Go kväll på er kära läsare!
 
Idag fick det bli en uteritt själv trots allt. Lite surt men det gick väl det också. Rätt gött och rida själv också faktiskt. 
Tog en runda förbi grannstallet och red runt lite i skogen och sedan runt upp på en grusväg och sen tillbaka ner i skogen och hem. Molnia var väldigt pigg och bet för det mesta bara tag i bettet och sprang i sitt egna tempo utan att lyssna på vad jag hade och säga till henne om. Men får väl skylla mig själv när jag inte ridet henne ordentligt som önskas. 
 
Skulle egentligen åkt iväg över helgen men antar att det som vanligt inte blir något. Blir så trött på människor så jag vet inte vad. Men vi ska få främmat och lite sånt. Ska försöka komma ut till stallet så mycket som möjligt. Lördag ska vi iväg vet jag men. Aja, det märker vi. 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
08 May kl. 09.33

Wiie :D

Godmorgon på er!
 
Idag så kommer somsagt min kära syster hit och vi ska då iväg och rida lite, äntligen! Vädret är helt okej, det har regnat typ hela natten men det är uppehåll nu så jag hoppas att det håller i sig tills vi ska rida och har ridet klart förståss, kommer bli grymt :D
Linda tar nog förmodligen Molnia så tar jag nog Dimma, blir en uteritt upp mot husaby, såå fina gräsvägar där :')
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 May kl. 15.41

Skolans trappor

Skolans trappor är inte okej.. Efter att ha gått i trappor hela dagen känns de som så har självklart knät ballat ur igen, svullet som attan och det knäcker till varje gång jag går. Självklart när ja skulle iväg och rida. Men det blir bara som läkarna säger att vila och smörja in med kortison samt voltaren grej så svullnaden ger sig. I bland önskar jag att jag inte ridet ut den dagen knäskan uppstod. Ett tips, rid inte ut på en crazy och extremt pigg häst när det är glas halt ute, hästen sticker iväg och man flyger ner från ca. 2 meters håll rakt ner på en isgata med knät först.. inte skönt kan jag lova er!
 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 May kl. 19.04

Utsläppt eller uppsatt?

Jag har länge, rättaresagt i ett antal år alltid ridet med uppsatt hår. Men när jag började rida så red jag alltid med utsläppt, och tyckte det var bekvämast, tyckte det kändes konstigt att rida med uppsatt. 
Men sen kanske 7? År tillbaka så klarar jag inte av att rida med utsläppt längre, nu är det endast uppsatt som gäller för min del. Tycker det är irriterande som tusan att rida med utsläppt hår, när det bara flyger in i ansiktet hela tiden och det känns bara "fel" att göra det. Dom gångerna jag glömmer tofs så funkar gummisnoddar minst lika bra, eller om dom bara går sönder för mig så funkar det lika bra att pressa in allt hår under hjälmen på nått vänster, haha vad som helst bara jag inte tvingas rida med utsläppt hår. Då tar jag hellre en promenad och springer en runda med hästen eller longerar eller hittar på något annat. Tycker det är så äcklig känsla att rida med utsläppt hår haha!
 
Hur gör ni? Vad tycker ni bäst om? Utsläppt eller uppsatt?
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 May kl. 18.28

Som tidigare

Hej!
 
Som Johanna skrev tidigare så hade jag också planerat att rida idag efter mitt möte i skolan, men självklart ska det regna som tusan så det blev ingenting med det. Samt att jag fick jäkligt svårt att andas mitt underdagen och ett tryck emot bröstet som gjorde att jag knappt kunde röra mig utan att jag vek mig av smärta, den paniken samtidigt som man får när man inte får någon luft, så lite smått kaos där ett tag..
 
Imorgon MÅSTE jag ut känner jag, på torsdag följer antagligen min kära syster med och rider :D Är ju ledig varje torsdag nu så det kommer bli sjukt kul, längesen man såg henne på häst nu så det ska bli fruktansvärt roligt! Så känner att om det inte regnar så måste jag verkligen ut imorgon haha..
 
Hoppas att ni har haft en betydligt bättre dag än mig, och att ni har haft fint väder och har sluppit detta regnet.
 
/Sanna
 
En utav alla systers hästar! Detta är halvblodet Berlock som vi hade 2006.. haha herregud vilka minnen med den hästen! Diggar min stil på klädsel, mjukis, fleecetröja, ridstövlar, väst och UTSLÄPPT hår.. uusch!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 May kl. 18.05

Vädret...

Hej på er!
Har vart så mycket i skolan, skojar inte! Nationella prov, plugg, plugg och återigen plugg. Så därför jag vart så inaktiv! Men nu när jag känner att jag kommit ikapp livet igen så tänkte jag faktiskt idag att jag skulle rida..
Men så REGNAR DET seriöst, någon där uppe jävlas med mig asså... 
Men men hoppas på bättre på Torsdag iaf! För imorgon har jag ingen möjlighet då jag ska träffa en vän! 

Hoppas ni har en bra dag! // Johanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 May kl. 09.27

Skyddsängel

" Rid aldrig fortare än din skyddsängel kan flyga "

// Johanna
 
 

Postat i kategorin: citat & texter
05 May kl. 14.10

borta

Hej!
är fortfarande en bra bit hemifrån men nu.känns de betydligt mycket bättre när.man är.så långt ifrån alla falska människor man nästan kan komma. typ. ända nackdelen är att ja är sjukt sugen på att rida när Ja ser alla superfina höstar överallt i sina hagar :( hoppas ni har de bra och tack för alla fina kommentarer ni är grymma ♥

/sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 May kl. 14.35

Du gör mig hel ♥

Blir så oerhört glad av att se dessa bilderna, och längtar så oerhört mycket tillbaka till den dagen ♥
 
/Sanna
 
Denna o bilden under denna måste ja ju erkänna är extra snygga på oss ;) eller inte....
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
04 May kl. 10.24

ordentlig förklaring

Hej på er!
 
Vet att detta för det mesta inte kommer ha någonting med bloggen att göra egentligen, eller ja som "tillhör" bloggen. Men tycker att ni borde få en ordentligt förklaring till varför uppdateringen har vart rent ut sagt kass den senaste tiden nu.
Jag har inte orkat bry mig ett piss ärligt talat om bloggen, mår dåligt i psysket så har varken ridet eller haft ork till bloggen under veckan. Idag åker jag iväg och när jag kommer hem sen igen så hoppas jag att jag ska kunna vara lite glad iaf och ta tag i ridningen och alltihopa igen. Men just nu så har jag inte haft ork till någonting, så har låtit allting vara och bara försökt vara i fred och försökt att glömma allting. + Har varit hos läkaren b.la. också och fått utskriven ny medicin och skulle helst vara still dom två första dagarna. 
Men det har inte blivet bättre av att jag får sådan ångest över att jag inte rider, det är ju det jag vill. Men det är inte så lätt när allting går emot och man knappt orkar ta sig upp ifrån sängen. 
Så nu vet ni lite mera grundläggande varför det har varit så tyst på dessa fronter under veckan! 
 
/Sanna
 
Jag älskar "min" fina tjej, du gör mig hel, du gör mig lycklig ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 May kl. 12.01

.

/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 May kl. 08.33

Läkaren

Godmorgon!
 
Idag ska jag alldeles strax iväg till läkaren igen.. Jag hoppas att det går bra så jag nu kan rida i eftermiddag och inte ligga inne hela dagarna och vila typ. Men vi får se helt enkelt vad läkaren säger. Hoppas att ni har haft en bra valborg och en bra 1 Maj allihopa?  
 
Ni är bäst, glöm aldrig av det!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 May kl. 13.28

Sommarens invenstering

/Sanna
 
har alltid velat ha ett par bruna ridskor, och det får också bli sommarens köp!
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum