30 Dec kl. 15.46

bus tur

Idag blev de som sagt en uteritt. blev att busa och bara ha kul.vilket Molnia tycke va väldig kul o ville helst springa fortare hela tiden ;) älskar min lilla häst ♥
/sanna

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
30 Dec kl. 12.03

fluffboll

skitig häst! och insåg att Molnia har blivet en fluffboll med all pälsen :( idag blir de en uteritt i blåsten ;)

/ sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Dec kl. 10.59

självklart

Det är väl så typsikt att ja ska bli sjuk nu också. Kommer knappt upp ur sängen för att magen värker, men ändå vill ja rida. Molnia fick stå igår för jag han inte med det riktigt innan det blev mörkt. Så idag vill ja rida så hon inte ska behöva stå hela tiden. Usch :( 
Jaja vi får se, ska vila en stund o se om det går över, hörs säkert sen :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
29 Dec kl. 07.39

Året som gått

Året som gått har varigt riktigt bra i hästväg faktiskt. Har fått gjort mycket saker under kort tid och kommit vidare i utvecklingen väldigt mycket. Stort tack till alla vänner som har ställt upp, funnits där, söttat, och hjälpt!
 
Kommer inte ihåg så mycket av vad vi gjorde i vintras, men det var inget speciellt. Ingen direkt träning utan mest bara uteritter i -30 brrrrr... 
Mot våren när snön smälte bort så började vi ta igen oss och faktiskt börja träna på allvar, jag ville få dressyren att sitta, jag ville ut och träna. Jag ville så mycket så det var bara att sätta fart. 
Mot sommaren sen så, flyttade jag ju upp Molnia till kära Mirjam i två veckor, träning stog även där på schemat, mycket back träning, bad, och bus! Syftet från början var väl att träna träna träna. Men det blev mera skojj och seriöst träning. Mirjam hjälpte mig väldigt mycket, hoppade upp och "fixade" till det jag och Molnia inte kom överens om den dagen, visade och intstruerade mig hur jag skulle göra och komma vidare. 
Detta hade jag sedan med mig hem och har fortsätt träna på det sättet vilket har gjort stort resultat. Molnia har blivet betydligt mycket mjukare i kroppen, stadigare i formen i bägge varven! 
 
Sen när vi kom hem så blev det en ofrivillig vila för hennes del då hon inte var fräsch. Men efter ca. 2 veckors vila/skrittande så var vi igång igen. 
Åkte på terrängträning på hösten och hade väldigt roligt! Hoppningen tog sig under sommaren och dressyr arbetet gav väldigt positiva resultat. Så nu har vi verkligen kommit en bit på vägen vilket som känns väldigt bra!
 
Nu är snart vintern här, och jag ska allt försöka ta mig ut mycket mer än vad jag var ute förra året... trycka på sig massor med kläder, sen är det bara cykla o se glad ut!
 
Men kan konstigt nog inte annat än att längta tills sommaren och hoppas att det blir som förra året, ååh va kul jag hade och gud så vi trivdes, både ja och Molnia ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
28 Dec kl. 17.13

Svar på frågestund - Sanna Igen!

Först vill jag börja med att säga att det var kul att så många ställde frågor! Och hoppas att ni har haft en bra jul än så länge och att ni får en fortsatt trevlig jul!

Hur länge har du ridit? Har ridet i 10 år 
En bra blogg som du läser? pageryd.se dressyrmupparna.se 
Bästa julklappen? :) 
besökar rekord (unika) Oj, det har jag faktiskt inte koll på om jag ska vara ärlig.. :o
katt/hund Både och
vilka bloggar ni läser pageryd.se dressyrmupparna.se ponnysanning.se
hur långt ni vill gå med er blogg längre än såhär iaf ;)
blev du nöjd med dina betyg?:D Som jag fick nu i 2:an? Nja det är jag väl, men dom kunde varit bättre haha.

Hur är era hästar att rida? Dom är väldigt olika från häst till häst. Molnia är lite mer åt det känsliga hållet både för skänkel och hand, och har väldigt lätt för sig. Medans t.ex. Storm är lite mer åt det tröga hållet men även han är väldigt lättlärd. Dom andra hästarna väldigt personliga dom också :)
Hur måna egna hästar har ni haft? Jag själv har aldrig haft egen, men har hjälpt till med min syster när hon har haft egna.
Har du egen häst? Nej inte som är min på riktigt. Men Molnia är ju min ändå <3
Har du din häst hemma? Bor mitt inne i centrum så nej det har jag inte, men har henne på cykelavstånd.
Vad är de bästa respektive sämsta me vintern / sommarn?:) Bästa med vintern är alla härliga snögalopper och mysiga uteritter i djup snö, sämsta är att det är kallt och det blir mörkt så fort. Bästa med sommaren är alla underbara långritter man kan göra, ljusa och varma dagar. Sämsta är väl alla mygg o knott som kommer :(

Vad tycker du/ni om min blogg? :) Trevlig :)
Hur gamla är du/ni? 17 men 18 i Januari
Favorit film? :) Black Beauty helt klart! 
Vad tycker ni om min blogg? Trevlig :)
Vad är era mål med Storm och molnia ? Eftersom jag mestadels (alltid) rider Molnia så får jag tala för henne. mitt mål med henne är att komma ut på någon liten tävling framåt våren/sommaren :)
Är storm duktigt på att Hoppa Han kan han också, han har ju ingen snygg teknik men över kommer han iaf på ett elle annat sätt ;)
Är han inte lite överviktig ? Jo det är han allt, men betydligt mindre än förut ;)

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Dec kl. 15.22

Respektlöst

När vi ska rida ut i "våra" skogar så måste vi ju korsa vägen. Självklart åker det bilar förbi där när vi står och väntar på att få rida över. Men när bilarna kommer och kör om bilen framför och gasar på som tusan precis bredvid hästen och bara flinar emot en och gasar och "brummar" ännu mera förbi hästen är rätt respektlöst. Som tur är så är Molnia o våra andra hästarna trafiksäkra och bryr sig inte så mycket. Men det kunde ha hänt en farlig olycka oavsett om hästen är trafiksäker eller inte. Molnia hoppade bara bakåt lite och sen var det inget mer med det. Men ändå, hur tänker vissa människor som gör sådär med flit bara för att? Detta är inte okej tycker jag, tänk den dagen det kommer hända en riktigt otäck olycka p.g.a vissa billister inte kan acceptera o sänka farten när dom åker förbi en häst.
Självklart finns det många jättesnälla billister som knappt vågar smyga förbi hästen med bilen ifall det skulle hända något. Vet många bilar som kom bakom oss som knappt vågade glida förbi oss ifall hästen skulle bli rädd. Bara att vinka, tacka o se glad ut för dom billisterna som faktiskt saktar ner. Hällre att dom kör överdrivet sakta förbi än att dom gasar som idioter rent ut sagt och skrämmer hästen. Eller vad tycker ni?
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
27 Dec kl. 15.23

Skog o back

Hej!
 
Idag fick det bli en tur i båda skogarna, först genom lilla skogen där det blev lite "backträning" finns ju en backe där som jag gick uppför några gånger innan jag red över till stora skogen och fortsatte hemåt. Molnia kändes väldigt mjuk, pigg o framåt. Travade även lite lite granna idag, bara några steg o det tyckte hon var väldigt kul haha! 
Längtar tills vi kommer igång ordentligt igen :D
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
26 Dec kl. 21.39

julklappar som är hästrelaterade

här kommer lite bilder på endel av julklapparna som är hästrelaterade ;) fast den ena får ni vänta med att se hehe!
/sanna
färgen på jackan gör sig inte rättvis på bilden tyvärr :(Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Dec kl. 16.23

inget Internet

hej!
gör ett försök att blogga via mobilen så ni får lite uppdatering. idag bestämde jag mig för att rida. så de fick bilen mysig skrittur genom skogen eftersom att hon vilat ofrivilligt i en vecka. men nu så ät vi igång igen. förövrigt så kändes hon väldigt pigg och framåt och hon tyckte de va kul att få komma ut igen :)

kanske inte kan lova er toppen uppdatering förens vårt riktiga Internet är tillbaka men ja ska

försöka så gott jag kan och lära mig detta ;)

haha bilden hamna mitt i , ah ni märker ju att jag inte är så duktig på dehär Hahsh!

/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Dec kl. 10.00

Svaren på Frågestund - Johanna

Vad tycker ni om min blogg?
- Din blogg är väl helt okej! :)

Vad är era mål med Storm och Molnia?
- Jag rider ju Storm, så kan inte svara för Molnia då det inte är den hästen jag ska ha planer med. Men jag vill självklart komma ut på någon liten tävling med Storm, hoppning blir det då. Jag rider ju helst dressyr så vill väl helt enkelt lära Storm dressyr och visa er att även han kan han med!
Men mitt största mål är nog att ha kul och känna att detta älskar jag, för annars vore det ingenting.
 
Är Storm duktig på att hoppa?
- Ja, alltså han har ju inte världens snyggaste hoppteknink, men även han kan faktiskt hoppa. 

Är Inte Storm lite överviktig?
- Alltså, Storm är rätt grov tycker jag i vanliga fall också så han kan inte bli hur smal som helst. Men det klart att han skulle behöva gå ner ett par kilo, men det är en stor skillnad på honom nu från det att jag började!

Vad tycker du/ni om min blogg?
- Brukar icke läsa den, men den var fin!

Hur gamla är du/ni?
- 17 snart 18
 
Favorit film?
- 8 mile & Lejonkungen helt klart!

Vad är det bästa med vintern/Sommaren?
- Med vintern tycker jag helt klart snögalopp och mysfika med varmoboy i stallet!
Sommaren är helt klart alla underbara ridvägar, mysiga långritter och fint och ordentligt underlag!

Hur länge har du ridit?
- För mig har hästar funnits i familjen jämt, då min mamma alltid hållt på med det & nu har hon ett hästföretag! Men det har inte blivit så egentligen att jag ridit "ordentligt" förrän jag började rida Storm.. & Storm hade jag ridit cirka 1 år i slutet på sommaren/början på hösten! & ångarar inte en sekund att jag har fått tagit del av världens bästa häst!
 
Har du egen häst?
- Nej detta är inte min egna häst, även fast det ibland känns som det :D
 
Har du din häst hemma?
- Det är ju inte min häst och nej den är inte hemma. Men det är cykel & gångavstånd så absolut inte långt!

Hur är era hästar att rida?
- Storm är verkligen rolig att rida, men han kan vara lite svår ibland, men han är så charmig så det gör inget!
Molnia gillar jag då jag hon kan dressyr och är skön att rida!
Namarrkun är verkligen en superhäst! hon är vårt stjärnskott i både dressyr och hoppning!
Dimma är väl den som är minst utbildad eller vad man ska säga och också våran yngsting, men hon är rolig att rida ut och och väldigt egen personlighet!
Röskva är våran äldsting och våran snällaste pärla, hon skulle kunna gå förbi andra världskriget utan att röra en fena! Hon är så snäll och faktiskt rätt dukig häst!
 
Hur många egna hästar har ni haft?
- Aldrig haft någon helt egen häst.
 
Blev du nöjd med dina betyg?
- Går ju gymnasiet så då får man betyg när kursen är slut och inte när det är jul, så har inte fått nåt än.
 
Besöksrekord (unika)?
- Faktiskt ingen aning men kan vara 300-350 kanske?

Katt/Hund?
- Båda såklart!

Vilka bloggar läser ni?
- Jag läser http://www.tyrashastar.se/ , dessie, paow och sen mina vänners såklart!

Hur långt vill ni gå med eran blogg?
- Alltså för mig spelar det ingen roll, visst är det kul att kanske hamna på horsespot eller nåt, men bloggar mest för att kunna se min egna utveckling!

En bra blogg som du läser?
- Ännu en gång, http://www.tyrashastar.se/ 

Bästa julklappen?
- Skulle nog vara en resa, eller en egen häst eller nåt ;)
 
Postat i kategorin: Frågor och Svar
24 Dec kl. 06.00

God Jul

God Jul kära läsare! Hoppas att ni får en super bra dag med massa fina julklappar :D
 
Kram Sanna & Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Dec kl. 18.37

Livet behöver inte vara perfekt för att man ska vara lycklig

Många människor runt om i världen, inte bara hästmänniskor tror och tycker att livet måste vara perfekt för att man ska kunna vara lycklig. Men det tycker inte jag, att livet är perfekt är den sak och att man är lycklig är en sak. Sen om det är båda så är det väl bara ett +. Men även om livet känns kasst så är jag fortfarande lycklig. Jag har min häst och jag har underbara vänner runt omkring mig så jag kan inget annat än att vara lycklig när jag tänker tillbaka på vilka fantastiska möjligheter jag faktiskt har och vilken otrolig tur jag har som har Molnia i mitt liv. Är riktigt glad och faktiskt stolt om det tåls att säga att jag för lite mer än 3 år sedan ringde och frågade om jag fick börja rida och hjälpa till där. 
Så lycklig kan man faktiskt vara även om det inte är perfekt överallt annat. Men utan min älskade häst så hade jag nog inte alls vart så lycklig som jag är nu idag ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
23 Dec kl. 15.24

Åh va gulligt :')

Fick ett gulligt Julkort utav en annan tjej, vars blogg jag läser. Tyckte det var riktigt gulligt att man uppskattar sina läsare och faktiskt gör en sådan rolig liten grej, eller vad tycker ni? 
Därför tänkte jag ge denna underbara fina tjej en lite länk nu vid jul, gå in och ge henne en kommentar för det är hon värd lilla Josefin efter allt jobb hon har lagt ner på alla Julkort. http://pageryd.horseworld.se/ 
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
23 Dec kl. 10.09

det märks

Det märks så tydligen när man väl lägger ner energi med bloggen ja då går statestiken upp med en gång, så roligt att logga in här på morgonen och se alla fina kommentarer och att statestiken börjar gå uppåt igen :D
Fortsätt såhär, ni är bäst ♥
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Dec kl. 14.57

Frågestund

Fråga på, allt mellan himmel och jord :D Kör igång! Avslutas under Julaftons dagen!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Dec kl. 13.36

Nu känns det som...

.. att det verkligen är dags att byta spår och komma igång ordentligt med både bloggen och ridningen. Dock denna veckan så blev det ju en väldigt ofrivillig vila för Molnias del, var långt ifrån meningen. Men vad ska man göra? :/ 
Men nu efter Jul så är det hårtträning som gäller om vi ska komma vidare någon gång! Till våren/sommaren VILL jag ut på massa träningar, tävligar o allt vad det nu kan vara. Så nu jäklar lovar jag er att jag ska ligga i med både bloggen och ridningen, är ni med mig? :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Dec kl. 15.50

ingen rubrik

Hej på er!
Bloggen har legat nere nu de senaste känns det som, men varken jag eller Johanna har vart hemma och kommer häller inte vara hemma ikväll utan kommer hem imorgon! 
Hoppas att ni har det bra? :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Dec kl. 10.22

Ingen ridning idag

Hej på er!
 
Idag var det planerat att ridning skulle bli av, men det blir inte så. Blir att umgås med vänner hela kvällen istället, vilket behövs just nu. 
Hoppas ni får en super bra dag, slutar ni också skolan idag? :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Dec kl. 10.00

Upp och ner gångar

Insåg igår kväll att jag är extremt lycklig ändå, trots att livet har sina upp och ner gångar emellanåt. Men hade det inte vart för Molnias del, o hade jag inte haft henne så hade jag inte varit den personen jag är idag. 
Min bästa vän, min andra halva. Räcker med en blick av henne så ler jag med hela kroppen. Många säger att lycka inte kan köpas med pengar, men man köper en häst och blir lycklig. Ah? Då har du precis köpt lycka med pengar. Haha, inte så man brukar säga kanske men ni fattar poängen.
Är ärligt talat riktigt lycklig över att jag har den turen att få rida en sådan underbar häst som henne, Älskar min lilla älskling mest över allt annat på denna jorden ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
19 Dec kl. 06.49

Vi offrar liv

Folk säger att ridning inte är någon sport utan att vi bara sitter där medans hästen gör jobbet och vi tar åt oss äran. Titta på denna videon under så kanske ni får en annan syn på hästvärden. Vi offrar liv för det vi brinner som mest för.
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Dec kl. 16.42

Ligger nere

Hej på er!
vet att det varit superkass uppdatering dom senaste dagarna, men har haft värdens bloggtorka och ingen ork över alls. Men det ska det bli bättring på. På fredag tänker jag rida om allt går som jag vill, slutar även skolan på fredag förmiddag vilket känns gött. Har all tid i värden över sen till hästarna ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Dec kl. 07.43

vill vill vill

Vill så gärna rida, men får vänta några dagar till tyvärr :( men åh så jag saknar det, vill bara ut och rida nu, usch hatar att vara skadad :( 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Dec kl. 17.00

Minns ni?

Tänkte ge er en liten återblick på The Typical Sackum Hästen! haha...
Är det någon av er som minns detta?
 
Postat i kategorin: The typical Sackum hästen
16 Dec kl. 19.53

satans knä

Hej på er! 

Kom hem runt halv 8 ikväll, så lång dag idag. Ingen ridning idag och troligtvis inte på några dagar framöver då mitt knä är svullet som jag vet inte va och hoppar på kryckor :/

Hoppas att ni har haft en bra dag allihopa? :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Dec kl. 18.30

Video: Storm i Rundkorallen!

 
 
Postat i kategorin: Videos
15 Dec kl. 16.30

Ger upp

Försökte klippa ihop videorna men det vägrar sammarbeta, har provat alla möjliga program men antingen går det inte spara eller så går det inte att redigera klippen.. Så ni får se 4 korta videor utan musik, tråkigt men sant. Blir så förbannad på sånt här.. usch!
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Dec kl. 13.36

Voltaren

Som Johanna nämnde så släppte vi hästarna på ridbana, ridninge för min del var jag tvungen att skippa idag just för att mitt knä inte är som det ska, ser mer ut som en fotboll... Men iaf, hästen måste ju röra på sig ändå så bestämde oss för att släppa dom.

Innan Johanna kom och vi gjorde det så fixade jag stallet, mockade, fodrade, osv. Helt slut i kroppen i sinnet efter att inte ha sovit knappt sovit något i helgen för att knänt har spökat, så somnade till i någon timma när jag kom hem haha, som "tur" är ska vi inte upp något mer idag. 
Nu är blir det att inta soffläge och jobba med bloggen lite, sen ska jag även städa (om jag nu klarar av det) och även baka! Puuh, bara sätta fart känner jag :o
 
/Sanna
 
Fick massa söta bilder på Molnia o Storm igår, men även Namie ville va med och pussas lite ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Dec kl. 12.08

Dagen!

Hej på er!
Har fått igång min riktga dator nu, så nu jävlar kan jag äntligen använda photoshop osv.. Känns as nice!! ;) Så kan jag redigera ordentligt osv!

Men men, idag blev det ingen ridning, så vi släppte Molnia, Storm, Namarrkun och Dimma på ridbanan och dom busade väldigt glatt! Så kul att se när dom är så busiga!! ;) Sen blir det inget mer stall idag dock.. :/ Och imorgon tror jag inte jag hinner., Så blir ett par dagars vilande för Storm nu! Eller ah, måndag tisdag iaf, på onsdag är jag ledig så då ska jag rida, sen ska jag, Sanna och pappa på julbord onsdag kväll, hehe ;) men vi hörs mer senare!
Bjuder på en gammal bild!
// Johanna

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Dec kl. 17.19

Åpen lite häst

Försökte locka ner hästarna tidigare idag, för att slippa gå genom den värsta leran haha. Det gick allt tillslut, Dimma kom i en jäkla fart och självklart kom dom andra lika fort efter dom också.
 
/Sanna
 
 
 
Åh, fick massa söta bilder på Molnia och Storm tillsammas :')
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
14 Dec kl. 15.50

Gårdagens ridning

Igår han jag aldrig uppdatera er något tyvärr :/
Men började gjorde jag med Molnia, men byttre ganska snabbt med Johanna så jag red Storm istället. 
Där jobbade jag väldigt mycket med att få han runt skänkel och behålla ställningen, det gick väl sådär. Men han släppte väldigt fint i vänster, i höger var det lite jobbigare men han släppte till där rätt så fint tillslut ändå. Ingen direkt form, men med träning så kommer han snart kunna gå i fin form han med :) Var iaf super nöjd med honom, något trög framåt för skänkel, (saknas endel egen motor från hans sida) Men bakåt lyssnade han väldigt fint, och det räckte att jag räta upp mig lite så woops, så stannade vi och gjorde halt direkt från trav :') Duktig liten skithäst.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
14 Dec kl. 14.46

Dagens med min älskling!

Idag var jag som sagt uppe i stallet, men pga att jag hade så väldigt ont i halsen så bestämde jag mig för att släppa Storm i rundkorallen och longera lite.. 

Han lyssnade väldigt bra idag och tog väldigt fina galoppfattningar! Jag körde mycket med trav, galoppfattning, trav och han förstod väldigt lätt och var väldigt duktig! Han är bra på att lyssna mitt fina hjärta! Sen avslutade jag med att gå en liten promenad med honom över vägen på våran grusväg och gick lite där, det tyckte han väldigt mycket om var väldigt kelig och social! 
Han är så charmig min bästaste! Filmade även lite förut så ska redigera och så innan det kommer upp!

// Johanna

Bild från hans löshoppning!
 
Postat i kategorin: Storm
14 Dec kl. 13.46

Lite hoppning

Hej på er!
Kom hem för en liten stund sen, har varit i stallet sen 8 imorse, började med att släppa ut hästarna, mocka och fixa stallet, vid halv 11 tiden så kom Johanna ner så då blev det ridning. 
För Molnias del så fick det bli lite hoppning (får la passa på när det går) Lerigt var det men det gick ändå. Hoppade fram på ett litet kryss och sen oxer. Och stannade där, låg väl på mellan 60-70 cm men vågade inte chansa på att höja för mycket med tanke på att det var lerigt och ganska blött ändå. 
Dressyrmässigt så kändes hon riktigt fin idag, böjde och behöll formen riktigt fint i bägge varven, något stelare åt höger men det släppte när vi hoppat några språng. Så är riktigt nöjd med henne idag ♥ 
Film kommer kanske senare ikväll eller imorgon när Johanna har redigerat ihop dom :)
 
/Sanna
 
Bilderna är tagna utifrån videorna, därför kvaliten är väldigt dålig på bilderna..
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
13 Dec kl. 17.14

Fredagens ridning!

Hej på er!
Idag var jag och Sanna uppe i stallet! Började att jag red Storm och gick över en del bommar och lite böjning och sånt även en del trav.. Sedan bytte vi hästar så red jag Molnia, vilket gick helt okej! Hon var lite kämpig med formen i höger, men det gick efter lite lirkande! I traven var det ännu svårare i höger men släppte någolunda iaf! I vänstervarvet var det inga problem alls faktiskt! Där var hon fin! :) 

Ikväll ska vi till Emelie och ha lite tjejkväll och fira henne som fyllde år igår! asnice!

Sen imorgon och söndag ska vi även passa hästar, vilket blir nice! :) Så det blir upp tidigt imorn för stallsysslor! :) Ha det bra så hörs vi, pusshej!
// Johanna 

Bjuder på en bild från en av de första gångerna jag rider Molnia! Ska även försöka filma någon dag så ska ni få se skillnaden! Det är enorm skillnad på mig, hehe!
 
 
Postat i kategorin: Molnia, Storm
13 Dec kl. 05.58

fluffig och fin

Bortsade igenom Storms svans ordentligt igår, gud så fluffig och fin den blev :D Nu slipper han alla "rastaflätor" han hade i svansen förut, tills imorgon iaf.... ;)
 
/Sanna
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
12 Dec kl. 17.56

Cowgirl

Började gjorde jag med Molnia, hade tänkt ett lättare dressyrpass på banan. Hon var väldigt stretig i munnen och ville inte alls släppa taget. Allt blev totalt kaos, hon lyssnade inte alls framåt för skänkeln och bakåt lyssnade hon  men hon var väldigt hård och stretig i munnen. 
Tillslut valde jag att släppa henne i rundkorallen istället, där fick hon busa av sig ordentligt, kan ju lova att hon hade enerig då iaf. Galoppen ville hon inte alls ta till höger, men till vänster gick det. 
Kan väl inte säga att jag är nöjd med henne idag, men det gick ju bättre när jag longerat och gjort lite ledarskapsövningar.
 
Efter Molnia så var det Storms tur, blev en uteritt med westernsadeln. Han kändes väldigt seg men lyssnade bra på skänkeln både framåt och bakot. Tog fattningarna väldigt dåligt idag, men den sista gången så tog han dom riktigt bra. Var riktigt nöjd med honom idag i alla gångarter, och han tyckte verkligen det var superkul att galoppera och busa i snön, rättaresagt dom små snödrivorna som är kvar. Detta måste verkligen göras om, han går så mycket bättre med westernsadeln, tycker jag då! Lång stalldag men guud så mysigt ♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
12 Dec kl. 17.16

Uppdatering kommer

Två hästar ridna, uppdatering kommer om en stund! Har syster på besök och massa julbak är på gång :)
hoppas ni har haft en superbra dag allihopa.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
12 Dec kl. 16.39

Mera snyggt - hästväg

Fick inte nog utav att kolla runt på hästsaker, hade mer än gärna köpt allihop om pengarna hade funnits för det, men tror ni inte Molnia hade blivit ur söt i något (läs alla) dessa schabraken, ink. Pannbandet? Hon är ju faktiskt i litet behov utav det, om inte annat skulle hon var super söt i ett glittrigt pannband! 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Dec kl. 10.02

dagens planer

Inga lektioner i skolan idag, häller inte imorgon!
Idag blir det ridning av båda mina busshästar, Storm och Molnia. Vet inte ritkigt vad jag ska hitta på med dom, men vi får väl se :) 
Kameran åker med upp iaf för att fota lite nya bilder :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Dec kl. 07.45

såå snyggt

Dessa ridbyxor tyckte jag var grymt snygga! Egentligen inget speciellt men bara fastnade för dom, kostar "bara" 1.169 kr! åååh vill ha :(
 
/Sanna

 

Men dessa blåa hade jag inte häller tackat nej till :o också "bara" 1.369 kr....
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Dec kl. 20.12

Perfekt julklapp

Var med och tävla du också
scapa (kopia)
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Dec kl. 18.58

Mörk tur

Gokväll!
 
Idag fick det bli en mörk uteritt med Johanna o Storm till sällskap! Försökte skynda oss ut för att slippa de värsta mörknet men lyckades inte så bra haha. Iaf så skrittade vi bara en kort sväng. Molnia hade någ en aning träningsvärk sen igår kändes det som. Samt att hon var väldigt spänd i stort sett hela tiden, eftersom hon inte ser i mörker och går bra mycket fortare än Stormis så hamnade hon före honom hela tiden, och var med det väldigt spänd. Men när vi väntat in Storm och gick med han så gick det bra dom få stegen. 
 
Men påvägen hem däremot så var det inga problem även om det var mörkt, då blev det en himla fart. 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
11 Dec kl. 10.04

töar

Igår var det några ynka få plusgrader utomhus, vilket gjorde att mycket utav den snö vi äntligen fått töade bort tråkigt nog. Så nu är det blaskigt ute, men tänker ändå idag försöka mig på ett litet mindre dressyrpass på banan om det går att rida där, om så bara känna igenom henne och få igenom henne åt sidorna. Ah vi får se helt enkelt vad som händer och vad vi har lust till att göra idag :) Så länge det inte är halt där så går det an, annars får vi ta en liten uteritt idag igen, det skadar ju aldrig.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Dec kl. 07.38

Vore bra att ha!

Även om vi må synas när vi rider, så kan man aldrig synas för mycket inom hästvärlden, ett reflex ridtäcke vore något att ha just nu när det är mörk, eller börjar mörkna när vi rider. Eftersom att vi måste korsa en väg där det är mycket bilar så är det inte alltid det bara hjälper med benreflexer och reflexväst på oss själva. Alla ser oss tyvärr inte ändå :( Utan kommer alldeles för fort och hinner knappt bromsa när dom ser oss, som tur är så har vi trafiksäkra hästar som inte bryr sig så mycket. Men ändå, säkerhetstänkt bara, man kan som sagt aldrig få för mycket av reflexer på sig själva och hästarna nu i vintertid när det är såpass mörkt och på vissa ställen skymd sikt för bilarna och andra trafikanter!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Dec kl. 16.45

kallt men mysigt

Idag var det tänkt en mysig skritt och lite trav tur ute, men hade en häst som tyckte det var väldigt roligt att få komma ut och speciellt när det var snö, hon skulle in i varenda snödriva som fanns, och hoppa i den och sen galoppera iväg haha sötan! Hon gick in i en snödriva som var upp till magen på henne, la upp ena hoven åvanför, drar ner huvudet, ner med mulen i snön och putter upp en massa snö, upp fort som tusan och studsar iväg haha, vinterkänslor eller vad är det som det kallas? ;)
 
Hon lyssnade väldigt bra framåt, men bakot tyckte hon inte var lika roligt hehe. Men kan ju lova er att jag hade de väldigt kul åt henne när hon håll på sådär.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Dec kl. 15.36

Snö galopp

Hej!
Vet att det inte blivet någon uppdatering idag, men slutade skolan strax efter 11 och drog till stallet direkt så kom inte hem förens nu. Iaf så blev det årets första snö galopp idag, som dock var ofrivillig haha!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
09 Dec kl. 19.17

Mys tur

Idag blev det ett väldigt lugnt pass på banan efter ca. en veckas uppehåll. Blev bara skritt men även några få travsteg, som Johanna skrivet så var det rätt djup snö på vissa delar utav ridbanan så hästarna fick jobba rätt bra ändå bara genom att gå där hehe. Blev mycket lösgörande, flytta, böja osv och sedan massa skritt o mys :)
 
/Sanna
 
Molnia ville mer än gärna busa med huvudet så fort ja skulle försöka få till ett litet kort som ni ser...
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
09 Dec kl. 18.55

Underbaraste känslan!

Idag var jag som sagt uppe och red! Blev lite skrittning på banan och lite trav! Men det var hyffsat djup snö så han tyckte det var jobbigt att pulsa runt i snön ändå! Vart inte så hårt pass men ibland är det bra med att bara få skritta lite också! 
Så underbar känsla att vara tillbaka, mitt ridsug har verkligen kommit tillbaka nu och kan inte mer än att längta tills imorgon då det är dags igen, såå mysigt!
Hade nästan glömt hur underbart det är att rida i snön! 
// Johanna
en bild från Storms löshoppning! kom på att jag ej lagt upp det!
 
Postat i kategorin: Storm
09 Dec kl. 08.13

saaant

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Dec kl. 17.58

Stall längtan..

Jag längtar så oerhört efter stallet och allt som har med det att göra! Så imorgon tar jag bussen dit direkt efter skolan, lääängtar såååå! Går inte ens att beskriva! Denna veckan är det stenhårt stall som gäller för min del! 
Mysa med min favorit och få rida åååh! Känlsan är obeskrivlig! 

// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Dec kl. 10.45

Snö yra

Hej
 
Idag skulle det bli upp emot -10 grader, brrr. Det blåser och det snöar, för ett år sedan var vi ute med Storm bakom vagnen och körde! Men då hade ju snön också kommet en aning tidigare.
Idag är det iaf sista dagen ledigt, imorgon är det ny vecka, nya tag och massor utav stall, vilket jag ser fram emot. Ända ja inte ser fram emot är att cykla ut i detta vädret haha usch :( Redan gjort vinterns första vurpa med cykel, men fler lär det nog bli.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
08 Dec kl. 00.09

Alla har vi varit små...

Men denna videon är ju bara för söt! Eller vad tycker ni? :')
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Videos
07 Dec kl. 12.09

ååh

Snart är det ny vecka, imorgon är det andra advent redan. Sen är det måndag igen, alltså tar jag upp ridningen igen, vilket ska bli gött efter en veckans frånvaro :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Dec kl. 22.27

Dagen till ända

Har ju dock inte vart det minsta hästrelatera tyvärr, men tror nog allt hästarna är med glada att stå ute i hagarna än att bli ridna i denna stormen som är ute nu :( Men den skulle avta under helgen, det hoppas jag verkligen på för nu vill jag verkligen ut och rida igen när allt börjar bli bra! 
 
Är nu helt slut, barnakalset höll igång i några timmar och med fullt ös hela tiden, kommer hem och blir direkt ut dragen på en promenad med bästa Julia. Så tog med hunden ut på en lite längre promenad när jag ändå var ute, mitt i blåsten. Haha stackars hunden fastna i en djup snödriva och kom inte loss, så fick leka hjälte och klampa ut och lyfta upp lilla vovven! ;)
 
/Sanna
 
Ska ut och fota lite snö bildern någon dag, nu när det äntligen har kommit snö :D
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Dec kl. 15.47

Kaos

Hoppas att ni är försiktiga där ute i trafiken idag, höll på att glida av vägen massor utav gånger både till skolan och hem. 
Ikväll är jag bortlovad att hjälpa till på barn kalas haha! 
Hoppas att blåsten och stormen avtar snart så jag kan ut och rida igen :D Dock har jag fullt upp hela helgen men ändå, det går allt att trycka in det någonstans om det blir relativt bra väder till det :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Dec kl. 06.37

poff

Ute är det nu massor utav snö :o Men får tyvärr vänta tills nästa vecka för att inviga ridningen i snön ;) Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge? :o)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Dec kl. 12.40

No school

Idag blev det ingen skola för min del, istället åker jag mamma o min äldsta systeryster till Skövde en sväng och umgås lite! 
Föresten så blåser det sköen storm ute om någon har missat det :o ja som var taggad på ridning idag när ja typ är ledig, men njee ångrade mig och följde med till Skövde istället. 
 
Till helgen så ska jag banne mig ut och rida hoppas jag! ååh vad jag saknar det :( 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Dec kl. 11.10

Värd att se

Kollade på denna clinicen för en stund sen, finns mycket att lära!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Dec kl. 07.30

Finns så mycket man vill ha :(

Men tänk bara så söt Molnia hade blivet i detta :o
/Sanna

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
04 Dec kl. 19.17

Helt slut

Har vart i full gång hela dagen, först skola och sen direkt efter drog jag och en kompis i handla lite julklappar, snart är alla fixade, bara några kvar. Känns rätt gött :)
Kom hem strax efter 5 slängde i mig lite mat innan jag och mamma gick iväg och shoppade lite hehe. Men rätt skönt det ocskå, nu är jag helt slut i huvudet så blir att sova tidigt imorgon, kanske orkar med att rida imorgon jag hoppas det! Börjar få lite smått abstinens besvär när ja inte vart i stallet på några dagar haha :(
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Dec kl. 19.19

Som det ser ut just nu

Så blir det nog inget stall på hela veckan. Men allt kan ändra sig,så mycket just nu så jag måste hinna ikapp livet, skolan, familjen, vänner o a allt som ska hinnas med att göras! 
Känner att jag är väldigt dåligt på att uppdatera er just nu, och när jag väl gör det så är det extremt ovärda och tråkiga inlägg :( Men lovar er att ja ska allt ge tillbaka allting, som jag missat att ge er. Gud vad jag bara vill ha lov just nu, spendera alla timmar om dagen i stallet och bara mysa med bästa hästen! 
 
Hatar att vara hemma när jag vet om att jag faktiskt kan åka ut till stallet.. Men när kroppen säger en sak och hjärnan en annan så blir det så ibland. Hoppas att ni förstår och har tålamod, ni är bäst ♥
 
Så nu fick ni er en liten förklaring till hur läget är just nu och lite kort om varför det är som det är med b.la. uppdateringen.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Dec kl. 10.50

bloggtorka

Har inte den blekaste aning om vad ja ska skriva om, är så mycket annat som snurrar i huvudet så. Jag vill så gärna men det blir svårt när inte kroppen vill som huvudet! Hoppas ni förstår, kommentera gärna om det är något speciellt ni vill läsa om :)

/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Dec kl. 07.49

.

Ryttarinspirations foto.
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Dec kl. 13.48

Börjar att bli sjuk

Hade en lektion idag, sen åkte jag hem! Mår inte alls bra, men fick sen reda på att alla andra lektioner var inställda haha! Troligtvis ingen ridning idag häller tyvärr, men det återstår att se helt enkelt!
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Dec kl. 17.48

trökig dag

Har legat i sängen hela dagen, var ute en sväng med Johanna förut och kollade på tomteparaden, annars har det inte hänt så mycket idag! Mår betydigt mycket bättre än i förmiddags så kommer ja inte hem för sent imorgon så drar jag ut till stallet :D
åh, abstinens besvär av att inte ridet idag ;o
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
01 Dec kl. 11.46

1 Advent

Idag är det 1 advent som jag antar att ingen utav er har missat haha! Hade planer att åka ner till stallet idag, men vi får se lite. Huvudet är inte med mig och inte magen häller för den delen. Börjar att bli sjuk igen, mår illa som jag vet inte vad :( 
Men blir det bättre så sticker jag ner och rider, annars så blir det att sova bort hela dagen och bli frisk ordentligt så ja kan rida hela veckan (förutom måndag kanske) 
 
/Sanna
 
Låg o kollade på värdscup hoppningen förut, gud så taggad jag blev att åka ner och hoppa haha! 
Kom o tänka på att jag fortfarande inte har fått bilderna sen förrförra hoppningen från lilla Julia ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum