31 Aug kl. 19.11

hahahaha !

Dagens failbild, haha kan ju inte låta bli att garva, mycket charmig häst man har ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
31 Aug kl. 16.07

Putsdag

Idag hade jag ingen lust att rida men måste ju ändå ut till stallet, så passad på att ta med mig puts grejer och putsa träns o lite sånt. Plockade äpplen och småpysslade hela tiden. Efter en stund så kom det värdens ösregn men det gick över ganska fort igen. Så efter det bestämde jag mig för att longera Molnia en stund. 
Hon var ju väldigt pigg kan jag lova, och busade av sen en del. Gick fint i alla gångarter och imorgon blir det promenad eller barbacka runt skogen, för att ta det lite lugnt ;)
 
/Sanna
 
Dimma skulle pront följa efter Molnia och mig hela vägen, tills äpplerna kom där blev det tvärstopp ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
31 Aug kl. 16.02

Gårdagen..

Igår var det ingen uppdatering alls, därför att jag däckade när alla hade åkt haha! Hade sällskap av Elin i min  klass och red. Hon tog Röskva och jag Molnia, allt gick super bra och det var en rolig men blöt tur. Himlen öppnade sig totalt när vi red iväg.. Såg ut som två dränkta katter när vi kom hem, men det var det allt värt :D
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Röskva
29 Aug kl. 19.10

Piggelin!

Idag blev det en uteritt på tre personer, jag, Johanna och Marianne. Red Molnia idag, till en början kändes hon väldigt seg och motvillig. Men när vi travade lite längst en åker så ångrade jag mig. Helt plötsligt hade ja en häst som studsade på stället och "morrade" innan ho stack iväg längst åkern fram till nästa häst haha! Bara lite sådär pigg och en häst som tyckte det var roligt att få trava lite mer än vad jag gjort tidigare haha så söt!

Annars så kändes hon mjuk o fin, något stel i skänkelvikningarna åt vänster? :o men åt höger gick det super. Det som annars brukar vara tvärt om :o
 
Var i Skara tidigare idag, bestämde oss i slutet att bara åka dit och åka till Skövde snart. Men blev ett par mörk blåa ridbyxor med hem, i ett mera slitstark kvalite vilket kan behövas eftersom jag sliter sönder ett par byxor på några veckor.. Men dom var iaf grymt sköna och kostade ändast 300.. Förut strax över 500 så de var riktigt billigt faktiskt ;)
 
Bilder får ni imorgon på hur dom sitter på och även hur dom ser ut. Men nu måste jag sticka iväg!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
29 Aug kl. 09.04

Skara-Skövde

Hej!
 
Idag var jag ledig från skolan, så då bestämde vi oss för att åka iväg idag istället. Åker först till Skara hästsport för att se om vi hittar något där, annars bär det av till skövde, någonting kommer ju åka med hem, kommer in tomhänt, men kommer ut med halva affären, typ ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
28 Aug kl. 21.22

Byte av häst!

Idag bytte ja och Johanna häst lite, jag tog Storm och hon Molnia. Red runt skogen och igenom den och lite så. Storm vart lite seg och jag övade mycket på att han skulle öka skritten lite. Vilket han var mycket duktig på efter en stund, han var lite pigg o busig men i helgen blir det mera ridning men då av båda två. ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Storm
28 Aug kl. 06.40

roligt :D

Godmorgon på er!
 
Loggade in här och såg att statetsiken har hållt sig uppe och ni har allt stannat kvar trots vår kassa uppdateringa vissa dagar :( Super tack, det är verkligen super roligt att ni vill stanna kvar :D ♥
 
/ Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
27 Aug kl. 18.52

Lugn dag, men ändå fullt upp!

Usch, fösta stunden idag jag tar det lugnt. Och ändå har jag inte hunnit med stallet? :o
 
Kom hem från skolan strax efter 5, bara hem o äta, sen var ja tvungen att hjälpa mamma, handla och sen va ju hunden tvungen att gå ut med också :o
 
Så mitt i allt så är det typ 100 grader ute känns det som. Men så Molnia fick vila idag, tyvärr. Men känner att jag kommer gå in i väggen så valde att ta en "lugn dag" och vila själv lite och smälta in allt. Imorgon slutar jag någorlunda i tid och ska direkt när ja kommer hem upp till stallet så det är avklarat. Tar tag i resten när ja kommer hem sen!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
26 Aug kl. 19.50

Får väl passa på =)

Hej!
 
Idag fick det bli att dressyrjobba henne lite i skritt på banan. För en gångsskull var det skugga där så man får allt ta chansen när det inte är gassande sol där ;)
 
Molnia kändes väldigt fin, väldigt stel också men det kommer släppa med tiden. Övade lite skänkelvikningar, böja,ställa, följsamhet osv. Molnia tuggade o frustade hela tiden, så hon verkade vara nöjd. Red väl ungefär 30 min, provade även att trava lite, ändast några steg och det kändes bra, hon var framåt som vanligt! =)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
26 Aug kl. 13.04

Vaaarmt

Sitter just nu på lektion, kommer hem runt 5 tiden i eftermiddagen, så jag hoppas kunna ta mig ut till stallet när jag kommer hem. Blir en lugn skrittur i skogen tror jag :)
 
hoppas allt är bra med er? :)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Aug kl. 15.12

Even the best fall downs sometimes

Så det gäller att hålla hoppet och fortsätta kämpa framåt, även dom gångerna det kanske inte går hela vägen runt banan, eller hästen inte går som man vill osv. Men man kommer framåt av motgångar ;)
 
Så ge aldrig upp
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
25 Aug kl. 10.25

...

Idag får vi se om orken finns att åka upp till stallet, vädret är lockande. Men efter mycket  skit och väldigt sömnlös natt får vi se hur det blir. Känner jag mig själv rätt kommer jag nog åka ut lite senare för att komma bort ifrån tankar lite. Hästarna är bästa terrapin eller va säger ni? ;)
 
/Sanna
 
Old pic!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Aug kl. 12.02

nästa köp!

Om lite drygt en vecka så drar vi iväg till hööks. Ett par röda är inplanerade, men ett par till ska också med hem, men kan inte bestämma vilka :o
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
24 Aug kl. 10.51

woops

Igår hade jag inte en minut över till bloggen eller att överhuvudtaget att ta det lugnt på. Kom hem från skolan och efter att ha fixat lite saker i stan så var det bara att byta om och göra iordning sig för att åka på tjejkväll/fest. Alltså blev det ingen ridning igår! Men ska försöka dra mig ut lite senare i eftermiddag för att skritta lite på min tjej, om jag nu hinner det. Annars får hon stå i helgen och fortsätta ridningen på måndag. Får se vad tiden räcker till!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
22 Aug kl. 08.24

jaadu..

Börjar inte skolan förens 20 i 2 och ändå är jag vaken nu? jaja, hade tänkt att åka till stallet innan skolan men det känns lite stressigt då jag har MAX 3 timmar på mig, och då ska jag även hinna dit, rida o fixa med henne utan att stressa, åka hem och fixa iordnning mig för skolan :o så tar stallet i eftermiddag istället så slipper man stressa ihjäl sig. Hatar att behöva stressa när man är i stallet, ingenting blir bra då :(
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
21 Aug kl. 18.39

Barbacka

Hej!
 
Har vart i full gång hela dagen, och därför inte haft tid över till bloggen. Men iaf direkt efter skolan stack ja upp till stallet, blev en barbacka tur genom skogen på Molnia. Hon var något seg om jag inte var på henne, men när hon väl skrittade på i den takt hon ska så var framåt bjudningen inga problem längre. Något stel i bägge sidor men det är ju inte så konstigt häller eftersom hon fått stå nu ett tag :/ 
 
/Sanna
 
Hästen var något åpen när det fanns äpplen i trädet igår ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
21 Aug kl. 06.48

Gårdagen

Hejsan!
 
Igår han jag inte blogga ett dugg, kom hem från skolan och då va min syster här så självklart tog jag vara på chansen när jag träffar henne. Sen åkte jag o johanna ner till stallet, för min del blev det en barbacka tur till "äppleträdet" runt åkern och hem igen. Molnia var pigg o framåt men utan att bli för på. Jobbade lite i skritten på henne, där kändes hon riktigt fin stundtals, lite stel åt vänster om man vände henne eller något. Men annars så kändes hon fin!
 
/Sanna
 
Bilder och sånt kommer senare upp idag, och ska svara på alla era kommentarer, men nu måste jag sticka till bussen!
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
20 Aug kl. 10.09

Så sant!

 /Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
20 Aug kl. 07.06

Nu var det slut på denna sommaren...

... Jahapp, nu börjar verkligheten igen. Skolan drar igång, därmed läxor och en massa massa plugg :(
Men ser fram emot denna dagen, skönt att komma igång igen och få iordning på sitt liv igen. Ända nackdelen är väl att gå upp tidigt på morgonen, men ska inte klaga, har rätt chill shema börjar 2 på torsdagar = STALLET på förmiddagen, underbart ;)
 
/Sanna
 
Måste få med mig någon som kan fota lite nya ridbilder någon dag också! 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Aug kl. 18.03

haha klockren o liiite sant ;)

Eller vad säger ni? ;)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
19 Aug kl. 14.40

Island

Idag red jag med Julia, först med hennes och sen på mina. Hos hos blev det Röskva och Dimma som fick ut och röra på sig lite. Mycket pigga hästar, blev en barbacka tur runt åkern och hem igen som var mycket uppskattad av dom. Märkte ju att balansen inte var helt på min sida, men ingen åkte i backen iaf ;)
 
/Sanna
 
Hon är ju bara för charmig lilla Dimma ♥
 
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum, Röskva
19 Aug kl. 09.00

Nackdelen med en vit häst...

bara att börja borsta, typ!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
18 Aug kl. 18.40

Det märks

Det märks så sjukt tydligt på bloggen och statestiken när man inte är 100% fokuserad med inlägg, kommentarer också vidare, nu när updateringen har legat nere lite, eller inte vart lika bra som förut så märks det så tydligt. Men nu jäklar, dessa två dagar var behövligt att ta det lite lugnt, imorgon är det trots allt sista dagen på lovet innan allvaret börjar igen. Är riktigt taggad men ändå vill ja ha mera lov! 
 
/Sanna
 
Lite bilder på min prinsessa sen tidigare i sommar ♥ 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Aug kl. 18.25

åååååh =(

Var man blir sjukt trött på folk asså! -.-
 
Men iaf, idag tog jag ut Molnia, skulle ridet med Julia men ah det blev aldrig så. Molnia haltade i traven så det var bara att hoppa av och vandra hemåt. Kände igenom henne självklart innan jag red, ingenting. När jag kom hem vart hon varm i vänster bak :/ Jaja, får la se vad detta kan vara nu då.
 
Gick hem, fixade iordning hästen och tog in Storm och tog ut han på en liten tur. Övade mestadels på att han skulle gå fram, då han brukar vilja stanna o vända när man rider själv. Men han var så duktig så :D Sen övade jag på att öka och korta traven, samt igångsättningar/avsaktingar. Han var så duktig så, red inte länge alls men det blev mörkare och mörkare och regnet började komma. Så skrittade hem och cyklade hem fort som tusan. Han precis komma innanför dörren innan regnet kom haha, snacka om tur ibland ;)
 
/Sanna
 
Åååh, min snygging ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
18 Aug kl. 13.03

Tävling

 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
18 Aug kl. 10.49

Blåsigt värre

Idag åker jag och Johanna kanske ner till ridskolan på deras öppet hus och kikar lite, vi får se. Det blåser storm ute bokstavligt talat, blåser ju bort om man går ut nästan :o Men iaf, så om vädret håller i sig och det inte börjar regna mera, (regnar lite nu) så åker jag troligtvis ner till stallet och rider sen, men vi får se vart denna dagen slutar :)

/Sanna
 
Min vovve ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Aug kl. 16.52

idag

Idag har uppdateringen verkligen inte var bra alls, men har som sagt haft fullt upp och inte någon ork över att ta tag  i bloggen just idag. Men imorgon är vi förhoppningsvis igång som vanligt igen. Kom hem för en stund sedan efter att ha kollat på bilen och snart ska jag ut och gå en sväng och lite så!
 
Hoppas ni överlever ändå trots dålig update idag!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
17 Aug kl. 10.38

Tråkigt

Lite tråkigt att stallet kommer bli lidande idag, hinner inte med det hur jag än gör :(
Om en stund ska ja mamma o viking gå och kolla på vad det nu var haha, sen åker vi och kollar på bil, och mycket mera. Så idag får hästarna vila, men imorgon ska jag nog rida med Julia igen tror jag :D
 
/Sanna
 
Lilla missnen ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
16 Aug kl. 18.17

Buse

Hej!
 
Idag blev det en uteritt med Julia. Red upp i våran "hoppskog" som vi kallar den, byggde upp lite hinder och skuttade över dom tre gånger eller något innan vi red hem. 
Till en början kändes Molnia rätt seg, men när vi kom igång ordentligt så var hon väldigt framåt, försökte sig på att bocka en gång men lyckades inte. Haha kan inte låta bli att garva varje gång hon gör så ;)
 
Sen sysselsatte jag mig med i närmare 1 timma med att få bort massa flugägg, menar verkligen att det var många, helt sjukt :o
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
16 Aug kl. 11.51

Jakten är igång

Såg på TV:n igår att jaktsesångerna är igång nu igen :( Så nu är det bara att ta på sig reflexvästar igen och se till att både höras och synas i skogarna så man inte får någon som skjuter emot er ;)
Säkerheten är viktigt året om!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Aug kl. 16.50

KOM MED FÖRSLAG!

Behöver eran hjälp nu igen, alla förslag är bra, jag och Julia ska nämligen uteruppta våran terrängbana i höst igen, och behöver lite nya ideer på hur vi kan spöka ut hindrerna? 
 
Kom med så många förslag som möjligt, får vara hur konstiga, knepiga, läskiga, som möjligt! Bästa förslaget vinner en länkning ;)
 
/Sanna
 
Som t.ex. dethär, riktigt ful men riktigt häftigt, bara fantasin sätter sina gränser! Vi lovar att vi ska göra så gott vi kan för att göra så lika era beskrivningar som bara går :) KÖR HÅRT!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Aug kl. 12.50

Vila för min del

Hej på er!
 
Det är supe varmt ute idag, men blåser en aning :o Men blir ingen ridning för min del, armen/axeln och ryggen är verkligen inte på min sida, står jag upp mer än 10 min så ramlar jag typ ihop för det gör så ont. Så känns inte helt okej att sätta sig upp och rida riktigt =/
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Aug kl. 08.03

Var med och tävla

 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
15 Aug kl. 07.57

Face-plant

Igår hjälpte jag Julia att rida hennes hästar, mitt på en åker så går jag omkull med hästen och gör värdens face-plant haha lite kul var det faktiskt ;)
Men iaf, så märkte ja inte att jag hade ont någonstans förens jag kom hem typ, armen domnar bort och axeln verker som tusan. Får se vart detta leder, blir att ta det lugnt iaf två dagar om det inte går över under dagen för då drar jag ner till stallet och rider ändå, får rida med en hand haha ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
14 Aug kl. 16.50

Första gången :o och absolut inte sista..

... gången som jag skuttar lite med Namarrkun, var förstå gången på tre år som jag provade att hoppa henne lite granna. Inga speciella höjder utan skulle mest känna på lite hur hon var. Bockade bara en gång efter andra gången på hindret, duktig tjej! 
Sen flöt allt på, hon var lite stark men hon tyckte det var kul och hade nog gärna höjt en aning till men första gången och det kändes bra, ville inte hoppa högre häller då jag inte riktigt hade koll på henne då hon gärna sprang fortare emot än vad som var nödvändigt. Men nästa gång, då jäklar ;) min nya hoppstjärna ♥
Dressyr red jag inte så mycket, men jobbade henne lite i galoppen så jag skulle få henne lite lugnare, och där gick det riktigt bra, hon krullade ihop sig en aning lite men annars är jag jäkligt nöjd med henne idag!
 
/Sanna
 
 
Som ni ser, något ihopkrullad när ja inte fick ihop henne ordentligt :/
Skärpan var inte den bästa på alla bilder, men men vill den inte så vill den inte ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
14 Aug kl. 13.37

Ingen kommentar!

Bilden får tala för sig själv ♥
 
Uteritt på bästa hästen, efter över en vecka som ja inte suttit på henne, med bästa vän, och Marianne, kunde knappast blitt bättre ♥
 
/Sanna
Foto: Julia!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
14 Aug kl. 07.47

ååååååh snart gäller det :D

Kan ni gissa vad? :D 
 
så glad så vet inte vart jag ska ta vägen :D Kan knappt vänta!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Aug kl. 21.18

Förlåt..

Skulden bara växer i mig att jag låtit detta vara!
Men på den senaste tiden har allt bara varit som början på ett slut och har verkligen isolerat mig och jag mår verkligen inte okej just nu. 
Men på måndag eller i helgen ska jag dit och gosa med min bebis, en gång för alla så ska jag försöka ta bort min ångest och allt som finns. Vet att jag klarar det med Storm vid min sida och Sanna såklart.

Idag, exakt idag har min farfar varit död i 8 år och det tär i mig. Den dagen han försvann försvann en del av mig själv, jag förlorade. Men jag kämpar och försöker, för vad jag än gör, ska jag göra den viktigaste personen i mitt liv stolt över mig! Jag älskar och saknar dig förevigt!

Vad är det mer som har hänt förutom att jag är deprimerad och nere?
Jo, jag ska t.ex. tatuera mig för att tatuera över mina ärr på armen, då det är mitt förflutna och jag endast ska leva i nuet. Den 23:e smäller det, that's it.. 
Jag och min pojkvän har firat 7 månader tillsammans <3 

Det var nog allt! Hoppas ni har det bra!
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Aug kl. 18.16

Livsnjutare

Namie tar vara på livet i högsta hugg ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
13 Aug kl. 15.02

Nu är hon en i "gänget" ;)

Nu får Molnia gå med munkorg, nu tillhör hon det andra i "munkorgsgänget" ;)
 
Var ute för en stund sedan och hälsade på hästarna och pussade på min lilla tjej som idag var mer intresserad av att få tag i gräs än att hälsa på "matte" ;)
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
13 Aug kl. 11.35

Tandis

Hej på er!
 
Idag sticker jag iväg till tandläkaren, antagligen kommer jag har ganska ont i munnen/käken efteråt, men vi får se. Är det bra väder senare så sticker ja upp till stallet ;)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
13 Aug kl. 09.09

Terräng hoppning

 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia, Storm
12 Aug kl. 23.45

true words

 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Aug kl. 16.05

Något ni nog inte visste...

... är att:
 
* Jag är fruktansvärt rädd för åskan.. skulle ut med hunden och sen till stallet när jag hörde värdens smäll, fort ut med hunden och sen inte igen. Minsta lilla tecken på Åska, lovar ja gömmer mig under täcket :o
 
* Spindlar är nog min största fobi, spelar ingen roll om den är pytte liten lika rädd för den som en stor
 
* Tycker det är super mysigt att komma ut till stallet och hästarna tidigt på morgonen
 
* Kan va i stallet hela dagarna utan problem, men är otroligt lat för att ta mig ut till stallet haha!
 
/Sanna
 
En bild från terräng hoppningen för två år sedan snart :o)
 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Aug kl. 12.35

Rastlös häst

Behöver man säga något? Så söt ♥
 
/Sanna
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
12 Aug kl. 09.57

hemma igen

Hej på er!
 
Hoppas ni har haft en bra helg? Nu är jag hemma igen, och ska strax slänga i mig lite frukost. Hoppas på lite bättre väder då det just nu regnar ute, hade tänkt åka ner till stallet en sväng och pussa på min älskade häst ♥ 
 
Nu ska ja ta mig tid att svara på alla era fina kommentarer som strömmat in under helgen :)
 
/Sanna
 
Åh saknar redan tiden som var tidigare i sommar, vädret, alla minnen, hästarna varje dag, ååh :(
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
11 Aug kl. 12.17

Provridningen

För snart exakt tre år sedan så ringde jag Marianne och frågade om dom behövde hjälp och att jag kunde erbjuda mig att hjälpa till att rida. Min kompis tjatade något fruktansvärt på mig att jag skulle ringa, yr som en höna sprang jag runt i huset innan jag vågade ringa. 
Skulle åka ner till stallet samma dag för att kolla o provrida, sprang ut till mamma och log över hela ansiktet för att jag vågade ringa tillslut efter närmare två veckors tjat haha!
Hade då min hjälm på mitt dåvarande ställe så fick låna en. Kommer ihåg hur nervös jag var när vi fort som tusan tog bilen och åkte iväg. Visste på ett ungefär vart stallet låg och ringde Marianne och sa till att vi var i stallet. 
Jag fick i stallet välja om jag ville rida Storm eller Molnia. Jag valde då Molnia eftersom jag på den tiden inte gillade fjordingar så värst mycket. Och då fick det bli Molnia.
 
Vi började att rida på banan en stund, och allt ja gjorde var att skylla på att jag ridet unghäst det senaste tiden så jag inte kunde göra galoppfattningar ordentligt och jag bara hängde i munnen och sparka med benen. 
Tillslut red vi ut, rättaresagt skrittade ut, vi pratade lite om hur vi skulle göra och jag fortsatte att rida varje dag i några veckor. Sen blev det pause på två dagar eller något och sen var ja igång igen haha! 
 
Kommer ihåg hur misslyckad jag kände mig den dagen när jag kom hem, men ändå så stolt samtidigt :')
 
Tyvärr inga bilder sedan provridningen, men jag var hästvakt några helger senare, kanske ridet där i 2-3 veckor!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
10 Aug kl. 16.01

Ser ni vilka det är?

Ser ni vilka det är på bilden? Visst är det bra målat? Helt sjukt :o
Min fina vän Elaine har målat denna, tack så super mycket igen ♥
 
/Sanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
10 Aug kl. 13.07

En av mina önskningar som barn...

En utav mina största önskningar när jag var barn var att skaffa egen häst. Var så ivrig att skaffa egen så det fanns inte, log med hela ansiktet när jag fick hjälpa min syster med hennes häst, och när jag fick ansvaret för den under några dagar. Har nog aldrig vart så glad som då :o)
Under flera års tid så hjälpte jag ständigt till på ridskolan med allt som behövdes göras, mocka, fodra, in/utsläpp, rida, hjälpa nybörjare osv. Bara det hade med hästar att göra så ställde ja upp, 5 dagar i veckan. 

Men nu när man verkligen förstår ansvaret med en egen och allt där till så är jag nöjd med att ha medryttarhäst. Visst under den månaden när ja hade hästarna själv och samt dom nästan två veckorna jag verkligen hade Molnia som egen (när jag flyttade henne till ett annat stall) Så kändes det verkligen som min största barndomsdröm gick i uppfyllelse haha!
Skulle utan problem kunna köpa häst, OM jag hade haft pengarna till det.
 
/Sanna
 
Jag och Berlock 2006 ;)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
09 Aug kl. 14.42

Inte hemma

Lite senare idag åker jag iväg på "tjejkväll/grillkväll" och sen åker jag till pojken, är alltså inte hemma någonting i helgen. Men på sätt o vis gör det ju inget eftersom Molnia vilar, annars hade jag vart hemma med henne! Vädret är usch men det MÅSTE bli finare väder nu i veckan!
Alltså kommer det inte vara någon "live" uppdatering, men inlägg kommer upp, håller på att jobba ihop några just nu innan jag sticker iväg ;)
 
Hoppas ni får en super bra helg allihopa, och glöm inte rösta på eran favorit bild! Och håll uppe statestiken nu, den klättrar bara uppåt så kom igen nu, ni är bäst ♥ det är super kul :D
 
/Sanna
 
Min fina fina tjej ♥
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
09 Aug kl. 08.31

Beslutsångest!

På vilken bild jag ska välja :(
 
HJÄLP!! Vilken tycker ni?
Kommentera 1-9 vilken ni tycker är snyggast!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
08 Aug kl. 19.32

åh ja vill ja vill ja vill =(

♥ Vill sätta igång Molnia igen
♥ Dressyrträna samt hoppträna
♥ Börja tävla!
 
Sen massa saker utöver hästarna :o)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
08 Aug kl. 16.16

Allt eller inget

Något ni säkert inte visste är att jag antingen satsar 110 % på det jag gör, eller så skiter jag hellre i det. Jag ser inget nöjje i att t.ex. rida 2 gånger i veckan och sen skylla på att jag inte har orkat. Då låter jag hellre hästen stå den veckan för att sen köra 120 % när jag börjar igen!
Jag tappar liksom motivationen till att fortsätta om Molnia t.ex. bara har gått 2-3 gånger i veckan, blir ledsen över att hon fått stå och skiter i att åka ner till stallet just för jag inte har motivation till det då. 
Men när jag väl kommer igång, ja då kör jag fullt ut! 
 
Hur gör ni?
 

/Sanna
 
åååh vad jag vill hoppa min lilla häst igen :( var över en månad sen jag hoppade =( 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
08 Aug kl. 12.16

Det här med ston..

" Sto med mycket personlighet = Brunstig året om "
 
Läste denna kommentaren på en facebook bild, haha bara så klockren!
 
 /Sanna


 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
07 Aug kl. 15.17

charmtroll!

Hon är ju bara för söt lilla Dimma♥
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum
07 Aug kl. 13.43

Taggad häst

Hej!
 
Idag trotsade jag vädret och trampade ner till stallet. Blev aldrig att jag red ut i skogen och hoppade/busade. Av olika skäl kunde ja inte fortsätta förbi ett annat stall. Så red lite olika tempoväxlingar på vägen och lät henne rulla på i galoppen. Hon kändes lite stark emellanåt när hon ville gasa på ännu mera men när jag väl kom till ridning så var det inga problem. Förövrigt så var hon väldigt taggad och framåt vilket kändes skönt. Sen blev det en lång avskrittning och sen hem till stallet. 
Red henne på bett idag ocskå, lite lättare för mig när jag rider ut då ja lätt blir för hård i handen på henne då.. 
 
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
06 Aug kl. 14.49

Väntar in ovädret...

Idag var det egentligen planerat att rida ut i skogen och skutta lite med Namie men jag har inte fått tag i Johanna och nu kommer det snart värdens oväder så nu är det ingen ide tyvärr :(
Får la bli imorgon istället då, vill ju hålla igång ridningen och så även om jag inte rider Molnia nu på ett tag, men Namie är så roligt att rida även fast hon är svår för mig men man måste ju lära sig rida sådana hästar också right? 
Så jag hoppas för min egna del (om man får lov o vara lite egoistiskt haha?) att det är bättre väder imorgon då ska jag allt ut o skutta och kanske ta en tur på någon annan häst, vi får se ;) Tar dagen som den kommer med andra ord!
 
/Sanna
Gamla bilder från när jag skrittade igång Namie för ett bra tag sen! :o)
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
06 Aug kl. 11.02

Vi kunde lika gärna vart påkörda

Förstår inte alla dumma kommentarer om att vi, ryttare med häst inte bör vistas i trafiken, eller iaf inte rida på en väg där det förekommer bilar. Hästen är ett fordon vilket folket som faktiskt lyckats ta körkortet borde veta om då det står tydligt och klart i körboken om hur man ska uppföra sig vid möte med häst.. Så, alla ni dumma folk som gasar på när ni möter häst och ryttare hur fasen gör ni när en älg rusar upp på vägen? Gasar ni på då också och riskerar att få en älg in i framrutan? NEJ ni bromsar, eller stannar för SÄKERHETENSSKULL!
 
Kör ni förbi häst och ryttare i 90 km/h så kan ni aldrig garantera att hästen inte kommer bli rädd, den behöver inte ens bli rädd för bilen, den kan lika gärna bli rädd för en fågel som flyger upp från diket, eller någonting annat, eller som sagt er, ni som kör som idioter och vill ni då i värsta fall ha ett människoliv på erat samvete? Och kanske också hästens liv också? För att ni inte kunde bromsa ner? Är vi så lite värda i era ögon? Det sitter ju faktiskt människor på dessa hästar, både vuxna men även barn som i flesta fall måste korsa en väg för att ta sig från där dom är och hem igen eller tvärt om, för att t.ex. komma ut i skogen. Börja använda hjärnan!
Får man köra över ungar i snabbköpet med kundvagnen när de rusar runt och leker tittut eller måste jag visa hänsyn? Fast deras föräldrar tar med sina barn som inte kan uppföra sig till butiken?
 
Som när jag och Johanna red ut igår, Namie blev rädd och flög ut i vägen (vi var tvungna att rida på en milt trafikerad väg (alltså där det inte brukar komma allt för mycket bilar) för att ta oss in på en grusväg. Har ridet där förr och inte alls vart några som helst problem. Men igår iaf, så ser vi att det kommer två bilar bakom oss. Vi håller oss in till kanten så bilarna kan köra förbi, det var inga som helst problem. Men sen kommer det en bil framför oss som kör som en idiot rent ut sagt, men saktar han ner? Nej det gjorde han inte trots att han ser att Namie blev skrämd av någonting och hoppade ut i vägen. Samtidigt kommer det en bil bakom oss, men den hade som tur var vett o stannade sakta och snällt bakom och lät det ta sin tid. Medans bilden framför bara fortsätter o kör, när han är precis bredvid oss så kör bilden på något sätt,(vad det var och vart vet jag inte) på Namie i rumpan/svansen någonstans och självklart att hon blir rädd (förstår vem som helst, även om hon är trafik säker) och flyger ner i diket på Johanna och Storm. 
Bilen som var bakom såg alltihopa och körde så sakta förbi oss, rättaresagt kröp förbi oss för att inte skrämma hästarna! Vi log och tackade så snällt för att hon visade respekt och tog det lugnt förbi! 

Ni som använder hjärnan och visar respekt för oss ryttare, vi är er evigt tacksamma, tack för att ni saktar ner och visar att ni bryr er och ni kommer alltid bli bemötta med ett stort leende! Ni är guld värda!
 
/Sanna
 
Bilder lånade från google.se
 
 
 

Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
06 Aug kl. 09.55

Namarrkun

Hej!
 
Igår blev det en uteritt med Johanna, red vår såkallade "göttorprundan" Med en aning envisa hästar som inte riktigt ville gå fram, vilket resulterade i att det tog en aning längre tid än vad det vanligtvis gör. Men tillslut, när hästarna förstod att vi var påväg hem efter många om o men så gick det bra. Valde att avsluta med att gå med Namie sista biten eftersom vi då suttit i sadeln ett tag och skönt för hästarna också! 

Annars så kändes Namie väldigt ärlig i munnen, blev en aning stark när vi lite halft om halft ofrivilligt galopperade men inget farligt. Annars var hon relatift lugn hela tiden.
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Namarrkun
05 Aug kl. 09.29

Ridning!

Nu allihopa har mitt internet kommit tillbaka och jag kommer därför att blogga igen!
Nu ska jag äta lite sen drar jag hem till Sanna och plockar upp henne och sen drar vi vidare upp mot stallet för en mysig uteritt!
Så idag blir det att inviga mina nya ridskor äntligen! haha ;)
Men vi höres mer när jag kommer hem, puss!
// Johanna
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
05 Aug kl. 08.09

Hur insprirerar du dig själv tunga dagar?

Åker ut till hästen och tar det lugnt! Stallet är en sådan avkopplande plats, jag glömmer alla bekymmer, alla problem och allting som har med livet att göra. Fokuserar till 120 % på hästen och allt känns enkelt. Därifrån får jag min drivkraft framåt och min lust att fortsätta trots att det tar emot vissa dagar! 
Hästarna är min terapi, mitt lugn, mitt liv, mitt allt ♥
 
Hur gör ni?
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Aug kl. 17.39

annat att sitta på

Under veckan som kommer nu så blir det att sitta på lite andra hästar, förmodligen blir det väl att ta sig an Namie och försöka lära mig rida henne lite. Eftersom att Molnia ska vila då hon var varm i benen och inte alls fräch och ren idag som var skrivet tidigare. 
Så det blir väl en utmaning hehe ;) kommer la säkert sitta på allihopa om jag känner mig själv rätt ;)
Efter stallet idag så stack jag ner till ridskolan, eller ja privatstallet Horsesandmagic och hjälpte dom lite, agerade fotograf på deras ridläger avslutning :D 

/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
04 Aug kl. 12.22

så typiskt..

Tog en cykeltur upp till stallet nu i förmiddags innan regnet kommer, men det blev ingen ridning. Han inte mer än att hoppa upp och skritta iväg så kände jag att hon inte var fräch. Hon ville inte gå fram ordentligt, så manade på henne att trava, vilket då med en gång kändes att hon inte alls var ren. Så hoppade av för att kolla så det inte satt någon sten eller dylikt i hovarna på henne men det gjorde det inte. Så sprang med henne för att se hur hon såg ut utan ryttare, men hon såg lika dan ut. Eller ja, hon såg inte fräch ut och nickade till med huvudet hela tiden när hon travade stackar :( 
Så blev att gå hem dom få meterna vi kan komma!
 
Så typiskt nu när hon är igång, :( Men kan ju gå över om någon dag igen, vi får se helt enkelt! =)
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
04 Aug kl. 07.15

Det här med att hålla inspirationen uppe

Ja, det är ju svårare än vad man tror.. Jag tappar lätt hoppet och intspirationen att åka ner till stallet om det är mulet/regnigt ute om jag så inte måste åka ner till stallet. Men det gör jag lättast nu när jag inte har krav på mig att jag måste ut till hästen för att det inte är någon annan som kollar till henne. 
Hur gör ni för att fortsätta hålla hoppet/inspirationen uppe hela tiden? Har ni någon speciell startegi? Berätta och dela gärna med er!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Aug kl. 18.30

åska + hällekis

Idag drog vi lite sådär spontant iväg upp till Hällekis för att hälsa på våra grannar. Dom och några till där försökte slänga i mig i vattnet vilket slutade med att ja rev upp hela låret haha! 
Men iaf så tillslut började det åska som tusan, och regnet bara öste ner. Kom hem för en stund sedan och åskan hänger fortfarande kvar i luften så valde att inte rida idag. Mår psykiskt dåligt av att hon får stå så "mycket nu" trots att hon bara stått 3 dagar men ändå. För mycket nu när det äntligen kändes som vi var igång igen! Men men, inget att göra åt ner det håller på att åska och ösregna :(
 
/Sanna
 
Så vacker blev ja efter att kämpat emot att bli i slängd i vattnet! Aj!
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
03 Aug kl. 12.22

Fint väder

Solen skiner och de är närmare 40 grader värmt här :o Så idag sker ridningen på kvällen kan jag ju lova! Blåser ju dock en aning men det är bara gött, får väl se vad som hittas på fram tills det är dags för stallet :D
 
Känns konstigt att ja inte var där igår efter att ha vart tvungen att va i stallet varje dag i 4 veckor och nu kan ja bara skippa en dag utan problem! Nej, nu blir det ändring på det igen, hästen ska allt få behålla den konditionen hon fick där uppe nu haha! :)
 
/Sanna
 
Lite nya bilder är o stort behov nu också!
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum
02 Aug kl. 13.20

Nya fossingar

Idag så var hovslagaren ute i stallet, så nu har alla hästarna nya fossingar :D 
 
Iaf så blir det nog ingen ridning för min del idag iaf, kanske senare ikväll jag vet inte riktigt än. Mitt knä har ballat ur sen igår, men envisheten kanske tar över o ja rider än då och får lida dubbelt av det imorgon isälltet. + jag börjar bli sjuk efter ja och Julia badade igår. Måste iaf få ordning på mitt rum först ;) Sen sticker ja säkert ner till stallet ändå!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: Dimma, En vanlig dag på Sackum, Molnia, Namarrkun, Röskva, Storm
02 Aug kl. 10.54

Gårdagen!

Igår hade ja fullt upp och inte en stund över, när ja kom hem så däckade ja direkt haha! Iaf så var jag nere och red på kvällen, gick bra och fick även lite hjälp av Marianne. Jobbade på att få igenom halvhalterna i galoppen så att Molnia får en lugnare galopp, samt att komma ner i arbetstrav direkt efter avsakning från galopp. Gick bra och jag är nöjd med hästen!
 
/Sanna
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia
01 Aug kl. 06.01

Kan ju få känna sig lite stolt ;)

När man hör kommentarer hit o dit hela tiden om att man rider en mycket fin häst, som ser så lugn o snäll ut! 
Uppe på Kinne-kulle när vi stog där var det alltid minst en person som kom fram o sa att jag hade en mycket fin och trevlig häst som ser så välskött och snygg ut! 
Sen så rullar det kommentarer in på bloggen o övriga sidor om att man har en fin häst som ser trevlig ut. Klart att det känns bra när man hör det, då känns det att allt slit verkligen har gett resultat :')
 
O i mina ögon är hon alltid den vackraste som finns, har alltid vart och kommer alltid va ♥
 
/Sanna

 
 
 
Postat i kategorin: En vanlig dag på Sackum, Molnia