När går egentligen gränsen för djurmisshandel? Vad innebär djurmisshandel? 
Jag tycker att det är en skillnad mellan att vara bestämd och säga till hästen än att om man misshandlar sin häst eller sitt djur! 
Misshandel för mig är när man slår sin häst upprepade gånger, och hårt. Att man är elak emot hästen eller djuret. Anser inte att djurmisshandel är att säga till hästen eller djuret på skarpen och säga ifrån när den gör fel EN gång och inte flera. 
 
Många diskussioner på bloggar runt om, om just detta ämnet. När börjar man egentligen att gå över gränsen? Vart går gränsen för misshandel och att vara bestämd och säga ifrån eller att bryta ett beteende? 
Vissa misshandlar sina hästar genom att slå dom för att dom ska lära sig saker, eller att hästen gör något som ryttaren uppfattar som fel och häste får då ordentligt med stryk, piskrapp osv. Där det alltså syns på hästen efteråt. Det är INTE okej! Att lägga på pisken som ett hjälpmedel för att förstärka hjälperna är helt okej, det gör vi alla någon gång. Men att piska sin häst så den får märken eller till och med börjar blöda är långt ifrån okej!
 
Jag skulle aldrig kunna med o t.ex. piska min häst så hårt att den får märken eller börjar blöda. Nej usch, skulle få sådant extremt dåligt samvete.
Eller dom som svälter sina hästar för att dom inte är "värda" att få äta, nej gud blir så arg och ledsen när jag ser eller hör något sådant..
 
Eller t.ex. dom som går på hästar och skär dom? Vart går egentligen gränsen? Finns det någon gräns? vart? Det är hemskt att detta ens förekommer, vad tänker dessa personer på som utgör detta på hästar eller misshandlar sina egna hästar eller djur? 
Usch nej tack till sådana människor. Behandla ditt djur som du själv vill bli behandlad. Vill du få en ordentligt smäll på munnen bara för att du råkade göra ett litet fel, eller vill du hellre ha en liten tillsägelse? Tänk på de nästa gång hästen gör någonting, behandla den som du själv hade velat bli behandlad och bemött om du hade vart i den sitsen. 
 
/Sanna