Kom och tänka på ett ämne som för många är väldigt känsligt. Men dopning när det gäller för "heta" hästar tycker jag bara är en ursäkt för att man inte kanske klarar av hästen för att den är pigg och framåt eller för att man har okunskap och tror att det ska vara bra och göra detta. 
Har själv varit med om att X dopade en häst för att den var för het, tyvärr är hästen i fråga avliden nu sen ett litet tag tillbaka. Men för att hålla mig till ämnet, frågan är varför försöker man ta genvägar för att få en "lugn" häst genom att lägga lugnande dopningsmedel i deras mat? Varför köper man isf en sådan "het" häst från början om man vet med sig att man kanske inte kommer att klara av hästen just för att den är för framåt för en själv. 
Men denna hästen i fråga som då blev dopad för att bli lugn, var egentligen inte alls het, utan bara väldigt framåt men lyssnade för minsta lilla hjälp. Var ute och "rejjsade" med den hästen i skogen, men de räckte med att jag räta upp mig lite så slog det tvärnit. Så frågan är ju då igen, VARFÖR väljer man att trycka ner lugnande dopnignsmedel i hästens mat för att få en "het" häst "lugn" När det i själva verket bara är att rida ordentligt? 
Blir så frustrerad, förstår inte vad det är för mening med att göra så..?
 
/Sanna